Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за: Kubuntu, Tilix, Debian

Featured Replies

Здравейте значи имам пробле в мозилата и не само в нея сичко си върви перфектно но когато влеза в мозила почва да цикли но не чак толкова може ли да ми дадете съвети за да го оправа машинката ми е:

http://chat3.hit.bg

• Отговори 610
  • Прегледи 85,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте!

Може ли някой да ми обясни как се работи с Klean Sweep,в смисъл какви файлове чисти и за какво са служили тези файлове(Dead menu entries,Orphaned files,Empty files,Empty directories,Broken symlinks,Broken executtables,Backup files).Ако помогнете и с настройките цена нямя да имате :speak:

Редактирано от LinuX (преглед на промените)

Не я знам тази програма но ми се струва че пипа където не и е работа. Линукс няма нужда нито от регистри клиййнъри, нито от систем туийкъри, нито от антивирус, нито от антиспай и всички производни. :speak: Просто начина на работа на системата е така направен че не са необходими такива инструменти.

Не я знам тази програма но ми се струва че пипа където не и е работа. Линукс няма нужда нито от регистри клиййнъри, нито от систем туийкъри, нито от антивирус, нито от антиспай и всички производни. :speak: Просто начина на работа на системата е така направен че не са необходими такива инструменти.

Я си я пусни и ще се очудиш какви резултати дава. Аз я ползвам от известно време и ако си внимателен и знаеш какво правиш е доста полезна.

Значи направих си живо дистро, Kubuntu 7 .10, ама имам впечатлението, че ubuntu, когато ползва KDE се "влачи". Доста хора се оплакаха във форума.

Не съм аз този, който би дал най-коректното мнение, обаче тази дистрибуция не е добра. Поне когато си е убунтуту с гном не прави такива глупости..

Иначе за драйвери за линукс на сайна на невидия си има такава секция. За радеон обаче, и в частност твоята видео-карта LinuX, по-добре виж в

DrDriver

Driverheaven

Driverheadquarters

PcDrivers

Driverguide

Успех! cool.gif

Напротив - КДЕ е по-бързо, по-интегрирано и по обмислено от Гном. Гном се харесва защото е опростен и семпъл. Но малцина познават мощта на КДЕ и особенно на Конкуерор. Я отвори в Наутилус pdf, текстов файл за редакция, отдолу конзола и в съседния прозорец видео урок, а на съседен таб интернет страница - това всичко става в Конкуерор. Малко хора са чували за Kommander и какви страхотни скриптове има за него, или пък за servicemenu на Конкуерор да не говорим - има огромно разнообразие от скриптове, които разширяват безкрайно контектното му меню . Как ще направиш каскадно меню на WinRAR инсталиран през WINE в Наутилус. Мога да дам още хиляди примери - да не споменавам kwm и какви настройки има. Как в Гном ще настроиш единична програма ? Kwm позволява да настроиш дадена програма как да се стартира, какъв размер, каква прозрачност, къде точно и на кой десктоп, с декорация или без и още и още ... За КДЕ в пълна сила важи, че знанието е сила.

Всичко това е вярно с изключение на едно-KDE е по-тежък от Gnome.

Някой би ли ми казал, коя от версия на коя от тези дистрибуции ще тръгне на моята машина:

Видео: ATI Rage Fury Pro/Xpert Pro 2000 би трябвало да имам 64 мб

Хард: АТА - 20 ГБ (има една малка подробност има Райд Контролер, който по-скоро го възприема биосът като Скъзи. Не се използва за истинското значение на Райд, а защото ми се вдига мощността на работа.

Процесор- Пентиум 3 667 mHz

Ако имате въпроси, питайте.

А моят е посочен в началото на този пост.

Бробвах Убунту 10. и нещо и не ми зареждаше. Стига до едно място със зареждането и......

заби. (Това е още при първия старт, не след инсталацията.)

Колко ти е RAM паметта?Иска се минимум 256MB.

maicky покажи ми снимки с настройките ти на firestarter и малко обеснение към тях.На мен нещо не ми се показва иконката и в лентата доло в дясно,а незнам от какво може да е това.

Редактирано от LinuX (преглед на промените)

Това Убунту 10 да не си го ти написал?:P Официално(и неофициално) са до 7.2. :mark:

• Автор
maicky покажи ми снимки с настройките ти на firestarter и малко обеснение към тях.На мен нещо не ми се показва иконката и в лентата доло в дясно,а незнам от какво може да е това.

Заповядай . Обяснението е над скрийншотовете . Разгледай и Това . cool.gif

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Как да инсталирам linuxdcpp (аз съм с Тиликс 2.0, KDE ).

Ако може някой да обясни, какви зависимости трябва да се изпълнят.Изобщо, някой който е минал по пътя на инсталирането на този де це клиент да даде съвети кое и как.

(Инсталирвал съм преди по стари версии на клиента, нямах особенни проблеми.Но когато излезе 1.0.0 версията се пробвах да я инсталирам, оплесках нещата със зависимостите, стигнах до там,че не искаше да тръгва дори и kicker и сега реших да питам първо, вместо да действам и да оплескам нещата отново.)

Редактирано от badgad (преглед на промените)

• Автор

Здравей ! Защо не си инсталираш програмата "Valknut" ? Аз я използвах доста време и съм доволен . Може да я изтеглиш през Adept или от Тук .

Нормално ли е като натисна на ClamAV да сканира и той да започне не на момента а след около 1/2 мин?И другия ми въпрос е да го оставя ли на Auto Update или не?

• Автор
Нормално ли е като натисна на ClamAV да сканира и той да започне не на момента а след около 1/2 мин?И другия ми въпрос е да го оставя ли на Auto Update или не?

