Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тествайте силата на волята си

Featured Replies

Така...Тук НЯМА измама (отворих го със Имейдж Реди) ,но явно аз имам високо ИКЮ...

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

• Отговори 79
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тая като го гледам на 1 ракия много бързо се сменя. Утре трябва да пробвам да видя как ще е.

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Пробвай на 2 ракии - тогава се появява Ронда

• Аха сигурно Накъде ли ще се върти да не вземе да подскача нагоре и надолу

Така...Тук НЯМА измама (отворих го със Имейдж Реди) ,но явно аз имам високо ИКЮ...

Гледай по внимателно :lol6:

При мен се върти и в двете посоки.

Гошо ,бе немога да го намеря...И ти ли си го прегледал със фотошопа/имейджа?Ако да на кой/кои кадри точно се намира измамата?

аз си я връткам мацката, с помощта на сянката, а дали е измама, не мога да кажа :rolleyes:

Гошо ,бе немога да го намеря...И ти ли си го прегледал със фотошопа/имейджа?Ако да на кой/кои кадри точно се намира измамата?

Забравих вече на какво го гледах, преди година и нещо беше....

Когато се върти по часовника и е с вдигнат десен крак сянката му се вижда леко в крайщата.

Когато се върти обратно на часовника с вдигнат ляв крак, сянката му прави полукръг зад нея.

Оптична илюзия си е всичко. Разгледай внимателно кадрите и ще видиш една малка подробност....

Сигурно повечето от вас са виждали тази картинка, но може да има и такива, които не са.

Ако ви се струва, че момичето се върти по посока на часовниковата стрелка, значи имате по-развито дясно полукълбо.

Ако е обратно на часовниковата стрелка - по развито е лявото....

Абе сигурно съм много тъп, с ниско АйКю, но при мен нищо не се променя! Върти си се през цялото време наляво, т.е. обратно на часовниковата стрелка!

Цитирам само "А ако можете с усилие на волята да го накарате да се върти накъдето пожелаете, значи имате умствено отклонение". :whist:

Абе сигурно съм много тъп, с ниско АйКю, но при мен нищо не се променя! Върти си се през цялото време наляво, т.е. обратно на часовниковата стрелка!

прочети цялата тема.

при мен се въртеше само надясно, докато не разбра каква е цаката :nono:

Ами гледам си го аз и си търся сенките и гледам ИЗВЕДНЪЖ единия крак се вдигна ,а другия слезе :lol6:...

прочети цялата тема.

при мен се въртеше само надясно, докато не разбра каква е цаката :P

снощи бях на един малък ром, и си рекох, че може от това да е! да ама тази сутрин пак я гледам, и пак същата работа- върти си се константно наляво...никакви сенки и други трикове не помагат- против часовника си се върти и тва си е!

Цитирам само "А ако можете с усилие на волята да го накарате да се върти накъдето пожелаете, значи имате умствено отклонение". :P

Да разбирам ли, че всички /в тази тема/, които я "връткат" както си поискат, могат да хващат тролея за "4-и километър"? :)

снощи бях на един малък ром, и си рекох, че може от това да е! да ама тази сутрин пак я гледам, и пак същата работа- върти си се константно наляво...никакви сенки и други трикове не помагат- против часовника си се върти и тва си е!

Мани..и при мен е така..каквото и да правя, все на една страна се върти. Само дето при мен се върти по посока на часовника :help: Ко да прайш, тъпи хора сме :down:

Мани..и при мен е така..каквото и да правя, все на една страна се върти. Само дето при мен се върти по посока на часовника :whist: Ко да прайш, тъпи хора сме :)

Лесно е. Просто трябва да преодолееш нагласите си при въртенето, при тази перспектива, кога трябва петата да е вдигната - когато другият крак сочи назад или напред.

Лесно е. Просто трябва да преодолееш нагласите си при въртенето, при тази перспектива, кога трябва петата да е вдигната - когато другият крак сочи назад или напред.

или просто да седиш и да гледаш в точка, докато ти се завърти свят и да се обърне движението :cool:

• 2 месеца по-късно...

При мен първо се въртеше по посока на часовниковата стрелка.Гледах умно дълго време и нищо не се получи.Но съм такъв инат ,че не се отказвам и продължих да я гледах глупаво още няколко минути и просто си стана,после пак и пак ;) .Не е до воля,нито до интелект просто до свободно време и до търпение.Гледайте продължително време и си обръща посоката.Убедена съм ,че на всеки се получава,просто се отказвате една идея преди да обърне .Или точно това е смисъла,да се провери дали ще се откаже човек или ще "държи" ,като куче,защото рано или късно обръща.

• 3 седмици по-късно...

Сигурно повечето от вас са виждали тази картинка, но може да има и такива, които не са.

Ако ви се струва, че момичето се върти по посока на часовниковата стрелка, значи имате по-развито дясно полукълбо.

