Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здравейте! Моля за помощ...Не мога да си инсталирам Офис пакет на лаптопа :) Незнам какво да правя... Откъдето и да тегля дава някакви грешки sad.gif

П.С. Нещо не ви работи търсачката май, или и с нея не мога да се оправя ;)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Какво имаш предвид с Home network? От advanced от add ли се вкарват и се пише на ръка така ли?

Занчи имах предвид Private Network - Home е в 7.

post-123649-1242045133_thumb.png

Това е моят Network and Sharing center - няма никакви проблеми с шеринга и дори лаптопа ми е със 7. Направи го така, добави Guest акаунта както ти казах и виж дали ще ти иска пароли.

18569734.jpg

Това съобщение ми изкарва

16126314.jpg

тук Guest-a го add-нах така, но не знам дали това трябваше да направя.

30200821.jpg

ooo, Виста прави страшни проблеми при споделяне на цяло устройство. Дивотията идва оттам, че бутона Share (който играе роля на Simple File Sharing в XP) не е активен и трябва да правиш споделянето през Advanced Sharing (както си го напрвил). Добре, но там започва да иска пароли и от това не успях да намеря спасение. Рових 2 дни, нищо не намерих и най-накрая ми писна. Мненията са много противоречиви - трябвало да сложиш парола на акаунта за логване, трябвало да сложиш парола за споделяне, абе с една дума Разправия !

В случая решението е да споделиш папки вътре в С. При тях би трябвало бутона Share да е активен. Оттам вече си добави Guest акаунта и си готов.

И още един съвет - раздели си харда на две устройства и дръж всички важни за теб неща в D (на С да остане само ОС-а), за да не изревеш ако Виста реши, че повече не й се работи. cool.gif

Аз си пускам и Public folder share, спирам Password protected sharing. При посочването на права за достъп от различните юзъри задавам всички с права read, като групите са (на спомен говоря): Everyone, Guest, Guests, Local Service, Anonymous. Така от XP си има достъп до ресурсите, които съм решил да споделя без съобщения за връзка със системен администратор.

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Здравейте! Моля за помощ...Не мога да си инсталирам Офис пакет на лаптопа :) Незнам какво да правя... Откъдето и да тегля дава някакви грешки sad.gif

П.С. Нещо не ви работи търсачката май, или и с нея не мога да се оправя ;)

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен

софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за

такива.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Стана laugh.gif Мерси много за помощта :) Айде пък другия път аз черпя ;)

Здравейте! Имам лаптоп Тошиба с Виста ! Пролемът ми е , че както си работеше нормално изведнъж ми изчезнаха вичките икони и болната лента където е Старт меню все едно ми е забила рестартирам го и пак същата работа излиза ми декстопа лентата стой все едно е забила когато щтракна ми излиза да затворя ! нито икони нито програмите зареждат нищо просто един бежов екран и Старт меню където немога да вляза !

Ако някой звае как д аси го оправя да пише!

Здравейте! Имам лаптоп Тошиба с Виста ! Пролемът ми е , че както си работеше нормално изведнъж ми изчезнаха вичките икони и болната лента където е Старт меню все едно ми е забила рестартирам го и пак същата работа излиза ми декстопа лентата стой все едно е забила когато щтракна ми излиза да затворя ! нито икони нито програмите зареждат нищо просто един бежов екран и Старт меню където немога да вляза !

Ако някой звае как д аси го оправя да пише!

От 11.05.2009г. Windows Vista with Service Pack 2 вече е на разположение на MSDN абонатите

Windows Vista with Service Pack 2 (x64) - DVD (English)

File Name: en_windows_vista_sp2_x64_dvd_342267.iso

Date Posted (UTC): 5/11/2009 3:14:18 PM

SHA1: AAEE3C04533899F9F8C4AE0C4250EF5FAFBE29A3

ISO/CRC: 80B2EDB5

Windows Vista with Service Pack 2 (x86) - DVD (English)

File Name: en_windows_vista_sp2_x86_dvd_342266.iso

Date Posted (UTC): 5/11/2009 8:49:19 AM

SHA1: 25AD9A776503E6A583BEC07879DBCC5DFD20CD6E

ISO/CRC: E2AD10F9

Здравейте.

Проблема ми е следния: днес пуснах компютъра и исках да си изпразна кошчето, но уви.

Цъкам с десния бутон на иконката и не ми излиза менюто properties.

Пробвах с другите икони и работата е същата. Все едно не ми работи десния бутон.

Пуснах mozilla и там си работи без проблеми. Като влезна в Start менюто пак си работи.

Не работи само на декстопа и в My Computer(съответно и в папките в My Computer).

Пробвах доста начини да го оправя, но не можах да се справя. Надявам се някой от вас да има предложения как да се справя.

С Windows Vista 64bit. SP1 съм.

п.п. Сега забелязах, че и като натисна Ctrl+Alt+Del не ми се показва Task Maganer-a.

Редактирано от kroeger (преглед на промените)

Я пробвай този инструмент. FixPolicies.

Запази го някъде на декстопа.Кликни два пъти върху файла и избери Install.Ще се създаде папка с името FixPolicies на десктопа.Отвори я и стартирай файла Fix_policies.cmd с десен бутон => Run As Administrator.

