Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След смъртта според православието

Featured Replies

Sprite,в нищо не убеждаваш така. Просто цитираш части от Библията,но забравяш,че не всички я възприемат като нещо меродавно. И ако нещо е написано там,това автоматично се превръща в неоспорима истина...Аз не мисля така...Ами ако Вало започне да ти цитира от словата на Буда и ти каже "Това го пише в Дхамапада,значи е сто процента истина"? Трудно е да се спори с теб,защото ти изобщо не приемаш друга гледна точка и не зачиташ различното мнение. А трябва мъничко толерантност да има... :P

• Отговори 69
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз се върнах-от Дома,Нашият Дом Останах-сигурно затова-да казвам че няма смърт,че има Бог http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12997

В юдаизма има схващане за Бог като за "ейн соф" - безкрайно небитие. С други думи - всичко идва от небитието и се завръща там. Същата идея с различни вариации можем да открием в множество религиозни и философски системи. Пак в юдаизма има схващане за съдбата на човек след смъртта, което много напомня схващанията на древните гърци - че човек се превръща в сянка в шеола - света на сенките, където води сиво и безрадостно съществуване.

Но понякога се случва някоя от сенките в шеола да почувства битието си на сянка като непоносимо... И внезапно оживява, придобива плът, кръв и кости и това плаши и стряска другите сенки в шеола. Плаши ги на първо място защото им напомня за тяхното собствено безрадостно съществуване, а на второ - напомня им че един ден и те ще оживея, а живота се извоюва с борба и страдание. И сенките прогонват оживелият от своят свят, за да не им напомня кой са всъщност и какво са загубили... мъртвите сънуват, че са убили Живият, сенките сънуват, че имат тела, плът и кости. Уви, нещастните. Не знаят, че всичко което имат са само илюзии... безкраен кошмарен сън, които се повтаря отново и отново, докато някоя сянка не изпищи в съня си: "Това не е истина! Това не може да бъде истина! Не възможно е това да е Животът!". Тогава една сянка умира в шеола и се ражда един нов човек в света на Живите...чува се вик и смях и плач на новородено. Христос се е завърнал за пореден път.

Редактирано от drahshta (преглед на промените)

Айн-Соф-Аур - това е наименование в юдаизма и производната му Кабала, но със сигурност не само там съществува като схващане. Дори в езотеричното християнство се смята, че проявения бог вече е синът - Логос, а самия баща на всичко е непроявен. Разбира се, той става баща с проявеността си, като преди това е само потенция, но и като такъв - безкраен. Същевременно несъщестуващ.

Това се забелязва и в "диханието на Брахма", където между пълното издишване и последвалото вдишване има момент на застой.

Окултизма нарича именно това положение "хаос". Буквалното значение на думата не е понятното за нас понастоящем. То означава "без ред" (не безредие), но същевременно и нещо като бездна, празнота.

В част от гностичните апокрифи се споменава за момента, в който е имало Творец, но не и творение. Оттук тъждествеността на липсата на индикатор, възприемател, всякакъв, с несъщестуването.

Все пак, преди единицата е нулата. Монадата е начало на всичко, но и тя има начало.

Всички политеистични системи започват с проявяването на Един - сам от себе си, а най-често последва проявяване от Него на Двойствен, или Троичен поляризиранен образ.

След като име проява, която е действен акт, значи има и предпроявеност, това е обхванато от всички космогенезистни системи, но в юдаизма малко повече се акцентира на него.

...

"Учениците Му казаха: покажи ни Отца. Той им рече: който е видял Мен, видял е Отца. Нима не разбирате какво ви говоря?".

Извинявам се, че когато цитирам Евангелието не посочвам точното място, но не ги помня наизуст, пък ме мързи да го търся като пиша.

Редактирано от drahshta (преглед на промените)

"Онзи, който е явил действие на ума и се е просветлил със светлината на разбирането или умното озарение, ако поради това сметне, че се е очистил, прелъстява себе си, като изпада в лъжа, и чрез самомнението си широко разтваря вратата пред тоя, който винаги се опитва да ни прелъстява" (8, т. 5, стр. 326).

Въпроса за това кой е истинския Бог е етап на следваща дискусия, нека да не избързваме и да стъпим здраво на първото стъпало за да продължим по нататък.

