Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живееш в чужбина?!

Featured Replies

Моля всеки един,който смее да се нарече Българин...за всеки 1,който не намира решение на проблемите си в чубина,а с борба в собствената си страна...погледнете това видео http://www.zazz.bg/play:7197c213 .Кажете ми...защо винаги трябва да се избира най-лесният път?Защо вместо да пазим националното,ние решаваме да бягаме и да накланяме глава и да затваряме очи да не казвам пред кого,за да не нарушавам правилата на форума.Жал ми е,че България е наша родина,а всички бягат,вместо да се борят за правата си.На това ли сме научени?Да бягаме вместо да се борим?Целувки и поздрави на всичко ;) .

Абе с такива от филма някак си ще се преживее, ама с такива като теб тц......

• Отговори 222
  • Прегледи 82,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой, ако е живял или живее в Русия - може ли да сподели какви впечатления има?

Някой, ако е живял или живее в Русия - може ли да сподели какви впечатления има?

Привет!

Впечатленията ми - Путин изгради една нова Русия! Всеки, който казва, че там е същото като в България - лъже и се заблуждава сам! Духът на комунизма (където беше и България) е отминал отдавна! Хората вече живеят много по-добре! Доста пъти е по-добре от тук! Това е моето мнение, базирано на това, че съм живял там и в стара, и в нова Русия!

За всичко останало в темата: Погледнете страната ни... Погледнете на запад... Колкото и да си патриот, трябва да си поне малко здравомислещ човек, че да "избягаш", както го нарекохте всички! Правото на всеки човек да иска (и да получава) по-добър живот си го пише още в Магна Харта! Тук само го искаме, а на запад го получаваме! :ph34r: Досега нямам познат, който да е в чужбина и да се е оплакал от нещо!

Поздрави! :wors:

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

Привет!

Впечатленията ми - Путин изгради една нова Русия! Всеки, който казва, че там е същото като в България - лъже и се заблуждава сам! Духът на комунизма (където беше и България) е отминал отдавна! Хората вече живеят много по-добре! Доста пъти е по-добре от тук! Това е моето мнение, базирано на това, че съм живял там и в стара, и в нова Русия!

Да не ставам нахална, но можеш ли да ми кажеш дали в Русия има насилие към жените, в смисъл дали е много често срещано.Мен тук от това най-много ме е страх, е и от много други нерешени проблеми, но това е главното.Много се чудя само за това дали бият жените си? Публикувано изображение

• Автор

Привет!

Да не ставам нахална, но можеш ли да ми кажеш дали в Русия има насилие към жените, в смисъл дали е много често срещано.Мен тук от това най-много ме е страх, е и от много други нерешени проблеми, но това е главното.Много се чудя само за това дали бият жените си? Публикувано изображение

Откъде ти хрумна, че има насилие към жените в Русия???

Привет пак!

За съжаление, хора навсякъде - различни... Не мога да ти кажа нищо по въпроса. За всичко останало що-годе имам изградена представа! Може ли да попитам...естествено, ако не се счита за нежелан флъд - защо точно Русия?

Поздрави!

Откъде ти хрумна, че има насилие към жените в Русия???

Eми то навсякъде има, но само да не е прекалено много и често срещано. Публикувано изображение

Може ли да попитам...естествено, ако не се счита за нежелан флъд - защо точно Русия?

Поздрави!

Еми и аз точно не знам чувствам я по-близка.Обичам студа и зимата.Сега уча руски в училище и ми харесва.(Руснаците са сладки)Но съм чувала доста страшни работи за там и ме е страх да замина.Това, че пият айде, ама за боя нещо не ми харесва...Може би трябва да отида и да видя, ако някога събера смелост...

Привет!

Чудя се като е толкова хубаво защо руснаците продължават да бягат от родината си.Човек никога не бяга от добро. Нали така! :nono:

Eми то навсякъде има, но само да не е прекалено много и често срещано. Публикувано изображение

Еми и аз точно не знам чувствам я по-близка.Обичам студа и зимата.Сега уча руски в училище и ми харесва.(Руснаците са сладки)Но съм чувала доста страшни работи за там и ме е страх да замина.Това, че пият айде, ама за боя нещо не ми харесва...Може би трябва да отида и да видя, ако някога събера смелост...

