Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как ще ми върви Windows Vista?

Featured Replies

Значи искам да попитам как според вас ще ми върви новата операциона система на Microsoft(колко ще ми е оценката на компа) и дали ще мога да плейвам мойте любими игри!!! :P

Ето го моя комп AMD Duron 1.81Ghz(32Bit) DDR 768mb Ram Nvidia GE Force FX 5200(128ram)

Ето и някой от мойте игри: Tony Hawk's American Wasteland,GTA San Andreas,Need for Speed™ Most Wanted,Need for Speed™ Carbon,Unreal Tournament 2004,Warcraft III,World of Warcraft,Colin McRae Rally 04! :question:

За сега съм се спрял на Windows Vista Ultimate cool.gif

:)Чакам отговори!!!

66R-00765.jpg

Редактирано от Usher_xXx (преглед на промените)

Няма да ти вървят добре на XP (някои), камули на Vista!!!!!

Имам наблюдения на подобни машини с vista.

• Автор

Всички от изброените игри си ги играя без проблем на Windows Xp SP2 ма на Виста....

Според мен е по-добре да изчакаш малко с Вистата,защото още не е навлязла напълно в употреба и има доста проблеми с някой програми и игри.Изчакай малко,поразгледай повече в интернет и се поинтересувай.

Компютъра ти определено е СЛАБ за Windows VISTA, но все пак можеш да провериш с програмата Vista Upgrade Advisor, която при мен нещо не може да извърши проверката (обвинявам ИНТЕРНЕТ доставчика си защото на доста потребите е свършила работа) :)

http://www.microsoft.com/downloads/info.as...radeAdvisor.msi

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Компютъра ти определено е СЛАБ за Windows VISTA, но все пак можеш да провериш с програмата Vista Upgrade Advisor, която при мен нещо не може да извърши проверката (обвинявам ИНТЕРНЕТ доставчика си защото на доста потребите е свършила работа) :)

http://www.microsoft.com/downloads/info.as...radeAdvisor.msi

Според Vista Upgrade Advisor няма проблем ще я подкарам но имам предвид искам да плейвам и други глупости а не да си гу тура и само да си го гледам!

Мойта щайга е същата.... скоро ще я продавам ама това между другото....

Няма ти върви хубаво Vista на тая щайга... по-добрия вариант като искаш толкова виста е да си сложиш XP to Vista Transformer .... това е програма, която ти прави скинове а, у всичко на Win XP да изглежда като Vista, чисто визуално :speak: ... това е което мога да ти препоръчам, а друг вариант е да го махаш и да си купиш нещо по-скоростно... системните изисквания за виста минималните искат 512RAM.... тей, че не е за тоя комп :)

Редактирано от kuzmov (преглед на промените)

ми с малко повече RAM и процесор нема да имаш големи проблеми

• Автор
Мойта щайга е същата.... скоро ще я продавам ама това между другото....

Няма ти върви хубаво Vista на тая щайга... по-добрия вариант като искаш толкова виста е да си сложиш XP to Vista Transformer .... това е програма, която ти прави скинове а, у всичко на Win XP да изглежда като Vista, чисто визуално :) ... това е което мога да ти препоръчам, а друг вариант е да го махаш и да си купиш нещо по-скоростно... системните изисквания за виста минималните искат 512RAM.... тей, че не е за тоя комп :)

Моя RAM e 768MB а на видео картата ми е 128!

Не са достатъчни 768МБ за виста и то ултимат!!!

То тя вистата самичка няма да иска да ти върви, па комо ли с игрички.

С моя компютър хич не се разбира горката въпреки че му сложих и видеокарта според изискванията за вистата. А онова от сайта на микрософт ме успокяваше като го инсталирах че щяла да работи вистита на щайгата ми.

Абе с две думи не се препоръчва да се слага на процесор с по-малко от 2 ядра, по-малко от 1 GB(даже 2) Рам и DX10 Видео...

Това дето го пишат мин изисквания, не е за игра, а е за да можеш да се насладиш на гледката на прозорците й, без да ги ползваш biggrin.gif

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Не съм много голям специалист , но ще кажа, че Windows Vista Ultimate - чиста и не орязана версия с vLite . Иска 2048 MB RAM, Dual Core процесор, VGA 256 MB - поддържащо DirectX 10 и разбира се хард диск с 15 MB свободно пространство за да се инсталира . За да работи нормално и да изпитваме удоволствието от работата с компютъра

При системата която имаш можеш да пробваш да инсталираш някаква vLite версия на Home Basic, но пак определено няма да можеш да усетиш преимуществата от тази оперативна система .

А игрите който играеш ще вървят по-добре на Windows XP отколкото при Windows Vista.

