Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По името ще ме познаеш

Featured Replies

:) Ашкооулсун , Maat .... Напълно вярно, а за Фрей-не знаех, наистина....
  • Отговори 175
  • Прегледи 42,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор
100ян а Ян?

Ахахаа, може и така - СТОЯН - СТО СЛЪНЦА!

Пристрастна съм към това име.

И е верно това - само усмивки дарява.

Стоян е българско име, което означава ТВЪРДОСТ, ПОСТОЯНСТВО, НЕИЗМЕННОСТ, КОНСТАНТНОСТ.

Същото значение имат и Стоил, Стойчо, Стамен, Стамат, Стайко. Модифицирани от него са Станислав и Станимир.

Гръцкият вариант е Константин. Празнува се на 21.05. - Св.Св. Константин и Елена.

Стояне, с прекрасно име си наречен - Отстояващ в Светлината!

Брей, че хубаво :wors:

Обаче какво значи Тити cool.gif ........и да му кажеш, че оня Сашо (киселото мляко дето му викаха по училището) не го бива и да го зареже...той е в хамбала по пионерско поръчение...в училището по консомолско и в политиката по партийно.. biggrin.gif

• Автор
Брей, че хубаво :)

Обаче какво значи Тити cool.gif ........и да му кажеш, че оня Сашо (киселото мляко дето му викаха по училището) не го бива и да го зареже...той е в хамбала по пионерско поръчение...в училището по консомолско и в политиката по партийно.. biggrin.gif

Е, сигурно знаеш, че Тити е Константин.

Ама аз не го познавам, не може ли да обичам някого, ако съм видяла в душата му, без да го познавам пряко... Снощи в едно предаване по БТВ само той беше истински сред безброй маскирани и гримирани. Но, той, междувпрочем, винаги е бил едно огромно сърце.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Ахахаа, може и така - СТОЯН - СТО СЛЪНЦА!

Пристрастна съм към това име.

И е верно това - само усмивки дарява.

Стоян е българско име, което означава ТВЪРДОСТ, ПОСТОЯНСТВО, НЕИЗМЕННОСТ, КОНСТАНТНОСТ.

Същото значение имат и Стоил, Стойчо, Стамен, Стамат, Стайко. Модифицирани от него са Станислав и Станимир.

Гръцкият вариант е Константин. Празнува се на 21.05. - Св.Св. Константин и Елена.

Стояне, с прекрасно име си наречен - Отстояващ в Светлината!

А за Костадин да кажеш нещо, че навсякъде пише, че е славянски вариянт на Константин и нищо повече :)

На унгарски Илона е хубава, да, но Елена на гръцки означава факел. И е много красиво име Илона...

Дано така ти хареса, ЕСИ!

Благодаря Maat!

Името Еси или Esi е със Западно Африкански произход и означава "Роден в Неделя" на Akan, това са хора от Гана и Кот Дивоар, в този регион доминира разработването на златните мини и търговия. Изкуството им е известно с разнообразността си и имат изключителна традиция в изработката на бронзово златни изделия, използвайки забравения метод на изливане. Много добре образовани са и с прекрасно финансово положение в сравнение с други етнически групи.

Дори средата от където произлиза името ти е наистина интересна...Пишеш, че сама си го избрала...интересно е, дали го промени, така че официално да се използва от всички институции или просто така те наричат, но използваш това дадено ти от родителите? О, и какво те накара да го избереш?

Бързо провери да не би това да е точно деня на раждането ти? ;)

Благодаря Idan :)

много интересно инфо.

Не съм си сменила името официално, не мисля, че ще го направя. Родена съм в петък:)

Еси е име което ми дойде отнякъде имам приятели които държа да ме наричат така.

Е, сигурно знаеш, че Тити е Константин.

Ама аз не го познавам, не може ли да обичам някого, ако съм видяла в душата му, без да го познавам пряко... Снощи в едно предаване по БТВ само той беше истински сред безброй маскирани и гримирани. Но, той, междувпрочем, винаги е бил едно огромно сърце.

