Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за: Kubuntu, Tilix, Debian

Featured Replies

А с какво crossover превъзхожда wine?

CrossOver Linux allows you to install many popular Windows productivity applications, plugins and games in Linux, without needing a Microsoft Operating System license. CrossOver includes an easy to use, single click interface, which makes installing a Windows application simple and fast. Once installed, your application integrate seamlessly with your Gnome or KDE environment. Just click and run your application, exactly as you would in Windows, but with the full freedom of Linux.

CrossOver Linux lets you use many Windows plugins directly from your Linux browser. Plugins work on any x86 based Linux distribution and will integrate with most browsers including Firefox 1.x, Netscape 6.x, Konqueror, Mozilla, and Opera. CrossOver also integrates with Gnome and KDE to let you transparently open any Word, Excel or PowerPoint file. But even better, you can open these attachment types directly from any mail client.

WOW,MS OFFICE...По-голяма част от най-нашумелите игри и програми могат да се инсталират с помоща на Crossover.Един голям проблем-платена е!

• Отговори 610
  • Прегледи 85,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте!Искам да ми кажете коя програма е по-добра Wine или Cedega 4/6 и как се подкарват игрите с тях,защото си нямям и на представа?

Здравейте!

Има ли Counter-Strike 1.6 за Линукс,в смисъл да е направен за тази ОС,а не да се подкарва с помоща на Wine?

Здравейте!

Има ли Counter-Strike 1.6 за Линукс,в смисъл да е направен за тази ОС,а не да се подкарва с помоща на Wine?

Counter-Strike 1.6 за Линукc не съм срещал, подобна е играта nexuiz

sudo apt-get install nexuiz

голяма пуцавица пада :wors:

Здравейте!

Здрасти!

Пробвай AssaultCube!

Редактирано от SectorD (преглед на промените)

• Автор

Здравей !

Не играя игри , но реших да се поразровя за тази игра . Намерих тези , наистина добри страници с упътване за инсталацията на играта за Линукс-потребители .

Сайт 1 , Сайт 2 , Сайт 3 , Сайт 4 , Сайт 5 , Сайт 6

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Здравей ! Вече не знам с каква операционна система си , защото те виждам и в темата за Убунту /Гноме/ и в темата за Кубунту и Дебиан /КДЕ/ :) . Независимо от това , ще ти кажа как да си инсталираш така желаната Firefox 3.0.0.8 - добавяш тези редове в sources-list-а или в хранилищата и ъпдейтваш :

deb http://gnomefreak.youmortals.com/mozilla-testing feisty main

deb-src http://gnomefreak.youmortals.com/mozilla-testing feisty main

Успех .

cool.gif

Значи, със стария джам съм- но планирам при следващото преинсталиране/което няма да е скоро/ да нацепя харда на още едни дял, примерно J, като "отмъкна" 10-12 гигабайта от C, на който създаден дял да инсталирам дебиан. Както и да е, все още ползвам три живи дистрота, най-много кубунту 7.10, който вече не ми прави проблеми и почнах да свиквам с него. Та.. имам един въпрос- какви са тези хранилища?Къде да ги намеря?И с каква команда да ъпдетна? :)

Значи, със стария джам съм- но планирам при следващото преинсталиране/което няма да е скоро/ да нацепя харда на още едни дял, примерно J, като "отмъкна" 10-12 гигабайта от C, на който създаден дял да инсталирам дебиан. Както и да е, все още ползвам три живи дистрота, най-много кубунту 7.10, който вече не ми прави проблеми и почнах да свиквам с него. Та.. имам един въпрос- какви са тези хранилища?Къде да ги намеря?И с каква команда да ъпдетна? :wors:

Хранилища

Коя версия за ubuntu e най-добра?

П.П. Новак съм, те първа ше се уча biggrin.gif

Пробвай за сега с 7.04 иначе е излязла версията 7.10 ама още ми се струва,че не са изгладени нещата покрай нея(поне чета във форума,че има някои проблеми с него)

Провбай Тилик.:rolleyes:

WOW,MS OFFICE...По-голяма част от най-нашумелите игри и програми могат да се инсталират с помоща на Crossover.Един голям проблем-платена е!

Донякъде съм съгласен, но не съвсем. Да, комерсиално приложение е, но е с отворен код. Освен това е супер лесно да си инсталираш професионалната версия под Убунту с помоща на Automatix2:

post-31872-1194276550_thumb.png

cool.gif

Как да инсталирам linuxdcpp (аз съм с Тиликс 2.0, KDE ).

