Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

регистрация в zamunda.net

Featured Replies

Проблем със Замунда

-------------------

Tracker Status: Error: Tracker Response Error:Unknown passkey. Please redownload the torrent from . in Tracker: htp://tracker.######/announce.php?passkey=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Този проблем е само при торент файлове, свалени от Zamunda. Няма значение с каква давност са, някои са на повече от година, други са свалени днес.

На проблема се натъкнах вчера, но може да е възникнал още в събота. С останалите тракери няма никакви проблеми.

Повторното сваляне на торент файла не отстранява проблема.

Някой да знае нещо за причините? :)

------------добавено------------

Аха, намерих нещо. Трябва да се рисетне passkey в профила, после да се свалят отново всички около 200 торента от Замунда, които са в торент клиента ми, и всичко ще тръгне по вода. Днес вместо да работя ще се занимавам със Замунда. Друг път! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Двеста торента се подновяват за няколко часа, а се трият за няколко минути. Кой ли вариант да избера?! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

------------добавено------------

Намерих компромисен вариант - срещу известна сума хлапето на съседите свърши работата за около четири часа и половина. По-търпелив човек от него не съм виждал. :rolleyes:

===================================

Ако някой все пак знае защо от Замунда ни погодиха този номер, ще му бъда признателен... ;)

Ами ... идеята е , отново да ги сложиш във същите папки и така на татък , то ще ги провери , и ще започне да сийдва . По-точно , сваляш само торент файловете , и ги слагаш да се свалят във същата директория . Бързо (май , не и в твоя случай) , лесно и естествено елементарно !

• Отговори 131
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Беше се появило като новина в тракера преди известно време че имали някакви проблеми и се налага да си изтеглим наново всички торент файлове.

Е аз нямам търпеливо хлапе за комшийче пък и повечето ми торенти бяха с положителен коефициент та заминаха в коша.

Съжалявам! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Винаги е кофти, когато спираш да сийдваш някой торент. По закона на Мърфи, точно в този момент някой започва да го сваля. Ако си единствен сийдър го прецакваш по нашенски. Идеята на р2р е всеки да може да се запознае с всичко, което го интересува, преди да закупи това, което му трябва. Няма ли колегиалност, няма р2р движение. У нас поради икономически ограничения то е доста побългарено и изкривено. И на други места е така, не сме само ние зле. Има хлапета, които си играят на р2р с малки дискове. Качват-ползват-трият и се чудят защо излитат от тракерите, ама какво да се прави, нищо не може да бъде идеално. :)

Ами ... идеята е , отново да ги сложиш във същите папки и така на татък , то ще ги провери , и ще започне да сийдва . По-точно , сваляш само торент файловете , и ги слагаш да се свалят във същата директория . Бързо (май , не и в твоя случай) , лесно и естествено елементарно !

Идеята е ясна - р2р не е от вчера.

Направи го със 193 файла за около 4 часа и половина и ще трябва да пиеш едно коняче, за да не ти треперят ръцете. :help:

Опа, малък си, рано ти е за алкохол. Преди 18 не е разрешено, защото увреждаш неукрепналия си организъм. Застрашаваш и бъдещото си поколение.

Абе те переодично ли ги чистят тея дет не ъплоудват или всеки ден по малко? За да знам кога имам най-голям шанс да си направя рег, след като ме баннаха и дали си струва да ставам в 4-5 часа сутринта.

Вече почти година и половина ще направя там и за това време са пуснати поне 2-3 съобщение за нови регистрации! Трябва да следиш началната страница, за да видиш кога има свободно място! За това време съм качил само 2 ТВ, колкото да не е без хич! Един съвет ще ти дам: като искаш да сваляш от там и имаш приятел с регистрация, споделете си я! Тогава за какво ще ти е регистрация? Успех!