Не пиша за да споря или убеждавам. Опитвам се да покажа друга гледна точка, която няма претенции за единствено правилна. Подходяща е за различен тип хора. Както Християнството за друг тип хора. Не виждам противоречия между двете учения. Мисля си че и Исус не би видял.

Не пиша за да споря или убеждавам. Опитвам се да покажа друга гледна точка, която няма претенции за единствено правилна. Подходяща е за различен тип хора. Както Християнството за друг тип хора. Не виждам противоречия между двете учения. Мисля си че и Исус не би видял.

Вало, много добре ги представяш нещата, дума няма.Особенно какво е подходящо и неподходящо.Да те питам само, дали СПИН е подходяща болест само за африканци, но не и за европейци?На каква база, смяташ, че християнстовото е за еди какви си хора( и какви наистина), будизма, също, исляма... Мислиш ли че само определен тип хора, вършат грехове и имат нужда от прощението на същите, а всички останали са святи и чисти и те нямат такива нужди?И защо мислиш, че Исус няма нищо против Буда или някой друг?Той каза, Аз съм.Незнам къде се намества Буда или Мохамед в това, Аз съм.И Той претендира, че е единственият, истински Бог.Аз съм само свидетел, че е така.Ти на какво си свидетел?На удобна система, скриваща истинските причини за нещастията в света, смъртта и суетата, казваща ни просто, ние сме изтъкани от светлина, няма проблеми.Е, Исус достатъчно ясно показва, че имаме проблем.И че Той е решението на този проблем.Единственото решение.Бог е най-нетолерантния по отношение на други вери и учения, Той казва: Да нямаш други Богове освен Мене.Какво да кажем за това?Бог е комплексар?

Редактирано от alesys (преглед на промените)

alesys, да разбирам ли ,че според теб всички хора по земята ,трябва да бъдат християни?

Съжалявам ,че в момента не е при мен книгата от която мога да ти цитирам как самите А.Ч.Бхактиведанта и Свами Прабхупада обясняват общото между Кришна и Христос -като имена с общ корен и от там общото в ученията.

Аз не мисля че някоя от религиите учи на коренно различни неща от другите .

Различията идват от разликите в националния бит ,култура манталитет.

Всички почитат Бог независимо с какво име го наричат ,и десетте божи заповеди се спазват навсякъде независимо под каква форма се поднасят на хората.Все пак важен е крайния резултат ,а не начина по който ще се стигне до него.

Просто цитираш части от Библията,но забравяш,че не всички я възприемат като нещо меродавно.

Цитирам за да почертая дълбоката разлика м/у Божественото Христово учение и човешките предрасъдъци, и философии. Само, че Вало с две ръце е затворил очите си, с други две е запушил учите си, и с други шест е затворил сърцето си sad.gif

и не мърда и на йота от гледната си точка :)

със Здраве

Какво да кажем за това?Бог е комплексар?

Този бог,в който ти вярваш - определено.

В постовете ти доста понамирисва на религиозен фанатизъм. А това не е добре... :)

Цитирам за да почертая дълбоката разлика м/у Божественото Христово учение и човешките предрасъдъци, и философии. Само, че Вало с две ръце е затворил очите си, с други две е запушил учите си, и с други шест е затворил сърцето си sad.gif

и не мърда и на йота от гледната си точка :)

Аз мисля, че хората могат да бъдат будисти, шамани, християни... и да се разбират, да се обичат и да си помагат.

Не заради Бог, Буда или някой друг, а защото да си добър е естествено. Защото това е същността ни.

Кой каквото търси - такова ще намери.

Можем да търсим нещата които са общи и ни сближават, а можем и да се стреляме с прашки.

Изборът е наш.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вало, много добре ги представяш нещата, дума няма.Особенно какво е подходящо и неподходящо.Да те питам само, дали СПИН е подходяща болест само за африканци, но не и за европейци?

Болестите и смъртта са универсални. За съжаление не избират пол, възраст, раса, настроение или пък нещо друго.

Не разбирам въпроса ти. Моля за уточнение.

На каква база, смяташ, че християнството е за еди какви си хора( и какви наистина), будизма, също, исляма...