Ако може някой да обясни, какви зависимости трябва да се изпълнят.Изобщо, някой който е минал по пътя на инсталирането на този де це клиент да даде съвети кое и как.

(Инсталирвал съм преди по стари версии на клиента, нямах особенни проблеми.Но когато излезе 1.0.0 версията се пробвах да я инсталирам, оплесках нещата със зависимостите, стигнах до там,че не искаше да тръгва дори и kicker и сега реших да питам първо, вместо да действам и да оплескам нещата отново.)

Опитай така:

---

wget -c http://easylinux.info/uploads/linuxdcpp.tar.gz

sudo tar zxvf linuxdcpp.tar.gz -C /opt

gksudo gedit /usr/share/applications/dcpp.desktop

* добави следните редове в новия файл

[Desktop Entry]

Encoding=UTF-8

Name=DC++

Exec=/opt/linuxdcpp/ldcpp

Terminal=false

Type=Application

StartupNotify=true

Icon=/opt/linuxdcpp/pixmaps/linuxdcpp.svg

Categories=Application;Network;

* Запиши редактирания файл

* Applications -> Internet -> DC++

На мен ми трябва торент клиент за Tilix 2.1! Ако може линкче

Ето! cool.gif

Здравей!

Пробвай Tilix 2.1 или Kubuntu 7.10!

Успех!

• Автор
На мен ми трябва торент клиент за Tilix 2.1! Ако може линкче

Здравей !

Защо ти трябва торент-клиент , като "Тиликс" го има ?! Намира се в Главно меню -> Интернет .

Ако KTorrent-а не ти допада , тогава може да си инсталираш Азуреус , БитТорнадо или БитТорент от "Добавяне/Премахване на програми" .

За настройката на KTorrent може да видиш тази Статия .

cool.gif

Здравейте!

Някой знае ли дали има програма за работа с *.iso , *.nrg файлове,нещо като DaemonTools и Alcohol 120%.А и да я има в Apt-get!

Благодаря!

• Автор
Здравейте!

Някой знае ли дали има програма за работа с *.iso , *.nrg файлове,нещо като DaemonTools и Alcohol 120%.А и да я има в Apt-get!

Благодаря!

Здравей !

До сега не ми се е налагало да ползвам програма за този сорт файлове и за това се разрових из Adept и намерих програмата "unison" . По резюмето за програмата , мисля че това ти трябва за .iso-файлове , но не съм я пробвал .

За работа с файлове .nrg има такава програма и се казва "nrg2iso" , която също не съм използвал .

Надявам се да съм ти помогнал ! Успех !

...............................................................................

Ще използвам този пост , за да Ви кажа , че новата версия на Skype 2.0.0.13 Beta работи много добре и за сега няма проблем с нея . cool.gif

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Здравей !

До сега не ми се е налагало да ползвам програма за този сорт файлове и за това се разрових из Adept и намерих програмата "unison" . По резюмето за програмата , мисля че това ти трябва за .iso-файлове , но не съм я пробвал .

За работа с файлове .nrg има такава програма и се казва "nrg2iso" , която също не съм използвал .

Надявам се да съм ти помогнал ! Успех !

...............................................................................

Ще използвам този пост , за да Ви кажа , че новата версия на Skype 2.0.0.13 Beta работи много добре и за сега няма проблем с нея . cool.gif

Питам,защото гледах една програма за работа с такива файлове,казва се ISOMaker,но незнам дали е като DaemonTools и Alcohol 120%.В смисъл,че да не е само за създаване на такива файлове.

Някой може ли да обесни по подробно как да си намеря списъкът със стартиращите се програми и как да си го настройвам по мое желание кое да се стартира и кое не?Дано да има и друг начин освен през конзолата,защото намразих конзолите от госпожата ми по информатика(голямо е животно Ви казвам,но това е друга тема).

Не бой се от конзолата. :lock:

Инсталирай си rcconf

Чрез него можеш да разцъкаш системните апликации.

А за програмите които се стартират със графичната среда е много лесно. Има т.н. сесии. Почти всички графики го потдържат. Просто виж си настройките и сейвни една сесия както ти е кеф. Направи да не се запомня при логване сесия а ръчно и тва е.

Успех

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Може ли някой да каже под какво име да търся в Apt-get драйвери за видео картата ми Radeon 9250.Ако може със скрийншот,няма проблем!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.