Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живееш в чужбина?!

Featured Replies

http://balkancar-record.com/en-US/Home/Dealers

Нещо говореше за мотокари и колко ти искали за един такъв в България.Та може да разгледаш този линк и ще се убедиш,че има дилъри в цял свят, включително и в Италия,италЯнецо. Явно някой ги купува...

Иначе, аз пък съм собственика на Газпром.:ph34r: А...и си запази глистите.

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 222
  • Прегледи 82,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 2.11.2016 в 14:29, nikolaustirol написа:

Да кажеш, че и в другите страни и нации има нещо скапано и са като бългатите е перефразиране на познатия до болка израз на Бай Ганьо: всички са маскари. Това е само и единствено от злоата срещу всики онези, които са успели!  Да кажеш, че няма да работиш с българи не е тъпо! А е закономерно! Но, за целата трябва да си живял доста време навън и да си видял какво е това чудо "български бизнес". За целта си има и виц за глистите. При интересе ще горазкажа.

От високо да гледаш е много готино. Колко са нисши там долу. P.S Аз съм там долу. Слез на моето ниво и ще разбереш. 

Keiner versteht den anderen ganz, weil keiner bei demselben Wort genau dasselbe denkt wie der andere.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
на 18/11/2016 в 11:51, acnekt написа:

От високо да гледаш е много готино. Колко са нисши там долу. P.S Аз съм там долу. Слез на моето ниво и ще разбереш. 

Keiner versteht den anderen ganz, weil keiner bei demselben Wort genau dasselbe denkt wie der andere.

Вие сам го казвате: "ДА СЛЕЗЕШ". На това няма какво да добавя.

на 2.11.2016 г. в 15:29, nikolaustirol написа:

Да кажеш, че и в другите страни и нации има нещо скапано и са като бългатите е перефразиране на познатия до болка израз на Бай Ганьо: всички са маскари. Това е само и единствено от злоата срещу всики онези, които са успели!  Да кажеш, че няма да работиш с българи не е тъпо! А е закономерно! Но, за целата трябва да си живял доста време навън и да си видял какво е това чудо "български бизнес". За целта си има и виц за глистите. При интересе ще горазкажа.

Не те знам къде си живял - аз в момента съм в "чужбина". Централна България - прескачам и до западна. По обективни причини контактувам изключително с българи. В повечето случаи не особенно комфортно. Поне в началото.

Това, за което говориш - нито е "български", нито е "бизнес". Просто толкова си могат някои хора. Ако се бяха родили в Спарта - щяха отдавна да са на бунището, ама България не е... едновремешната Спарта.

преди 17 часа, nikolaustirol написа:

Вие сам го казвате: "ДА СЛЕЗЕШ". На това няма какво да добавя.

— Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!

• 1 месец по-късно...
на 31.10.2016 г. в 18:23, язе написа:

С българи тва не правя, онова не правя... България е скапана, българите са скапаняци... Абе, дали си даваш сметка, че си в български форум?

Зависи от вида, марката и параметрите на мотокара, но като цяло има такъв проблем с цените в България.

• 11 месеца по-късно...

