Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По името ще ме познаеш

Featured Replies

Като ден на раждане или числов сбор?

Ами като число на името. Maat ми каза, че числото ми е 9, а ти пък спомена за раждането. Да не би 9 да има такова значение само ако се отнася за рождената дата?

• Отговори 175
  • Прегледи 42,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ами като число на името. Maat ми каза, че числото ми е 9, а ти пък спомена за раждането. Да не би 9 да има такова значение само ако се отнася за рождената дата?

Просто любопитствах...

Името също влияе силно върху житейския път на човек, Maat много добре го изрази още в началото (независимо как ще го възприемем - дали, че се вменява на родителите или те си мислят, че го избират), че детето си идва с него на този свят и започва да въздейства още преди раждането...

---

Васил означава царски, царствен...

от basileios -гр.

Кой друг, освен Лъвът, може да символизира Царя.

Ти показа какво е да обичаш човека, без значение на раса, пол, обществени позиции, националност, верски и религиозни прегради ... и на всичко тленно и преходно.

Ти показа какво може едно човешко сърце.

Показа на роба какво е свободата.

Свободата е умението да обичаш, дори окован, дори на бесилото или на кръста, все едно. На кръста на човечността. Човекът е кръст сам по себе си.

И губейки себе си в тази обич към роба, ти спечели всичко!

"Аз, Васил Лъвский, в Карлово роден, от българска майка юнак роден, ни щях да съм турский и НИКАКЪВ роб."

В памет на теб, Апостоле! Царю на Свободата!

Последната молба на Апостола е отправена към изповядващия го пред бесилото Отец Тодор - "Моля те, Отче, споменавай ме в молитвите си като Йеродякон Игнатий!"

Игнат - от ignatios, лат - ignatius-огнен от ignis-огън.

Царствен Огън - колко показателно кое е това, което ни прави свободни.

Поклон пред нашия апостол сега и заинаги - ЧОВЕКЪТ познал двете най-важни слова <ЛЮБОВ> и <СВОБОДА>... Отдал живота си за смисъла на тези думи, свободата на род и родина, за любовта към майка България...

Да - Бианка е бяла на италиански. Рядко име - на български има подобно - Бяла или Бялка. Мъжки вариант Белчо.

Бялото съдържа в себе си всички възможни цветове и нюанси. То не поглъща нищо, защото всичко си има - то само раздава...

Когато бях дете, бяло беше думата ми за цвят, за краска - не питах "Какъв е този цвят?", а "Какво е това бяло?". Смеейки се, големите ми отговаряха - "Това бяло е синьо." biggrin.gif

Бяла е аурата на Христос...

Прелестно име! Светлина!

Моето име също е свързано с белият цвят Снежана и доколкото знам означава "снежнобеличка" или "снежна жена"(снежно момиче) ...

Може и да не сме толкова внимателни, мисля - името, което е предопределено на човек, се спуща и по интуицитивен начин се възприема от родителите, друго няма как да бъде, това, което си е неговото - то ще бъде, ето, както и с твоето детенце се е получило.

Ако очите на човека са неговата светлина, то името е неговата музика. И озвучава живота му, така както истината, скрита в очите осветява там, от където той преминава.

Продължавайте, приятели, моля, много ви се радвам.

Може би наистина си права , че името което ни се дава не е случайно, защото помня , когато веднъж попитах баща ми защо са ме кръстили така , той ми отговори , че така му е било казано (сънувал е как ще бъдем кръстени аз и брат ми)...

А баба ми се казваше Ана, което го има и в моето име и от написаното преди мен разбрах , че означава "благодат"...

