Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Здравейте на всички ! Хора ако някой знае как да се отърва от rogue програмата Antivirus Trigger ! Благодаря предварително ! cool.gif

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Малко въпроси :

1. Коя е операционната система?

2. Каква е активната система за сигурност - антивирусна, защитна стена, антиспай и пр.

В допълнение на coolmeen:

Освен MBAM, който е даден в предишния коментар препоръчвам SuperAntispyware.

Теглиш безплатните версии, обновяваш, сканираш, чистиш и рестартираш с изключен System Restore. Ако не стане по този начин, пробвай скан в Safe Mode.

Защита: Нямам антивирусен софтуер и затова ми препоръчайте лека антивирусна !

Моята конфигурация е следната :

Лаптоп

Процесор : Intel Pentium III 745 Mhz

RAM: 384 MB

И все пак благодаря на coolmeen за програмата. Помогна ми и отстрани Antivirus Trigger ! :headphones:

Вчера духаше вятър и токът спира на няколко пъти през тва време пусках и PC последният път кото спря токът повече не го пуснах.Тази сутрин го пускам win не можеше да стартира и PC се ресваше.С dimond boot cd го поръчках малко и се оправи до някъде.Обаче стартира бавно ,пуснах spybot и хвана 7-8 троянеца .След това забелязах че не работи IE;skype(скайп не можеше да се преинсталира);аваст не се показва в трея ,но я има като процес;не могат да се местят иконите на декстопа;когато се отварят папки,програми отдолу в лентата се показват прозорци че са отворени,но вече не показва прозорци могат да се превключват само с ботоните ctrl+tab.Пробвах да инсталирам update sp3 но зарежда до някъде и изписва "Make sure Criptographic service running on this computer" ;не работят и клавишние комбинации ctrl+v,ctrl+c.

System restore работи ли?Ако да го използвай!

System restore работи ли?Ако да го използвай!

За жалост не работи sad.gif

Ако имаш боот диск с Windows направи една "поправка"

Ако имаш боот диск с Windows направи една "поправка"

Само да го замести ?

Формат C:\\ да си сигурен че добитъка ше си замине. biggrin.gif И силно ти препоръчвам да си смениш антивирусния софтуер. То като е аваст по-добре windows one live care. :whist:

Само да го замести ?

Да, ако има нещо затрито от гадинките, то Windows ще си го дръпне (да се надяваме).

Не съм сигурен в кой раздел трябваше да пусна темата тъй като проблема ми е доста мащабен. Та написъл съм ви цяла книга тук за проблема ми , надявам се да прочетете темата и заедно да намерим решението.

ПРОБЛЕМА:

Отидох днес в едни съседи да им оправя компютъра. Имаше интернет когато си поиска. Пускам мозилата, влизам в гугъл, отварям една две страници и дотам. Отделно като се пускаше компютъра, и от време на време се появяваше съобщението "windows explorer encount a problem and need to close" . Не успях да го оправя. Когато в мозилата се опитах да влезна в наякой сайт и статус ленатата от доло си седи на "Готов" "done" , въобще не тръгва да зарежда сайта. (Интернет има защото скайпа си бачка).

Прибрах се в нас възмутен от това нещо и след няма и 10 единия компютър направи същия проблем с интернета, с тази разлика че като се пускаше компютъра и не показваше това съобщение ""windows explorer encount a problem and need to close" . И интернета пак след рестарт отваря една две страници и умира. (Независимо дали съм с IE или firefox-a". След това пак се опитах да въведя няколко сайта и пак отдоло статус лентата на браузера си седи на "Готов" без да ми зарежда сайта.

Бих един шут на машината защото е стара и се пренесох на другия компютър който си го ползвам (и сега ви пиша от него). Вкарах флаш памета, и откри вирус "Интересното е че аз бях в един познат с тази флашка да му качвам игра." Опитах се да го изтрия но Аваста не успя. След което компютъра нещо заби, издърпах флаша, рестартирах машината windows-a се пусна и ми се изписа пак това съобщение но този път на личния ми компютър "windows explorer encount a problem and need to close" . И когато се опитам да влеза в интернет се случва пак същото. Или интернета е супер бавен или като въведа сайт и ми замръзва на "готов".

В ТЪРСЕНЕ НА ПРОБЛЕМА.........

При съседите: Преинсталирах Мозилата, преинсталирах скайпа (защото мозилата и ie имаха този гнусен skype toolbar), Вадих кабела за интернета, слагах го (като го слагах и ми отваряше първите два сайта макар и много бавно и дотам (когато казвам дотам, рабирайте че вече нито отваря сайтове нито нищо)). Пуснах антивирусната да сканира и тя не откри нищо. Припсувах държавата и си заминах.

Единия компютър в нас: Пуснах му преинсталация на windows-a засега компютъра е чист и проблеми няма. Ше видя до кога.

Компютъра на който ви пиша от него: Удрях по клавиатурата, псувах (технически и майсторски подход към проблема) трих хистори.

Накрая реших че просто доставчика е умрял защото съм на лан и с тези снегове тези дни... . Но имам и качен Linux на компютъра си, пуснах го и интернета лети. (Сега даже ви пиша през линукса). Което ме довежда на мисълта че не проблема не е от интернета.

