Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По името ще ме познаеш

Featured Replies

Мда. Останалото са... отражения...

Но когато и едното ни...

е отражение...

• Отговори 175
  • Прегледи 42,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ах, колко добре би било да са две.

А колко нормално-човешко е - в светлината на отражението да виждаме липсващи възможности.

Мисля, че имаме не една, която съвсем тематично би го приютила...

Но трий!

Трий, да им се не види и думите!

• Автор
Темата е лека и неангажираща от към сериозност. Поне по празниците да разпуснете ми се ще мъничко.

Търсих, но никъде не намерих тема за имената. Може би не съм търсила достатъчно. Но нищо - и в тази става да пише, който желае.

Преди години сънувах сън: Бях си у дома, на втория етаж ме чакаха в спалнята моите две деца - момче и момиче - още бебета, красиви и щастливо усмихнати в люлките си. Слизах по стълбите. Там, в ниското долу на площадката пред вратата, имаше много хора, на ръст като пигмеи, бяха почти блокирали вратата. Знаех, че мой дълг беше да слеза там и да им помогна да порастат като мен. Чудех се как ще го направя. И тогава той влезе отвън и мина през тях. Много висок и строен, като исполин пред тях, светъл и красив. Усмихнат. Срещна ме по стълбите, почти накрая им. Каза, че е дошъл да види децата си - горе. Ти отиваш там, от където аз идвам - му рекох. Нищо, аз ще се върна при теб - беше отговорът. Чакай ме! По името ще ме познаеш - Знаех го, без да го беше споменал.

И какво означава също. Говорехме си без думи.

Името от съня ми е Стефан.

Сънувах този сън преди няколко години точно срещу Стефановден.

Името от съня ми е Стефан.

Сънувах този сън преди няколко години точно срещу Стефановден.

Сънищата ни са нещо важно , на което не винаги обръщаме достатъчно внимание , а може би дори някои гледат с насмешка... Има такива, които мислят , че те са просто безмислен подбор на случки , събития, лица от минало и настояще , които се сливат хаотично и не означават абсолютно нищо... Според в мен в тях се крие доста закодирана информация основно свързана със самите нас...

Между другото майка ми има имен ден на Стефанов ден :wors:

Много ми е интересно едно друго съвпадение и ми е интересно да чуя и твоето мнение 'Maat'

Непрекъснато около мен витае и намирам тази буква С...,като започнем с името ми Снежана( на английски SnowWhite) , после името на майка ми също започва с буквата С,родена съм в София, зодия С-трелец съм( на английски Saggitarius), една от най-добрите ми приятелки ми е адашка и се запознахме в САЩ, бившата ми шефка ми беше не само адашка , но и с една и съща зодия и дата на раждане, любимото ми число е седем (seven), а любимият ми цвят е синия (особенно светло синьото), нищо от тези неща не съм харесала или избрала целенасочено... А в хороскопите моят слънчев знак стрелецът(който представлява кентавър) почти съвпада със знака ми от китайските хороскопи (също кон), според годината , в която съм родена... Има и други неща , но в момента не се сещам...

п.п. Предварително се изинявам за отклонението от темата

Извинявам , но се сетих още нещо - и двамата ми дядовци от към майчина и бащина линия се казват "Стойко", а третите имена на майка ми и баща ми съвпадат с една буква разлика и често са ги взимали за брат и сестра ...

Сънищата ни са нещо важно , на което не винаги обръщаме достатъчно внимание , а може би дори някои гледат с насмешка... Има такива, които мислят , че те са просто безмислен подбор на случки , събития, лица от минало и настояще , които се сливат хаотично и не означават абсолютно нищо... Според в мен в тях се крие доста закодирана информация основно свързана със самите нас...

Аз бих казал същото, но по малко по-друг начин:

Сънищата ни са нещо маловажно, на което винаги обръщаме повече от нужното внимание.

Иначе, не познавам такива, които мислят, че те са просто безмислен подбор на случки.

От физиологична гледна точка, те са си едно електрическо разтоварване на мозъка.