Не е минало , да се напият и да не се сбият! Гледам им сеирите доста често. А, ако искаш да опознаеш характера им , гледай "Окно" по ТВ 2 . Доста простотии ще видиш. Вярно е, че и в Б-ия стават идеотщини но такова чудо не бях виждал. ;)

Привет! Живял ли си там, за да имаш някаква база за сравнение? "Окна" е изцяло шоу с подбрани актьори. Вярно е, че руснаците, по времето на разпада на СССР, са ходили във Финландия, за да се напият и да се върнат, но то просто алкохола е бил скъп, а си падат по чашката! ;) В крайна сметка, бягането в чужбина, на интелигентните младежи и девойки (както е тук), е в миналото! Вече всички спортисти, журналисти и т.н., които са били в чужбина се връщат. Именно защото държавата се развива много бързо! Евала просто! Не го казвам от пристрастие, а като човек, видял всички страни на крайностите - от СССР, през разпада, кризата, формирането на нова държава и т.н. :nono: Поздрави!

не живея в чужбина,но бях в англия за 6 месеца,сега пак ще заминавам скоро,имам планове да ходя още няколко пъти за по 6-8 месеца,а може да остана и за по дълго,за живеене става ама по весело,забавно,готино от тук няма,за тва там може за известно време,за някъв начален капитал,и после пак тук

• Автор

Гледам им сеирите доста често. А, ако искаш да опознаеш характера им , гледай "Окно" по ТВ 2 . Доста простотии ще видиш. Вярно е, че и в Б-ия стават идеотщини но такова чудо не бях виждал. :yanim:

Извинявай, но това е все едно да кажеш да съдим за българите по Биг Брадър.

:yanim:

Не знам кой ти е напълнил главата с тези глупости, но ако отиваш само за едното посещение, едва ли някой ще ти се нахвърли да те бие.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

Привет!

Живял ли си там, за да имаш някаква база за сравнение? "Окна" е изцяло шоу с подбрани актьори. Вярно е, че руснаците, по времето на разпада на СССР, са ходили във Финландия, за да се напият и да се върнат, но то просто алкохола е бил скъп, а си падат по чашката! ;)

В крайна сметка, бягането в чужбина, на интелигентните младежи и девойки (както е тук), е в миналото! Вече всички спортисти, журналисти и т.н., които са били в чужбина се връщат. Именно защото държавата се развива много бързо! Евала просто! Не го казвам от пристрастие, а като човек, видял всички страни на крайностите - от СССР, през разпада, кризата, формирането на нова държава и т.н. :)

Поздрави!

Дали съм живял там? Не-ее! Трябва да съ си изгубил ума да отида там откъдето всики бягат. Е не всички де. За комунагите от гоямото " добро утро" там си е рай , както и в България. Къде пък ги видя тия интелегентни хора дето се връщат?За журналистите, нещо много почнаха да ги трепят напоследък та незнам.Аз на това не му викам "Евала". Струва ми се , че гледаш Русията през розови очила. Свали ги и погледни какво ставиа в " задния двор". И за България говорят , че е "бютифул плейз" , ама ние си знаем. Относно алкохола , руското пиянство е пословично. Ние българите можем да не ставаме три дена и три нощи от масата и да не се напием , а тия , три големи чаши на екс и са готови , жените им също. А после , майко мила......... кой която докачи или обратното. Свинска работа! Та излиза , че " бигбрадъра" , както се каза, си е нещо нормално при тях. Въпрос на характер, в случая руски. И аз не съм пристрастен. Контактувам всеки ден с руси и ги виждам какво правят. Иначе имат вид на интелегентни хора. Поздрав :whist:

Не знам кой ти е напълнил главата с тези глупости, но ако отиваш само за едното посещение, едва ли някой ще ти се нахвърли да те бие.

Е да де за екскурзия едвали, въпрсът ми беше по-принцип дали става много често, защото, ако решиш да живееш там за малко или за постоянно трябва да имаш някаква представа.Просто това най-много ме унтересува...А тия "глупости" ми ги казаха много хора, а и го виждам тук в България и аналогично се питам дали там е така :) или не чак толкова :ph34r:

Дали съм живял там? Не-ее!...И аз не съм пристрастен. Контактувам всеки ден с руси и ги виждам какво правят. Иначе имат вид на интелегентни хора. Поздрав ;)

Пич, въобще не знаеш какво говориш! ;) Пореден случай на промит мозък, за съжаление! ;)

Това че контактуваш с отрепки, не означава, че можеш да лепнеш етикет на цяла една нация!