На много места съм търсила името Велислава. Обаче на всякъде едно и също. Човек, който има голяма слава. За повечето имена има страшно много информация. Любопитно ми е да науча нещо повече и за това име. Едно изречение не ме задоволява. Случайно някой от вас знае ли нещо за това име?!? sad.gif

Maat, прочетох в твое съобщение по-горе, че числото 3, както и производните му 6 и 9, те съпътстват на всякъде в живота, а също и триадата, която е характерна за теб е 3-6-9. Което до някаква степен ме кара да мисля, че е нормално, предвид тази триада. Странно ми е това, че моят живот също е ръководен само от тройки. Всичко важно за мен по един или друг начин е под знака на числото 3 и наистина си е сдухващо. Понякога си мисля, че това е абсолютно ненормално. Обаче пък моята триада е по-скоро 2-4-8 и числото 3 по никакъв начин не се вмъква нито в името ми, нито в рождената ми дата. А най-странното е, че от както смених мястото, където живея, тройките все по-рядко се появяват. Дали мястото има някакво значение?

Редактирано от Slyncheva (преглед на промените)

Като написа Лора-Магдалена,и за близнак се сетих за един случай,който бе описан от едно семейство в една от книгите за Ванга,горе долу се сещам за случката,но ще я напиша утре в темата за Ванга.

Хайде агни, че някои нетърпеливо си чакаме обещаното, утрето мина , пък и лябопитството започна вече да ме гложди ;)

• Автор
На много места съм търсила името Велислава. Обаче на всякъде едно и също. Човек, който има голяма слава. За повечето имена има страшно много информация. Любопитно ми е да науча нещо повече и за това име. Едно изречение не ме задоволява. Случайно някой от вас знае ли нещо за това име?!? sad.gif

Maat, прочетох в твое съобщение по-горе, че числото 3, както и производните му 6 и 9, те съпътстват на всякъде в живота, а също и триадата, която е характерна за теб е 3-6-9. Което до някаква степен ме кара да мисля, че е нормално, предвид тази триада. Странно ми е това, че моят живот също е ръководен само от тройки. Всичко важно за мен по един или друг начин е под знака на числото 3 и наистина си е сдухващо. Понякога си мисля, че това е абсолютно ненормално. Обаче пък моята триада е по-скоро 2-4-8 и числото 3 по никакъв начин не се вмъква нито в името ми, нито в рождената ми дата. А най-странното е, че от както смених мястото, където живея, тройките все по-рядко се появяват. Дали мястото има някакво значение?

E, как да не се вмъква 3, когато само в името си имаш четири тройки, без да броя двете девятки и едната шестица, кратни на три...

Велислава е много хубаво, звучно и древно българско име, което е от пожелателните имена, свързани с прилагателни. Това име те орисва да имаш ГОЛЯМА СЛАВА - от велис/велий - велик, голям, мощен на старобългарски език. Интересното в името ти е това, че ако се изпише на тракийско руническо писмо, то е съставено от 6 триъгълника и 3 кръста, което те прави галеница на съдбата. Яко име, с невероятна символика на свещената тройка - дори само първата, главната буква от името ти е достатъчна - В отразява вечността... а триквестър, триъгълник и трилистник се срещат изключително често като прабългарски символи, трилистникът е и родовият знак на рода Дуло. С форма на триъгълник са правени много от амулетите за късмет. Символ на Рая, на Земята и на въздуха, синхрон между ум-чувства-воля.

3 е свещено число в тракийската/прабългарската религия - олицетворява единението на духовния, душевния и материален свят на човека, символизира хармонията между мисли, чувства и дела, а в християнството е божествено число - изразява единството на Отца, Сина и Св. Дух, Възкресението става на третия ден, трима са царете, които отиват във Витлеем при младенеца, Спасителят се явява три пъти пред учениците си, самите му ученици са имали три кръга на приближеност до него и т.н.

Тройката ще те съпътства цял живот, никакво значение няма мястото, където живееш, ти носиш името си навсякъде със себе си... Ще имаш изключителна съдба, ще береш успехи във всичко, с което се заемеш, особено в социалните дейности, ще пътуваш. Както в името ти се съдържа думата СЛАВА, така и самият край на ВЕЛИСЛАВА е АВА.

Е, няма да се отървеш от успеха и то не какъв да е, а огромен, той е твоя съдба.