Никой няма да отрече, че са свързани и с астрални преживявания. Точно и затова наистина имат известен заряд, свързан с действителността, на който нищо не му пречи дори да се отнася до бъдещето. Предвид природата на астрала, обаче, те са свързани и с мислите и чувствата ни, дори повече с онези, протичащи на посъзнателно ниво. Затова крайният продукт си е една мешавица, прекаленото задълбочаване в която наистина може и да уясни доста от взаимовръзките.

Та тъй, за който съзнателно върви по пътя на разделяне на телата, това ще се окаже едно благотворно занимание (само по отношение на конкретния път). За останалите е по-полезно да не обръщат специално внимание на сънищата си, да не говорим за привързването, което довежда то.

Последното изречение си е лично мое мнение, никого на ангажрам с него.

Аз бих казал същото, но по малко по-друг начин:

Сънищата ни са нещо маловажно, на което винаги обръщаме повече от нужното внимание.

Иначе, не познавам такива, които мислят, че те са просто безмислен подбор на случки.

От физиологична гледна точка, те са си едно електрическо разтоварване на мозъка.

Никой няма да отрече, че са свързани и с астрални преживявания. Точно и затова наистина имат известен заряд, свързан с действителността, на който нищо не му пречи дори да се отнася до бъдещето. Предвид природата на астрала, обаче, те са свързани и с мислите и чувствата ни, дори повече с онези, протичащи на посъзнателно ниво. Затова крайният продукт си е една мешавица, прекаленото задълбочаване в която наистина може и да уясни доста от взаимовръзките.

Та тъй, за който съзнателно върви по пътя на разделяне на телата, това ще се окаже едно благотворно занимание (само по отношение на конкретния път). За останалите е по-полезно да не обръщат специално внимание на сънищата си, да не говорим за привързването, което довежда то.

Последното изречение си е лично мое мнение, никого на ангажрам с него.

и мое мнение също

Аууу...

Метнал съм се на консервна кутия. :wors:

Не се стряскай, бронята е картонена...

Не се стряскай, бронята е картонена...

:)

Е, това ще опази сърцето ми от остриета!

:wors:

Просто име бе.

За мен спама е друго нещо. Примерно, да имаш някакъв хабер какъв заряд ти носи името и как евентуално може да те предразположи към определени качества - ми, нищо лошо да го чуеш и забравиш. Но да се задълбочаваш...

Мога толкова много тълкувания да ти направя по него, че да блокирам темата, но ще ме движи само желанието ми за показност и демонстрация на всестранната ми мултинадареност. То и туй е нещо нормално, но е добре да насочваме ресурсите си към по-смислени неща. Е, разбира се, всеки сам си определя насоките на смисленост.

Ти ко ши кайш, спамкилърю?!

ПП: май беше много тъпо да го казвам точно тук, но това предизвика въпросът, а ми е много чувствителна кожата, та избягвам гримовете

Редактирано от венци (преглед на промените)

Какво означава твоето име...? biggrin.gif

спамер )))

моето - Валентин - значи Здравко.

Венцислав си е Венец на Славата.

Желанието ми да върна темата в коловоза и продължава обаче.

Кажете, как да избираме имена за децата си? Освен разбира се когато детето си идва с името/на имен ден например./

А редно ли е да се кръщава на някого? Обвързва ли това /кармично/ с човека, чието име носи детето?

..

В моя род е прието първото дете да носи името на родителите на мъжа-ако е момиче-на бабата, ако е момче -на дядото ;)

И понеже при мен се получи момиче-кръстихме го на майка ми-Мария :shy11:(по майчина линия тя е 7-мата Мария-в тази линия от рода се сменят имената Мария с Маргарита- прабаба ми беше Мария, баба ми-Маргарита,майка ми-Мария, сестра ми-Маргарита, а сега дъщеря ми-Мария.Има още няколко Марии и Маргарити в рода, но те са били преди аз да се родя) :)

Желанието ми да върна темата в коловоза и продължава обаче.

Кажете, как да избираме имена за децата си? Освен разбира се когато детето си идва с името/на имен ден например./

А редно ли е да се кръщава на някого? Обвързва ли това /кармично/ с човека, чието име носи детето?