Ако е обратно на часовниковата стрелка - по развито е лявото.

А ако можете с усилие на волята да го накарате да се върти накъдето пожелаете, значи имате висок IQ.

Публикувано изображение

Приятно забавление !

Тая като го гледам на 1 ракия много бързо се сменя.

Утре трябва да пробвам да видя как ще е.

Тая като го гледам на 1 ракия много бързо се сменя.

Утре трябва да пробвам да видя как ще е.

Пробвай на 2 ракии -

тогава се появява Ронда

:huh:

Пробвай на 2 ракии -

тогава се появява Ронда

:blink:

Аха сигурно

Накъде ли ще се върти

да не вземе да подскача нагоре и надолу ;)

• 2 седмици по-късно...

Много интересно! :ph34r: В началото се върти на ляво, но после си въобразявам, че се върти надясно и се получава!

ПС до тези, които мислят, че картината се променя сама - грешите! Ще ви го докажа. Маркиран е левият крак на жената. Сега ми кажете, че не се върти само по часовниковата стрелка! Но ако се опитате, дори с тази, ще я накарате да се движи в желаната посока. Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

сменя се .. даже като се сменя картинката сече ;]

• 2 месеца по-късно...

Знам, че темата е остаряла, но все пак ми се иска да изкажа теорията си. Първоначално момичето сменяше посоките на въртене хаотично, когато се разфокусирах за момент. После започна да се "подчинява" на поривите ми и скоро установих, че ,за да го сменя, трябва да се концентрирам върху сянката на стоящия крак и да визуализирам как, в определена точка, най-често най-страничната, крака сменя посоката.

Имах няколко идеи защо това се случва, но май че последната е най-точна, макар и доста странна. Започнах да внимавам дали движението се променя заедно със смяната на посоката. Установих, че сянката изобщо не се променя, а това би трябвало да следва и за движението. После ми хрумна как още от началото в определени моменти момичето извършваше само полукръгове, сменяйки посоката на движение в най-страничната точка. И реших да разгледам цялото движение като полукръгово, а не като кръгово. В такъв случай, момичето само се движи от ляво надясно или обратното, кой както иска, но само в полукръг. Мозъкът ти сам попълва празнините, адаптирайки контурите на тялото, които в определени точки се сливат, така че да ти позволи да виждаш "цялата картинка", която е нещо като въстановка на възможно най-вероятния модел. Да, ама това същото движение, в зависимост какво ти дава да възприемеш като най-точно собственият ти мозък, може да бъде осмислено като кръг по часовниковата стрелка, срещу часовниковата стрелка или полукръгово движение. И трите са еднакво достоверни при такъв силует, който на практика оставя въпросния мозък да попълва "празнините".

Е, дали съм на правилен ход? :) Ако някой прочете това, моля да сподели мнението си и да даде идеи. :)

Редактирано от Dirdry (преглед на промените)

Знам, че темата е остаряла, но все пак ми се иска да изкажа теорията си. Първоначално момичето сменяше посоките на въртене хаотично, когато се разфокусирах за момент. После започна да се "подчинява" на поривите ми и скоро установих, че ,за да го сменя, трябва да се концентрирам върху сянката на стоящия крак и да визуализирам как, в определена точка, най-често най-страничната, крака сменя посоката.

Имах няколко идеи защо това се случва, но май че последната е най-точна, макар и доста странна. Започнах да внимавам дали движението се променя заедно със смяната на посоката. Установих, че сянката изобщо не се променя, а това би трябвало да следва и за движението. После ми хрумна как още от началото в определени моменти момичето извършваше само полукръгове, сменяйки посоката на движение в най-страничната точка. И реших да разгледам цялото движение като полукръгово, а не като кръгово. В такъв случай, момичето само се движи от ляво надясно или обратното, кой както иска, но само в полукръг. Мозъкът ти сам попълва празнините, адаптирайки контурите на тялото, които в определени точки се сливат, така че да ти позволи да виждаш "цялата картинка", която е нещо като въстановка на възможно най-вероятния модел. Да, ама това същото движение, в зависимост какво ти дава да възприемеш като най-точно собственият ти мозък, може да бъде осмислено като кръг по часовниковата стрелка, срещу часовниковата стрелка или полукръгово движение. И трите са еднакво достоверни при такъв силует, който на практика оставя въпросния мозък да попълва "празнините".

Е, дали съм на правилен ход? :) Ако някой прочете това, моля да сподели мнението си и да даде идеи. :)

Мхм, не прави пълен кръг.

Аз явно съм тъпичък,но накарах въображението си да върти момичето обратно на часовниковата стрекла като аз самият се завъртах наобратно на картинката.

И след известно "блеене" по картинката и успях да я накарам да се върти в двете посоки.

Та чак се изумих това как става-приятелите ми казаха,че съм луд. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.