Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кърджали забрани Делю хайдутин

Featured Replies

Улиците в града няма да носят имена на войводи, защото били разбойници

Делю хайдутин, Сирма войвода, Индже и Стоян войвода дразнят местното население в Кърджали. С този аргумент общинските съветници от ДПС отхвърлиха предложенията на имената на войводите да бъдат наречени улици в града, съобщи съветникът от БСП Милко Багдасаров. В сряда на разгорещено заседание местният парламент одобри имената на 47 улици в най-големия квартал в Кърджали - "Възрожденци".Разправията около войводите се точи от преди осем месеца, когато в общината са постъпили писмени предложения за названията на новите улици и сред тях фигурирали имената на хайдутите. Още на 1 февруари пресата в Кърджали обаче съобщава, че според съветници от ДПС мюсюлманите в града гледат на войводите като на разбойници. Те не се впечатлили и от аргумента на колегите си, че песен за Делю войвода лети сред звездите с космическия апарат "Вояжър". В сряда по време на решителната общинска сесия обаче тези имена изобщо не са присъствали в окончателните предложения. Комисията, която трябваше да изготви списъка, се оглавяваше от кмета на града Хасан Азис. В нея влязоха общински служители, музейни специалисти, съветници и общественици.Това вероятно са местни интриги, аз много пъти съм пяла в Кърджали и никога не съм усетила такова отношение към Делю хайдутин, сподели народната певица Валя Балканска, чието изпълнение лети в Космоса.Председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб пък заяви пред "Новинар", че не е имало ограничение при избора на имената. Имаше комисия, тя работеше по въпроса, коментира той. Депутатите Юнал Тасим и Неджми Али, избрани от Кърджалийски избирателен район, казаха, че не са запознати със случая и въпросът е в компетенцията на местната власт.Сред новите улици във "Възрожденци" са "Елин Пелин", "Захари Стоянов", "Ангел Каралийчев", както и "Нури Адалъ", "Сабахатин Али", "Реджеб Кюпчу", "Кадрие Лятифова".

novinarGlava.gif

• Отговори 66
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Любопитен съм,дали в Турция има улици кръстени на Българи?Като например "Васил Левски","Христо Ботев","Захари Стоянов" и др.,за да кръстим улици в България на турци никому неизвестни.

След прочетеното тук оставам с впечатление, че има огледален образ на България, който е даже и нагоре с краката. В квартал, наречен "Възрождение" имена на улици като "Нури Адалъ", "Сабахатин Али", "Реджеб Кюпчу", "Кадрие Лятифова" ми звучат малко странно. Да не би да е стартирало обратно броене, и да се връщаме обратно към възрожденският процес...или това е възрожденски процес за етническият електорат на неетническата партия "ДПС"?

Не ги знам кои са тези, чиито имена ще стоят по табелките на улиците, не ме и интересува, честно казано, но ако аз живея в Кърджали, и не съм от етническият електорат на посочената по - горе неетническа партия, бих се изнесъл от града, защото другите варианти включват действия, нарушаващи всякакви спогодби между България и ЕС, НАТО, "Харти / или хартии / за правата начовека" и т.н.

"Стани, стани юнак балкански,

от сън дълбок се събуди........"

ПОДДЯВОЛИТЕ!!!!

Ние в БЪЛГАРИЯ ли живеем! Ние Българи ли сме. Няма ли кой да подаде някъде инфо, че се потъпква самочувствието на БЪЛГАРИНА като назовават НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ, ЗА КОИТО ПЕСНИ СЕ ПЕЯТ РАЗБОЙНИЦИ!!!!!

Колегата до мен пожела / и с химикал на шията ме застави..... / да напиша следните думи:

Нашите в Кърджали, не се плашете, Благоевград е с Вас!!!

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

"Нури Адалъ", "Сабахатин Али", "Реджеб Кюпчу", "Кадрие Лятифова".

:speak:

Тия пък кои са да му се не знаеше :)

Сега ги чувам за първи път ohmy.gif

Демокрацията, власт на мнозинството. Засега само в Кърджали и други подобни региони, а скоро и в София. Аз предлагам да си направим масово помюсолманчване за да сме в крак с последните тенденции в нашата кочина, наречена Рупублика България. Може и имената да пооправим. В края на 80-те турците станаха българи по имена, а сега дойде момента, 20 години по-късно, българите да стават турци. Къса ми се сърцето, но какво да направя? Ако гласувам какво от това?