Моето име е сбор от две имена. Нося името на моята изгубена близначка. Чувала съм, че трябва да изживея и нейния живот тук на земята. Какво означава това? До колко сме зависими от имената си? Взаимодейства ли името с формирането характера на новия човек. Все интересни въпроси, на които бих била щастлива да отговорят знаещите...

laugh.gif Аз съм почти напълно сигурен, че майката на моите деца ще си има име наум, на което ще държи много, тъй че избора ми е направен без да го мъдря.

И съпруга ми все това повтаря... а не би трябвало. :)

Е, аз поне няма да го повтарям.

Хм, големият ми син жена ми го кръсти Валентин, за да ми докаже, че е от мен

Малкият е Георги, на тъста, защото първия имал име вече от моя род. Добре че поне не е на тъщата името

Вальо, то това доказване прилича на замазване.

Ах, приятелю, не дълбай с длетото тънко, моето сърсеееее!

Остави таз люта рана,, нек` да зарастеееее!!

Звьини нивежьиствуту, братье

- ник ни съ замисльъм дажи.

Нал сми все добри познатьи

- врьемито шъ си покажи.

Звьини нивежьиствуту, братье

- ник ни съ замисльъм дажи.

Нал сми все добри познатьи

- врьемито шъ си покажи.

времето - тоз наш душман

често бие барабан

и кривиците ни скрити

ни подгонват най-сърдити... :)

Хах - Доктора ме шашна с толкова Марии biggrin.gif

Моята майка си е била наумила имената ни - Бианка и Мартин (само кака ми е прецакана да се казва Румена - на чичо).

И не се е съобразявала с баби и дядовци, ама то при нас си беше чиста случайност. Баба ми се казва Бинка - та уж на нея съм кръстена :)

А брат ми Мартин, се води кръстен на дядо ми - Марин. Ама пак уж ;)

Иначе аз много ще внимавам с имената на децата си един ден...мъжът ми да му мисли cool.gif

И приличат ли децата ви на онези, чието име носят? Характер, нрав...

Нтцъ

За името знам,че когато си кръстен на някой от рода,ще изкупиш малко от греховете му /кармата/,тук Вало ще каже,че кармата е личностна,но моята истина е друга/.Разбира се може да наследиш и хубавите черти.

Чувал съм старите хора да казват,като се роди дете –„Отпадна още един грях”Не знам дали е свързано,но най-вероятно е.

Ако детето не бъде кръстено на някой от рода /аз съм така/ ,има собствена съдба,тоест не е обвързан с родовата карма.

Разбира се всичко е относително,защото ние предполагаме а Господ разполага.

А Ванга казва „Да си кръщавате децата,че да бягат лошотиите от тях”

Станах кръстник преди месец,мога да кажа че усещането е страхотно,наистина бях във връзка с детето,поне така го усетих,говорих му на ум,а то като че ли ме разбираше.

И приличат ли децата ви на онези, чието име носят? Характер, нрав...

да cool.gif

въпреки, че то всички жевни сте си с еднакъв нрав (за справка-подписът ми)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

За името знам,че когато си кръстен на някой от рода,ще изкупиш малко от греховете му /кармата/,тук Вало ще каже,че кармата е личностна,но моята истина е друга/.Разбира се може да наследиш и хубавите черти.

Чувал съм старите хора да казват,като се роди дете –„Отпадна още един грях”Не знам дали е свързано,но най-вероятно е.

Ако детето не бъде кръстено на някой от рода /аз съм така/ ,има собствена съдба,тоест не е обвързан с родовата карма.

Разбира се всичко е относително,защото ние предполагаме а Господ разполага.

А Ванга казва „Да си кръщавате децата,че да бягат лошотиите от тях”

Станах кръстник преди месец,мога да кажа че усещането е страхотно,наистина бях във връзка с детето,поне така го усетих,говорих му на ум,а то като че ли ме разбираше.

Да ти кажа, доста ме човърка да ти опонирам, ама нещо образът ми и без това те дрази.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.