Относно проверката на Windows Expirience Rating ще спомена, че рейтинга се оценява малко не точно.

За пример ще дам един мой експеримент. Дадена система която има 2048 МB RAM , C2D процесор и GF 8400 и рейтинга е 3,5 на същата и сваляме паметта на 512 MB и рейтинга си остава не променен.Друга ситуация, ако рейтинга е детерминиран заради слаба видео карта да речем и ако овърклокнем същата с 10% то тогава Expirience Rating няма да се покачи с 10 %, а само с 0.1 нагоре и ще стане 3,6 , а не както се очаква да се покачи с 0,3 поне. С две думи, специално аз не му хващам смисъла. Малко подвеждащо е нали ?!

Командите с който можете да си направите проверка на системата ( при Windows Vista )

В черният CMD прозорец въвеждате една по една следните команди

WINSAT MEM

WINSAT AURORA

WINSAT D3D -TEXSHADER -TOTALOBJ 50

WINSAT D3D -OBJS C20(20) -TEXSHADER -TOTALOBJ 50

WINSAT CPU -COMPRESSION

WINSAT CPU -ENCRYPTION

WINSAT DWM

• Автор
Не съм много голям специалист , но ще кажа, че Windows Vista Ultimate - чиста и не орязана версия с vLite . Иска 2048 MB RAM, Dual Core процесор, VGA 256 MB - поддържащо DirectX 10 и разбира се хард диск с 15 MB свободно пространство за да се инсталира . За да работи нормално и да изпитваме удоволствието от работата с компютъра

При системата която имаш можеш да пробваш да инсталираш някаква vLite версия на Home Basic, но пак определено няма да можеш да усетиш преимуществата от тази оперативна система .

А игрите който играеш ще вървят по-добре на Windows XP отколкото при Windows Vista.

Относно проверката на Windows Expirience Rating ще спомена, че рейтинга се оценява малко не точно.

За пример ще дам един мой експеримент. Дадена система която има 2048 МB RAM , C2D процесор и GF 8400 и рейтинга е 3,5 на същата и сваляме паметта на 512 MB и рейтинга си остава не променен.Друга ситуация, ако рейтинга е детерминиран заради слаба видео карта да речем и ако овърклокнем същата с 10% то тогава Expirience Rating няма да се покачи с 10 %, а само с 0.1 нагоре и ще стане 3,6 , а не както се очаква да се покачи с 0,3 поне. С две думи, специално аз не му хващам смисъла. Малко подвеждащо е нали ?!

Командите с който можете да си направите проверка на системата ( при Windows Vista )

В черният CMD прозорец въвеждате една по една следните команди

WINSAT MEM

WINSAT AURORA

WINSAT D3D -TEXSHADER -TOTALOBJ 50

WINSAT D3D -OBJS C20(20) -TEXSHADER -TOTALOBJ 50

WINSAT CPU -COMPRESSION

WINSAT CPU -ENCRYPTION

WINSAT DWM

Щом не мога ULTIMATE коя ще ми препоръчате?

И според мен няма да ти върви добре ултимаде.Аз съм с подобен на твоя комп и съм имал виста ултимаде.Въреше ужасно.

Стой си с ХР и тва е.

Иначе виста бизнес може да е по-добре. :)

• Автор
И според мен няма да ти върви добре ултимаде.Аз съм с подобен на твоя комп и съм имал виста ултимаде.Въреше ужасно.

Стой си с ХР и тва е.

Иначе виста бизнес може да е по-добре. ;)

Мерси ще вида ще пробвам некоя! :)

С vLite махни всички глупости от която и да е версия, ще има поне 100 неща, които няма да ползваш..

потърси из форума, имаше и статия до колкото си спомням..

Ето:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...24&hl=vLite

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Ами ако изобщо ти върви Vista, игрите ти ще са с 10-15% % по-малко FPS biggrin.gif За игри не си заслужава, освен ако имаш супермашина и искаш да подкараш под DX10 Crysis на VeryHigh biggrin.gif

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Мерси ще вида ще пробвам некоя! :speak:

Потърси някакъв релийз на Speedy Vista .

Ето и какво е премахнато от тези олекотени Windows Vista.

-Accessiblity

-Welcome Center

-Speech Support

-Games Explorer

-Inbox Games

-Premium Inbox Games

-Internet Small Computer System Interface

-Japenese Language

-Korean Language

-Simplified Chinese Language

-Traditional Chinese Language

-Movie and DVD Maker

-ScreenSavers

-Wallpapers

-Media Samples

-Security Center ( Gets rid of DAMN UAC ALERTS!)