Хората са различни. За различните хора са подходящи различни обяснения за света. Ами хора които се чувстват удобно с всичко в християнството. С Бог, библията и всичко, което е. Не го познавам достатъчно за да кажа. Не мисля че едното учение е по добро или по лошо. Различни. Подходящи за хора с различен светоглед.

Мислиш ли че само определен тип хора, вършат грехове и имат нужда от прощението на същите, а всички останали са святи и чисти и те нямат такива нужди?
Не. Няма специални хора. В същността си сме съвършени, но не го осъзнаваме. Смятаме се за център на света, следваме егоистичните си желания и емоции и създаваме страдания за другите и за себе си.

И защо мислиш, че Исус няма нищо против Буда или някой друг?
Защото мъдростта и любовта не противопоставят. Те приемат. Защото мисля, че Исус е мъдър и същността му е Любов. Според мен Исус би бил против, когато едни хора искат да са щастливи за сметка на други.

Той каза, Аз съм.Незнам къде се намества Буда или Мохамед в това, Аз съм.И Той претендира, че е единственият, истински Бог.

Съжалявам не съм чел Библията, нито съм срещал Исус лично. Различните хора тълкуват нееднозначно думите му.

Имаше една книга от един руски автор - Деца пишат писма до Бога или нещо подобно. Едно дете беше написало : Не искай всички да ти се молят. Това не е скромно.

Аз съм само свидетел, че е така.Ти на какво си свидетел?На удобна система, скриваща истинските причини за нещастията в света, смъртта и суетата, казваща ни просто, ние сме изтъкани от светлина, няма проблеми.

Съжалявам. Вероятно не съм се изразявал досега точно. Нищо подобно никога не съм мислил или казвал. Будизма не е удобна система, която има за цел да крие нещастията или причините за тях. Нито се стреми към бягство от действителността. Буда виждал проблемите в света. Виждал болката и страданията. Това е причината поради която е учил. Четирите истини с които понякога започва Будизма са:

- животът е страдание

- страданието има причина

- страданието има край

- има методи водещи до края на страданието и те са достъпни за всеки, който пожелае.

Будизма е учение за това как стоят нещата. Нито повече, нито по-малко.

Будизма не вижда противоречие с Християнството. От морална гледна точка има много общи неща.

Е, Исус достатъчно ясно показва, че имаме проблем.И че Той е решението на този проблем.Единственото решение.Бог е най-нетолерантния по отношение на други вери и учения, Той казва: Да нямаш други Богове освен Мене.Какво да кажем за това?Бог е комплексар?

Тук нищо не мога да кажа, тъй като не познавам добре това което е останало от словата на Исус. Надявам се някой по-компетентен да коментира.

Но не мога да разбера ревнив Бог. Нито гневен нито наказващ. Твърде човешко.

Един въпрос. Как гледате на хората живели преди Исус? Те не са имали шанса да чуят "Да нямаш други Богове освен Мене." Интересно и с каква цел са съществували динозаврите и целия живот на земята в продължение на милиони години, преди да се появи човека? Интереса ми е искрен. Какво е мнението на християнството по тези въпроси?

Още един въпрос. Кръстоносните походи и светата инквизиция. Горенето на жени. По времето им те са били оправдани с думите писани в Библията и тези, които са ги вършили са го правили в името на Бог. Какво е мнението на християните сега?

Благодаря ви. Хубава нощ и успешна и усмихната нова седмица.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Съгласен с Вало.

Ако не мога да бъда християнин по критериите на Spryte и Alesys, и да кажеме те ме анатемосват, това не означава, че ще изгоня Христос от сърцето си по начина по който го виждам. И моето отношение към него изобщо не искам да им го налагам. А ако не мога да бъда християнин и съм отлъчен от църквата, тогава ще бъда толтек, който почита всички духовни водачи но обича Иисус Христос. Просто за мен той е най-светлият пример от всички деца на светлината. А всички са нейни деца. Но някои са се загубили и заблудили в страховете на мрака.

Аз мисля, че хората могат да бъдат будисти, шамани, християни...