Провери и с Malwarebytes' Anti-Malware, която можеш да изтеглиш от подписа ми.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Проблема беше в 3 регистъра, които бяха развалени (навярно от някакъв вид malware)

Изтеглих Malwarebytes' Anti-Malware и тя си свърши цялата работа за около 10-15мин.

Благодаря, за помощта :P

Проблема беше в 3 регистъра, които бяха развалени (навярно от някакъв вид malware)

Изтеглих Malwarebytes' Anti-Malware и тя си свърши цялата работа за около 10-15мин.

Благодаря, за помощта :P

Ако първо си стартирал FixPolicies е доста вероятно тя да е оправила положението.

Намери колонката LOGS в Malwarebytes и копирай съдържанието на лог файла в следващия си пост.

Може тя е намерила само това, че са ти били спрени защитната стена, автоматичните актуализации и антивирусната.

Едва ли ще имаш някаква по-сериозна инфекция за 64 битова ОС, но все пак...

Първо стартирах Malwarebytes' Anti-Malware и не се стигна до FixPolices : )

А ето Log-a на Malwarebytes:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.36

Database version: 2148

Windows 6.0.6001 Service Pack 1

18.5.2009 г. 22:36:53

mbam-log-2009-05-18 (22-36-53).txt

Scan type: Full Scan (C:\|D:\|)

Objects scanned: 306712

Time elapsed: 29 minute(s), 29 second(s)

Memory Processes Infected: 0

Memory Modules Infected: 0

Registry Keys Infected: 0

Registry Values Infected: 0

Registry Data Items Infected: 3

Folders Infected: 0

Files Infected: 0

Memory Processes Infected:

(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel\Homepage (Hijack.Homepage) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoToolbarCustomize (Hijack.Explorer) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoActiveDesktopChanges (Hijack.DisplayProperties) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

Folders Infected:

Files Infected:

Добра работа. ;)

Изтегли RSIT и го стартирай.

Избери Continue на диалоговия прозорец и след приключването на проверката, публикувай съдържанието на двата лог файла, който тя ще създаде.

ljb50puyk0awmewu0dt6.jpg

здр,искам да ви питам как да отворя ос от друга ос. в случия имам vista и искам от нея да отворя windows 7 (който е на сащия рс) и да работя в него .някой може ли да ми обясни как става ?

така както го искаш не става

за да работиш с 1 ОС в друга ОС се използва Виртуална машина (или едни други "Вина")

така както го искаш не става

за да работиш с 1 ОС в друга ОС се използва Виртуална машина (или едни други "Вина")

неможе ли с някаква програма да се на прави това което искам ?!?

това казвам, може: чрез виртуална машина, но трябва на нея да инсталираш отначало ОС, която искаш и т.н.

но да ползваш от 1 ос друга реална ос, която си инсталирал на същия компютър, не може

това казвам, може: чрез виртуална машина, но трябва на нея да инсталираш отначало ОС, която искаш и т.н.

но да ползваш от 1 ос друга реална ос, която си инсталирал на същия компютър, не може

аха ок

Здравейте на всички .

Значи ще ви запозная с пред историята на моя сегашен проблем, за да имате някаква основа върху това какво се случва.Така се надявам да си помогнем един на друг.Така също да ми помогните момичето да спре да вика.

Ето и историята:

Исках да включа компютъра към безжична мрежа, но при опита ми да го направя срещнах трудност при самия драйвер на картата.Драйвера който беше инсталиран не работеше имаше удиветелен знак при проверка в Manager. Не откриваше мрежата към която исках да го включа, преинсталирах драйвера.Добре всичко тръгна, но на другия ден след пускането на компютъра този драйвер пак не работи. Тогава при новото му скапване върнах назад с точка от System Restore, когато работеше. След връщането самия драйвер не работеше, тогава реших да я вържа с мрежови кабел.

Сега ще ви кажа същинския проблем по който моля за помощ.

Компютъра не се стартира нормално. Стартира се и забива след вкарване на паролата за клиента. Налага се да се рестартира и след рестарта тръгва. Но имаше случай при който бе нужно да се рестартира много повече за да тръгне. Та питам се от какво може да е станало това скапване.

Затова моля за малко помощ.

Големи благодарности!

Компютъра е HP Compaq Presario500 с Виста хоум премиум 32 бита.

kris_d не е на линия Отговори с цитат

най-вероятно последствията са сгрешен мрежови и/или Wi-Fi драйвър

дай точни модел лаптоп за да издирим драйвърите

само от 500 са 4 модела, а от цялата серия F500 са най-малко 35

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

най-вероятно последствията са сгрешен мрежови и/или Wi-Fi драйвър

дай точни модел лаптоп за да издирим драйвърите

само от 500 са 4 модела, а от цялата серия C500 са най-малко 35

Еми повече информация ще мога да ви дам утре.Понеже лаптопа не е до мен.Аз си знаех че ще трябва повече информация, но пък нямах търпение да ви пиша.

Сега като се сетих Aquaris има и друго.Сега лап топа не е със оригиналния драйвер за безжичната карта. Още първия път когато проверявах в manage той беше 64NAdapter..., а сега там на мястото на оригиналния имал друг който се казва Broadcom Wireless LAN adapter.Значи това че не е оригиналния може да скапва системата.

Значи утре ще мога да се убедя дали е различен от първия и утре ще мога да напиша повече информация.

И сега видях че не съм сложил едно F преди 500

Редактирано от kris_d (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.