Често самотните огромни сърца биват използвани от онези сенки...всъщност и Гоце го изпалзва и Сашко го ползва...тези низки човечета смучат енергия прз него...така той се превръща в посредник за отнемане на сила на доброто и затриването и в онези черни дупки...в крайна сметка се получава, че едва ли върши нещо добро имайки допир с другия, обречено непоправимия край на тъмното лице.Когато Бог ти говори и си безкрайно близо до него и душата ти е видима за бялото е добре да си способен да разбираш това и избираш място сред онези, които можеш да осветлиш...инак си просто май акцентоален...което не е съдно, но достатъчно безсмислено да го обичаме :)

• Автор
А за Костадин да кажеш нещо, че навсякъде пише, че е славянски вариянт на Константин и нищо повече :ph34r:

Да, така е.

Но едно е звученето на Костадин, съвсем, ама съвсем друго на Константин.

Има големи различия в мелодията на двете имена - толкова, колкото от Луната до Сатурн.

Твоето име насища ефира около теб със сребристост и внася дъх на нежно бледолила, дава усещане за Душата - психиката, за вътрешното Аз, прави те изключително сензитивен и интуитивен, нежен и емоционален, мил и грижовен, достатъчно уравновесен и социално, в частност и семейно ангажиран.

Подсъзнание е думата при теб, Костадин.

Светецът на нестинарите те закриля.

Idan, аз също много ти благодаря за помощта!

Очарована съм.

Може би ще се отклоня малко от темата. Това което мисля да напиша е по-скоро за една друга тема от един друг сайт, но... Та такаааа... Какво ми се случи вчера ? cool.gif

В края на работния ден си седях мирно и спокойно отпусната на един диван във фоаието на общината в нашия град изчаквайки да се видя с едно слънчево приятелче :). В един момент, една от вратите се отвори с гръм и трясък и от вътре излетя една от служителките по-известна в нашия град като Злата - злото :headphones: Та тази прекрасна женица слънчевка, една такава слабичка височка с малко остричък поглед като на орле от която човек не може да си позволи да очаква кой знае какво, даже нищо мисля :P Излетя от кабинета си с маршова стъпка пеейки: "Всички рибки плуват само пържените не. Всички ученички любят само глупавите не." Стигайки до края на коридора тя гръмко обяви: "Това е танца на смъртта" и изчезна, а лисичето и палто се развяваше след нея като флаг. Да, щеше да е комично ако не беше толкова трагично sad.gif Случката ме накара да се замисля на какъв ли стрес и напрежение трябва да е била подложена, за да я избие баланса по този начин? Такава реакция никой не би си и помислил да очаква от нея някога. Това ме накара да се замисля, за златното име което носи и затова, че съм забелязала не един и два пъти в живота си как хора които носят най-слънчевите имена, по характер и излъчване всъщност са точно обратното. А дали тази жена ако си беше дала сметка някога какво всъщност означава името и и беше направила минимално усилие да го излъчва към света, дали тогава щеше да и се налага да изпада в такива кризи въпреки трудностите които среща по пътя си? Вие как мислите? Защо се получава така? Познавате ли такива хора? Поздрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Очарована съм.

Няма защо наистина, удоволствието е мое! cool.gif

Maat, чудя се, какво се случи със слънчевия наситен с енергия аватар и защо помръкна такава?

Благодаря Idan :)

много интересно инфо.

Не съм си сменила името официално, не мисля, че ще го направя. Родена съм в петък :)

Еси е име което ми дойде отнякъде имам приятели които държа да ме наричат така.

И то най-специалните, нали? ;)

В действителност и рожеденното ти име е прекрасно, затова си го изказвай с гордост...обичай си го, така това ще се пренесе върху теб.

• Автор
В действителност и рожеденното ти име е прекрасно, затова си го изказвай с гордост...обичай си го, така това ще се пренесе върху теб.

Илона - това име се лее, толкова е музикално. Също като вибрациите, които внася - финес, оригиналност, пълноводие, гъвкавост, изящество и артистичност. Илона е хармония. Илона е висше изкуство, което привлича като магнит подвластните на и небезразлични към красотата. Сантимент и романтика лъха от него, но не от онези - в бонбоненото розовко или натрапчиво пембе обагрени, а от тези с неповторимия пастел на пепел от рози...

Да, така е.

Но едно е звученето на Костадин, съвсем, ама съвсем друго на Константин.

Има големи различия в мелодията на двете имена - толкова, колкото от Луната до Сатурн.

