Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кърджали забрани Делю хайдутин

Featured Replies

Ние сме България, защитаваме родината си, затова всякакви антибългарски настроения са ни чжди. Който иска да бяга в Испания и Турция, но тук сме България! Тук са в сила българските закони! Тук чисто и просто е БЪЛГАРИЯ! На някой ако не му е ясно, какво означава тая думичка, може да погледне примерно в уикипедия за справка!

Няма как...Тук е България и се слуша нашия глас! В Турция може да ни плюете колкото си искате, но тук лично аз няма да позволя това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;)

И на мен ми писна - не ни стигат 500 години турско робство че и още да продължава

:rolleyes:

Искам да живея в България!!!

Защото в България съм родена,защото съм българка - като Райна Княгиня

И знаме ще извезам,стига да има кой да тръгне след него

Да спре тая гавра най-сетне с нацията ни!

• Отговори 66
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Любопитен съм,дали в Турция има улици кръстени на Българи?Като например "Васил Левски","Христо Ботев","Захари Стоянов" и др.,за да кръстим улици в България на турци никому неизвестни.

AXL, човече, ти повдигна духа ми тая нощ и аз съм ти благодарен. Знам, че в скоро време доста неща ще бъдат изтрити, може би ще получим и порцията заплашителни писма, но това е без значение. Не ми се искаше темата да задълбава в тая посока, но явно е неизбежно. И преди да сте ми изтрили мнението, аз ще си направя един скрийн шот ;)

;)

И на мен ми писна - не ни стигат 500 години турско робство че и още да продължава

:rolleyes:

Искам да живея в България!!!

Защото в България съм родена,защото съм българка - като Райна Княгиня

И знаме ще извезам,стига да има кой да тръгне след него

Да спре тая гавра най-сетне с нацията ни!

Вече наистина съм щастлив и мога да си лягам, щом и жените са с нас :P

Ние сме България, защитаваме родината си, затова всякакви антибългарски настроения са ни чжди. Който иска да бяга в Испания и Турция, но тук сме България! Тук са в сила българските закони! Тук чисто и просто е БЪЛГАРИЯ! На някой ако не му е ясно, какво означава тая думичка, може да погледне примерно в уикипедия за справка!

Боя се, че за да се вменява антибългарско настроение в действията на хората трябва да има съвсем основателна причина. Действително се чудя коя е причината в случая.

Драги сталик...Използвайки думи, ти явно не знаеш защо ги използваш. Губи ти се смисълът на някои места. Забелязах , че си добър в гадаенето и затова чисто приятелски ти предлагам да се захванеш професионално с него. Добри пари ще изкараш приятелю :ph34r: Специялни поздрави от мен!

Не отговаряш пряко на казаното от мен, а с общи приказки и заобикалки. С демагогия далеч няма да стигнеш. Както ясно се вижда от поста ти, твърдението ти, че "се отказват имена на българи за улици" е лъжа. И се боя че само с лъжа и изопачаване на фактите хората успяват да набедят други в полза на собствените си възгледи. С лъжа и митове по адрес на цели групи в исторически план е оправдавано и повсеместното им избиване, нека не забравяме. Види се обаче, наместо по мъжки да ми отговориш, ми отвръщаш с някакви общи обвинения с неясен характер. Да би се обосновал конкретно кое не зная защо използвам, нямаше да ми се видиш толкова рационален. Но не би. (И българино, "специАлни" се пише, не "специЯлни"...)

Междувпрочем чудя се някой от вас чувал ли е за понятието "етноцентризъм". Това е едно много грозно явление, много.

Боя се, че за да се вменява антибългарско настроение в действията на хората трябва да има съвсем основателна причина. Действително се чудя коя е причината в случая.

Не отговаряш пряко на казаното от мен, а с общи приказки и заобикалки. С демагогия далеч няма да стигнеш. Както ясно се вижда от поста ти, твърдението ти, че "се отказват имена на българи за улици" е лъжа. И се боя че само с лъжа и изопачаване на фактите хората успяват да набедят други в полза на собствените си възгледи. С лъжа и митове по адрес на цели групи в исторически план е оправдавано и повсеместното им избиване, нека не забравяме. Види се обаче, наместо по мъжки да ми отговориш, ми отвръщаш с някакви общи обвинения с неясен характер. Да би се обосновал конкретно кое не зная защо използвам, нямаше да ми се видиш толкова рационален. Но не би. (И българино, "специАлни" се пише, не "специЯлни"...)

Междувпрочем чудя се някой от вас чувал ли е за понятието "етноцентризъм". Това е едно много грозно явление, много.

