Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Умеете ли да пишете бързо, без да гледате...

Featured Replies

Пиша и БДС и на Qwerty доста бързо, без да гледам. На БДС в училище - имахме машинопис или нещо подобно, а за Qwerty взех една стара немска пишеща машина Consul и за около месец пишех съвсем прилично.

• Отговори 52
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами... на български пиша много бързо, но си поглеждам клавиатурата. На латиница (И на всичкото отгоре да пиша български думи [latinica]) съм сравнително бърз, но ми е противно... На чист английски (I am soooooo lame biggrin.gif ) пиша ужасно бързо, но уви рядко ми се налага.

:PДали пиша бързо ?! .... Всички колеги ми завиждат и когато се наложи да се пише някакъв документ - ме викат , за да го напиша . ... Всичко става с опит и умение . Не може един стар чатър , като мен да пише бавно . .... Да , гледам клавиатурата , защото съм самоук и никой не ме показвал техниката на писане . На български пиша , като "Влака-стрела" , но на латиница .... :P мъка ! ... Всеки , който си е "говорил" с мен по ICQ-то или Скайп-а - знае как пиша . cool.gif

Верно си е, не мога да смогна да ти отговарям а не е като да пиша бавно :) е не е много бързо, но е задоволително. сега още свиквам с клавиатурата на лаптопа и съм по-бавна, ама седна ли на щайгата ме бива :)

А иначе се справям и без да гледам много много. ето например последното изречение го пиша без особени проблеми. ;)

аз ако я гледам, почвам да бъркам буквите, което може да се нарече и забавяне :)) И наистина, може и на психическа основа, но си знам клавишите къде се намират само ако гледам в монитора :) Иначе да, пиша бързо, даже спечелих престижното състезание "Най-бързо пишещ в офиса" аххахах

ква е тая тема.... всеки се хвали аз така, аз онака.... то е лесно да напишеш на някви типове във форум аз пиша без да гледам не знам си кво най-добрия съм а, у :angry: ... има си програма за тая работа... казва се "10 пръста" свалете си я и пишете там да видим кой как пише... на приказки е лесно :speak:

Аз си гледам клавиатурата, но като се разбързам май нямам време да видя всяка нова буква още преди да съм натиснал бутона. И понеже до като чета текст не гледам отделните букви на думите ами погледа ми прелита отгоре и правя грешки които дори не забелязвам ако препочета веднага написаното.

На латиница пиша на канадска (не съм там) подредба и като седна на друг компютър ми е терсене.

@disaster,

чак след твоя пост осъзнах, че съм имам пъпки на F/J laugh.gif

иначе никога не съм се учил да пиша по 10-пръстната система и т/н. След много практика и писане на тъмно, никой не гледа в клавиатурата. ;)

• 3 седмици по-късно...
пиша сравнително бързо, ама немога без да гледам

и аз така

Пиша бързо и без да гледам. Учила съм машинопис. :P

• 2 седмици по-късно...

Само на англ.ез.,на български откак съм с Виста -не мога :huh:

Интересен въпрос:"Умеете ли да пишете бързо, без да гледате?". Хм, по-скоро умея да гледам, без да пиша бързо biggrin.gif .

По същество - пиша доста бързо (професионална деформация), но попоглеждам от време на време и клавиатурата.

Ха ... ако питате мен изобщо няма такова нещо наука за пръстите то го има не е ефективно.Пръстите свикват като прекарваш повече време пред pc-to.Между другото и аз не мога да пиша на BG но на BP е по лесно :angry:

Ами да - пиша с 10 пръста без да гледам. Е, не мога да се меря с професионална машинописка :-)

Научих се самичък по времето, когато се занимавах с програмиране. Много ме дразнеше това, че бавно въвеждам програминят код. Трудни бяха първите 1 000 000 символа. След това стана лесно :-)

Без да се хваля, ще кажа че мога да пиша и на BG и EN и FR без да гледам. От 12 години се занимавам с пц :P

Eми мога, да.

Изобщо не я гледам клавиатурата, защото клавиатурата е грешно напечатана. Знаците са пълен ужас.. И някой букви!

Сега също пиша без да гледам!

А, между другото, рекорда ми за най-бързо писане е 316 букви/минута. На BG, де.

На ENG е 187 букви/минута. Поставих го преди 3 дена..

ква е тая тема.... всеки се хвали аз така, аз онака.... то е лесно да напишеш на някви типове във форум аз пиша без да гледам не знам си кво най-добрия съм а, у ;) ... има си програма за тая работа... казва се "10 пръста" свалете си я и пишете там да видим кой как пише... на приказки е лесно ;)

Е, там съм по зле. Там рекорда ми е 301 букви/минута. biggrin.gif

• 1 месец по-късно...

Ето ти тази програма, дърпа се безплатно и ще се научиш да пишеш и с 10 пръсти без да гледаш. cool.gif

http://www.download.com/TypingMaster-Pro-T....html?tag=lst-2

Успех

Редактирано от mechtanie (преглед на промените)

Тая тема от началото на годината излиза за 2-3-ти път ;)

Ами да ти кажа аз не съм учил десетопръстната система (някаква наука)

Просто съм свикнал пък и мисля че IRC ме научи да пиша доста бързо.

Само на англ.ез.,на български откак съм с Виста -не мога :wors:

Аз също изпитвах затруднения с Виста,но има една полезна програма,която подрежда буквите както са на ХР :P

Иначе пиша много бързо,без да гледам в клавиатурата,научава се след дългогодишен опит в чатове и форуми.10-пръстната система не съм я учила,след много писане автоматично усеща човек коя буква къде е и с кой пръст да я натисне ;)

Умеете ли да пишете бързо, без да гледате...

Умея, да що питаш?! :rolleyes::P

ами честно казано аз вече не гледам като пиша cool.gif

ами честно казано аз вече не гледам като пиша cool.gif

За тебе бях сигурен laugh.gif Опитай да гледаш..така ще правиш мнооого по-малко грешки докато пишеш... biggrin.gif

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Дори и когато учех машинопис на ония големите тракащи чудовища и се борех да фрасна гадните клавиши, при това без да унищожа маникюра си (ох, колко отдавна е било!), пак не можах да се науча без да попоглеждам тайничко biggrin.gif Смятам, че пиша достатъчно бързо, но поглеждам и клавиатурата. На латиница, обаче, като се наложи да пиша, съм пълна трагедия, сама не мога да си разчета после :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.