Твоето име насища ефира около теб със сребристост и внася дъх на нежно бледолила, дава усещане за Душата - психиката, за вътрешното Аз, прави те изключително сензитивен и интуитивен, нежен и емоционален, мил и грижовен, достатъчно уравновесен и социално, в частност и семейно ангажиран.

Подсъзнание е думата при теб, Костадин.

Светецът на нестинарите те закриля.

Очарована съм.

Благодаря за отговора. Не знаех, че Костадин е светеца на нестинарите. :questions:

Илона - това име се лее, толкова е музикално. Също като вибрациите, които внася - финес, оригиналност, пълноводие, гъвкавост, изящество и артистичност. Илона е хармония. Илона е висше изкуство, което привлича като магнит подвластните на и небезразлични към красотата. Сантимент и романтика лъха от него, но не от онези - в бонбоненото розовко или натрапчиво пембе обагрени, а от тези с неповторимия пастел на пепел от рози...

Но има и сякаш малко тъга и самота и за да се озове на пътя не трябва да го назовава, да го изучава или да го търси, а просто да се разтвори широко като небето.

Maat, отдавна се каня да те попитам за числата, които даде тук. Как ги получи, защото както знаеш разглеждането на крайния резултат е комплексно от значението на простите (едноцифрени числа) и съставните (двуцифрени числа), които дават различна информация за личността.

Простите числа ще ни разкрият картината как човек се отразява в очите на околните или това са числата на индивидуалното и личностното. Изразяват физическата или материалната страна също така.

Докато съставните показват кармичните влияния и разчитат съдбата му. Свързани са по-скоро с духовната страна на живота.

И трите числа 3, 6 и 9 разкриват една прекрасна личност – интелигентна, образована, чувствителна, състрадателна, романтична...

Числото 3 се управлява от Юпитер и хората подвластни на неговото влияние са оптимисти, изключително духовни, олицетворява идеализма, образованието, религията, растежа и пътувнията в чужбина.

Ти си един вечно търсещ дух стремящ се към истината, воден от накакъв голям идеал, не позволявай да те отклонят заблуди. За теб от изключителна важност е да общуваш с околните, да опознаеш света, затова са и дадени пътешествията тук, поради силното желание да се изучат различните народи, интелектуални идеи и философии. Рано или по-късно в живота хората с това число пътуват много. Но наистина през останалото време това е само в техните мисли. Ролята на религията е огромна, защото чрез нея се търси истината. Имаш склонността да закриляш по-слабите, онези които са несретници и имат по-малко късмет в живота от теб, като сирачета, бездомни хора...Юпитер управлява правото, и ако не си юрист по професия, то съм убеден, че това е част от вътрешната ти природа и го прилагаш в заобикалящия те свят.

Венера управлява числото 6. Женската същност, състрадателността, романтиката, любовта.

Може да се каже, че се радваш на истинската обич на хората около теб. Влагаш огромен идеализъм и сантимент в любовта. Ревнива си, но само когато усещаш опасността да изгубиш някого, иначе най-голяма радост за теб е да носиш щастие и удоволствие, да виждаш как очите грейват. Изискана, с безупречни обноски и мммм в повечето случай любезна, докато не се достигне ръба на търпението ти и не излееш всичко което мислиш, тогава не изглеждаш толкова смирена. Логиката ти е добре развита. Обичаш красивите неща, къщата ти е подредена с вкус и се възмущаваш силно от всичко просташко.

Марс пък е планетата на числото 9. действеност, смелост, инициатива.

Винаги знаеш какво искаш и как именно да го получиш. Има моменти, когато взимаш прибързани решения водена от подтика за действие. Уязвима си поради голямата доверчивост. Трябва да се научиш да бъдеш предпазлива. Бързо схващаш за какво става въпрос и обожаваш да анализираш ситуацията. Тъй като не само че мисълта ти тече бързо, но и си схватлива, затова понякога си нетърпелива и не особено толерантна с онези, които мислят по-бавно. Изглеждаш напориста и независима, но понякога си неуверена. Внимавай с щедростта, тъй като комбинацията от 6 и 9 те карат да се раздаваш прекомерно и създават вероятността някой да вземе преимущество над природата ти.