Относно етноцентризъм:

Поставяне в привелигировано положение на определена обществена или национална групировка, с което се накърняват интересите и значението на останалите народи.

Какво точно трябва да се разбира, че в БЪЛГАРИЯ има етноцентризъм ?

И то спрямо кого?

Относно етноцентризъм:

Поставяне в привелигировано положение на определена обществена или национална групировка, с което се накърняват интересите и значението на останалите народи.

Какво точно трябва да се разбира, че в БЪЛГАРИЯ има етноцентризъм ?

И то спрямо кого?

Първо - речниковите дефиниции са евтини залагалки за онези, които нямат понятие за значението на думите. В опита си да го предадат вкратце те често лишават думата от най-важното - семантичното й поле. А оттам - от живата й връзка с езика. Едно и също понятие може да се използва интердисциплинарно - от философията, през психологията, до социологията и политологията. И във всички тези сфери на познание да има различен отенък. И макар речниковото определение да запазва общия характер на значението на думата, то губи другото, специфичното. Аз рядко прибягвам до речникови дефиниции. Когато Уилям Греъм Съмнър въвежда тази дума, той не визира само дейното поставяне в привилегировано положение на дадена група спрямо друга. То е тенденцията собствената група (етнос) да се разглежда като висш критерии, по който да се съди за останалите. Тоест тук говорим за едно самородно общностно самочувствие, вдигащо се над границите на обективната реалност. Ето защо термина добива и смисъла на враждебност към групи, различни от собствената.

Второ - да се разбира, че "в България има етноцентризъм" е неточно. Да, има, точно както има и чист расизъм, дискриминация, хомофобия, национализъм. Но на съществуването им "в България" далеч не е справедливо да се влага общовалиден "за България" смисъл, какъвто ти се опитваш да придадеш на думите ми. Твърдението "В България има егоизъм" например е формално вярно, но не и когато му се придаде смисъл на обща характеризираща черта за всички българи.

Ето например настоящата тема - от една съвсем обикновена гледна точка (на каквато имат право всички, нали така?), се направиха генерални изводи за цял един етнос. Изводи, които пренебрегнаха фактите (поста на AXL, който коментирах и назовах лъжа), само и само да се обоснове враждебния по характера си извод и заклеймяване на "другата" група. Това твърде ясно отговаря на определението "етноцентризъм".

Боя се обаче, че настоящите пояснения са твърде излишни. Когато видиш, че събеседника ти се нуждае от помощ, та да те разбере правилно, в 2/3 от случаите просто си губиш времето.

Първо - речниковите дефиниции са евтини залагалки за онези, които нямат понятие за значението на думите.

Ах недей!!

Ето например настоящата тема - от една съвсем обикновена гледна точка (на каквато имат право всички, нали така?), се направиха генерални изводи за цял един етнос. Изводи, които пренебрегнаха фактите (поста на AXL, който коментирах и назовах лъжа), само и само да се обоснове враждебния по характера си извод и заклеймяване на "другата" група. Това твърде ясно отговаря на определението "етноцентризъм".

Боя се обаче, че настоящите пояснения са твърде излишни. Когато видиш, че събеседника ти се нуждае от помощ, та да те разбере правилно, в 2/3 от случаите просто си губиш времето.

Държа да изкажа съжаление от факта че не си разбрал и дори не си се опитал да разбереш какво искам да кажа. Аз просто казах че когато няма приемственост и двупосочност в дадени отношения то статуквото налага промяна , независимо от това дали на мен ми харесва или не. Отделен е въпросът, че това няма да стане скоро време поради ред други причини , които няма да назовавам сега. Ти наричаш думите ми лъжа. Осведоми ни , нас всички , кое по- точно не е вярно. Дори и морфей го каза " Отказани са само няколко имена , чудо голямо.... Подобни думи влиаят много силно на голяма част от българите- подобна подигравка. Да подигравка е и даже понякога граничи с гавра , защото всичко това се случва напук на нежеланието и неодобрението на адски много хора. Тези хора не са такива расисти каквито очевидно на теб ти се иска да бъдат , защото те живеят с това явление години наред. Наричаш ме също расист , шовинист. Аз какво казах : избиййте ги докрак? Не! Аз казах , че щом не искат "някои" имена на български исторически личности да красят улиците им , то и ние придобиваме правото да не харесваме турски имена на градове и най - важното да го кажем явно , а не да си го шушукаме ей така помеждудругото , знаейки че каквото и да изговорим , то това няма да се промени. За жалост ти и това не си разбрал...