Редактирано от estario (преглед на промените)

:eek:

Сигурно са турски хайдути от ново поколение.

ако стихотворенията са изтрити поради някаква различна от "много място заемат" причина, стана страшно...

Сигурно щото много място заемат,на мен скоро ми изтриха текста на *Една българска роза*

sad.gif

Сигурно щото много място заемат,на мен скоро ми изтриха текста на *Една българска роза*

sad.gif

Дано е така! Искрено се надявам!

ПРОСТО НЕ МОГА ДА СЕ СДЪРЖА! БЕСНЕЯ ЗАД КЛАВИЯТУРАТА, КАК МОЖЕ В БЪЛГАРИЯ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА! ЗА КОЙ ГЛАСУВАМ АЗ, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА ТОВА АНТИБЪЛГАРСКО ОТНОШЕНИЕ!

Ще цитирам един клиент:

АЗ : - Иване, ти колко пари ще вземеш за 160-те декара тютюн, които посади ти и родата?

Иван: - Колко, за 60 декара, кво да се прави, обаче пък няма да се прекръстя на Юсмаил.....

честно казано, но ако аз живея в Кърджали, и не съм от етническият електорат на посочената по - горе неетническа партия, бих се изнесъл от града,

На това му викам патриотизъм, нека всички християни да се изнесем и да утре да има Косово 2. БРАВО!! И мен ме боли, когато утре детето ми ще се чуства турист (или емигрант) в собствения си град.

Не искам да прозвучи като заяждане, обаче това мнение за бягство ме дразни - пример ако във вашия блок дойдат "чужденци" ти ще се изнесеш ли? :)

На това му викам патриотизъм, нека всички християни да се изнесем и да утре да има Косово 2. БРАВО!! И мен ме боли, когато утре детето ми ще се чуства турист (или емигрант) в собствения си град.

Не искам да прозвучи като заяждане, обаче това мнение за бягство ме дразни - пример ако във вашия блок дойдат "чужденци" ти ще се изнесеш ли? :)

Не ме карай да се чувствам беглец. Понякога е добре да направиш малка крачка назад, за да оставиш другия да се спъне и да удари челото в земята.

Колкото до задачката с блока - ако не искат 1-ви етаж да го пише на арабски - нямам нищо против тях. Зависи от неизвестното.

И все пак прочети докрай написаното от мен в първият пост на темата...

ъъъ . . . на това не му ли се вика дискриминация бе. . .

Къде е сега Първанов сега , къде . . .

Утре ще ти пратя снимка с него, защото ще бъде при мен. Определено е в другия край на България :P

:P

Би трябвало да са ония, които са бягали от БТР-те и заради които загинаха доста българи следващите години при атентати, организирани от Доаан.

И все пак прочети докрай написаното от мен в първият пост на темата...

Прочетох целия пост и не само него, но тази част от него не мисля че е правилния ход. Защото точно тази идеология следват/ха много хора живеещи (по-правилно е да се каже живяли) в Кърджали и други подобни градове, благодарение на която християнското население намаля драстично. В случая май ние се спънахме в собствените се крачки напред или назад. Но не е това най-важното.

PEACE!

Е блока не е като града,той е като хотел блока

Но града е част от държавата все пак

Да си ходят в Турция и да си кръщават всички улици ако щат на тия там гореизброените-хайдути ли са какви са

Тук е България и трябва всичко да е на български,българско!!!

Как ли не ние ще бягаме angry.gif

Щом отричаш историята ни,ценностите ни-махай се!!!

Подкрепям те. Аз 35 години не се изнесох от циганията и доановщината, няма и да се изнеса :P

Е блока не е като града,той е като хотел блока

Но града е част от държавата все пак

Да си ходят в Турция и да си кръщават всички улици ако щат на тия там гореизброените-хайдути ли са какви са

Тук е България и трябва всичко да е на български,българско!!!

Как ли не ние ще бягаме angry.gif

Щом отричаш историята ни,ценностите ни-махай се!!!

Не мисля, че klimbo иска да се маха, а точно обратното.