Интересното, е че 3 съдържа в себе си 1 (мъжкото, съзидателното начало, закрилата) и 2 (женското начало, майчинството, зачатието, раждането, въображението) създавайки единно цяло, 6 и 9 сами по себе си олицетворяват мъжа и жената – Венера и Марс.

Ще спра до тук...много може да се говори, темата е безкрайна почти, но смятам да не отегчавам публиката.

• Автор
Но има и сякаш малко тъга и самота и за да се озове на пътя не трябва да го назовава, да го изучава или да го търси, а просто да се разтвори широко като небето.

Maat, отдавна се каня да те попитам за числата, които даде тук. Как ги получи, защото както знаеш разглеждането на крайния резултат е комплексно от значението на простите (едноцифрени числа) и съставните (двуцифрени числа), които дават различна информация за личността.

Простите числа ще ни разкрият картината как човек се отразява в очите на околните или това са числата на индивидуалното и личностното. Изразяват физическата или материалната страна също така.

Докато съставните показват кармичните влияния и разчитат съдбата му. Свързани са по-скоро с духовната страна на живота.

И трите числа 3, 6 и 9 разкриват една прекрасна личност – интелигентна, образована, чувствителна, състрадателна, романтична...

Числото 3 се управлява от Юпитер и хората подвластни на неговото влияние са оптимисти, изключително духовни, олицетворява идеализма, образованието, религията, растежа и пътувнията в чужбина.

Ти си един вечно търсещ дух стремящ се към истината, воден от накакъв голям идеал, не позволявай да те отклонят заблуди. За теб от изключителна важност е да общуваш с околните, да опознаеш света, затова са и дадени пътешествията тук, поради силното желание да се изучат различните народи, интелектуални идеи и философии. Рано или по-късно в живота хората с това число пътуват много. Но наистина през останалото време това е само в техните мисли. Ролята на религията е огромна, защото чрез нея се търси истината. Имаш склонността да закриляш по-слабите, онези които са несретници и имат по-малко късмет в живота от теб, като сирачета, бездомни хора...Юпитер управлява правото, и ако не си юрист по професия, то съм убеден, че това е част от вътрешната ти природа и го прилагаш в заобикалящия те свят.

Венера управлява числото 6. Женската същност, състрадателността, романтиката, любовта.

Може да се каже, че се радваш на истинската обич на хората около теб. Влагаш огромен идеализъм и сантимент в любовта. Ревнива си, но само когато усещаш опасността да изгубиш някого, иначе най-голяма радост за теб е да носиш щастие и удоволствие, да виждаш как очите грейват. Изискана, с безупречни обноски и мммм в повечето случай любезна, докато не се достигне ръба на търпението ти и не излееш всичко което мислиш, тогава не изглеждаш толкова смирена. Логиката ти е добре развита. Обичаш красивите неща, къщата ти е подредена с вкус и се възмущаваш силно от всичко просташко.

Марс пък е планетата на числото 9. действеност, смелост, инициатива.

Винаги знаеш какво искаш и как именно да го получиш. Има моменти, когато взимаш прибързани решения водена от подтика за действие. Уязвима си поради голямата доверчивост. Трябва да се научиш да бъдеш предпазлива. Бързо схващаш за какво става въпрос и обожаваш да анализираш ситуацията. Тъй като не само че мисълта ти тече бързо, но и си схватлива, затова понякога си нетърпелива и не особено толерантна с онези, които мислят по-бавно. Изглеждаш напориста и независима, но понякога си неуверена. Внимавай с щедростта, тъй като комбинацията от 6 и 9 те карат да се раздаваш прекомерно и създават вероятността някой да вземе преимущество над природата ти.

Интересното, е че 3 съдържа в себе си 1 (мъжкото, съзидателното начало, закрилата) и 2 (женското начало, майчинството, зачатието, раждането, въображението) създавайки единно цяло, 6 и 9 сами по себе си олицетворяват мъжа и жената – Венера и Марс.

Ще спра до тук...много може да се говори, темата е безкрайна почти, но смятам да не отегчавам публиката.

Благодаря ти много, Idan! Да, както предположи, зная всичко това. Кабала е страшно интересна наука, по-скоро висше изкуство... Мисля, че трябва сериозно да се изучава.