:whist:

Сталик , така като те гледам и като чета коментарите ти излиза,че през цялото време , което прекарваш във форума , ти си губиш времето. Кофти. Неможе чрез егоизтичните си възгледи да налагш мнение , което очевидно 70 процента от хората не споделят. Никой не ти е дал подобно право. Ти имаш другите около теб не за събеседници,а за слушатели на твоята брилянтна и плавна реч. Това което постигаш обаче е нагледен пример за нарцисизъм. Бих те помолил занапред да си по-здържан и да не бързаш да наричаш всяко твърдение лъжа,защото най-малкото не е коректно заради длъжността , която изпълняваш тук. :)

Държа да изкажа съжаление от факта че не си разбрал и дори не си се опитал да разбереш какво искам да кажа. Аз просто казах че когато няма приемственост и двупосочност в дадени отношения то статуквото налага промяна , независимо от това дали на мен ми харесва или не. Отделен е въпросът, че това няма да стане скоро време поради ред други причини , които няма да назовавам сега. Ти наричаш думите ми лъжа. Осведоми ни , нас всички , кое по- точно не е вярно. Дори и морфей го каза " Отказани са само няколко имена , чудо голямо.... Подобни думи влиаят много силно на голяма част от българите- подобна подигравка. Да подигравка е и даже понякога граничи с гавра , защото всичко това се случва напук на нежеланието и неодобрението на адски много хора. Тези хора не са такива расисти каквито очевидно на теб ти се иска да бъдат , защото те живеят с това явление години наред. Наричаш ме също расист , шовинист. Аз какво казах : избиййте ги докрак? Не! Аз казах , че щом не искат "някои" имена на български исторически личности да красят улиците им , то и ние придобиваме правото да не харесваме турски имена на градове и най - важното да го кажем явно , а не да си го шушукаме ей така помеждудругото , знаейки че каквото и да изговорим , то това няма да се промени. За жалост ти и това не си разбрал...

:whist:

Сталик , така като те гледам и като чета коментарите ти излиза,че през цялото време , което прекарваш във форума , ти си губиш времето. Кофти. Неможе чрез егоизтичните си възгледи да налагш мнение , което очевидно 70 процента от хората не споделят. Никой не ти е дал подобно право. Ти имаш другите около теб не за събеседници,а за слушатели на твоята брилянтна и плавна реч. Това което постигаш обаче е нагледен пример за нарцисизъм. Бих те помолил занапред да си по-здържан и да не бързаш да наричаш всяко твърдение лъжа,защото най-малкото не е коректно заради длъжността , която изпълняваш тук. :)

biggrin.gif:)

Драги АХЛ, както каза и Сталик пак изхождайки от собствения си етноцентризъм се опитваш да вселяваш лъжите си тука. Първо ,кои сте тия адски много хора дето са против. освен поредните пищящи от някои кръгове в България витаещи около политическата партия АТАКА главно,аз други не виждам. И как смееш да се наричаш мнозинство,това че вие сте по-активни по подобни форуми,значи ли че обществото е на вашия акъл и възглед? Погледни релните позиции на подобните ти в обществото. Погледни политиците ви ако искаш,и къде ви е мнозинството???? Обвинявайки и обиждайки Сталик ,ти обиждаш точно 70 % от обществото,понеже то мисли точно като него, но не е толкова нахално че да драска където свари както вас . И това не е чудно, низшите духом са винаги по-активните и винаги така е било.

Второ ,нарцизма го проявяваш ти,явно опиянявайки се от ролята си на ' глас народен" . Но за съжаление ти си само глас на себе си и на малцина още,както аз съм глас само на себе си,и на малцина още. Но аз не се изявявам,нито Сталик го прави ,като теб да си присвоявам правото да говоря все едно от името на народа. така че в случая нарцисизъма е твой. И още нещо присъщо за нарцистите е да слушат само своя глас, но не и другите,което ти доста често за съжаление правиш.

Не обичам да критикувам хора,но мразя наглите,безсрамните и парадиращите със името на народа. Никой все още не ти е дал право да говориш от нечие име,а че го правиш го правиш поради някакви свои прозаични и психологично лесни за разбиране причини. И те се наричат комплески :) И не на последно място,нямаше да напиша това,ако не беше наглия ти пост с нападки към Сталик. И все пак той имаше търпението да ти обясни нещата културно,нещо което на мен доста често ми липсва,просто нетърпимоста ми към посредствени хора е огромна за съжаление .