Какво друго ми остава, освен да ти го пожелая, Слънчево дете, но и без моето пожелание той ще осветява живота ти. biggrin.gif

Успех!

P.S.

Пропуснах да ти кажа, че сборът от цифрите на името ти е 2, но при тези яки 3-ки двойката просто бледнее. Тя ти придава интуитивността и женствеността.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Maat виждам , че си добре запозната с тази материя и нумерологията и би ми било интересно , ако нямаш нищо против да ми кажеш нещо повече за името ми ... Може би не тук му е мястото за това, но , наистина ми е любопитно да науча повече...

Може и на ЛС...

Лелееее браво!!! Страхотна темичка!!! Maat страхотна си и ти! :lol6: Можеш ли да ми кажеш Илона какво значи? :help: И дали, тове че ми викат Лони има някакво голямо влияние или значение :) ?

Maat, благодаря ти, страшно много!!! :wors: До сега не бях срещала абсолютно никъде каквата и да е било информация за името си, освен човек, който би станал велик и славен. А твоето тълкуване на името е невероятно!!! Благодаря за пожеланията! Надявам се да е така, както ти казваш. laugh.gif

Името е инициирана безсмъртност на новородената душа. Името на безсмъртната душа е абсолютна тайна. Него го знае този когото не познаваме.

Според мен - човечеството не знае имената на Буда и Христос.

Името е инициирана безсмъртност на новородената душа. Името на безсмъртната душа е абсолютна тайна. Него го знае този когото не познаваме.

Естествено......................................................................

.......... cool.gif

• Автор
Maat виждам , че си добре запозната с тази материя и нумерологията и би ми било интересно , ако нямаш нищо против да ми кажеш нещо повече за името ми ... Може би не тук му е мястото за това, но , наистина ми е любопитно да науча повече...

Може и на ЛС...

Разбира се, извини ме за пропуска, ако обичаш.

Снежана - славянско име - от снежна. Пожелателно име за физическа красота, образувано от съществителното сняг.

Снегът е символ на чистота, снежинките - на перфектната кристална красота, идваща отгоре, но и още на крехкост, нежност.

Името ти вибрира с числото 6 - грация, изкуство, особено музика и поезия, финес, чар, изящество, чувства, топлина. Освен това съдържа в себе си 3 кръста, 2 триъгълника и два моста, което показва човек, който е еволюционно достатъчно напред в развитието си още със самото си раждане. Идваш на света, не за да отработваш някаква карма, а за да даваш.

То те охарктеризира като една изящна във физическата си красота жена, с душевна чистота и духовно богата - това е от интерпретацията на името буква по буква:

С - закон на мисълта,

Н - съчетание на противоположностите, мост между два бряга,

Е - с единия си крак си на земята, с другия в астрала, надарява те с търпение

Ж - тази буква е рядко срещана в имената и те надарява с огромна виталност - Ж е буквата на живота, символизира растенето както нагоре в клоните, така и надолу в корените - едновременно израстване и в материялния свят, и в духовния.

А - буквата емблема на човешкия ум, буквално означава даването, най-силната буква, началото на всички неща... показва човек, който започва да се проявява.

Краят на името ти се превежда като Жена/Майка.

Като обобщено значение името ти указва на човек, който е високообразован, притежава задълбочени знания, в които, обаче, никога не се застопорява и винаги ги обогатява, заедно с това магнетизъм, весел нрав, жизненост, позитивност, идеализъм, откритост, обичливост, нежност, богат вътрешен живот, до който не всеки е допущан, силен ум, физическа и душевна красота, нежност, но и издръжливост, оптимизъм - ти винаги се надяваш на нещо по-добро, търсене на познанието - обичаш да четеш много и постоянно повишаваш знанията си. Жизнерадостна си и с тънко чувство за хумор, но и самокритична, както и критична, обичаш промените, обичаш хората и искрено се стремиш да им помагаш. Стремиш се към свободата, независима си.

