Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде искате да отидете ?

Featured Replies

USA - Бостън :baby:

• Отговори 689
  • Прегледи 113,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има няколко езика на тоя свят, дето съм се убедила, че са универсални - все ще намериш кой да ги говори.

Тази твоя случка ми припомни изпъленението на майка ми това лято. Цял живот мрънкоти, че не знае английски, а аз само й пиля на главата, че пък руски говори за сметка на това, ама не. Само го плюе тоя руски и това си е.

Да, ама това лято като си изтърва самолета във Франкфурт, да я питам аз, как щеше да се оправи, ако и руски не знаеше

Урок за децата: учете деца, езици учете! Че с единия български само, мамата си е е*ало.

Във Венеция сме и разглеждаме Palazzo Ducale, но из горните етажи е забрането снимането и решихме да попитаме от къде можем да си вземем хубави картички. Обърнахме се към една жена, но тя не ни разбра и повика нейна колежка от съседната стая да помогне. Упътиха ни, благодарихме и продължихме да си разглеждаме стаята. Като изкоментирахме обаче една карта, жената (тази която не знаеше английски) се обади... ама вие сте българи! От де да предположим, че в случая ще се оправим по-бързо и по-добре на родния ни език. :)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Във Венеция сме и разглеждаме Palazzo Ducale, но из горните етажи е забрането снимането и решихме да попитаме от къде можем да си вземем хубави картички. Обърнахме се към една жена, но тя не ни разбра и повика нейна колежка от съседната стая да помогне. Упътиха ни, благодарихме и продължихме да си разглеждаме стаята. Като изкоментирахме обаче една карта, жената (тази която не знаеше английски) се обади... ама вие сте българи! От де да предположим, че в случая ще се оправим по-бързо и по-добре на родния ни език. :cool:

:hush:

Недей ги разказва тези истории на публично място, че като помня съучениците ми от гимназията, как един английски не искаха да научат, такива житейски случки само им хранят мързела :hush:

...

Като изкоментирахме обаче една карта, жената (тази която не знаеше английски) се обади... ама вие сте българи! От де да предположим, че в случая ще се оправим по-бързо и по-добре на родния ни език. :cool:

Мда, във Венеция има много българи, работещи в сферата на туризма. И ние се възползвахме от услугите на нашенец от Пловдив във Двореца на Дожите (един от хората на входа ни чу, че говорим на български и сам ни заговори. Последствие се върнахме при него, за да питаме нещо за водния транспорт.) Човекът сигурно се разкри сам, че е българин, защото аз нещо коментирах, че поставянето на билети в автоматите не е за "индианци" с български произход като мен и се смеехме. Та... и аз да налея "масло в огъня".

Относно темата, вече искам да ида в Помпей (разбрах, че мъжът ми ме води по точки).

.... Като изкоментирахме обаче една карта, жената (тази която не знаеше английски) се обади... ама вие сте българи! От де да предположим, че в случая ще се оправим по-бързо и по-добре на родния ни език. ;)

аз така на пъпа на Барселона купих ветрило за жена ми - докато се опитвах на развален испански да обясня на продавача за какво иде реч, той внезапно реши да ми улесни живота и заприказва на български -оказа се циганин от Стара Загора.

Тъй че - най-вероятно на никого няма да му потрябва след време да знае чужд език - нашите хора са навсякъде из Европа Публикувано изображение

общо взето - Дръж се, Европооо - ей на идем с една пълна сила към тебенкаПубликувано изображение

По темата -в момента искам да съм сам-самичък на някой южен остров.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Публикувано изображение

ПП: Освен на ексзотични места, които предполагам вече съм споменала в тази тема.

...Тъй че - най-вероятно на никого няма да му потрябва след време да знае чужд език - нашите хора са навсякъде из Европа Публикувано изображение

общо взето - Дръж се, Европооо - ей на идем с една пълна сила към тебенкаПубликувано изображение

Тъй си е. Във Флоренция сядаме в едно заведение, пийваме вино росо и от съседната маса симпатичен младеж решава да ни поздрави на чист бъкгарски с: Наздраве!

Това се случва навсякъде. Хич не ни требе да знаем друг език. В останалите случаи посочването и жестовете вършат работа. Булгар, булгар! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Искам да видя единствения в света Морски орган.....

Публикувано изображение

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2KnEq0_NYas&feature=player_embedded

Публикувано изображение

Морският орган е натурален музикален инструмент,дълъг 70 метра,с 35 тръби под цимента.Музикалните тръби са разположени така,че да улавят движенията на вятъра и морето и така да правят музика.Този уникален инструмент е подвластен нa природата и тя е тази ,която дирижира никогa нестихващата музика.

Морският орган се намира в град Задар и естествено е първия и единствен по рода си.Създаден е през 2005г от Никола Басик.Това освен прекрасната атмосфера,която създава,води и много туристи към този край на Земята.

Уникално.....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тази холивудска църква е най-голямата в света и едновременно с това и най-голямото стъклено съоръжение. От там получава и названието "Кристалната катедрала" (The Crystal Cathedral). Катедралата е построена от над 12 000 огледални стъкла, съединени със сребриста метална конструкция. Острия връх е невероятно устремен в небето. Фантастичната картина се допълва и от малко езеро и зелен парк. В катедрала се намира и най-големия орган в света, който е с над 16 000 тръби.

Бих искала да видя това....

Какче, ти всеки път искаш да идеш на нови различни места ... Човек би си помислил, че си ходила на предишните ... :( Аз си искам Америка...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Какче, ти всеки път искаш да идеш на нови различни места ... Човек би си помислил, че си ходила на предишните ... :cool:

Аз си искам Америка...

Защото малка -сладка, кака ти не се задоволява с едно желание....:ph34r:

Сега бих искала да съм тук...Лувъра.....

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Защото малка -сладка, кака ти не се задоволява с едно желание....;)

Сега бих искала да съм тук...Лувъра.....

Публикувано изображение

Дамм и аз искам.Тука се намира гроба на Мария Магдалена, какче :):P

Без ток,течаща вода(да не говориме за топла),WC,телевизия,интернет,GSM,инсекти навсякъде,зарази във водата-вярвам ти.Наистина ти вярвам.Аз съм по-скромен,преди да ме преместите там,застреляйте ме в главата.Два пъти,моля.

Без ток,течаща вода(да не говориме за топла),WC,телевизия,интернет,GSM,инсекти навсякъде,зарази във водата-вярвам ти.Наистина ти вярвам.Аз съм по-скромен,преди да ме преместите там,застреляйте ме в главата.Два пъти,моля.

Бих изтърпяла всичко гореописано......за няколко часа,няма да оставам да спя там,понеже бързам!

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.