Аз живея и работя в Холандия.За постоянно,това е моят дом и адски много ми харесва тази държава.За връщане може би ако не е по зле от в момента България,чак когато се пенсионирам с холандската пенсия и някое спестено евро.Едно капанче ще си отворя с тръстиков навес на брега на Дунава,там където залезът е най- красив.Не за печалба, ей така да се събираме и да се забавляваме със старата банда там.Лятото под навеса на салатки от домати ,,биволско сърце,, и студена ракийка ,,Сливенска перла,,  Хладния бриз от реката леко да ми охлажда зачервения гръб от жаркото августувско слънце.Вечерта биричка, която цял ден ще бъде оставена да се изстуди в Дунава и прясна дунавска скумрия със сок от пресен лимон и музиката на дванайсет.И агали агали така да си я карам от април до октомври и така да си превъртам календар след календар. Животът е скъп тука,но и получаваш доста.Стига да си достатъчно мотивиран да се трудиш без да хленчиш, да се скатаваш и да даваш повече акъли от колкото да бачкаш.Иначе не е задължително като в Юнайтет Стейтс, да си завършил Харварт или да си някое юпи от Улолстрийт, че да живееш живееш безгрижно и безпроблемно и да не се търкаляш в някое гето.А и в същото време без да си даваш кой знае колко зор и да си убиваш нервни клетки.Имаш време и за хобита и приятели и за отпуски.Всъщност това ми харесва най-много тука ,живота е балансиран от всички страни и силно е наложена средната класа между населението.Почти няма разделение на бедни и богати,като в Щатите или в бегето.Природа няма никаква в Холандия ,но инфра структура...Прехвалените немски пътища са 100 милиони години преди христа сравнение с холандските.Всъщност често съм и в Германия и честно казано сравнение с Холандия макър и да са съседни държави и немско да е в пъти по голяма икономическа сила,аз имам чуството , че когато съм там съм в околията на Враца.В Холандия няма естествена природа,но с пари са се погрижили за голямо озеленяване на всички градове и села и дори и без естествена природа самата държава в момента изглежда като картинка от книжка с приказки.В немско само бетон,направо се депресирам там.Холандците са много готини като хора и доста принципни и точни.Като каже нещо и си държи на думата, ако ще в даден момент това да е в негов ущърб.А не като нас българите да се въртиме като фурнаджийски лопати на там на където имаме далавера.Не случайно те от едно блато са успяли да изградат една от най-модерните държави в света, а ние от земен рай да го докараме до бананова република и от към икономика и от към инфраструктура.Като тръгна от София към село и хубавата магистрала свърши след  Богоров,след това започва някякво подобие на път, и хиляда села и паланки лъхащи на смърт ,и ако не бях израснал в България и идвам за първи път,бих си помислил, че това е място, което е специялно изградено за заснемане на продукции на Тарантино,а не част от реалния живот там.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, franchesko написа:

Природа няма никаква в Холандия ,но ...

За кво са ти баири и чукари и врачански балкан ?
Според мен друг е проблемът на Холандия, езикът им е като българския, малко разпространен и трябва все да четат букви на екрана или да научат английски сериозно.
А като тръгнат с караваните им из Белгия и франция, английският не е особено полезен сред франкофони.

преди 1 час, Белгиеца написа:

За кво са ти баири и чукари и врачански балкан ?
Според мен друг е проблемът на Холандия, езикът им е като българския, малко разпространен и трябва все да четат букви на екрана или да научат английски сериозно.
А като тръгнат с караваните им из Белгия и франция, английският не е особено полезен сред франкофони.

Езикът е една идея по разпространен от българският.Говори се освен в Холандия и в половината Белгия, както и на островите Аруба,Кюрасао,Бонера и Сантин Мартин.Според мен може да се каже, че е недостатък, че нямат планини.Заради ниската надморска височина,понякога малко са чустваш друсан дори и  без да си пушил от веселите цигарки:) Но перфектно място по света няма.В Австралия пък имаш най-опасните животни в света и постоянно трябва да ходиш с някакви ботуши над коленете.:) В европейски държави с хубав климат Италия,Испания там всичко е им е наред от към природа и климат ама са я закъсали от към  финанси:) и вече италиянски пенсионери се заселват по българските села.А испанци и италиянци в трудова възраст търсят препитание по скандинавия.

преди 6 часа, franchesko написа:

Езикът е една идея по разпространен от българският.

Аз гледам ефирно от предавател от Люксембург три RTL-а от Холандия и виждам че трябва да четат букви и си върви оргиналният английски звук. А от германските телевизии ( ефирно също и от сателит ) букви няма, а немски звук. При френските телевизии също няма букви. 
Значи холандският е един провинциален език.
Холандците учат немски, но немците не ебават да учат холандски. Англичаните също въобще не си и помислят холандски да учат в училище, френски учат например като чужд език.
Аз пък не ебавам да уча немски, въпреки че ходя по няколко пъти на пазар в гр. Трир. Говоря им на английски, те така.