Щом не си "живял там", земи замълчи малко, а? :clap:

Редактирано от evc (преглед на промените)

• Автор

А тия "глупости" ми ги казаха много хора, а и го виждам тук в България и аналогично се питам дали там е така :eek: или не чак толкова :sobbing:

Вероятно тия много хора не са чак толкова много. :)

При това всеки вижда нещата през различен ъгъл, да не говорим, че хората имат склонност да говорят празни приказки или да преувеличават. Русофилите ще кажат хубави неща, русофобите - лоши. Аз съм дете от смесен брак на рускиня и българин, предполага се, че съм безпристрастна и ти казвам, това за насилието го чух от теб Публикувано изображение . Сега се чудя дали да ти се вържа на думите, както ти се връзваш на думите на останалите. Не, не мисля...защото сама за себе си знам, така че и за теб е най-добре сама провериш как стоят нещата. :)

И като сте подхванали темата за Русия и руснаците ще се включа и аз. Баща ми е дете от смесен брак-между българка и руснак, респективно и в мен има нещо руско, братът на майка ми също е женен за рускиня и живее може би вече 30 години в тази страна. Но, това, което виждам тук, в Китай по отношение поведението на руснаците много ме разочарова. В града, в който се намираме няма много чужденци и обикновено като се срещнат се поздравяват, независимо, че не се познават. Е, да, ама това не важи за руснаците-минават, заминават и дори си извръщат главите. Е, ще си кажете-голяма работа, това е въпрос на желание. Да, на желание, но, когато изпаднат в затруднено положение и ти си единственият чужденец на пътя им, който би могъл да им помогне веднага проговарят. И това не са единични случаи, от които си правя изводи, това са наблюденията ми за 2 години. Лятно време идват като туристи и скъсват да пазаруват, като дори един пазарлък не правят като хората. Е, няма лошо, нали и китайците трябва хляб да ядат, ама ако те вземат за руснак веднага цената скача двойно и тройно и не можеш я свали по никакъв начин. Много ярко контрастират на фона на другите чужденци и ще го формулирам така:"По дрехите ще ги познаете" и ще го оставя без коментар. Друго нещо, което също ще оставя без коментар е факта, че няма други такива чужденци, които да се разнасят по улицата с бутилка бира в ръка, няма други такива, които в заведение да влязат със собствен алкохол и да си го наливат изпод масата, няма други такива, които на всеослушание в изискан ресторант да възкликват-"Бляд, ела да видиш колко много безплатна бира има тук". Голяма част от руснаците, които съм срещала не говорят английски, а тези, които говорят отказват категорично да контактуват на родния си език. Много от тях, които пребивават в Китай работят по ресторанти за заплати не по-големи от тези на китайците/изключвам квалифицираните кадри изпратени по проекти/. Е, все си мисля, че не е оправдано да си напуснеш страната, за да работиш в Китай като сервитьор или готвач за жълти стотинки, ако в родината си можеш да имаш повече. Изводите оставям на вас, аз моите съм си ги направила! Не бих искала да засегна някого, харесвам Русия и смятам, че и там има много стойностни хора, просто споделям наблюденията си!

И като сте подхванали темата за Русия и руснаците ще се включа и аз. Баща ми е дете от смесен брак-между българка и руснак, респективно и в мен има нещо руско, братът на майка ми също е женен за рускиня и живее може би вече 30 години в тази страна. Но, това, което виждам тук, в Китай по отношение поведението на руснаците много ме разочарова. В града, в който се намираме няма много чужденци и обикновено като се срещнат се поздравяват, независимо, че не се познават. Е, да, ама това не важи за руснаците-минават, заминават и дори си извръщат главите. Е, ще си кажете-голяма работа, това е въпрос на желание. Да, на желание, но, когато изпаднат в затруднено положение и ти си единственият чужденец на пътя им, който би могъл да им помогне веднага проговарят. И това не са единични случаи, от които си правя изводи, това са наблюденията ми за 2 години. Лятно време идват като туристи и скъсват да пазаруват, като дори един пазарлък не правят като хората. Е, няма лошо, нали и китайците трябва хляб да ядат, ама ако те вземат за руснак веднага цената скача двойно и тройно и не можеш я свали по никакъв начин. Много ярко контрастират на фона на другите чужденци и ще го формулирам така:"По дрехите ще ги познаете" и ще го оставя без коментар. Друго нещо, което също ще оставя без коментар е факта, че няма други такива чужденци, които да се разнасят по улицата с бутилка бира в ръка, няма други такива, които в заведение да влязат със собствен алкохол и да си го наливат изпод масата, няма други такива, които на всеослушание в изискан ресторант да възкликват-"Бляд, ела да видиш колко много безплатна бира има тук".

Голяма част от руснаците, които съм срещала не говорят английски, а тези, които говорят отказват категорично да контактуват на родния си език. Много от тях, които пребивават в Китай работят по ресторанти за заплати не по-големи от тези на китайците/изключвам квалифицираните кадри изпратени по проекти/. Е, все си мисля, че не е оправдано да си напуснеш страната, за да работиш в Китай като сервитьор или готвач за жълти стотинки, ако в родината си можеш да имаш повече. Изводите оставям на вас, аз моите съм си ги направила!

Не бих искала да засегна някого, харесвам Русия и смятам, че и там има много стойностни хора, просто споделям наблюденията си!

