Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Nokia N95/ N95 8GB

Featured Replies

Нокия N95 е много мощен телефон (може и 4 ГБ да ползва без да засича), а до колкото марката мисля, че Кингстон са най-добри.

• Отговори 339
  • Прегледи 42,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здравейте.искам да попитам нещо.имам нокиа н95 8гб и съм инсталирал енгейдж приложението за да играя игри.проблема е такъв - свалял съм игри които бяха в формат енгейдж и се инсталират без никакъв про

• От 1 сецмица имам този телефон, но не схващам едно - как да пращам големи файлове над 200MB с блутут? Почвам да пращам, стига към 60MB и спира да праща?! Също като пращам много песни, те отиват в Съоб

• Оправи си заглавието за да не замине темата в коша!

Публикувани изображения

Аз пък мисля, че Кингстън бяха най-добри ама едно време. Apacer правят надеждни и бързи карти. Моята е A-data, понеже беше най-евтина и най-бърза. За N95 можеш да си купиш до 8GB карта SDHC, от марка която си избереш. Sandisk са доста по-скъпи от останалите, на какво отгоре не мога да си обясня. Когато избираш гледай да пише клас 6 или клас 8, това е означение за бързината на трансфер на картата. И изхождайки от това сметнах, че Кингстън изостават поне в България, понеже като си купувах не видях над клас 4 от техните карти.

Работи без проблеми с 8 и 16 гигабайтови карти, пробвал съм го на моя. Моята препоръка е да не си купуваш висок клас карти, защото аз така се "опарих" преди време - купих си клас 6 карта и телефона "полудяваше" когато му я сложа, след това си купих клас 4 - същата работа. Сега съм с карта клас 2 и за сега нямам проблеми. Вярно е, не е маломощен, но все пак техниката не всеки път е напълно съвместима. Успех с покупката. А що се отнася до размишленията на universum: технологията microSD е на SanDisk и мисля, че това е достатъчно, за да стане ясно защо техните карти са най-скъпи. Аз лично съм направил избора си и занапред смятам, да ползвам само техни карти.

Искам да попитам и нещо друго,пак е проблем,може би с нокиа Н95. Защо като поставиш снимките в картата с памет си остават и в паметта на телефона?А ако се изтрият от паметта на телефона-се изтриват и в картата с памет?Защо?Аз имам по-стар,може да се каже ,че е супер кош-нокия 6230i,но като си ги преместя снимките в памет карта в телефона не остаат,а само в картата?Да не би да има някаква включена опция,която да трябва да се изключи? :speak:

Я виж по-хубаво какво правиш.Преместваш ли ги или ги копираш.Защото 6230 можеше само да премества докато Н95 има опции "Премести в папка" и "Копирай в папка".А ти от галерията го правиш там първата опция е "Копирай в паметта на телефона/картата".Виж по-долу е опцията "Премести в...".

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Я виж по-хубаво какво правиш.Преместваш ли ги или ги копираш.Защото 6230 можеше само да премества докато Н95 има опции "Премести в папка" и "Копирай в папка".А ти от галерията го правиш там първата опция е "Копирай в паметта на телефона/картата".Виж по-долу е опцията "Премести в...".

Aз не го правя,а една приятелка го твърди,за това питам и просто не мога да приема,че такъв готин телефон не може само да премества,а дори и да копира,не би трябвало като изтрие от паметта на телефона да с еизтриват и от паметта на картата.Благодаря за бързия отговор,май трябва аз да си поиграя с телефона и. ;)

Важно е да се спомене за хората които имат такъв телефон, че последния ъпдейт на софуера който пуснаха от NOKIA не подобрява с нищо работата на устройството. За сметка на това телефона става напълно НЕхакваем.

Въпросният ъпдейт е:

NOKIA N95 - 31.0.014

NOKIA N95 8GB - V31.0.015

Ето и релииза с "подобренията":

Changelog:

1.Closing of the SDK security ‘hack’ for jailbreaking personal devices

2.Minor bug fixes and cosmetic improvements

3.Photo quality improvements

4.Better browser stability and speed improvements

Щом веднъж е бил хакнат на някой стар фирм при ъпдейта , хак-а си остава... тоя тел има система UDP (user data prevention ) , а и доколкото знам в30 и в31 на н95 и н82 са хакваеми от около месец с helloOX ... mapdrive метода...и инфото ти е малко старо , за н95-1 ъпдейта е от 12 януари , за н95-8г ед от малко след това , а хак-а за тези фирм-ове и за н82 излезе края на януари :) п.с: N82 user , firmware v31 fully hacked :)

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

Щом веднъж е бил хакнат на някой стар фирм при ъпдейта , хак-а си остава... тоя тел има система UDP (user data prevention ) , а и доколкото знам в30 и в31 на н95 и н82 са хакваеми от около месец с helloOX ... mapdrive метода...и инфото ти е малко старо , за н95-1 ъпдейта е от 12 януари , за н95-8г ед от малко след това , а хак-а за тези фирм-ове и за н82 излезе края на януари :super:

п.с: N82 user , firmware v31 fully hacked :)