Любопитен съм,дали в Турция има улици кръстени на Българи?Като например "Васил Левски","Христо Ботев","Захари Стоянов" и др.,за да кръстим улици в България на турци никому неизвестни.

Абе щом има новини на турски по БНТ ще има и улици, и градове, и много други неща. Уж 5 века ни били управлявали, а сега пак ни управляват въпросните от ДПС. :)

Нямам думи просто... :)

Тези турските имена щях да си изкълча езика докато се опитвам да ги произнеса и не мога да си представя че някоя улица в България ще се казва така. Ако някой ме попита каде се намира "нещо си" , и трябва да го опътя, сигурно ще започна да заеквам...

ОТВРАТ, нещата отиват на много зле.

Яд ме е, че продадх Шмайзера на едни националисти, сега тъкмо ми трябва ...

arm181.jpg

С 2-3 кутии патрони ще видят те Осман и Рамазан на табелка по града, ама дръг път. Ако ги оставим, след някоя година ще искат да отцепят Родопите към Турция.

Призовавам, ако тази ПРОСТОТИЯ мине, всеки, който види табела с чуждоезично име из града, да я маха и чупи.

нещата май се развиват по сценарий "косово 2".Този скандал ми се струва изкуствено предизвикан с една-едничка цел-разбуждане на национализма,напрежение в района...ДПС ще скочи да ги защитава,че се нарушават правата на малцинстват и-въртележката ще се завърти sad.gif

• Автор
Така е като националистическата партия се оказа банда лумпени предвождани от луд... angry.gif

Те винаги са били такива,просто някои се хванаха на хорото и не вярваха че тия са поредните лъжци.Партията се възползва естествено.Те и сега си имат верен електорат който отрича всичко друго,като ги гледам тия водещи по СКАТ ме набива смях.

Мисля, че не Атака е виновна за това, което става в Кърджали, Родопите, Лудогорието и на много други места, но това не е най-важното - просто се чудя българските политици слепи ли са, глухи ли са, та не виждат какво става с България? Как така са обработени, че нищо българско не им е останало?

Мисля, че не Атака е виновна за това, което става в Кърджали, Родопите, Лудогорието и на много други места, но това не е най-важното - просто се чудя българските политици слепи ли са, глухи ли са, та не виждат какво става с България? Как така са обработени, че нищо българско не им е останало?

И аз така мисля че не е Атака виновна също и телевизия Скат,а виновниса такива които толерират ДПС и играят заедно с тях.По простата причина да са добре финансово и да могат да грабят и лъжат чесните и мирни хорица.Аз нямам нищо против никоя легитивна партия но ДПС първо не са легитивни и трябва да ги забранят като движение и партия.Второ в ДПС има и много българи /за които се съмнявам че са българи/жадни за власт и бъзо забогатяване,с една дума мафията е на върха.Трето лично мое мнение е на изборите като не утидат да гласуват 50% от населението трябва да се сметне че хората тоест народа не харесва кандидатите,правят се нови листи от всички партии от нови лица и се гласува.И още нещо щом се трият постове на хора които защитават Български интереси е ясно за какво става въпрос в тази държава и какво влияние имат ДПС апсолютно в структората и"Бог на пази Българите истинските".

Като чета постовете на мнозина,се чудя дали тия хора изобщо са в час. В Лудогорието в градовете и селата доста улици носят имена на известни турски културни дейци-писатели,драматурзи и поети. И това е така още от преди 1989-а година. И никога не е имало проблем за никой. Никой не е повдигал въпроса,никой е нямал против. Сега обаче се вдига някаква ужасна шумотевица,която явно е в нечий интерес,ясно чий :) Такива които обичат да ловят риба в мътна вода,че и " за бой се стягат " -смешници biggrin.gif

Косово 2 ще стане,ако лумпенщината на водената от Боленчо партия продължи в същия ред на действия -подстрекаване на крайни елементи. Ефекта вече се вижда sad.gif няма да назова,но и тука някои "герои" вече за шмайзери мислят. Смешно и трагично,смешно понеже такива са смешници,и трагично, ако не дай си стане нещо поради тяхната инфантилност.

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Морфи, поне ни информирай кои са тия личности, на чиито имена ще бъдат именувани

улиците. Би трябвало да си запознат. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.