Снежана... думи нямам... Твоето име рисува един прекрасен човек с ухание на красива жена...

Лелееее браво!!! Страхотна темичка!!! Maat страхотна си и ти! :) Можеш ли да ми кажеш Илона какво значи? :) И дали, тове че ми викат Лони има някакво голямо влияние или значение :) ?

Моля, за Илона погледни по-горе из постовете. Да, има значение, дръж на цялото си име, то е прекрасно, ти си огън-момиче, но огън, който топли и свети, без да изгаря. Нежна и ирационална, много оригинална и свободна по природа. Сила и светлина.

Виктор - ПОБЕДИТЕЛ!

Кармата, която трябва да отработиш чрез това име, е свързана с преодоляване на деликатността в натурата ти, на фината чувствителност, която е характерна за твоя вътрешен свят, да преобразуваш богатия си вътрешен живот и да го изявиш. Позитивност като цяло - доверчивост - безкрайно вярваш на всичко, което ти говорят, дори когато научиш за измама и се огорчиш дълбоко, след време забравяш това и отново се доверяваш, не си злопаметен, издръжлив си на ударите на съдбата, силата ти е в интуицията и волята. Грижовен си към семейството си и особено към децата, стремиш се да осигуриш тяхното благополучие, което не пречи да ги възпитаваш строго. Упорит си до педантичност, когато преследваш някаква цел. Слабо място - едно пристрастие, което ти си знаеш, но с постоянство и воля, преодоляваш това, името ти ти помага.

В любовта си страстен, импулсивен, настойчив, мечтаеш за велика любов, за изгаряща страст. В жената цениш разбирателството, душевната и интелектуална близост, сходните интереси. Виктор е много щедър човек.

Виктор, ти си борец за справедливост. Знай, справедливостта винаги възтържествува и не без твоя дан към нея също.

Внимавай - в името ти се съдържа и една опасност, освен от латинското victor - победител, малко известно е, че victim на латински се превежда като ЖЕРТВА.

---

Човечеството знае много неща, но ги е позабравило...

Името на Христос не се казва току така. То е Мълчание.

Вслушай се в Словото и ще откриеш Името...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Maat благодаря ти за подробното описание и разтълкуване на името ми . Накара ме да се поизчервя :) , но ми беше изключително интересно да го прочета ... Информацията , която носим в себе си без дори да знаем винаги е била много завладяваща и интригуваща за мен...

Прекрасна и завладяваща тема. Пълна с много мистика и реализъм.

Благодаря ти Maat :)

• Автор
Прекрасна и завладяваща тема. Пълна с много мистика и реализъм.

Благодаря ти Maat :rolleyes:

А ти какво име носиш?

Виктор - ПОБЕДИТЕЛ!

Кармата, която трябва да отработиш чрез това име, е свързана с преодоляване на деликатността в натурата ти, на фината чувствителност, която е характерна за твоя вътрешен свят, да преобразуваш богатия си вътрешен живот и да го изявиш. Позитивност като цяло - доверчивост - безкрайно вярваш на всичко, което ти говорят, дори когато научиш за измама и се огорчиш дълбоко, след време забравяш това и отново се доверяваш, не си злопаметен, издръжлив си на ударите на съдбата, силата ти е в интуицията и волята. Грижовен си към семейството си и особено към децата, стремиш се да осигуриш тяхното благополучие, което не пречи да ги възпитаваш строго. Упорит си до педантичност, когато преследваш някаква цел. Слабо място - едно пристрастие, което ти си знаеш, но с постоянство и воля, преодоляваш това, името ти ти помага.

В любовта си страстен, импулсивен, настойчив, мечтаеш за велика любов, за изгаряща страст. В жената цениш разбирателството, душевната и интелектуална близост, сходните интереси. Виктор е много щедър човек.

Виктор, ти си борец за справедливост. Знай, справедливостта винаги възтържествува и не без твоя дан към нея също.

Внимавай - в името ти се съдържа и една опасност, освен от латинското victor - победител, малко известно е, че victim на латински се превежда като ЖЕРТВА.