мога ли да си кача Skype на Nokia 95? Как да го направя

Щом веднъж е бил хакнат на някой стар фирм при ъпдейта , хак-а си остава... тоя тел има система UDP (user data prevention ) , а и доколкото знам в30 и в31 на н95 и н82 са хакваеми от около месец с helloOX ... mapdrive метода...и инфото ти е малко старо , за н95-1 ъпдейта е от 12 януари , за н95-8г ед от малко след това , а хак-а за тези фирм-ове и за н82 излезе края на януари :angry:

п.с: N82 user , firmware v31 fully hacked :clap:

Глупости говориш. Не остава никъв хак след ъпдейта. Не знам тва къде си го чул. И не съм казал че ъпдейта е от миналата седмица, казах последния. Пък и аз доколкото знам още си е нехакваем, ама щом казваш...не съм разглеждал скоро.Става на въпрос за :

NOKIA N95 - 31.0.014

Айде като пък може да се хаква може да пуснеш някой пост как...вместо да ми се правиш на интересен и да ми обясняваш кога е излезнал ъпдейта. Щото доста хора има с такъв телефон дето не могат да си го хакнат след тоя ъпдейт. Аз не...не съм го сложил просто..щото чета преди да ъпдейтвам. А като гледам ти не си с такъв телефон....ама копираш яко по постовете. "UDP (user data prevention )" вика....хах....е не остава хака....

Ти говориш глупости!Хората отдавна са решили проблема.Вместо да бързаш да пишеш да беше потърсил в интернета.Айде да не спамя ако искаш ще ти пратя на ЛС линк.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Глупости говориш. Не остава никъв хак след ъпдейта. Не знам тва къде си го чул. И не съм казал че ъпдейта е от миналата седмица, казах последния. Пък и аз доколкото знам още си е нехакваем, ама щом казваш...не съм разглеждал скоро.Става на въпрос за :

NOKIA N95 - 31.0.014

Айде като пък може да се хаква може да пуснеш някой пост как...вместо да ми се правиш на интересен и да ми обясняваш кога е излезнал ъпдейта. Щото доста хора има с такъв телефон дето не могат да си го хакнат след тоя ъпдейт. Аз не...не съм го сложил просто..щото чета преди да ъпдейтвам. А като гледам ти не си с такъв телефон....ама копираш яко по постовете. "UDP (user data prevention )" вика....хах....е не остава хака....

Пич вземи прочети малко преди да се изказваш , нищо от това което си написъл не е вярно ... просто няма смисъсл да ти пиша надълго и широко къде ти е е грешката... сам ще го осъзнаеш някой ден.. със здраве...

Пич вземи прочети малко преди да се изказваш , нищо от това което си написъл не е вярно ... просто няма смисъсл да ти пиша надълго и широко къде ти е е грешката... сам ще го осъзнаеш някой ден.. със здраве...

ОК. Видях че са го хакнали...моя грешка. Ама хака не е от януари като ъпдейта. И хака НЕ остава след ъпдейт. Никво UDP не помага.
  • 2 седмици по-късно...

GOOOOOOOOOOOOOOOOOGLE

Имаше и програма за телефона, но мисля че беше за старите версии до 8.1.

Благодаря ви, но се оказа, че картата се е прецакала и вече не става за нищо. Жалко...

Някой да е чул за такова животно? Какви точно са промените в новия ъпдейт с изклиучение на опита да заключат телефона?

От Nokia са скатавки и не пусакт официялно промените в различните версии на Софтуера си, можеш из разни сайтове да намериш неофициални такива... (google.bg - може да ти свърши работа)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Цитирам от smartphones-world: Промени/подобрения направени от MCU SW версия 30.0.015 към версия 31.0.017: Оправени случайни проблеми със стартирането на телефона. Оправен бъг на скина на музикалният плеър при работа в бекграунд. Добавени N-gage игри в потребителската памет / C-drive са сега ъпдейтнати при ъпгрейд на софтуера с NSU ( Nokia Software Updater ) Ъпдейт на N-Gage Maps 2.0 ъпдейт Flash lite 3.0 ъпдейт Корекция на генерални грешки и подобрена стабилност SW съпорт за нова памет HW компоненти.

Благодаря ви, но се оказа, че картата се е прецакала и вече не става за нищо. Жалко...

Не се е прецакала,трябва само да поровиш в БГ форумите как се отключва заключена карта.

Не се е прецакала,трябва само да поровиш в БГ форумите как се отключва заключена карта.

След 3 минути ровене

Сваляш тази програма на компютъра"HP USB Disk Storage Format Tool" и готово Публикувано изображение

Редактирано от nanobanano (преглед на промените)

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

http://www.tomtom.com/products/maps/select...ge=1&P=4505

http://www.tomtom.com/products/maps/select...age=1&P=397

И картите се обновяват всяка година

И тук: http://europe.nokia.com/A4984199

не засичам никъде да пише нещо за плащане, а само за теглене!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

????

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

• 1 месец по-късно...

Като избера Menu1 от Hellocarbide той се затваря автоматично без да ме пита нищо. Нямам папка Bin в Sys????

Здравеите имам проблем при обновяването на софтура на телефона ми (nokia n95 8gb) при самото теглене на ъбдеита ми спря интернета и неможа да се инсталира и сега GSM-ма не може дори да се включи показва само бял екран и това е пробвах да го свържа с лаптопа но нестава изобщо не реагира остава си бял екран моля помогнетел. Публикувано изображение Благодаря предварително

единствено на сервиз...оакана е много лошо работата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.