Аз мисля .че бъркаш някои неща.Това което наричаш ,,букви върху оригиналния английски звук,, се нарича субтиртри, които ползват не само холандците, ами и доста други държави за да превеждат чужди продукции по техните телевизии ,като филми и предавания примерно.Другия вариянт за превод е ,,директен превод,, ,който ползват немците и французите, а и не само.Тогава се налага друг глас върху оригиналния, който превежда директно на местния език.Но този вариянт за превод е доста по скъп от вариянти със субтитрите.Французите и немците го правят защото са големи националисти и не искат друг език да звучи по тяхната телевизия.Холандците те са по малко националисти, но тях ги интресува на първо място ,,парата,, за това предпочитат вариянта със субтитрите.А и така карат хорат да ,четат.Така може да ти влезнат в пъти повече нещата в главата от колкото да слушаш само мързеливо с ,,половин ухо,,...Но това в никакъв начин не прави холандския език ,,провинциялен,, Ако почетеш малко историята на Белгия ще разбереш, че тя както и Люксенбург по времето на Наполен са били част от Обедидено кралство Нидерландия,тоест сегашната Холандия.И по тая логика Белгия трябва да е село в холандската провинция.Те дори и собствен език нямат.Едната част от на Белгия тази от към Холандия говорят нидерландски тоест холандски,другата част от към франция френски и до колкото ми е известно някаква част и немски.Нещо като нашите макета.

преди 22 часа, franchesko написа:

...

Повечето, които  отидат в чужбина много бързо се възгордяват... 6to tai?

преди 2 часа, franchesko написа:

А и така карат хорат да ,четат.

Аз не чета, дори да е писано на български, слушам си оригиналния звук.
На жена ми баби и дядовци знаеха валонски. Но валонците са се изхитрили да си изберат за официален език френския, след като са се разбунтували и освободили от Холандия. По онова време по-заможните даже и в гр. Антверпен са говорили на френски, от фукня че не са от простолюдието. 
Като гледам The Voice of Holland  показват такива големи сладурани, приятелки на певиците , че си викам че е подходящо място за търсене на булка. Ама езикът е един "хъркащ" такъв, мани мани. Франкофоните го намират за ужасен, особено когато е в песен. Е, ако ми се беше паднала холандка, съм щял да го науча, ама по-добре си е с големите езици, има всичко на тях. През миналия век като влезнах за първи път в една огромна книжарница на два етажа в гр. Триер и ми падна шапката направо колко много технически книги имаше на немски. Тогава още го нямаше развит интернета като сега, та си беше истински шок изобилието. 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Е, ако ми се беше паднала холандка

И добре, че не ти се е паднала...защото щеше да ти наложи да станеш жена...и нямаше да имаш думата за нищо.Дори с какъв цвят тениска да се облечеш...При холандците жената е мъжа в семейството тя коли тя беси, мъжа трябва да си се подчинява безприкословно.Като момичета преди да се задомат не са лоши на външен вид,след като се задомат се постригват късо като мъж,обуват се с панталони и почва да ти размахват пръст и да раздава заповеди.Аз лично предпочитам нашенка.А и в България като се изродим съвсем...нали трябва да внесем от някъде генетичен материял от истински българи.Това го правят и в конезаводите.

преди 9 часа, franchesko написа:

Аз лично предпочитам нашенка.

Е нашенка, ама тези които ги преценявах че стават за булка, не ме искаха. Другите които ме искаха, пък аз им намирах кусури и се разминахме. 
А пък след като имах първото гадже чужденка и видях че има и по-добро от нашенките, после ми беше по-леко на душата като ме подритваха следващите българки. Прекарах се без да си искам да се влюбя в една нашенка леко по-дърта от мен, ама тя си мечтаеше за един доста изпечен нашенещ, щото беше с положение. Като се запознах със следващата чужденка я уведомих нашенката, да си знае че не е единствената жена на Света.

