Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Скайпито, както казва един мой човек :speak: , използва фиксирани АйПи адреси на своите сървъри и затова се закача веднага. За останалите им е необходим DNS сървър за идентификация на адресите, които очевидно се раздават от рутера в случая и е била невъзможна навигацията и работата на браузърите.

мога да ти гарнтирам че не ползва никакви статични адреси ами шест днс-а

за тест съм ги блокирал и скаип не светва

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така значи имам 2 лап-топа които обаче и 2-та немат 2 лан карти но засметка на това иамт wireless.Сега приемам и-нет от кабел..и можели значи от 1 дет приемам и-нет с кабел да пращам нет по wireless към другиа които ще приема също с wireless...моля помогнете БЛАГОДАРЯ предварително

• 3 седмици по-късно...

ппроблем с Wireless Network Connection с една дума иконата изчезва. примерно 2 часа работиш след това автоматично се изключва и изчезва и след около 20-30 мин автоматично се появава и се конеква (но трябва да го ресна след 20-30мин лаптопа) ohmy.gif как да го оправя това ? но не е към мрежата на wi-fi просто изчезва

• 2 седмици по-късно...

Не искам да отварям нова тема затова ще попитам тук.

Значи взех си лаптоп ASUS X51RLseries

За пръв път имам лаптоп , искам да ме опътите как да си активирам Wireless-а и как да го пусна да търси мрежи в нас , защото като натисна копчето на Wireless-a нищо не става , няма никаква реакция...

Здравей!

Инсталирай си драйверите от диска, който идва с лаптопа и ще "тръгне". Убеден съм, защото имам същия модел лаптоп!

Успех!

Здравейте! Искам да ми дадете съвет, за един "пробле". Наскоро си купих лап-топ с вграден wireless. Инсталирах различни уиндоуси /XP SP3, VISTA/ теглени от различни места, но при всичките от SP3 и на горе, ми се появява един и същ проблем...с wirelessл не иска да разпознава мрежи, а когато го рпави, не иска да се свърже с free.bg примерно. Aко използвам windows XP SP2 ili SP1, няма проблеми, свързвам се. Та въпросът ми е, защо така се получава...от лап-топа ли ели от мене :nono:

драиверите са проблем актуализирай ги при по техническо описание повече жокери може да се получат

Здравейте! Преди няколко дни си взех лаптоп (Benq Joybook R56) и нещо не можах да накарам wi fi да работи. На диска с драйвърите в папката WLAN има три папки - Intel, QCOM и QMI. Пробвах да сложа драйвъри от всяка от тези папки, но все казваше, че има проблем и устройството може да не работи нормално (в Device Manager адаптерът беше с жълта удивителна и в Properties пишеше This device cannot start. (Code 10). Пробвах и с драйвъри от интернет, като моделът на wireless adapter-а видях с Еверест (Atheros AR5006X Wireless Network Adapter). Същата история... Пробвах да сложа наново всеки един от наличните ми драйвъри, но не стана (само всичко на куп май не съм пробвал). Някой ако може да ми каже как да се оправя с тия драйвъри, ще му бъда благодарен. Edit: оправих се благодарение на още малко инфо и още 15мин работа с гуугъл :yanim:

Редактирано от Apocalypsis (преглед на промените)

Здравейте! Преди няколко дни си взех лаптоп (Benq Joybook R56) и нещо не можах да накарам wi fi да работи. На диска с драйвърите в папката WLAN има три папки - Intel, QCOM и QMI. Пробвах да сложа драйвъри от всяка от тези папки, но все казваше, че има проблем и устройството може да не работи нормално (в Device Manager адаптерът беше с жълта удивителна и в Properties пишеше This device cannot start. (Code 10). Пробвах и с драйвъри от интернет, като моделът на wireless adapter-а видях с Еверест (Atheros AR5006X Wireless Network Adapter). Същата история... Пробвах да сложа наново всеки един от наличните ми драйвъри, но не стана (само всичко на куп май не съм пробвал). Някой ако може да ми каже как да се оправя с тия драйвъри, ще му бъда благодарен.

Edit: оправих се благодарение на още малко инфо и още 15мин работа с гуугъл :)

Пич точно на тая серия драйверите вървят само за Vista! Пробвай в необятните руски форуми, има всичко там, включително и много вируси ;)

Здравейте!

Изпробвано: В Китен има абсолютно навсякъде Wi-Fi от местен доставчик. Офиса се намира до хотел "Русалка". Цената е 15 лева за реални 120 часа в интернет. Може да се изразходват за 5 денонощия или ... за година. Купуваш си карта, на която имаш име и парола. Издават касова бележка!

В Созопол има покритие на само 20 метра в диаметър около Пощата. И никъде повече! Цената е 15 лева за 5 дни Публикувано изображение , без значение колко време си бил в Интернет. Не издават касова бележка!

Като цяло - почти всички хотели предлагат Wi-Fi, но е кодиран само за гости на хотела.

Това е инфомация от препатил почиващ :)

Здравейте! Значи имам един проблем. От както ми прекараха нета си карах на wireless връзка, но от две седмици нещо стана както си работех и спря да приема нет по wireless но пък ми исписва долу че съм свързан.След като сложих Lan кабел всичко се оправи.Много пъти пробвах отново да се свържа с wiffi но само ми исписва че съм свързан и нищо повече...Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен!

Здравейте! Значи имам един проблем. От както ми прекараха нета си карах на wireless връзка, но от две седмици

нещо стана както си работех и спря да приема нет по wireless но пък ми исписва долу че съм свързан.След като сложих

Lan кабел всичко се оправи.Много пъти пробвах отново да се свържа с wiffi но само ми исписва че съм свързан и нищо повече...Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен!