И аз не смятам да занимавам аудиторията със себе си, благодаря ти отново.

Благодаря ти много, Idan! Да, както предположи, зная всичко това. Кабала е страшно интересна наука, по-скоро висше изкуство... Мисля, че трябва сериозно да се изучава.

И аз не смятам да занимавам аудиторията със себе си, благодаря ти отново.

Знаех си...то беше ясно...

Извинявай, опитах да не излагам прекалено лични неща в поста, ако желаеш може да не остане там...но смятам, че всеки и без да го чете е достигнал до това убеждение...

• Автор
Знаех си...то беше ясно...

Извинявай, опитах да не излагам прекалено лични неща в поста, ако желаеш може да не остане там...но смятам, че всеки и без да го чете е достигнал до това убеждение...

Не, не, нека който се интересува от числата и свързаните с тях насоки, да ги узнае... и не само за тези, тук е мястото който има въпроси да пита и за други... различно нещо исках да кажа - числата 3, 6 и 9 са по-интересни с друго, не че са и числа, които ме съпътстват лично мен - ти знаеш с какво са натоварени по-дълбоко, сигурна съм, това е важното, за което исках да те питам още, а това че са ми навсякъде е ужасно отговорно за мен... - всяка буквичка от малкото ми име е 9, 9, 3, 3, 9, 3, сборът им е също 9. Съставното число на името ми е 15 - 6. Родният ми адрес е с номер 39, което пак прави 3. Родена съм в петък - венериния ден - 6, слънчев знак - Везни - с числото на Венера 6. Рождената ми дата е отново с тези цифри - 3, 6, 9. ЕГН-то ми дори е отново изцяло от числата 3, 6, 9, само една 7-ца се мъдри там. 7-цата е и жизнения ми път. Във всички по-важни начинания в живота ми тези цифри отново ми намигат - съдбовни дни са все 3-ти, 6-и или 9-ти, годишнини също... Излиза, че не мога да мръдна дори мъничко от тази тройка.

Това е повече от стряскащо, нали...

3, 6, 9 не са случайни числа и носят огромна отговорност...

Интересуваше ме не поотделно всяко, а конкретната комбинация какво маркира... ти си повече запознат, затова те попитах. Благодаря отново!

Аз се казвам Лилия, но всички ми викат просто Лили, звучи ми по-весело, нещо като ля ля. Инак за моето име то си е цвете, може би и за това съм толкова чувствителна и ранима, но къде мога да намеря нещо повече?

Също да попитам Maat и Idan къде мога да намеря нещо повече за цифрите нa името си?

Не, не, нека който се интересува от числата и свързаните с тях насоки, да ги узнае... и не само за тези, тук е мястото който има въпроси да пита и за други... различно нещо исках да кажа - числата 3, 6 и 9 са по-интересни с друго, не че са и числа, които ме съпътстват лично мен - ти знаеш с какво са натоварени по-дълбоко, сигурна съм, това е важното, за което исках да те питам още, а това че са ми навсякъде е ужасно отговорно за мен... - всяка буквичка от малкото ми име е 9, 9, 3, 3, 9, 3, сборът им е също 9. Съставното число на името ми е 15 - 6. Родният ми адрес е с номер 39, което пак прави 3. Родена съм в петък - венериния ден - 6, слънчев знак - Везни - с числото на Венера 6. Рождената ми дата е отново с тези цифри - 3, 6, 9. ЕГН-то ми дори е отново изцяло от числата 3, 6, 9, само една 7-ца се мъдри там. 7-цата е и жизнения ми път. Във всички по-важни начинания в живота ми тези цифри отново ми намигат - съдбовни дни са все 3-ти, 6-и или 9-ти, годишнини също... Излиза, че не мога да мръдна дори мъничко от тази тройка.

Това е повече от стряскащо, нали...

3, 6, 9 не са случайни числа и носят огромна отговорност...

Интересуваше ме не поотделно всяко, а конкретната комбинация какво маркира... ти си повече запознат, затова те попитах. Благодаря отново!

Хей, Maat, не ги приемай като отговорност, а като благословия! Кармична отплата, носеща късмет и благодат. Вярвам, че си забелязала отдавна как в моменти, когато не виждаш изход, светлина в тунела, точно тогава изведнъж получаваш онова, от което се нуждаеш.