преди 14 часа, franchesko написа:

Аз мисля .че бъркаш някои неща.Това което наричаш ,,букви върху оригиналния английски звук,, се нарича субтиртри, които ползват не само холандците, ами и доста други държави за да превеждат чужди продукции по техните телевизии ,като филми и предавания примерно.Другия вариянт за превод е ,,директен превод,, ,който ползват немците и французите, а и не само.Тогава се налага друг глас върху оригиналния, който превежда директно на местния език.Но този вариянт за превод е доста по скъп от вариянти със субтитрите.Французите и немците го правят защото са големи националисти и не искат друг език да звучи по тяхната телевизия.Холандците те са по малко националисти, но тях ги интресува на първо място ,,парата,, за това предпочитат вариянта със субтитрите.А и така карат хорат да ,четат.Така може да ти влезнат в пъти повече нещата в главата от колкото да слушаш само мързеливо с ,,половин ухо,,...Но това в никакъв начин не прави холандския език ,,провинциялен,, Ако почетеш малко историята на Белгия ще разбереш, че тя както и Люксенбург по времето на Наполен са били част от Обедидено кралство Нидерландия,тоест сегашната Холандия.И по тая логика Белгия трябва да е село в холандската провинция.Те дори и собствен език нямат.Едната част от на Белгия тази от към Холандия говорят нидерландски тоест холандски,другата част от към франция френски и до колкото ми е известно някаква част и немски.Нещо като нашите макета.

Сичкото ти е верно, само обърни Фнимание, че ... Северна Холандия (Noord-Holland) и Южна Холандия (Zuid-Holland) са провинции в държавата Кралство Нидерландия.

Барабар с другите 10:

300px-Map_provinces_Netherlands-en.svg.png

преди 14 часа, Johnny B написа:

Повечето, които  отидат в чужбина много бързо се възгордяват... 6to tai?

Кой съм аз, че да отоговарям за всички? Всеки да отговаря за себе си.Важното е да не забравяш от къде си тръгнал, и че преди да почнеш да лапаш трюфели, си лапал и мамалига.

на 12/28/2017 в 2:09, Белгиеца написа:

Аз не чета, дори да е писано на български, слушам си оригиналния звук.

Ти.
Минава ли ти през ума че има хора с увреден слух и субтитрите им се явяват неоценима помощ?

на 12/27/2017 в 8:37, franchesko написа:

както и на островите Аруба,Кюрасао,Бонера и Сантин Мартин

и не само

преди 2 часа, Вacко написа:

Ти.
Минава ли ти през ума че има хора с увреден слух и субтитрите им се явяват неоценима помощ?

Въобще хич тамън изобщо не съм навит да чета аз букви като първолаче задължително, щото някой си бил слухов инвалид. Аз знам френски по неволя и всичко ми е без букви от френските телевизии. Освен това си слушам директно на английски или на руски и въобще не се занимавам да чета букви.

А пък като гледам The Voice of  Гърция, Холандия или Германия, не разбирам езиците но това не ми пречи да гледам и слушам музиката.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

на 12/29/2017 в 8:39, Белгиеца написа:

Въобще хич тамън изобщо не съм навит да чета аз букви като първолаче задължително, щото някой си бил слухов инвалид.

Повече кво да кажа...
ПС:А и субовете се изключват-поне в Нидерландия ;)

на 31/12/2017 в 20:42, Вacко написа:

Повече кво да кажа...
ПС:А и субовете се изключват-поне в Нидерландия ;)

Я кажи как се изключват на Самсунляк който ги лови ефирно каналите на RTL-те холандските, с удоволствие бих ги разкарал ако може.

на 4.01.2018 г. в 18:05, Белгиеца написа:

Я кажи как се изключват на Самсунляк който ги лови ефирно каналите на RTL-те холандските, с удоволствие бих ги разкарал ако може.

Нали си голям ,,разбирач'',гледаш отцял свят без пари,а не можеш едни субтитри да махнеш.Вземи една гумичка от децата и трий,може и да се научиш тогава.

преди 8 часа, dimi073 написа:

Нали си голям ,,разбирач'',гледаш отцял свят без пари,а не можеш едни субтитри да махнеш.Вземи една гумичка от децата и трий,може и да се научиш тогава.

Значи не може, щом като не знаеш как.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.