Какво е общото между трите компютъра. Инсталиран е един и същи windows на тях (xp sp2) , инсталирана е една и съща антивирусна (Avast Home) и са на един доставчик . Този windows от 3 години го качвам на различни хора защото е оригинален и проблеми не е дал. Интересното е че първия компютър на съседите изгърмя вчера, а мойте двата днес. (Но аз вчера не бях в нас и не ги бях пускал което донякъде обива интересното).

Ако сте прочели целия пост обясняващ мъките ми, се надявам да можете да помогнете с някаква идея инфо или нещо друго. Моя компютър е преинсталиран преди няколко седмици. Една от идейте ми е че може би аваст като хване даден тип вирус и прави някаква каша по компютрите и затова се скапват". Засега линукс-а ми е спасението, хубав, бърз, надежден, но не не мога да издържа на него повече от 1-2 дни не съм му свикнал.

Редактирано от InFirM (преглед на промените)

За проблемите с флашката виж тази тема - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=101756

За експлорера - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1156854

1. Опитай да сканираш с GMER. Ето линк: GMER. Дай резултата тук, програмата прави текстов лог. За лог натискаш бутона "Save" долу вдясно, виж снимката:

ae5bmw.jpg

2. Опитай после с Malwarebytes' Anti-Malware и/ или SuperAntispyware. Дай лог от сканирането на Malwarebytes' Anti-Malware тук.

P.S. Виж мнението на hlevoust за проблема с флашката.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

При мен също се появи такъв проблем,не съм още сигурен на 100% ,че вече го няма,но като ,че ли инсталиране на service pack 3 и ъпдейт до последно помогна.сканирането с няколко антивирусни не показа наличие на зараза.На комп. не е използвана usb памет.Утре като преспи пс-то ще видя окончателния резултат:)

Значи проблема е следния:Преди два дни лепнах нещо което не мога да премахна.Видимо всичко си е наред системата работи добре,обаче като реша да вляза в някой от локалните дискове,или да отворя папка нещо ми стартира браузъра и ме праща в някакъв сайт sc.videofreeforonline мрежовия щит на аваст се включва и блокира сайта.Излиза ми някакво съобщение-Some dangerous viruses detekted in your sistem.Microsoft Windows XP files corrupted.Clik ok to download the antispywear.Сканирах с какво ли не:Spybot-Search&Destroy,Superantispywear,Spyboot,Malwarebytes,Norman malware cleaner,F-Secure,DrWeb,сканирах и с Аваст,това нещо си остана ;) Моля ако някой може да ми помогне да каже,че на ми се преинсталира.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Значи проблема е следния:Преди два дни лепнах нещо което не мога да премахна.Видимо всичко си е наред системата работи добре,обаче като реша да вляза в някой от локалните дискове,или да отворя папка нещо ми стартира браузъра и ме праща в някакъв сайт sc.videofreeforonline мрежовия щит на аваст се включва и блокира сайта.Излиза ми някакво съобщение-Some dangerous viruses detekted in your sistem.Microsoft Windows XP files corrupted.Clik ok to download the antispywear.Сканирах с какво ли не:Spybot-Search&Destroy,Superantispywear,Spyboot,Malwarebytes,Norman malware cleaner,F-Secure,DrWeb,сканирах и с Аваст,това нещо си остана :) Моля ако някой може да ми помогне да каже,че на ми се преинсталира.

Нещо не си направил, както трябва.

Malwarebytes’ Anti-Malware я препоръчват за премахването .

Информация ТУК

Google Translate

Здравейте, получи ми се един проблем, пускам си компа и без нищо започва да ми тече в слушалкитя някаква японска или китайска реклама или нещо от сорта, ей така от нищото, моля за помощ, какво мислите предполагам че е вирус ???

Здравейте, получи ми се един проблем, пускам си компа и без нищо започва да ми тече в слушалкитя някаква японска или китайска реклама или нещо от сорта, ей така от нищото, моля за помощ, какво мислите предполагам че е вирус ???
Сигурно е така - но имаш да четеш в много теми в този форум... Поздрави и успех !

Може ли да дадеш малко информация:

1. Каква е операционната система?

2. Какви са програмите за сигурност - антивирусна, защитна стена, антиспай и пр.?

3. Правено ли е сканиране след този случай с някоя програма за сигурност?

Сигурно е така - но имаш да четеш в много теми в този форум... Поздрави и успех !

TNN, ако не желаеш да помогнеш, моля да не пречиш! Не знам за кой път се случва!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Благодаря ти, значи с Нод и AntiVir XP съм ... преди малко направих сканиране с Multi Virus Cleaner 2008 но нямам вирус, поне така ми дава програмата ...

Благодаря ти, значи с Нод и AntiVir XP съм ... преди малко направих сканиране с Multi Virus Cleaner 2008 но нямам вирус, поне така ми дава програмата ...

AntiVir XP :ph34r:http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=92216 Сканирай с програмата от темата.

По-принцип не виждам да върши работа ама ... сложили са ми я когато ми преинскалираха компа .... а тази Multi Virus Cleaner 2008 не върши ли работа?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.