---

Човечеството знае много неща, но ги е позабравило...

Името на Христос не се казва току така. То е Мълчание.

Вслушай се в Словото и ще откриеш Името...

:P

Моля, за Илона погледни по-горе из постовете. Да, има значение, дръж на цялото си име, то е прекрасно, ти си огън-момиче, но огън, който топли и свети, без да изгаря. Нежна и ирационална, много оригинална и свободна по природа. Сила и светлина.

Maat, много ти благодаря за тъкуванията :huh: Прекрасни са и наистина са вярни!!! Без да знаеш нищо за мен, позна едни от основните черти в характера и мисленето ми :) СТРАХОТНО! Да прочетох, че Илона е видоизменено от Елена и имам още един въпрос. Ако е възможно да ми отговориш. Знам, че доста хора те питат, та заради това не искам да ставам нахална, и ако можеш ми отговори. Та въпроса ми е: понеже забелязах, че тълкуваш и отделните букви от името и ми стана интересно какво значат буквите от моето име. Благодаря ти предварително, ако имаш време и желание отговори ми :) Наистина прекрасна тема! :rolleyes::huh: Много харесвам такива тълкувания на загадъчните неща, кодирани в името, датата на раждане и тем подобни :)

• Автор
Maat, много ти благодаря за тъкуванията :) Прекрасни са и наистина са вярни!!! Без да знаеш нищо за мен, позна едни от основните черти в характера и мисленето ми ;) СТРАХОТНО! Да прочетох, че Илона е видоизменено от Елена и имам още един въпрос. Ако е възможно да ми отговориш. Знам, че доста хора те питат, та заради това не искам да ставам нахална, и ако можеш ми отговори. Та въпроса ми е: понеже забелязах, че тълкуваш и отделните букви от името и ми стана интересно какво значат буквите от моето име. Благодаря ти предварително, ако имаш време и желание отговори ми :) Наистина прекрасна тема! :help:;) Много харесвам такива тълкувания на загадъчните неща, кодирани в името, датата на раждане и тем подобни :)

Ако знаеш какво удоволствие ми доставя да срещам любознателни хора...

Аз ти благодаря!

И - това е водещата ти буква - истина, тя е твоя водач в живота, освен кръга, тя също е двуизмерния отпечатък на спиралата в надлъжно сечение - иииииииииииииииииииииииииииииииии... Буквата И означава също устойчивст, стабилност, но и развитие.

9 - тази цифра е отвъд предела на човешкия земен живот, защото е символ на съвършенството, на чистата святост, на безкрайността, на космичната всеотдайност, самото изписване на цифрата чертае едно изливане отгоре надолу, ръка подадена за помощ, щедра милост. Бог, Светлина, Вселена, Разум - това е девятката.

Л - любов, да - тя е винаги до истината, няма как, в името ти също (това буквено съчетание ИЛ също не е случайно, има го в много имена, показва божествено докосване). Велик стремеж и закон за единство маркира Л, планински връх, под който се намира извор, само като погледнеш двете чертички, които образуват буквата, виждаш стремежа на две неща - на човешката душа и на човешкия дух, обединени на върха да чертаят посока нагоре. Божествен свят, сила, идваща от Слънцето, топлина, Слънчевите лъчи, които разтварят семето. Л вибрира в 3 - виж за тройката по-горе в темата.

О - това е твоята буква-основа на името ти, настоящата греда, О маркира свобода, прана и безкористие.

6 - символ на спиралата също, на еволюцията, подсказва ред за движение на енергиите, знак е за безкрайността на вселената, бележи посоката от макрокосмоса към микрокосмоса, указва на човек пряк приемател на енергии и информация. Имаш силно 6-то сетиво...

Н - нежност, връзка между несъвместими неща и успешно справяне с противоречията. Мост между двата бряга на реката-живот - Духът и Материята.

5 - първо докосване до светлината, до истината, практика, "достигане на плода".