Така си е.И тези които са тука са същите,държат се сякаш страната е тяхна а са гола вода.Не съм срещал хора които за 20 години да не научат езика в държавата в която живеят,е Руснаците (на 90%) са такива.Иначе,когато им дотрябваш ти се радват като циганче на лепило.

Аз съм дете от смесен брак на рускиня и българин, предполага се, че съм безпристрастна и ти казвам, това за насилието го чух от теб Публикувано изображение .

Много се радвам, че го чуваш от мен, а не си го чувала преди.Мисълта ми беше дали там мъжете бият жените си, защото ако искам да живея там-само това ще ме спре.Ти малко ме успокои, защото се бях наплашила малко в повече...Тук насилие виждам доста и по принцип отношението към жената е .........Надявам се там да е по-добре.

Здравейте на компанията!!!

Аз съм нов тука,и гледам ,че добре си я карате!! Публикувано изображение

Като ,чета БГ-пресата,понеже имам меко казано негативно отношение към джурналистите,ние сме за тях "гастърбайтери"втора ръка,може и така да е, ама един дето ми говори на "ма"абе не ги харесвам!!!!

Иначе живея от доста години в хиспания,няма да се изказвам за хиспанците за да не Ви развалям настроението,ако има някой въпроси с удоволствие бих му отговорил!!!Тва за българите дето се самоизяждаме тука и се трепим на секи ъгъл,не е вярно!!Тва са измислици,и това че сме индивидуалисти си е по добре ,аз не искам да живея като поляци,латиноси,руснаци,мороси и т.н.в някакви комуни и да ми помагат ипосле с години да не мога да им се от-БЛАГОДАРЯ!!!

айде поздрави на всички

• 1 месец по-късно...

от година съм студент в холандия... българия ми липсва... да... но и тук не е лошо :speak: кой както си го направи... имах няколко колеги(българи), които си тръгнаха, защото не понасяли как са се държали с тях... аз лично си имам доволно количество познати и приятели от холандия, германия, испания и т.н.(дори един от буркина... голяма личност ^_^) както споменах... кой както си го направи...

• 2 месеца по-късно...

nameZx, чета изказването ти и не мога да повярвам на очите си. "...Аз пък не мога да понасям Българи.....". Защо не погледнеш първо Кипърците как се отнасят с имигрантите, защо не се запиташ на какво са подложени тези хора ежедневно и т.н. и т.н..Недей никога да слагаш кавички на думата БЪЛГАРИН.

marisa: Обидите към други потребители, както и критики по повод на правописа им, не се толерират.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

аз съм българин и си живея в българия ,на 18 г.

искам на всички да ви кажа,че където и да се намирате,каквото и да правите вие сте българи и винаги ще бъдете такива,независимо как се чувствате!

не е нормално един човек,отивайки в друга страна да забрави какъв е той всъщност. това само българинът може да го направи,но е факт. всеки трябва да обича родината си,държавата може би не,но родината-задължително!

не знам защо изобщо ви го казвам,изненадан съм малко!

4ervei-не си живял в чужбина,за това ти е чудно..

Знаеш ли,че в Америка,българите казват ,че им е

по-лесно да говорят на английски....

Като си дойтат в Бг говорят с акцент-хем смешно,хем тъжно...

Без коментар-изводът е ясен.

В Австралия българите отбягват контакти с други,,животни,,

т.е. българи,,дори на сбирките веднъж годишно...

Личните ми наблюдения показват,че руснаците са по-чистосърдечни

към сънародниците си,живеещи в чужбина.

Българите се търсят главно за услуги,рядко ги свързва приятелство.

Мисля,че някои въобще не са горди от родината си,дори крият,че са

българи..

4ervei-не си живял в чужбина,за това ти е чудно..

Знаеш ли,че в Америка,българите казват ,че им е

по-лесно да говорят на английски....

Като си дойтат в Бг говорят с акцент-хем смешно,хем тъжно...

Без коментар-изводът е ясен.

В Австралия българите отбягват контакти с други,,животни,,

т.е. българи,,дори на сбирките веднъж годишно...

Личните ми наблюдения показват,че руснаците са по-чистосърдечни

към сънародниците си,живеещи в чужбина.

Българите се търсят главно за услуги,рядко ги свързва приятелство.

Мисля,че някои въобще не са горди от родината си,дори крият,че са

българи..

Така установих, че е и в Испания.....

Само да вметна, че това за българите в чужбина е така - малко са тези, които наистина биха ти помогнали. Аз за 19 дена в Дания се убедих, че българите в чужбина не се "обичат" много-много и определено не си помагат. Да не говорим, тези, който са минавали през чужбина каква представа са оставили за българите и България като цяло Публикувано изображение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.