Когато има съвпадение между рождените числа и тези от името влиянието се засилва още повече и е в пълна хармония.

Моят малък ангел (за детето си говоря) също е съпътстван от тези числа, малкото име се състои от 9, 3, 6, 9 = 9, сборът на рождената дата също е 9, съдържаща отново тези прости числа.

Казвала ли е майка ти какво е било раждането ти? Дали случайно не е било изключително тежко?

Обикновено хората с числото 9 идват невероятно трудно на този свят, но пък са благословени с прекрасен живот…9 е завършъкът на всеки цикъл.

В моя живот пък главна роля играят 7-цата и Слънцето. В датата си на раждане имам само три 7-ци, роден съм в неделя (невероятен късметлия налииии?) денят се управлява от Слънцето, изгряващият ми знак е Слънце, Асцедентът ми отново е Слънчев, на всеки 7 години променям жилището си, не защото това ми единствената цел в живота, но защото е изниквало някакво обстоятелство налагащо го. Винаги съм живял на 7-мия етаж, с изключение на един единствен апартамент, но това е друга история…колко ли още други неща изпускаме, а?

Ако нямаш нищо против, обаче няма да се впускам в подробности, тъй като ще се наложи да отворим нова тема и да пишем там денонощно…смятам, че това, което е по-горе е напълно достатъчно…

Редактирано от Idan (преглед на промените)

• Автор
Аз се казвам Лилия, но всички ми викат просто Лили, звучи ми по-весело, нещо като ля ля. Инак за моето име то си е цвете, може би и за това съм толкова чувствителна и ранима, но къде мога да намеря нещо повече?

Също да попитам Maat и Idan къде мога да намеря нещо повече за цифрите нa името си?

Лилия, весело е името Лили, но не е твоето. Вибрациите на Лили са коренно различни от тези на Лилия.

На първото се въртят около 6, а на твоето е 9. Девятката е обърната обратно шестица...

Лилия също е съдържа числата 3, 9, 3, 9, 3. Съкращавайки името на човека, се объркват някои канали, по които се изпраща енергия и това не бива да се допуска...

Лилия е име на една обаятелна личност. Интуитивност, доброта, свободолюбие. Само на пръв поглед изглежда слаба и крехка, всъщност никой и нищо не може да я управлява. Упорита и силна. Обича компаниите и флиртува чаровно, облича се със стил и в тон с тенденциите на модата. Притежава една чудна способност - не чува това, което не иска да чуе. Влюбчива, но въпреки това никога не изгубва ума си, колкото и дълбоко да обича. Вярна е на приятелите си и ненавижда сплетните.

Лилия, името ти не е просто име на някакво си цвете, твоето име е пропито от дълбока мистериозност. Ти си цветето-символ на египетските фараони.

Искам да ти подаря кратка част от египетския мит за Сътворението:

В началото нямало нито небе, нито земя, нито живи, нито мъртви и съзидателните и разрушителните елементи почивали във вцепенено бездействие в бездънната дълбина на бога Нун. Нун бил първичният елемент, божествено същество във формата на първична вода. От неговите съставни части се е създала вселената.

Гъста тъма покривала повърхността на първичната вода, защото и свещеният извор на светлината почивал в скута на Нун. И творецът на боговете създал слънчевата светлина. На повърхността на първичната вода се подал крехък зародиш и бързо израстнал в стройно, нежно и блестящо цвете - ЛИЛИЯ. От прозрачната затворена чашка на цветето прониквала тайнствена светлина, листенцата бавно се разтворили и от чашката излязло едно сияещо дете. Нун събудил за живот детето - светлина Нефертум. То отворило очи и светът бил облян с живителна светлина...

Лилия, носи това дете в сърцето си с най-голяма чест!

---

Idan, забелязвам, че най-често употребяваната дума от мен в обръщения към теб е: Благодаря!

И пак! Радвам се за сина ти - той ще стане един много качествен и достоен човек, също като баща си! Бъди сигурен в това!

---

Имената ни не само не са случайни. Те са свещени кодове, канали, пътища, по които всеки е разпознаван.

