Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Метеоролози прогнозират жега и през август

Featured Replies

темата е от преди 3 години :down:

• Отговори 64
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно е, сложил съм 2 вентилатора един срещу друг и така преживявам. Шефът обеща да ми купи климатик, ама някой друг път.

• haidukpikaso
    haidukpikaso

За дъжд нищо а Само да завали ще се разхождам ли разхождам без чадър

• Ако през време на ритуала усетиш нещо да те подпира навлизайки леко в теб (без значение през коя врата),не се чуди... И да знаеш,че не е риба...

Струва ми се че от година на година става все по-горещо.Трудно издържам в жегите,да не говорим за котарака!

Таман ще заведеш и мене :down:

Палиме джапанките и право в морето ;), но ти ще плащаш бирата ;)

Миналата година беше изненадващо чисто , без майтап , близо до Варна видяхме двойка делфини и не бяха в делфинариума ,и не лъжа :)

Мен пък ме вълнува,

top%20secret2.gifЧуй пък мен кво ме вълнува: на 21 или 22 тръгваме на екскурзия с колегите към Пловдив, Смолян, Кърджали, Родопите (евентуално Ягодинската пещера)...Както някои от вас знаят в ученическите автобуси няма отваряеми прозорци, но въпреки това никой не се отказва. Познай как ще изглеждаме 20 лелички като слезем в Пловдив...lol6.gifВ момента търся актуално инфо с прогноза за другата седмица...weather3.gif

Мен пък ме вълнува, тази година август какъв ще е ? Отпуската ще остане за тогава и то пак за втората половина.

Тъй че...някой с информация ? :down:

Вероятността през втората половина на август времето да е хубаво е 50%. Дори в началото на август прогнозата няма да е по-точна.

Синоптиците сами си признават, че дългосрочните прогнози са с прецизността на гадаене на карти или кафе, или боб и пр.

Можеш да разчиташ с вероятност до 80-90% само на краткосрочните прогнози. Ако дежурният синоптик "случайно" се е почерпил, надеждността на прогнозата рязко намалява. :)

Ша пукним, хора :)

Стойте на сянка !!! И не изпускайте студената бира от ръка :)

Климата се променя ... с него и ние ще се променим - ще пием и изпаряваме повече вода(бира) и тва е !!!! :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Палиме джапанките и право в морето :P, но ти ще плащаш бирата :P

Миналата година беше изненадващо чисто , без майтап , близо до Варна видяхме двойка делфини и не бяха в делфинариума ,и не лъжа :)

Бирата от мене превоза от тебе ;):ph34r:

• Автор

Горещ и слънчев юли

Най - ниските температури през юли ще бъдат между 11 и 16 градуса, а най-високите – между 33 и 38 градуса, съобщиха от НИМХ-БАН. През юли се очаква температурите да са около и над нормата. Валежите ще бъдат около и под нормата, само в отделни райони на Западна България и в планините е възможно да надвишат месечната норма.

През първите два-три дни на месеца атмосферата над страната ще е неустойчива, на места с валежи и гръмотевици. Впоследствие ще настъпи стабилизиране и ще се задържи слънчево и горещо време.

Валежи с гръмотевици и краткотрайно захлаждане се очакват около 8 юли. Горещо и предимно слънчево ще бъде времето и през следващите дни. Тогава ще се достигнат и най-високите температури за месеца, прогнозират синоптиците.

Вероятност за краткотрайни валежи и захлаждане има отново около 14 юли, главно в Западна и Централна България, а в източните райони ще се задържи предимно слънчево.

Около 20 юли се очаква захлаждане и до края на месеца времето ще бъде относително по-хладно, с повече облачност и с превалявания.

По Черноморието през повечето дни ще е слънчево. Повече облачност и валежи се очакват в отделни дни към края на месеца.

Юлските температури са високи – регистрирани са абсолютните максимуми за нашата страна, които в повечето райони са от 40 до 44 градуса. Затова дните 28, 29 и 30 юли са наречени "горещници", отбелязват синоптиците.

Средната месечна температура за равнините е между 21 и 25 градуса, за високите полета – между 18 и 20 градуса, а за планините – между 10 и 15 градуса.

Средната месечна сума на валежите за по-голямата част от страната е между 40 и 60 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма – между 30 и 50 литра на квадратен метър, а за планинските райони – от 70 до 120 литра на квадратен метър.

В началото на юли слънцето в София изгрява в 5 часа и 52 минути и залязва в 21 часа и 8 минути, сочи астрономическата справка на НИМХ-БАН. Продължителността на деня е 15 часа и 16 минути.

В края на месеца слънцето ще изгрява в 6 часа и 17 минути, а ще залязва в 20 часа и 49 минути. Продължителността на деня ще е 14 часа и 32 минути.

Фазите на луната през юли са: последна четвърт на 4 юли, новолуние – 11 юли, първа четвърт – 18 юли, и пълнолуние на 26 юли.

dnes.bg

Хайде вече, че ми писна от :fishing3:!

времето сега е екстра, нито жега, нито студ, а най-важното рибоците кълват, та направо се избиват кой да се закачи на куката.

а най-важното рибоците кълват

Кви рибоци? В тая кал как ще слезеш до язовира?То тука си е за гумени ботуши и бране на охлюви!

А някой е казал гъг и се е оплакал от времето, ще има :)

Времето сега е екстра - не е горещо, не е и студ. От време на време някоя готина буря - ако човек си е вкъщи в този момент е идеално за една хубава дрямка.

Аааа.... При нас е много студено хора, вътре не се живее, ако не пуснеш печката да те сгрее. Ужас, студ ви казвам! Вчера термометъра показа 11 градуса в 18:38 :)

През деня си беше готино, 20 гадуса ... ама кат запраска един дъжд...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

А някой е казал гъг и се е оплакал от времето, ще има :)

Моля, моля...

Одеве си търсих вълнените чорапки! Знаеш ли колко е неприятно...sad.gif краката ти вечно да са бучки лед....

Всичко изгоря. Цялата реколта. Какво ли ни чака?!?

Нищо хубаво...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.