А - перспективата, бъдещето. За А виж в името Ана, моля. А е много силна буква също.

1 - знакът на човека. Лъч в необята - с една видима, явна страна, но и с една едва загатната скрита, тайна, намек за сянка. Изразява дуализма в човека - едновременно изявен в материята, но и носител на духовна вечност, цифра израз на посоката нагоре. Първата изява от нищото.

Илона, това име наистина се лее. И като се лее, изсипва щедро цялата космическа музика и красота - стъпила си на свободата, носиш любов и даряваш безкористно с нея, стремиш се към истината и тя те води винаги, името ти е огряно от светлина, хармонията ти е запазена марка - общата вибрация е 6-ца.

Истина, Любов, Свобода, Нежност, Бог - всички приказки тук стават излишни.

Но аз ще прибавя все пак още една - Рядкост.

Успех, мило дете!

Моето име вече е разтълкувано :yanim:

Но имам приятелка, която не харесва името си, а аз и казвам, че има благозвучие в името, коено носи, но ...

Затова ми е интересно за нейното име-Митошка.

Надявам се, че ще мога да я оборя с твоя помощ Maat , за което благодаря :)

• Автор
Моето име вече е разтълкувано :)

Но имам приятелка, която не харесва името си, а аз и казвам, че има благозвучие в името, коено носи, но ...

Затова ми е интересно за нейното име-Митошка.

Надявам се, че ще мога да я оборя с твоя помощ Maat , за което благодаря :clap:

proletina, съжалявам много, но нямам намерение никого да оборвам - не е това целта на темата - тя е познавателна, но не и агитираща... Всеки има свободата на избора дали да си харесва името или не - насила това не се получава. Като не си харесва името момичето и не се чувства добре в него, може да си го смени, така може би е по-добре, отколкото да изнасилва естетическото си сетиво.

Моето име-Евгения-значи:благородна,благопристойна-поне така прочетох в един сайт,гръцко е.Нямам

друго какво да добавя,освен че може и наистина да са верни тълкуванията за имената.

Прости ми Maat-може би не съм се изразила правилно. Наистина бих искала да знам повече...Прости ми още веднъж, моля.

Бих се радвала, ако отговориш за името.

• Автор
Прости ми Maat-може би не съм се изразила правилно. Наистина бих искала да знам повече...Прости ми още веднъж, моля.

Бих се радвала, ако отговориш за името.

Миличка, не виждам за какво да ти прощавам...

Похвално е това, че искаш да знаеш повече - който търси знание, той и ще го намери.

А ти нали се сещаш, че щом не обичам да насилвам хората за нещо, то значи не обичам да го правя и със себе си....

:sobbing: нямаше да го пускам ,но понеже ми допадна тълкуването за моята буква Д-ще си позволя да пусна инфо на proletina :sobbing: .

Аз съм Диляна :sobbing: моето име е име на билка която лекува нерви :sobbing: има я на определени места в Бг.От Дилянката се прави и известния ни валериян.Та за буквата Д ,който си я има изначално или някъде в името ,но по верно е ако е в началото :

Д говори не само за склонност към размисъл, всестранно обмисляне както на философските, така и на житейските проблеми, за готовност да се помага, но и за инат, гордост и независимост, а следствие от това са склонността към грешки, не винаги правилната преценка на собствените сили и възможности. Твърдо звучащата „Д” не се съчетава добре с всички звукове, предизвиква в съзнанието напрегнато очакване, което води до трудности във взаимоотношенията.

Та в тоз ред на мисли proletina ,твоята приятелка Митошка,което е много мило звучащо име,започва с М:

М говори за грижовност, готовност за помощ, известна стеснителност, мекота. Алчността е най-разпространеният порок, на който е подложен човекът с буква „М” в името. Само след като потисне в себе си стремежа да трупа, той ще може да реализира богатия си духовен потенциал. Звукът „М” в името се възприема положително от околните.

Надявам се да и хареса :sobbing:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.