И последно,както казахме,всеки град си решава сам за себе си. народа живеещ там го решава,не ти,нито аз. А че в България има райони със турско население,и то мнозинство на места,е факт. Нима не го проумя вече? И това е част от България. Сегашна България е такава,може да ти се иска да не е,но за съжаление е така.И закона дава право на самоуправление до голяма степен на местните власти и общински съвети. Ако искат ще кръстят улица и на папуанец и ти неможеш да им кажеш копче ,разбери го това. А че на теб ти се струва гавра да не приемат за име на улица име на хайдутина Дельо,то това е твое мнение. И на малцината които опищяхте целия нет като цяло с плачовете си.

П.С А джамията се казва Султан Баязид ,като последното е нарицателно име Вели,което не означава както ти го описваш а означава - Veli : MГј'minlere dost, yardД±m eden, destek veren Al-WГЎli : The Protecting Friend. He who is a friend to His good servants. ...- директно от уикипедия.

И не виждам какъв е проблема да се казва така,все пак това е джамия,не църква,нима очакваш и те да носят християнски имена biggrin.gif:)

Добре. Явно приемствеността не е двупосочна. Щом се стигна дотам да се отказват имена на българи за улици , защо да не се стигне до смяна на имена на градове и села например? Защо да не се стигне до махане на многото унизителни надписи като например "Султан Баязид великами" , които красят много джамии , много от тях които са в центровете на малки градове из провинцията? Кажете ми една основателна причина заради която тези искания могат да бъдат отхвърлени? Такава няма , защото явно няма взаимна приемственост. Неможе 130 години след освобождението български градове , на територията на България да се назовават с турски имена и това да се приема от българи , при положение, че малцинства не искат имена на български герои. По пътя на последните събития и на самата логика прозилизаща от тях , то ние трябва да махнем всички турски имена на градове и улици. Ще ме извинявате но това е толкова абсурдно , колкото и самият ни преход , но натам отиват нещата.

ПП. Който не ми вярва за надписа султан баязид великами мога да му изпратя снимки!!! Пишете на ЛС!

И предвид поясненията ти в следващите постове,пак прочети своя,и вникни в какъв смисъл си ги казал.Ако грешно сме те разбрали,значи грешката е твоя,семантиката при писане зависи много от пунктуацията, и думите които използваш. Затова че грешно те разбират,вина носиш ти,че не се изразяваш правилно.

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Много ви знае устата бе умници. Ако живеете в турски град ще видим, какво ще ви е мисленето. И като слушате как също толкова умни като вас политици говорят за етническа толерантност и дискриминация с/у турци и цигани, ще се чудите, какво имат в предвид тея хорица.

Това е срам в България, българи да бъдат дискриминирани,а управлението на страната да бъде диктувано от едни овце, защото приемате ли го или не много от турците са точно такива. И това не е обида,а обективна истина. Гласуват за партията просто защото са техните хора. Тва е. Ограничени хора с не консервативно, а изостанало мислене.

Нашето мислене пък още е робско. Сърбите поне не са като нас да клякат пред "зелките"("Под игото" Ив.Вазов - ха посмейте да цензурирате дяда Вазов).

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Държа да изкажа съжаление от факта че не си разбрал и дори не си се опитал да разбереш какво искам да кажа. Аз просто казах че когато няма приемственост и двупосочност в дадени отношения то статуквото налага промяна , независимо от това дали на мен ми харесва или не.

Боя се, че твърде добре те разбрах. И се опитах да ти кажа, че да представи приемствеността, като отсъстваща, е твоя лична заслуга, не на обективната истина.

Ти наричаш думите ми лъжа. Осведоми ни , нас всички , кое по- точно не е вярно.

По-точно съм го цитирал дословно. И тъй като ми е ясно, че си ми прочел добре поста, но се правиш на ударен, аз няма да се повтарям. Devians гледам го е повторил даже.

Дори и морфей го каза " Отказани са само няколко имена , чудо голямо.... Подобни думи влиаят много силно на голяма част от българите- подобна подигравка. Да подигравка е и даже понякога граничи с гавра , защото всичко това се случва напук на нежеланието и неодобрението на адски много хора.

Както се видя някои имена с безспорни културни приноси са приети. Дори квартала се казва "Възрожденци". Други обаче не са, защото гледната точка на тези хора е различна от нашата. Да считаме собствената си историческа гледна точка за единствен и висш критерии за "правилност" е малко прекалено. Историята не е черно-бяла. Няма "добри" и "лоши", с каквото мислене израстна съвременната младеж, промита с американски екшъни. Ето защо и чичковци като Волен винаги ще успяват с евтина популистка реторика да събуждат естественото човешко мислене в дихотономии. Че се случва напук в този смисъл е твърдение със съмнителна валидност. Освен разбира се, ако нямаш доказателство различно от собствените си хипотези...