Първо искам да поздравя Maat за прекрасната тема. ;)

Казвам се Ани,единственото,което знам за името ми е,че значи благодат.Имения си ден празнувам на 9 декември(Света Ана).Кръстена съм на прабаба ми Ани и доста често ми казват,че по характер приличам на нея,което ме кара силно да вярвам,че името играе важна роля в живота на всеки човек.А дали съм благодат?Едва ли,само хората,които ме познават мога да го кажат със сигурност.

Редактирано от Enjoy the life (преглед на промените)

Maat, благодаря ти много! :yanim: Наистина нещата, които описа за името ми напълно се отнасят за мен. Но не винаги се чувствам такава. Може би, когато ме наричат съкратено наистина настава някакво объркване . . . Значи ли, че всички трябва да ми казват Лилия, за да се чувствам добре, и може ли да изгубиш някои качества или да придобиеш, ако си смениш името?

А Idan писа за хора, родени трудно, носят числото 9, аз съм точно така.

Редактирано от mechtanie (преглед на промените)

Някои казват, че това име е латинско и се превежда като бяла красавица - от alba bennita.

Но, всъщност, твоето име е много старо... то идва още от древен Египет - al-banni. Превежда се като ХУБАВА. Хубавото винаги е благословено - от там и Бенита.

Йовков е велик!

Така е-велик е,обожавам го не само като кръстник,но и като творец

Албена е красиво име :yanim:

Много ти благодаря за тълкуването му

cool.gif

---

Idan, забелязвам, че най-често употребяваната дума от мен в обръщения към теб е: Благодаря!

И пак! Радвам се за сина ти - той ще стане един много качествен и достоен човек, също като баща си! Бъди сигурен в това!

---

Имената ни не само не са случайни. Те са свещени кодове, канали, пътища, по които всеки е разпознаван.

Ето, че сега аз започнах да го правя навред из форум...

Искрено ти благодаря за мнението! Това е нещото за което мечтая - да бъде точно такъв...не като мен... като себе си, но достоен човек.

Благодаря!

А Idan писа за хора, родени трудно, носят числото 9, аз съм точно така.

Като ден на раждане или числов сбор?

• Автор
Първо искам да поздравя Maat за прекрасната тема. :offtopic_s:

Казвам се Ани,единственото,което знам за името ми е,че значи благодат.Имения си ден празнувам на 9 декември(Света Ана).Кръстена съм на прабаба ми Ани и доста често ми казват,че по характер приличам на нея,което ме кара силно да вярвам,че името играе важна роля в живота на всеки човек.А дали съм благодат?Едва ли,само хората,които ме познават мога да го кажат със сигурност.

Мила Ани, името ти излъчва нежност, доброта, но същевременно и величие.

Ана е с известен произход от Ханнах - на иврит благодат. Това име очертава един извор на добродетелта, сочи скромност, доверчивост, безкористност, доброжелателство, позитивност. Една жена, която умело съчетава и деловите си задачи, които върши с желание, прецизно и качествено, и съпружеската вярност, майчината загриженост и ласка. Не понася нахалството и пошлостта, а небрежността направо си я обижда... Много отговорен човек, на когото може да се разчита за всичко. Идеалист, материалните неща стоят на втори план.

При Ани вибрацията е 6 - можеш да прочетеш всичко за шестицата, дадено от Idan - то отговаря на името ти. Артистичност, красота, любов.

Искам само да направя някои допълнения за твоето име, Ани:

На прабългарски език АНИ означава БОГ.

Анишър се превежда като Царя на Боговете - от Ани/Ан/Ен - Бог и Шар - цар.

Има една етруска легенда за върховния небесен бог, който живеел в най-горните етажи на небето.

Неговото име също е АНИ. Някои езиковеди са на мнение, че древноримският Янус е взаимстван от този бог, тъй като по качества и име много наподобявал Ани. От там вероятно идва и гръцката дума за горе и над - ana, която заляга например в имената Анастасия и Анастас.

На санскрит jaani, joni е думата за майчина утроба, близко и с авестийското ana, има общо с Юнона - богинята майка, а janani се превежда като ЖЕНА/МАЙКА.

Така че, според мен, не случайно Св. Ана е светицата закрилница на дома, семейното огнище, бременните жени, родилките и майките.

Ани - твоето име обозначава Небесната Богиня-Майка. Върховна благодат!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.