Оммммм, виждам проблем с мрежата, лош интернет ти тече в стаята.

Та, малко по-сериозно, тук врачки няма. Бъди така добър да дадеш повечко информация.

-Какъв е маршрутизатора

-DHCP или статичен адрес ползваш

-криптирана ли е връзката и ако да, то как

-от компютъра имаш ли ping до маршрутизатора

-а до 194.153.145.104 (abv.bg)?

И разни други полезни неща за които можеш да се сетиш.

Оммммм, виждам проблем с мрежата, лош интернет ти тече в стаята.

Та, малко по-сериозно, тук врачки няма. Бъди така добър да дадеш повечко информация.

-Какъв е маршрутизатора

-DHCP или статичен адрес ползваш

-криптирана ли е връзката и ако да, то как

-от компютъра имаш ли ping до маршрутизатора

-а до 194.153.145.104 (abv.bg)?

И разни други полезни неща за които можеш да се сетиш.

Mapшрутизатора е

Wireless: ADSL 2+Router

Model: CT-5361

P/N: 722476-084

Незнам какво означава дали е криптирана връзката.

Имам ping само чрез Lan кабел но през wireless нямам.Незнам какво друго още...

Ресетни модема и си настрой безжичната мрежа отново. Ако се чудиш как, 0700 100.

Здравейте :angry: Отскоро имам телефон с wi-fi и не съм много наясно какво точно става, но когато вляза във youtube.com например и искам да гледам някое клипче, "уж" клипчето се буферира, но на практика нищо не става ... буфера стига до 100% и това е. Телефона е SE P1i и мисля че има flash плейър. Иначе рутера ми е ASUS WL-520GS. Не съм единствения човек с този проблем, и даже четох по нета, че всичко това е свързано с firewall-a на рутера, но никой не можа да обясни какво точно става ... ако някой може да помогне да казва :) Мерси предварително ;)

• 2 седмици по-късно...

дали има начин да си прехвърля нета на телефона през рутера? Гледах някви антенки ама не знам как точно става и какъв е принципа.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Бихте ли ми препоръчали usb адаптор за 802.11g мрежа? Трябва ми за настолен компютър

• 2 седмици по-късно...

A как си защитавате WiFi мрежите? Аз например съм заложил на WPA2-PSK с 30-символен нелогичен key и филтриране по MAC адрес, забранил съм достъп до настройките на рутера през WiFi, но не съм скрил мрежата та да дразня съседите. :speak: Препоръчвам да не се ползва WEP заради лесното и разбиване. Тук има много добри съвети за настройка за сигурността и пренасочване на портове на страшно много модели рутери и модеми.

Phreaker, aко все още не си купил адаптор, този не е лош.

С конфигурацията за бърз старт се оправих макар че нищо не разбирам от мрежи и рутери Публикувано изображение Не ми е ясно как да си настроя най оптимално защитната стена на рутера и как,по точно къде в настройките да разреша порта който използва торрент клиента.То сигурно в ръководството хората всичко са написали ама като съм скаран с английският :)

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел.

Много мерси че ми премести темата.Само не ми е ясно какво общо има настройката на Хардуер с проблеми по създаването на мрежи.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Е, рутера не е ли част от мрежа и настроката на защитната му стена не е ли мрежов проблем?! Във всеки случай не е хардуерен проблем. А след като не разбираш английски, поне дай точния модел на рутера за да ти кажем точно какви настройки да направиш,че тука врачки нема. Погледна ли горният ми пост с линка към гайдовете, където е описан много добре всеки модел и какви точно настройки му се правят? И още нещо - не пиши два поста един след друг, а използвай бутона "Редакция" - правила на форума т. 2.6

Здравейте, отскоро имам нокиа с wifi, но за съжаление не мога да се свържа никъде. В Пловдив на главната откривам по 2-3 мрежи най-малко но като натисна конект и ми изписва :"Contact you net provider" и нищо не става? Можете ли да ми кажете къде е проблема? :wors:

Редактирано от silvestre (преглед на промените)

Здравейте, отскоро имам нокиа с wifi, но за съжаление не мога да се свържа никъде. В Пловдив на главната откривам по 2-3 мрежи най-малко но като натисна конект и ми изписва :"Contact you net provider" и нищо не става?

Можете ли да ми кажете къде е проблема? :yanim:

смени си софта с актуален

и си смени приоритетите за конекция

Е, рутера не е ли част от мрежа и настроката на защитната му стена не е ли мрежов проблем?! Във всеки случай не е хардуерен проблем. А след като не разбираш английски, поне дай точния модел на рутера за да ти кажем точно какви настройки да направиш,че тука врачки нема. Погледна ли горният ми пост с линка към гайдовете, където е описан много добре всеки модел и какви точно настройки му се правят? И още нещо - не пиши два поста един след друг, а използвай бутона "Редакция" - правила на форума т. 2.6

Благодаря.В общи линии разбрах къде трябва да се зададе по точно отвори порт на торрент клиента.Само че аз съм с нереално IP BTC ADSL и пак ще ми излиза че съм недостъпен :lol6: Доколкото ми стана ясно файда никаква.Рутера е EDIMAX BR6104K Публикувано изображение

Щом си на ADSL, дори и да ги пренасочиш, те се филтрират първо от модема и ако там не са пренасочени файдата е никаква. А тамо може да ти ги пренасочат от съпорта на БТК ако има дадеш основателна причина за това или ако знаеш паролата на модема и влезеш и го направиш ти. На горният линк има обяснение как става при модемите които ползват БТК, но паролата трябва да си я намериш сам(hint: ползвай google и пиши бтк модем парола)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.