Хората сме различни, защото сме създадени със свободна воля от нашият небесен Отец, които ни е създал по свой образ и подобие. Въпрос на наш личен избор е дали да се завърнем при нашия Небесен Отец или ще се скитаме като сираци. Светото Евангелие дава отговор на въпроса как може човек да се завърне при своя Небесен Отец:

"Иоан.3:16 Защото Бог толкоз обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който вярва в Него, да не погине, а да има живот вечен.

Иоан.3:17 Защото Бог не проводи Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него.

Иоан.3:18 Който вярва в Него, не бива съден, а който не вярва, е вече осъден, задето не е повярвал в името на Единородния Син Божий.

Иоан.3:19 Осъждането пък е поради това, че светлината дойде на света, но човеците обикнаха повече мрака, нежели светлината, понеже делата им бяха лоши.

Иоан.3:20 Защото всякой, който прави зло, мрази светлината и не отива към светлина, за да не бъдат изобличени делата му, понеже са лоши.

Иоан.3:21 А тоя, който постъпва по истината, отива към светлината, за да станат делата му явни, понеже са по Бога извършени."

Един въпрос. Как гледате на хората живели преди Исус? Те не са имали шанса да чуят "Да нямаш други Богове освен Мене." Интересно и с каква цел са съществували динозаврите и целия живот на земята в продължение на милиони години, преди да се появи човека? Интереса ми е искрен. Какво е мнението на християнството по тези въпроси?

Още един въпрос. Кръстоносните походи и светата инквизиция. Горенето на жени. По времето им те са били оправдани с думите писани в Библията и тези, които са ги вършили са го правили в името на Бог. Какво е мнението на християните сега?

Благодаря ви. Хубава нощ и успешна и усмихната нова седмица.

Ok, да се опитам да ти отговоря.Пъров, според Библията, имаме сътворение в 7 дни, не милиони години еволюция.Това първо.Второ динозаврите са живяли във времето преди Потопа, но след него не са оцеляли.Защо, това незнам, Бог не е сметнал за необходимо явно да запази този вид.Хората, които никога не са чули за Бога нямат извинение, понеже имат нещото наречено съвест и свидетелството на уникалното Божие сътворение, природата.Изрично пише, че именно природата и изобщо цялата Вселена, говорят за едно: величието и силата на Бога.Те не са плод на случайности.Но пише още, че човек предпочете да служи на творението, а не на Твореца.Например поклонението на Слънцето.Когато Бог сътвори човека, Той го създаде по Свой образ, със знанието за Себе Си.И човек беше до едно време щастлив и удовлетворен.Човек общуваше с Бога свободно и непринудено.Сам виждаш, че това няма нищо общо с представите на много учени.Човек е имал мъдростта да разбира творението и да познава Твореца.После знаем какво стана.Разбира се, за човек, който изповядва еволюционната или някаква друга теория, това не е така.И още.Казваш за хората, които не са чули.Затова Исус каза: Идете.Аз ето затова пиша, за да чуе, който не знае.Мисля, вече доста хора знаят и са чули, ако поне са прочели.И сега има мета по Земята, където никой никога не е чувал за Бога.В съдния ден, всеки ще бъде съден според делата, но и според светлината си.В смисъл, до степен какво знание има за Бога и какво прави с него.Отговарям ти като мои лични заключения, може някой да добави нещо още.По въпроса за инквизицията и кръстоносните походи.Според мен, това са едни от най-големите мерзости пред лицето на Бога.Първо Бог може сам да защити името Си, земята Си и всичко..Когато филистимците плениха ковчега на Завета, Бог им показа кой всъщност е Бог.Второ, Бог мрази невежеството и използването на последното, като средство за манипулация и контрол.Именно това е използвала инквизицията, незнанието и невежеството на хората, втълпявайки им суеверен страх от Бога.И присвоявайки си изключителни Божии права, като например, прощаването и наказването на грехове.Само Бог е Съдията на човешкия грях.Изхождайки от факта обаче, че Папата е Божият наместник, сиреч, едва ли не Бог на Земята и убеждавайки масата хора в това, за инквизицията е било изключително лесно да се разправи със всеки дръзнал да хвърли сянка върху горния факт или изхождащите от него обстоятелства.Ключовитя момент е съсредоточването на почти неограничена вляст в ръцете на една организация, благословена свише(от Папата).Под претекст, че пази Божието Слово от посегателства и ереси, но всъщност трупа влияние, пари и власт, за което и така яростно преследва вски, който би бил заплаха за това статукво, използвайки името на Бога за всякакви безчинства.Знаем, колко прогресивни умове са намерили смъртта си на някой кол, само защото с мислили другояче.Но Бог е търпял това в продължение на стотици години.Защо?Мисля, няма еднозначен отговор.Моето мнение, инквизицията в заблудата си и в фанатизма си, май наистина е опазила Писанието от промяна и изменения.Незнам.Но знам, че в Новият Завет, Бог ни призовава лично и с любов. Определено, Бог не е използвал инквизицията като средство за слава на името Си.И още нещо.Такава духовна тъмнина, по онова време, не е случайна.Тази тъмнина е резултат от нещо, при всички случаи.Нищо не предизвикава това, освен човешкия грях под някаква форма и постоянстването в него.Когато лидерите на една нация са заблудени и когато един човек упражнява неограничена власт и манипулира масите, тогава става именно това.ог е оставил инквизицията като пример за нас днес, да не изпадаме в състояние на невежество, нито в суеверно почитане на Бога.Много хора казват, че папата е Антихрист.Аз не го казвам.Аз казвам, че ако искаме светлина, трябва да сме готови да живеем според нея.Незнам дали ти отговорих подобаващо, просто нахвърлях някои неща.Въпроса ми към тебе беше и използвах болестите за пример, че ако няма грешни хора на тази земя, значи няма нужда и от Хрисотс.Но идвайки тук, Той умира именно заради грешниците.Коие грешници?Всички ние.Ако има някой, който се чувства безгрешен, той няма нужда от Христос.Защото Христос умря за грешниците.От тази гледна точка ти зададох въпроса, грехът е повсеместен под всякакви форми.Както и болестите.Затова Исус е универсален, Той прощава греха и лекува болестите.