Наричаш ме също расист , шовинист. Аз какво казах : избиййте ги докрак? Не! Аз казах , че щом не искат "някои" имена на български исторически личности да красят улиците им , то и ние придобиваме правото да не харесваме турски имена на градове и най - важното да го кажем явно , а не да си го шушукаме ей така помеждудругото , знаейки че каквото и да изговорим , то това няма да се промени. За жалост ти и това не си разбрал...

Да се саморазпознаеш като расист и шовинист избираш ти и то си е твое право. Аз така не съм те нарекъл все още. Но щом да лъжеш системно, слагайки думи в устата ми, ти приляга - чувствай се щастлив. :)) Постоянно твърдиш че нещо не съм разбрал, а аз добре го разбрах. И мили младежо - расизмът и шовинизмът не предполагат непременно намерение за убийство. Не е нужно да желаеш смъртта на някого, та да бъдеш расист. Вече ми се струва, че биещите се в гърдите горди българи все по-малко знаят значението на думите в родния си език... Остави правописа...

Сталик , така като те гледам и като чета коментарите ти излиза,че през цялото време , което прекарваш във форума , ти си губиш времето. Кофти. Неможе чрез егоизтичните си възгледи да налагш мнение , което очевидно 70 процента от хората не споделят. Никой не ти е дал подобно право. Ти имаш другите около теб не за събеседници,а за слушатели на твоята брилянтна и плавна реч. Това което постигаш обаче е нагледен пример за нарцисизъм.

Ти си спестявай по-често коментарите за моята личност: до такива прибягват онези мисловно безработни, дето няма какво друго да кажат, за да отвърнат. Нарцистичен или не - коментирай аргументите ми, не мен. Колкото до седемдесетте ти процента - наистина е любопитно как националистично настроените патриотари си присвояват самозвано образа на "мнозинството". Прочети "Септември" на Гео Милев. Може и да разбереш какво казвам аз.

Между другото, тоя форум не е ли български и не е ли задължително да се пише на български език? Моите уважения към Сталик, защото е начетен човек, но 99 % от хората не занят значението на 10 % от неговите думи. Ако с това целиш да объркаш опонентите ти, явно имаш успех. Сега ме караш, а и не само мен да ровя из речниците и то из дебелите речници, за да разгадая значението на някои от думите ти. Затова сори, но не заслужаваш отговор.

Нямам намерение да объркам никого, а да се изразя точно. Чуждото невежество не ме интересува.

Аха, сега видях, че и съобщението ми от снощи си редактирал. Ами да го беше изтрил цялото! Жалко, че някои хора са ме цитирали, та трябва да изтриеш и техните съобщения.

Жалка работа.

Да, редактирах и пак ще го редактирам, ако наплескаш ненужен брой знаци, които разпъват таблицата на форума. И преди да окачествяваш нещо като жалко разбери за какво става дума. Останалото е простащина.

И аз се извинявам , но си изтрих поуста. Сталик , Деваянс ---> Извинете ме ако с думите си съм ви накарал да се чувствате унижени , нагрубени и засегнати. Не е било нарочно! Поздрави :)

Редактирано от AXL (преглед на промените)

• Автор

Евала,изненадвате ме с действията си.В един спор е важно винаги да уважаваш събеседника без значение какъв е.

Евала,изненадвате ме с действията си.В един спор е важно винаги да уважаваш събеседника без значение какъв е.

Аз бих добавил че не това е най-важното,може да не го уважаваш,но трябва да държиш подходящ и премерен тон,а не да се изпада в обиди и нападки. Изобщо културата на спора изисква малко,но съществени неща,за да има наистина спор,а не махленски караници.

И аз се извинявам , но си изтрих поуста. Сталик , Деваянс ---> Извинете ме ако с думите си съм ви накарал да се чувствате унижени , нагрубени и засегнати. Не е било нарочно! Поздрави :)

Не се притеснявай,за да се обидя, са нужни повече от дузина като теб,напротив очарован съм от тази ти постъпка ,наистина е смелост човек да признае грешките си,макар и завоалирано и непряко :ph34r:

Не се притеснявай,за да се обидя, са нужни повече от дузина като теб,напротив очарован съм от тази ти постъпка ,наистина е смелост човек да признае грешките си,макар и завоалирано и непряко :)

Между другото , аз само се извиних в случай , че си се почувствал унижен , нагрубен или дискриминиран. Незнам за какви грешки си мислиш , явно това ти е в главата. Пак казвам - извиних ти се ако съм те накарал да се почувстваш кофти , защото знам че истината боли и не е всекиму приятна.

Поздрави и Успех!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.