@NavNav знам каква е идеята на тази мрежа и заставам зад нея сиидвам до колкото ми е възможно но 200-30 торента просто няма как да ги обновя. В Замунда съм регистриран много отдавна имам качено много повече от сваленото. В продължение на 5-6 години бях модератор в локалния торент тракер на предишният ми доставчик.Основно качвахме десетина човека, при около 2000хиляди потребители лапетата а и не само те дърпаха и бягаха и си мислеха че като тракера носи името на доставчика им, ние сме длъжни да го поддържаме и сиидваме до безкрайност.Постепенно тракера взе да запада и накрая след поредната акция на ГДБОП доставчика реши да го закрие, имахме си няколко рекламни карета и успяхме да се задържим още месец два на хостинг в чужбина после се наложи да го затворим.Седмица след това смених и интерент доставчика при стария седях само заради достъпа до тракера и форума към него.

@NavNav знам каква е идеята на тази мрежа и заставам зад нея сиидвам до колкото ми е възможно но 200-30 торента просто няма как да ги обновя. В Замунда съм регистриран много отдавна имам качено много повече от сваленото.

В продължение на 5-6 години бях модератор в локалния торент тракер на предишният ми доставчик.Основно качвахме десетина човека, при около 2000хиляди потребители лапетата а и не само те дърпаха и бягаха и си мислеха че като тракера носи името на доставчика им, ние сме длъжни да го поддържаме и сиидваме до безкрайност.Постепенно тракера взе да запада и накрая след поредната акция на ГДБОП доставчика реши да го закрие, имахме си няколко рекламни карета и успяхме да се задържим още месец два на хостинг в чужбина после се наложи да го затворим.Седмица след това смених и интерент доставчика при стария седях само заради достъпа до тракера и форума към него.

Думите ми бяха отправени по-скоро към хлапетата, отколкото към теб.

Можеше да опиташ да обновяваш на ден по десет торента. След 20 дни всичко щеше да свети. :D

Думите ми бяха отправени по-скоро към хлапетата, отколкото към теб.

Можеше да опиташ да обновяваш на ден по десет торента. След 20 дни всичко щеше да свети. :D

Нещо такова правя в момента обновявам по-малко Публикувано изображение
  • 3 седмици по-късно...

здравейте. имам следния проблем. не мога да влизам въобще от компютъра си в Замунда и смятам, че са ми баннали ip-то. един приятел дойде вкъщи и се логна през моята wireless, но аз не мога. също така през компютъра на баща ми мога да влизам без проблеми. не смятам, че би трябвало да ме баннат или да ме изтрият, защото съм с 4,4 точки ранг и съм според мен порядъчен потребител. също така не смятам, че е нещо в браузъра ми, защото досега Опера не е давала проблеми. някой може ли да ми каже как мога да се свържа с админ на замундата, защото искам да отправя тази забележка към някой човек, който се грижи за това. благодаря предварително. elan morin tedronai

Ми а мислете малко преди да задавате тъпи въпроси. Ако се логваш от друг комлютър с твоя акаунт очевадно той не е изключен. След като няма грешка 403 и друг може да се логне от твоето IP значи няма бан и на него. Тогава остана стандартното - да си изчистиш кеш и кукита., в краен случай да пробваш от друг браузър. От Екипа за заети и не се занимават с ламери. С баща ти на едно IP ли сте? Предишни торенти продължават ли да се сийдват?

Филипов , баннали са го по ник сигурно ! Elan Morin Tedronai я кажи ако не е тайна с какъв ник се опитваш да влезеш ... и НАЙ - ВАЖНОТО кажи какви глупости си правил ... писане на латиница , цинични изрази , ползване на програма която лъже за сииида и не ми започвай с израза " Ама нищо не съм направил ! " , колегите от замунда ще ми кажат какви си ги вършил !

не пиша по форумите, колеги и не публикувам мнения по торентите. използвам utorrent. не мисля, че съм правил нещо, което да доведе до това. никът ми там е Painbearer.

филипов с баща ми не сме на едно IP, защото живеем отделно. през неговия компютър мога да влизам през своя ник и понякога свалям торенти от моя ник на неговия компютър, но това са единични случаи. отскоро обаче не мога да влизам през моя личен компютър. всичко ме навежда на мисълта, че:

1. както казваш не съм изчистил кукита и кеш.

2. баннали са ме по ip.

Elan Morin Tedronai ,сега говорих с колега и мой приятел от замунда , Painbearer няма наказание затова търси проблема в твоят телевизор !

Успехи !