За mecholari.Много повърхностно разсъждние бих казал.Моите критерии или тези на Sprite.Аз никого не анатемосвам.Май незнаеш и значението на тази дума.Очевидно няма отлъчване, ако преди това не си принадлежал някъде.Тебе откъде да те отлъчим?Толкова затова.После.Исус има едно лице , а не две, три или няколко.Исус при исляма, при маите, при толтеките, индианците...Павал казва: Кой ви заблуди вас, пред чийто очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат?Той е такъв, разпнат за греховете ни и възкресен за оправданието ни.Това ако го вярваш, се класираш за Божие дете.Ако не, не се класираш.Какво има да се умува?Това е пътя до Бога, не един от пътищата, а единственият.Уморих се да го повтарям.Това не са моите критерии, а критериите на Бога.Условието да се спасиш, е описано в Посланието към Римляните 10:9.Ако утре ти повярваш в това, аз мога да те приветствам като добре дошъл в Божието семейство.Но ако искаш да си вярваш в някаква светлина и нейните деца, моля.Исус каза: Аз съм светлината на света, пак се повтарям.Не е дете на светлината, а Той е светлината.И Йоан засвидетелства за Него, по този начин.Исус е достатъчно категоричен, Неговите апостоли също, аз не съм по-малко.Защото под небето няма друго име дадено на човеците за да се спасят.Пише си го черно на бяло.Ако приемаш тази книга за истина, ще трябва да отхвърлиш другите, които претендират за това.Не защото не са мъдри, а защото са само човешки.Тя не е част от истината, това е Божие Слово.Прекрасно знам, че това е хапчето, което най не се преглъща.Но какво искаш да ти кажа?Живей както сметнеш за добре и бъди щастлив?Вярвай в каквото си искаш, всички пътища водят до Бога.Хубаво, ама дали е така?Дали Бог е съгласен да има сто лица и двеста мнения и откровения и пророчества и каквото се сетиш.Би бил пълен идиот.Но именно това се случва и днес с разни комбинации от вери и учения, Библията се слага до Корана или до Ведите, правят се паралели, изводи и се получава пълна каша.Знаеш ли как е описана църквата на Антихрист?Като блудница.Жена, която спи с много мъже и не подбира.Ето така всички пътища водят към Бога, също като една проститутка, всъщност не водят до никъде.И пише, че тази църква ще е свърталище на всеки нечист дух.Показателно.Главната работа на дявола и неговите служители е да си служат със измама и лъжа, като по този начин манипулират хората.Лъжата и измамата са вплетени и са основа на много учения.Исус каза: всеки, който е от истината, слуша Моя глас.А де.Светлина, това онова, а къде е Исус и истината?Затова иде реч, не за анатемосване и такива работи.

