Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Умеете ли да пишете бързо, без да гледате...

Featured Replies

Нека започна с това, че знам, че темата ми е достойна за "10 най-глупави теми на месеца", но се чудех аз ли съм единсвения, който може да се каже пише бързо, но задължително си гледа буквите.Та мисля си вие умеете ли да пишете бързо, без да гледате в клавиатурата и ако е така какво ви е пръстовото разпределение, питам защото ми е омръзнало да пиша нещо и след като приключа, да правя обстоен преглед, за допуснати правописни грешки от невнимание.

Простете, че ви загубих времето biggrin.gif

• Отговори 52
  • Прегледи 15,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Нека започна с това, че знам, че темата ми е достойна за "10 най-глупави теми на месеца", но се чудех аз ли съм единсвения, който може да се каже пише бързо, но задължително си гледа буквите.Та мисля си вие умеете ли да пишете бързо, без да гледате в клавиатурата и ако е така какво ви е пръстовото разпределение, питам защото ми е омръзнало да пиша нещо и след като приключа, да правя обстоен преглед, за допуснати правописни грешки от невнимание.

Простете, че ви загубих времето biggrin.gif

хахахах за сега не го умея това ама догодина ще се науча след като уча как се пише на пишеща машина biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Еми аз си пиша без да гледам клавиатурата. Даже тоя пост го пиша без да гледам ;)

Като стане вечер и наш'те легнат, изгасят лампата и аз седя на тъмно. А в тъмното колкото и да гледам в клавиатурата не виждам нищо. Така, че - като е тъмно ми е много по-лесно да пиша без да гледам в клавиатурата ;)

Бързо ли пиша...еми, не е бавно, но не е и бързо... Има хора които пишат по-бавно от мен като гледат клавиатурата, а аз не гледам ;)

За разположението на пръстите...как да ти го обясня? Всички пръсти са в действие и са разположени така, че да знаеш до кой пръст, кой клавиш е...просто като бутнеш някой клавиш го усещаш кой е ;)

догодина ще ти споделя какво е разполойението на пръстите сега не се сещам как бяха ;)

сещам се само че показалците трябва да седят на F и J

е изпревариха ме

Редактирано от ПеЧеН ЛиГлЮ (преглед на промените)

еми аз сам сащо нещо кат immor7a1 смисъл по едно време за да пиша бързо трябваше да гледам клавиатурата после си свикнах и без да гледам и разположението и сичко си се напсна biggrin.gif

Всичко става с опит , аз не съм поглеждал клавиатурата от около година , просто с времето и мнооооогоо чатове ,писане на документи , по форуми и т.н. човек се научава и вече усеща къде е всеки клавиш . Много ме кефи и да го демонстрирам и да гледам как дъртите се споглеждат от страни учудено , защото си мислят ,че това го могат "хакерите" по филмите ;) ... а точно разположение на пръстите не ползвам движа ги свободно и както ми е удобно , пиша доста , доста бързо [във всички тривии които съм играл съм писъл 10 буквена дума за около 6-7 секунди (+ четете на въпроса) ] ,а иначе сега не съм засичал ,колко бързо пиша ,ако някой знае някоя програмка за такъв тест да даде линк плс ;)

Ами аз гледам пък и откакто ми се поизтриха вече Е,И,А,О-а шефа ще ме убие за най-малката правописна грешка

Иначе пиша сравнително бързо,но на кирилица,понеже с нея работя - та някой от кюто или скайпа като ме помоли да му пиша на латиница и викам глей си работата,няма да се мъча заради тебе

biggrin.gif

Ами да си призная на английски пиша по-бързо отколкото на български. Просто преди повече ми се налагаше ..., но от тези форуми се научих и на БГ. :offtopic_s:

Вече не гледам клавиaтурата... :wors:

Като стане вечер и наш'те легнат, изгасят лампата и аз седя на тъмно.

е не се ли сещаш че тва е намек да се изнесеш и да ги оставиш на мира нощем biggrin.gif

и аз мога ама от време на време бъркам някоя буква. :) номера е да хванете A,S,D и W и нататък е лесно :) (по принцип с тия бутони се въври в игрите и по навик си слагам пръстите там(не във всички но в повечето...(а вия все ме коментирате че ще се побулея с тия "видео игри")))

Това е едно от малките неща , с които мога да се похваля , че го правя добре адски бързо и почти без грешки :)

П.С може да не звучи много скормно..

;)Дали пиша бързо ?! .... Всички колеги ми завиждат и когато се наложи да се пише някакъв документ - ме викат , за да го напиша . ... Всичко става с опит и умение . Не може един стар чатър , като мен да пише бавно . .... Да , гледам клавиатурата , защото съм самоук и никой не ме показвал техниката на писане . На български пиша , като "Влака-стрела" , но на латиница .... :speak: мъка ! ... Всеки , който си е "говорил" с мен по ICQ-то или Скайп-а - знае как пиша . cool.gif

Аз немога да се похваля с много бързо писане,пиша достатъчно бързо е големите да ме гледат с недоумение.И да гледам клавиатурата,незнам дали ще се справя без нея.Пък нали и за това е направена. ;)

Всичко става с опит , аз не съм поглеждал клавиатурата от около година , просто с времето и мнооооогоо чатове ,писане на документи , по форуми и т.н. човек се научава и вече усеща къде е всеки клавиш . Много ме кефи и да го демонстрирам и да гледам как дъртите се споглеждат от страни учудено , защото си мислят ,че това го могат "хакерите" по филмите :P ... а точно разположение на пръстите не ползвам движа ги свободно и както ми е удобно , пиша доста , доста бързо [във всички тривии които съм играл съм писъл 10 буквена дума за около 6-7 секунди (+ четете на въпроса) ] ,а иначе сега не съм засичал ,колко бързо пиша ,ако някой знае някоя програмка за такъв тест да даде линк плс ;)

и аз така, нито гледам клавишите, нито си имам някаква система. Пиша бързо, в резултат на опит - от 96-98-ма година съм по комютрите, като малка изразнах покрай работатата на майка ми, и всяко лято ме водеше с себе си в службата й, да обработвам кандидат-студенските тестове...

Ако има някакви грешки, те са по-скоро граматически...

е, разбира се понякога в бързината "лапвам" някоя буква, или размествам местата...

но това се случва не само на новаците, споко...

ще мине време, и вие ще пишете бързо biggrin.gif

Не може един стар чатър , като мен да пише бавно . ....

Те то maicky знае за какво иде реч.

Най-добрия начин да се научите да не гледате клавиатурата докато пишете, е когато тя бъде осветлявана само монитора. Гасите осветлението в стаята и... баам. След известен "тонаж" написани изречения (смислени или не) ще свикнете да не е гледате. Също по този начин някак ще свикнете да си разполагате ръцете удобно. :)

Редактирано от Totalll (преглед на промените)

Не е бързо,но мога да пиша без да гледам.Учила съм се на програма много отдавна.

Не е бързо,но мога да пиша без да гледам.Учила съм се на програма много отдавна.

Много отдавна .... преди 20 години? :):bye1:

Мога и много бързо да пиша и без да гледам. Всичко се научава на практика!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.