Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

пробвай без кабела за интернет дали пак ще бави така, макар че се съмнявам

спри излишните стартиращи се процеси и всичко де що не ти трябва при ачалното стартиране

стар, нов - скупе си е мизерия по принцип

но в крайна сметка няма място за притеснение

ако ти се играе да спираш всичко зареждащо се 1 по 1 да откриеш виновника, ма ще е дълъг и мъчителен процес

Ще пробвам утре,но интересно че зависва като натисна два,три пъти дясното копче на мишката,т.е. почава да мисли малко ,замръзва старт мен8то и после се оправя.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

мхм, нормална процедура за "мислещия уин" (ама как звучи само) - черчавето просто се опитва хем да се зареди пълноценно, хем да ти приеме клика и да ти рендне менюто, хем да направи още 30-ина (поне) операциики в същото време - хубавото тук е че разлика от хр, виста/7 наистина се старае и понякога успява да го направи като хората - при това има и минимална възможност да пуснеш и още 1 програма в целия калабълък

пр хр още на втория клик всичко е тотално забило и се следва слогана на уин: "С копчето Reset, всичко ще Ви е наред"

мхм, нормална процедура за "мислещия уин" (ама как звучи само) - черчавето просто се опитва хем да се зареди пълноценно, хем да ти приеме клика и да ти рендне менюто, хем да направи още 30-ина (поне) операциики в същото време - хубавото тук е че разлика от хр, виста/7 наистина се старае и понякога успява да го направи като хората - при това има и минимална възможност да пуснеш и още 1 програма в целия калабълък

пр хр още на втория клик всичко е тотално забило и се следва слогана на уин: "С копчето Reset, всичко ще Ви е наред"

Като се замисля наистина май си е нормално това,трябва да се изчакат да заредят гаджетите и т.н.Под убунту го нямаше този проблем,но има редица други недостатъци.Благодаря за помоща все пак.

е все пак unix smile.jpg (Ubuntu в частност) =/= от черчаве.....biggrin.gif

танкс за тази тема аз тъкмо си инсталирах виста и имах проблеми ама блогодарение на тази тема се оправих ;)

Редактирано от aliens112 (преглед на промените)

Някой да име представа защо като тръгна да инсталирам СП2 на Вистата, ми изписва това:

post-86898-1238607066_thumb.jpg

въпрос 1: кога е излязаъл Windows Vista SP2??????

отговор на въпроса ти: липсват ъпдейти

от къде си теглил сп-то (сори мислех че сп2 качваш)?

при положение че си с бг, или от мс или от WU го дръпни

от къде си теглил сп-то (сори мислех че сп2 качваш)?

при положение че си с бг, или от мс или от WU го дръпни

Не излезнал това е RC или RTM.

Съжалявам ако въпроса ми е задаван , но търсачката не ми даде нужния отговор(може да не съм задал правилните параметри). Та как да накарам компа да не се заключва когато се включи скрийн сървара или изгасне монитора. Всеки път когато това стане трябва да натискам върху иконката за да ме логне пак. Нямам сложена парола в момента. Това се появи след като си сложих парола. но пък я махнах доста отдавна и сега вече започва да ме дразни това че ми иска всеки път да се логвам.

P.S. Когато стартирам си влиза направо без да е нужно да се логвам.

414af5465b9da662b138b488beaf5837_120x90.jpg

ако имаш отметка я махни и казваш дали се е оправило

414af5465b9da662b138b488beaf5837_120x90.jpg

ако имаш отметка я махни и казваш дали се е оправило

Отметката стой в сиво и не мога да я махна.

• 2 седмици по-късно...

А аз се интересувам относно изключването на UAC(четох какво пише в темата по въпроса, търсих и намерих с гоогъл какво ли не за решаване на проблема, но нищо не помага).

Работата е там, че като натисна "Turn User Acount Control on or off" от съответното място не ми се отваря прозорчето с отметката, което би трябвало!(нищо не не ми отваря,

изобщо всичко което има security щит).

А що се отнася до другте начини които открих от, msconfig, gpedit и т.н. и тях не ми ги отваря, излиза ми съобщение "The specified service does not exsist as an installed service."

Някои има ли си на идея, защо става така и как да го оправя??? sad.gif

Много се чудих дали да мина на Виста, преди 1 седмица я сложих и именно се натъкнах на проблема с тъпия UAC, включих го и съответно се получи проблема като на Illuminati,четох по форуми, насам и натам и нищо не открих. Преинсталирах прекрасната Виста, този път обаче не включих иначе толкова полезния UAC, НО отново проблем - при опит да инсталирам програмата за wireless-а ми изкарваше грешка, че UAC трябва да е вкл. е, с риск отново го включих и отново нямаше начин да го изключа.

За това мирно и кротко си карам с ХР и чакам RC 1 на Windows 7 :help wanted:

добре къде ги намирате такива висти и 7-ци?

изсмукани от пръстите на някой пишман хакер

самия факт че първоначално UAC е изклюен е достатъчен (по подразбиране трябва да е включен!)

още повече че няма програма (освен Auto update на Chrome/Chromium и на няклой други програми - предимно АВ) която да изисква включен UAC

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Попадна ми оригинално CD на Vista Ultimate и реших да пробвам,отново.Този път UAC си беше вкл. автоматично след инсталацията на ОС и не ми е създавал никакви проблеми.За сега всичко е наред.

Само имам проблем с един от gadget-ите, този за времето.Пише ми Service not Avelible, някакво решение ?

От регионалните настройки в контрол панела избери за държава USA. Би трябвало така да се оправи.

само дано не бъркам погледни важната тема за 7

би трябвало да съм постнал линк

ако не съм драсни 1 лс по-ксъничко да ти пратя работещо

Преди няколко дни се получи нещо много интересно. След хибернация и заспиване виста забиваше тотално. Под забиване имам предвид, че не стартираше никакъв софтуер дори и explorer. Просто си стои в режим готовност(панел, сайдбар си работят). На някой случвало ли му се е нещо такова?

На следващия ден всичко си работеше без проблем. Тествах паметта, процесора и харда. Всичко е на 6. Логовете са празни. Има няколко ерора които според коментари в MSDN са пренебрежими.

Вистата е Enterprise SP1 напълно лицензирана.

Кога ще излизе СП2 финална официална версия.То ще свърши Април.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.