Със здраве, че утре съм наработа.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Божият ден не е човешкия ден.

Култът към слънцето в своята същност представлява поклонение пред духовния център на вселената, а не пред физическо светило. То затуй си има езо и екзо - терични аспекти във всяка система. Така като гледам и в християнството се обръща внимание на вторите.

Бог е създал човека по свой образ и подобие, но това пред вас, днес, не е същия човек. Именно образа и подобието са нещата, които той трябва да си възвърне.

Бог може да призовава лично само ако е изписан Новия завет в сърцата. Буквата би могла да бъде само свидетелство и то за онези, с отворените сърца.

Христос не е умирал никога, но Иисус - да, а кръвта му чисти грехове само ако тече в съответните вени, а не защото е била пролята преди хилядолетия. Това е крайното физическо проявление на много по-дълбоки процеси, които за съжаление не могат да се открият никога на обичащите формата.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Благодаря alesys,

Въпроса ми към тебе беше и използвах болестите за пример, че ако няма грешни хора на тази земя, значи няма нужда и от Хрисотс.Но идвайки тук, Той умира именно заради грешниците.Коие грешници?Всички ние.Ако има някой, който се чувства безгрешен, той няма нужда от Христос.Защото Христос умря за грешниците.От тази гледна точка ти зададох въпроса, грехът е повсеместен под всякакви форми.Както и болестите.Затова Исус е универсален, Той прощава греха и лекува болестите.

Ами на практика може да се каже в Будизма е много подобно. Само не е толкова драматично. Непреходната ни същност ни е съвършена, но водени от егото си, водени от преходни емоции, като желание, гордост, гняв, завист, невежество... създаваме неизброими страдания за себе си и другите. Може да се каже че Будизма е лекарство, за хората които осъзнават че са болни. Лекарство което лекува от невежеството, лекарство което премахва егото и закостенелите идеи, които са причина за страданията и лекарство което събужда. Събужда ни за същността ни. Която е Любов.

А Будизма не е са всеки, защото не на всеки тези идеи са близки и не на всеки харесват. Затова и не мисионерства. Защото хората сме различни и за различните потребности има различни учения.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Всъщност Alesys ти се класирай. Аз знам, че съм божие дете. И ти си.

Добре бе хора неусещате ли как се затапвате просто всички религии,всички се стремите към съвършенство как да стане това след като живееме в една реалност в която парите играят всичко.Излиза че всички на този свят са егоисти.Всички хора работят съответно правят добро нали работят обаче работят защото очакват да получат пари или нещо в замяна както беше казал Вало Разбира се възможно е да помагаме на другите с мотивацията да получим нещо. Това си е егоизъм.sprite каза Наистина е възможно и сам Христос ни призовава към святост :

"Мат.5:48 И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.Сега всеки получава пари,всеки е егоист което означава че никой никога няма да бъде съвършен.""Егоизмът и себеутвърждването са път точно обратен на пътя на Будизма."" Значи и за буда не сме достойни.Ами сега?Какво?Чрез парите става всичко в днешно време.С пари си купуваш щастие,чрез пари можеш да си купиш духовен мир,нали така-имаш пари,нямаш проблеми,имаш духовен мир.

А и още нещо Бог не е изпратил Сина Си в света, за да осъди света, а светът чрез Него.Излиза че света е едно егоистично място.Все пак накрая който има пари си има щастието на света,който няма пари ще умре в мъки и ко беше там още забравих пак цитирах някой,но ще отиде в Рая защото вярвате в Бог,а раят е едно съвършено място.

П.С.Краен извод:Вярвайте в бог и работете и се трудете.Нека,бъдете егоисти!Това не ви пречи да бъдете щастливи и да обичате!Може да не се посвещавате на Бог,той няма да ви се разсърди!Посветете се на работа,учене,приятели,обич и щастие.Друго не ви трябва!