Здравей ! Нормално да има известно забавяне . А относно автоматичния ъпдейт - това си по твоя лична преценка . Аз си ъпдейтвам програмата само когато се сетя за нея .... от дъжд на вятър . biggrin.gif

Здравей ! Защо не си инсталираш програмата "Valknut" ? Аз я използвах доста време и съм доволен . Може да я изтеглиш през Adept или от Тук .

Ползвах Valknut известно време.Резултата беше, че нито от мене можеха да теглят, нито аз да тегля от повечето потребители (за тези на пасивен режим пък да не говорим).Вероятно аз съм калпав потребител, но тя изобщо не ми допадна като де це клиент и не можа да покрие очакванията ми.

Аз имам няколко/вече/ живи дистрота. Ползвах Кубунту, има един проблем, но той не беше сериозен.. мина. Сега ще си инсталирам Кубунту чрез wubi, като ще му заделя 5 гига на D логически дял. Смятам, че са достатъчно. Четох доста за линукс-по форуми, дръпнах две-три книги за линукс и имам малък напредък- вече се справям с командната линия и мога да ползвам линукса горе-долу като уин-а. Обаче от всичкото това четене или съм забравил, или не съм прочел едно- инсталирането на програми става чрез apt-get или Synaptic за гном/ и друго имаше за кде, ама го забравих./ Обаче

ако реша да си сваля програма от интернет, която да кача на линукса, как трябва да стане? А и още един въпрос

Знам, че дебиан и събратята му използват нова пакетна система, .deb пакети, които са по-добри от .rpm. В интернет дават програмите сато едно от двете, а те се инсталират чрез apt-get, ако не греша. А как се инсталират програми, които са архиви- tar.gz? Примерно лисицата 3.008 алфа е tar.gz. Как да инсталирам такова чудо??? ;)

Разархивирваш го и четеш хелпа.Вси пак погледни това

ПС Вчера си инсталирах Сусе.Кръгла нула сравнение с Дебиан.Интересно как нямаше основни програми на диска като nano ...

• Автор
ПС Вчера си инсталирах Сусе.Кръгла нула сравнение с Дебиан.Интересно как нямаше основни програми на диска като nano ...

Здравей ! Навремето имах инсталиран "SuSE 9.2 Pro" от 5 диска . На него си имаше всичко . Интересно ми е как сегашното дистро на "SuSE" да няма основни програми ;) ?! .... Като не ти харесва - остани си на "Debian" или на производните му .

cool.gif

Относно рам-а, 128 е. А за убунто, не си спомням точно версията, мислех, че е 10. и нещо, но щом няма, занчи 6. и нещо.

Иначе изтеглих си PClinuxOS, която забива когато отворя нещо (примерно инсталацията). Пробвал съм DSL и съм супер отвратен.(от към графична среда и възможности ). Ще пробвам и Карпош (титликс дистрибуция и нз.)

А иначе всички линукси ли искат минимум 256 мб РАМ?

Защото имам 128.

Как да си окрия флопито?Като задам на работния плот дясното на мишката и искарам пряк път към флопито-всичко е O.K.Но натисна ли го и ми дава грешка на файл Fstab,че несъществувало някакъв ред с името Dev=...?

• Автор
А иначе всички линукси ли искат минимум 256 мб РАМ?

Защото имам 128.

Здравей ! На стария компютър "Тиликс"-а вървеше перфектно при 192 /128+64/ RAM . Вярно , че инсталацията ставаше много бавно , за около 01:10 ч. , но проблеми с него нямах . Нямаш ли възможност да си вземеш още RАМ ? ...

LinuX , тъкмо мислех да ти отговоря и ми спря нета . ... Монтирай си флопито и направи промените в /etc/fstab . Аз отдавна не ползвам флопи , но има съвет във форума на "Тиликс" /както е написал SectorD/ за монтирането на флопито .

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Как да си окрия флопито?Като задам на работния плот дясното на мишката и искарам пряк път към флопито-всичко е O.K.Но натисна ли го и ми дава грешка на файл Fstab,че несъществувало някакъв ред с името Dev=...?

Здравей LinuX!

Виж тук !Прегледай форума на Tilix и ще откриеш много полезни съвети и насоки в света на Линукс!

Успех!

Здравей ! Навремето имах инсталиран "SuSE 9.2 Pro" от 5 диска . На него си имаше всичко . Интересно ми е как сегашното дистро на "SuSE" да няма основни програми ;) ?! .... Като не ти харесва - остани си на "Debian" или на производните му .

cool.gif

Аз го инсталирах от един диск и се изненадох от принципа "Едното за сметка на другото...".За превода...."Парова"

Аз ползвам Wine и Crossover.но не всичко тръгва...

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Аз го инсталирах от един диск и се изненадох от принципа "Едното за сметка на другото...".За превода...."Парова"

Аз ползвам Wine и Crossover.но не всичко тръгва...

А с какво crossover превъзхожда wine?

• Автор
....... А как се инсталират програми, които са архиви- tar.gz? Примерно лисицата 3.008 алфа е tar.gz. Как да инсталирам такова чудо??? ;)

Здравей ! Вече не знам с каква операционна система си , защото те виждам и в темата за Убунту /Гноме/ и в темата за Кубунту и Дебиан /КДЕ/ :wors: . Независимо от това , ще ти кажа как да си инсталираш така желаната Firefox 3.0.0.8 - добавяш тези редове в sources-list-а или в хранилищата и ъпдейтваш :

deb http://gnomefreak.youmortals.com/mozilla-testing feisty main

deb-src http://gnomefreak.youmortals.com/mozilla-testing feisty main

Успех .

cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.