здравейте отново. значи открих, че проблемът съществува само когато използвам браузъра Опера, но нямам данни откъде може да е. Сложих нов браузър Сафари, за да тествам и открих, че Замунда работи. Опитах се да изчистя кашето и кукитата, но продължава да не мога да вляза в Замунда след тези операции. Знаете - прави се чрез Tools -> Delete private data. Затова знаете ли други операции, чрез които да мога да вляза в Замунда през Опера? Благодаря предварително. elan morin tedronai

здравейте отново.

значи открих, че проблемът съществува само когато използвам браузъра Опера, но нямам данни откъде може да е. Сложих нов браузър Сафари, за да тествам и открих, че Замунда работи. Опитах се да изчистя кашето и кукитата, но продължава да не мога да вляза в Замунда след тези операции. Знаете - прави се чрез Tools -> Delete private data. Затова знаете ли други операции, чрез които да мога да вляза в Замунда през Опера? Благодаря предварително.

elan morin tedronai

Това е начин за влизане в замунда от чужбина , нищо не ти струва да пробваш

Технически проблем с чужбина? Какво ще рече технически? Скъсан презокеански кабел може би :)

Проблемът е хардуерен. Сървърите им не издържаха на заявките. Хора по цял свят започнаха да ползват тракера, в България също нашумя, в следствие на което MySQL сървърът им сгъваше все по-често и по-често. За един активно посещаем тракер се изисква мощна машина и не само.

Какво решение взе администратора? "Отряза" връзката през web, на всяко IP, което не е българско. Временно българи в чужбина ползваха проксита, но след като отряза и анонса на тракера за всичко що не е българско - достъпът се усложни.

Какво решение трябваше да вземе администратора? Да се мигрира от MySQL към PostgreSQL. Да се усъвършенства кода на тракера. Да се подобри хардуера на сървъра.

Как да ползвам ###### от чужбина? С прокси от България.

Проксито трябва да се настрой в Web браузера и в торент клиента.

За целта използваме Firefox. Инсталирайте си добавката FoxyProxy.

Следва да настройм Firefox да използва проксито само при заявка за ######:

Control+F2 (или Tools-> FoxyProxy Standart -> Options) => Add New Proxy

Данните който трябва да въведете са следните

Host or IP Address: tehif.eu

Port: 3128

В същият прозорец има URL Patterns => Add New Pattern

Pattern name: ######

URL pattern: *######/*

=> OK => OK

След това активираме проксито

Tools-> FoxyProxy Standart -> Use proxies based on their pre-defined patterns and priorities.

До тук с Firefox. Сега трябва да настройм и торент клиента. За целта ще използваме uTorrent.

Options -> Preferences -> Connection

в графата Proxy Server трябва да настройте

Type: HTTP

Proxy: tehif.eu

Port: 3128

Проксито е ограничено само за ######, така че ще ви е необходимо да ползвате два торент клиента - единият с достъп само до ######, другият за всичко останало или всеки път да променяте настройките на торент клиента.

Вече може да влизате в замунда,но остава още един проблем - когато влезете, няма да може да виждате рекламите,с големи букви ще бъде изписано че трябва да си инсталирате добавката - Adblock Plus,

теглете я и след това я инсталирвате,рестартирате фирефокс.След това отивате горе в менюто:

Инструменти > доабавки.Намирате Adblock Plus и кликвате на настройки,след това доабави филтър,пишете ads.######, кликвате на приложи,след това ОК и сте готови.За сега работи,не съм пробвал дали може да се тегли,защото немога да си направя регистрация,всички места са заети.

Пиша тази тема с цел да помогна на тези които са в чужбина и искат да теглят най-различни работи от ЗАМУНДА :)

Успехи !

не се занимавайте с тъпаците от замунда, там са от олигофрен и нагоре .............

• 2 седмици по-късно...

Защо като ги попитам хората от замунда каква е причината да ме изключат всички мълчат? Рейтинга ми е бил добър, не съм писал простотии, ама етака щот му е кеф на някой си. Помолих ги съвсем културно даже повече от културно колко трябва да заплатя за да си върна стария(nebesniq) акаунт и сийда от него и никой не ми обръща внимание, това е да се занимаваш с несериозни хора, визирам замунда.

