Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за: Kubuntu, Tilix, Debian

Featured Replies

Мерси maicky, май наистина Beryl няма да тръгне на моята машинка. За клавиатурата ще го пробвам довечера дали ще стане. Наистина този Tilix много почна да ми харесва. Кажи речи вече много рядко използвам Windowsa. Намерих почти всички аналози на програмите на Win за Линукс, с изключение на програмка за правене на DVD от AVI (търся нещо подобно на WinAVI Video Converter, да е проста и лесна за използване без специални умения). Ако ми препоръчате някаква подобна програма ще съм ви много благодарен biggrin.gif

• Отговори 610
  • Прегледи 85,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И аз имам въпрос- за да инсталирам програми на дебиан/ и неговите производни- ubuntu, kubuntu, tillix/ само чрез apt-get install /програма/ ли става

или има и графичен режим? Предполагам, че с apt-get е по-лесно, но все пак да знам и другия начин, ако има такъв.

За графичен режим незнам,защото съм нов,но освен чрез apt-get можеш да инсталирваш и през конзолата

dpkg -i името_на_пакета.deb

Редактирано от LinuX (преглед на промените)

• Автор
Мерси maicky, май наистина Beryl няма да тръгне на моята машинка. За клавиатурата ще го пробвам довечера дали ще стане. Наистина този Tilix много почна да ми харесва. Кажи речи вече много рядко използвам Windowsa. Намерих почти всички аналози на програмите на Win за Линукс, с изключение на програмка за правене на DVD от AVI (търся нещо подобно на WinAVI Video Converter, да е проста и лесна за използване без специални умения). Ако ми препоръчате някаква подобна програма ще съм ви много благодарен biggrin.gif

Здравей ! Поразрових се из нета за конвертираща програма за Линукс , но не успях да намеря <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_blow out candles.gif' alt=':blow out candles:'> . Съветвам те да пуснеш през Wine тази програма : Xilisoft AVI to DVD Converter и ще ти свърши перфектна работа . Разгледай внимателно и тази Страница - заслужава си !

Успех !

А някой има ли представа защо при Kubuntu 7.10 когато мишката не се движи минута-две забива? Или само при мен е проблема?

Я провери Тук

Днес обнових Kubuntu от версия 7.04 до версия 7.10!Първите ми впечатления са добри,но срещнах и някой проблеми,като:

1.От контекстното меню изчезна опцията "Kubuntu Package Menu"-->"Install package" за инсталиране на пакети от типа '.deb'

Тъй като ми харесва въпросното "Kubuntu Package Menu"(а и свикнах с него),реших да се поразровя тук-там и...го открих.Ето линк за интересуващите се и вече свикнали с тази глезотийка! cool.gif

maicky здравей,кажи кои игри вървят под Kubuntu,защото съм чувал,че има.И още нещо,знаеш ли кои неща трябва да изтегла за ClamAV и Firestarter от Adept(смисъл нали има и някакви други файлове дето излизат като напиша ClamAV или Firestarter)

LinuX ако харесваш да стреляш:

sudo apt-get install nexuiz

• Автор
maicky здравей,кажи кои игри вървят под Kubuntu,защото съм чувал,че има.И още нещо,знаеш ли кои неща трябва да изтегла за ClamAV и Firestarter от Adept(смисъл нали има и някакви други файлове дето излизат като напиша ClamAV или Firestarter)

Здравейте !

1. Не играя игри , защото не ми остава време от постоянно сърфиране из нета . Заповядай два сайта и виж какво ще стане : Сайт 1 и Сайт 2 . За игри също така може да се поразровиш из сайта на "Debian" /търси в "пакети"/ .

2. Избери "Clamav" и "klamav"/второто е графичната програма/ . Инсталирай и след това ще се появи , като икона в Главното меню . От там я стартирай . ... Направи си малко настройки и ъпдейт за новите вирус-дефиниции . .... Сканирай директории , по твое желание .

3. "Firestarter" си е "firestarter" . В Adept или Synaptic то е с едно и също име . Инсталирай и конфигурирай по твое желание . Ако се затрудняваш - кажи и аз ще ти дам скрийншотове на моите настройки .... но предполагам , че няма да ти представлява някаква трудност да настроиш програмата .

До скоро !

cool.gif

А някой има ли представа защо при Kubuntu 7.10 когато мишката не се движи минута-две забива? Или само при мен е проблема?