Btw:Аватара ми няма нищо общо с темата.Той е просто шега.Някой да не си помисли някакви глупости ;)

Божият ден не е човешкия ден.

Култът към слънцето в своята същност представлява поклонение пред духовния център на вселената, а не пред физическо светило. То затуй си има езо и екзо - терични аспекти във всяка система. Така като гледам и в християнството се обръща внимание на вторите.

Бог е създал човека по свой образ и подобие, но това пред вас, днес, не е същия човек. Именно образа и подобието са нещата, които той трябва да си възвърне.

Бог може да призовава лично само ако е изписан Новия завет в сърцата. Буквата би могла да бъде само свидетелство и то за онези, с отворените сърца.

Христос не е умирал никога, но Иисус - да, а кръвта му чисти грехове само ако тече в съответните вени, а не защото е била пролята преди хилядолетия. Това е крайното физическо проявление на много по-дълбоки процеси, които за съжаление не могат да се открият никога на обичащите формата.

И какъв е Божият ден?Хиляди години?И стана утро и стана вечер, ден първи, втори, трети, а стига толкоз, relax.Бог не е Всемогъщ нали?Има еволюция с Божественно начало.О забравих, Библията не е Божие Слово.

И дали фамилията на Исус не е Христос?

Би ли описал първият човек?Хомо еди какво си.... Да, Бог иска да възстанови първия образ на човека, но и нещо повече.

Бог казва, дошъл съм да призова грешници на покаяние, не праведници.

Силно се съмнявам, че древния човек е мислил за еко, екзо, езо - и тъй нататък термини, когато се покланял на Слънцето например или е извършвал обредно жертвоприношение, анализирайки съответните аспекти на това действие.

Бог в Новият Завет призовава всички, праведни, грешни, всички да дойдат и да вземат даром от живота.Защото кръвта на Исус Христос беше пролята от римляните преди около 2000 г. да кажа.Какво значи името Исус Христос?Помазаният Спасител.Как са двама отделни?

.... и работете и се трудете.Нека,бъдете егоисти!Това не ви пречи да бъдете щастливи и да обичате!Може да не се посвещавате на Бог,той няма да ви се разсърди!Посветете се на работа,учене,приятели,обич и щастие.Друго не ви трябва!

Btw:Аватара ми няма нищо общо с темата.Той е просто шега.Някой да не си помисли някакви глупости :doh:

Ами така е.

Но в един момент идват болестите, старостта и смъртта. Никой не знае кога.

Човек може да се забавлява и да трупа и малко мъдрост.

Няма нищо лошо в парите. Не е или/или. Въпрос е обаче дали с пари можеш да си купиш щастие, мир, любов... Много хора опитват. Не познавам и не съм чувал за нито един да е успял.

пп

Може би е по добре да помагаме егоистично, отколкото да навреждаме.

Егото е силен навик. Едни цигари трудно се отказват, какво да говорим за навика да реагираме с гняв, гордост, завист, ревност или невежество?

• 16 години по-късно...
на 25.07.2007 г. в 6:13, darkwonderer написа:

. Кой се е върнал да каже как е и какво е. 

на 1.09.2007 г. в 18:16, spark написа:

Хайде и вие някаде по-нагоре в форума човека го е казал "кой се е върнал за да каже" така че ВСИЧКО са само мнения,но не и реалност!Но не се притеснявайте няма някой който се е родил и не е разбрал какво става след смърта (или ще разбере) всички ще разберем,но няма да можем да кажем.... (прозвуча малко като черен хумор :laughing5: )

Тук има описани случки при ,които хората са се върнали от ,, Отвъдното " и са разказали https://www.pravoslavieto.com/books/zhivot_sled_smurtta_ep_Mileant.htm

Между впрочем и аз мога да разказвам , защото и аз съм се върнал от ,, Отвъдното " - Но накратко : Има Вечност след смъртта и как ще си я прекарваме зависи от земният живот . Правиш добро - очаква те безгрижна вечност изпълнена с удоволствия , щастие и любов . Правиш зло - очаква те Вечност с грижи и трудности . Това е .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.