Редактирано от hvani.NET (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

как мога да разбера като съм истеглил нещо от замунда как да сиидвам с flashget 3 съм :biggrin:

.

99% е използвал това.

На който му пише такава грешка да се сърди на себе си. Не стига, че мамиш ами и недоволен :biggrin:

На мене също ми изписа тази грешка преди няколко седмици,но се оказа че проблема не е в мен,а просто айпито е блокирано заради някой друг.Обадих се на доставчика и ми промени айпито и сега всичко си е ОК. :ph34r:

• 2 месеца по-късно...

хора ето ви една моя регисрация но моля ви не променяайте паролата име:019375

парола:12345678 :) чисто нов е уцелих просто момента и се регистрирах то дори и сега май има свободни места

;):) :)

някой ще ми обясни ли защо не мога да се регистрирам в ######

ето ти регисрация име 019375 парола 123456789 но не променяай паролата ;)

Редактирано от kalinkataaa (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Ханибал Лектър ,доколкото прочетох назад написаното имаш връзка с колегите си от "замунда" и в един от цитатите спомена че можеш да разбереш какви ги е вършил "някой си ' там .Хайде тогава обясни ми аз с какво съм нарушил или не знам си какво е станало там за да не мога да вляза в торент сайта "замунда" и ми изписва също това

Неуспешно влизане!

This account has been disabled

при положение че ми генерира нова парола когато я поискам и пак същото и дори торент програмата ми ъплоудва към замунда в момента ,рейтингът ми не помня точно между 1.5 и 1.6 .Отговори ми !!

п.п. имам над 1 терабайт качено в този торент сигурно с това съм го заслужил, името с което "влизах" , "katorjnika"

Редактирано от legionerat (преглед на промените)

И мен ме забраниха там, отказах се от тоя сайт, разбрах че модераторите там не струват. Както и тук всичко се прави с цел лична изгода и ако на някой не му изнася си забранен без адекватна причина. Потърси решение в чужди сайтове в който Българи нямат администраторски права....

До момчето/момичето със операта и странното име: ако имаш включена опция Турбо на операта, изключи я. В замунда не може да се влиза с опера, когато тази опция е включена.

И мен ме забраниха там, отказах се от тоя сайт, разбрах че модераторите там не струват.

Както и тук всичко се прави с цел лична изгода и ако на някой не му изнася си забранен без адекватна причина.

Потърси решение в чужди сайтове в който Българи нямат администраторски права....

Написах ти + защото имаш някакво мнение по въпроса, А когато се регистрираш винаги ти се поднася инфо за правилата на даден сайт или форум, смята се, че си ги прочел и най отдолу има отметка, която за да се регистрираш, трябва да поставиш "Съгласен съм с правилата"Ако си мислиш че в интернет можеш да си правиш каквото си искаш, много се лъжеш. днес ще може, утре също, но идва момента, когато си "плащаш"А разлика съществена има от модераторите на "Замунда" които са много строги и с право и тези, които са на "Калдата" Навярно трябва да станем като другите, за да си седнете на задниците.Де виждаш някаква изгода, кога след като си бил наказан тук, не ти е отговорено. Я дай такъв пример или си мислиш, че можеш да си дращеш каквото щеш?

От този момент нататък, във всички подфоруми , които модерирам, ще бъда безкомпромисен към всеки един такъв "ЕКЗЕМПЛЯР"

В замунда нямаше разумна причина да съм забранен защото там само свалях и сийдвах от сървъра си, имах много голям рейтинг заради сийд от сървър в интернет клуб и явно на някой му се е сторило че използвам програмка някаква и хоп забрана един ден без абсолютно никакво уведомление дори по email за някаква причина. Правилата там съм ги чел и спазвал, по-добре да спра дотук за да няма повече наказания и груби коментари.

Аз си промених коренно мнението за Замунда, там колкото повече сийдваш е напразно - изяждаш банана и хоп, няколко терабайта "във въздуха"...

Аз си промених коренно мнението за Замунда, там колкото повече сийдваш е напразно - изяждаш банана и хоп, няколко терабайта "във въздуха"...

Напълно съм съгласен.

Да живее пирата :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.