Здравей ! Аз имах същия проблем това лято и се оказа , че вентилатора на видео-картата ми отказва да работи . Смених и от тогава нямам проблем . ..... Но може и да не е от това проблема при теб . :laughing5:

Здравейте

Имам проблем с Кубунту значи инсталирах си го но нещо стана.Влизам в Термина и пиша apt-get update но ми иска да се регна като роот но там е проблема че незнам каква е паролата смисал написал сам си паролата но май е друга та може ли с нещо да вида каква ми е паролата за да я смена моляви помогнете

• Автор

Здравей ! Паролата е същата , която си измислил . Но , има голямо НО ! Когато пишеш парола в конзолата - няма никаква промяна на курсора /това е част от защитата на Линукс/ . Така , че напиши си правилно паролата и натисни "Enter" . Един съвет : Поразчовъркай малко дистрибуцията , поразгледай я и чак тогава започвай да я ъпдейтваш . Между другото - има една иконка в трей-менюто , тя е за налични ъпдейти . така , че това което правиш е почти излишно .

Добре дошъл , в света на Кубунту !

cool.gif

Извинете може ли да сложите sources-листа за Кубунту благодаря предварително

Здравей ! Аз имах същия проблем това лято и се оказа , че вентилатора на видео-картата ми отказва да работи . Смених и от тогава нямам проблем . ..... Но може и да не е от това проблема при теб . :speak:

Моята видео-карта не е с вентилатор, а с пасивно, безшумно охлаждане biggrin.gif

П.П. Понеже съм новак, може да ви се стори глупав въпрос, но какво е Berуl?

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• Автор
Извинете може ли да сложите sources-листа за Кубунту благодаря предварително

Виж първата страница в тази Тема и тази Тема .

П.П. Понеже съм новак, може да ви се стори глупав въпрос, но какво е Berуl?

... Ето тази глезотийка и Тази . Виж и

,
, Това

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Виж първата страница в тази Тема и тази Тема .

... Ето тази глезотийка и Тази . Виж и

,
, Това

Ясно.Глезотии, които не ми трябват. На мен дебиан ми трябва, за да си върша работата ефективно и бързо. Иначе е достоен конкурент на визуализациите във виста и мак-а. Друг път като ми кажат за берил, вече ще знам. Благодаря все пак cool.gif

При преинсталация на Kubuntu всичко ли се изтрива или ако не как да се запазат нещата(нали в home/user/....)?Абе да не дрънкам глупости,някой да обесни малко дали е като при Уиндоуса.

При преинсталация на Kubuntu всичко ли се изтрива или ако не как да се запазат нещата(нали в home/user/....)?Абе да не дрънкам глупости,някой да обесни малко дали е като при Уиндоуса.

Всичко се изтрива,но по време на инсталацията можеш да избереш за всяка папка отделна часто от диска и така когато трябва да го преинсталираш ще ти се запази информацията.

Здравейте!Кажете ми какви драйвери трябва да си изтегля,по-точно под какви наименования са в Adept(може и със скрийншотове).

<<<Въобще нужни ли са ми драйвери за Линукс,защото бях чул,че с ъпдейта си ги изтегля(от появилата се иконка на Adept върху лентата долу в дясно),а от друг чувам,че може и без драйвери>>>

Дъно - ASUS A7V600-X

Рам - 512MB SDDDR

Видео - Radeon 9250

Лан - VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter

Процесор - Sempron 2800/1.99GHz

• Автор

Здравей ! Имаш ли инсталирана Линукс-система ? .... Ако имаш и върви - нищо друго не ти трябва . ... Ако пък нямаш - зареди LiveCD-то и когато се зареди всичко по системата , значи всичко е ОК . ... После и през Adept може да си дръпнеш нещо допълнително ....

При тези характеристики мисля , че всичко трябва да е наред !

cool.gif

Имам инсалирано Kubuntu с Wubi.Питам Ви,защото гледам в Adept,че има нещо за nVidia и Radeon и незнам дали трябва да го тегла.Ако реша да сложа Beryl знам,че трябва да тегла някакви драйвери или съм грешка.

Значи направих си живо дистро, Kubuntu 7 .10, ама имам впечатлението, че ubuntu, когато ползва KDE се "влачи". Доста хора се оплакаха във форума.

Не съм аз този, който би дал най-коректното мнение, обаче тази дистрибуция не е добра. Поне когато си е убунтуту с гном не прави такива глупости..

Иначе за драйвери за линукс на сайна на невидия си има такава секция. За радеон обаче, и в частност твоята видео-карта LinuX, по-добре виж в

DrDriver

Driverheaven

Driverheadquarters

PcDrivers

Driverguide

Успех! cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.