-Help Files

-Microsoft Agent

-Natural Language

-Tablet PC

-Windows Defender

-Windows Easy Transfer

-All Display Adapters (Drivers)

-Modem Drivers

-Printer Drivers

-Windows Sidebar and Gadgets

-Offline Files

-Performance Counters

И още куп други неща .

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

С vLite махни всички глупости от която и да е версия, ще има поне 100 неща, които няма да ползваш..

потърси из форума, имаше и статия до колкото си спомням..

Ето:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...24&hl=vLite

И аз съм на това мнение....

Аз съм с Athlon64 2800+ (1.8gHz) 2x512mb DDR400, Ati Radeon 9600 PRO 128bit 128mb (pixel shader 2.0), 160gb Samsung на дъно с нфорс 3 (K8N nforce3 - 250). Oтначало бях много доволен как върви системата... но около седмица нещата вземаха да работят все по-бавно и по-бавно... да не говорим колко много програми не ми вървяха... Бях пробвал и TOCA race driver 3, и ми вареше мн зле... а преди на хп-то всичко на макс на 1024х768... В крайна сметка след 1 месец мъка се върнах на ХП колкото и да ми е втръснало и то... да се надяваме, че с СП1 за виста и СП3 за ХП ще поуправят мазалото...

• Автор
И аз съм на това мнение....

Аз съм с Athlon64 2800+ (1.8gHz) 2x512mb DDR400, Ati Radeon 9600 PRO 128bit 128mb (pixel shader 2.0), 160gb Samsung на дъно с нфорс 3 (K8N nforce3 - 250). Oтначало бях много доволен как върви системата... но около седмица нещата вземаха да работят все по-бавно и по-бавно... да не говорим колко много програми не ми вървяха... Бях пробвал и TOCA race driver 3, и ми вареше мн зле... а преди на хп-то всичко на макс на 1024х768... В крайна сметка след 1 месец мъка се върнах на ХП колкото и да ми е втръснало и то... да се надяваме, че с СП1 за виста и СП3 за ХП ще поуправят мазалото...

Абе и аз май така ще направя ще сложа Vista Buisness ще вида поне 1 месец как ще е и ако не на Xp отново рейнстала е най-лесен! :)

Съжалявам за оффтопика, но не ми се отваряше нова тема със съшото заглавие като тази :)

та... компютъра ми в момента в нас е със следната анатомия:

CPU: Celeron 430 (1.80GHz)

Motheboard: Asus P5VD2m - Vista ready

RAM: 2x1GB DDR2 800MHz A-Data

Video: GeForce 7600GT - 256MB GDDR3/128bit

HDD: SAMSUNG 120GB/8MB cache ATA

Sound card: Creative Audigy SE

Като си браузвам в нета и едновременно с това слушам музика... звука почва да завлачва или да насича... адски е неприятно, пробвах с различни плейъри и браузъри, но ефекта си е все същия.

Проявява се само под Vista (няма разлика дали е Ultimate или Home premium).

Предполагам е от процесора и затова си поръчах един C2Duo 4400 и се надявам този проблем да изчезне.

Вие как мислите?!? Къде може да е проблема?!? И още нещо - струва ли си след като сложа новия процесор да продължа да ползвам виста, при положение, че вече ще се замисля да си пускам от време на време и по някоя игрица от рода на Call of Duty4, C&C tiberium wars, NFS Pro Street?

И аз мисля че е от процесора... Виж колко % използва в таск мениджера в "празен режим" и когато служаш/работиш... И какво вече казах , освен този DX10 за когото има малко игри, и все още мисля че не се осеща жизнена разлика. Затова мисля че с ХП ще си играеш игрите с повече кадъри и детайли... Аз вече не играя игри и мисля, че не е си струва да се стои на Уиндоус.. линукса стана много по красив, удобен, достъпен и какво ли още не. Това е че за него няма много игри... но на мен това не ми е проблем. Ако след СП1 на виста и СП3 на ХР не се оправи поне малко произведителноста и стабилноста мисля да мина на Линукс... Да се надяваме че тези "баровци" от Майкрософт ще измислят как да поУправят бозавата си работа...

Съжалявам за оффтопика, но не ми се отваряше нова тема със съшото заглавие като тази :cheers:

та... компютъра ми в момента в нас е със следната анатомия:

CPU: Celeron 430 (1.80GHz)

Motheboard: Asus P5VD2m - Vista ready

RAM: 2x1GB DDR2 800MHz A-Data

Video: GeForce 7600GT - 256MB GDDR3/128bit

HDD: SAMSUNG 120GB/8MB cache ATA

Sound card: Creative Audigy SE

Като си браузвам в нета и едновременно с това слушам музика... звука почва да завлачва или да насича... адски е неприятно, пробвах с различни плейъри и браузъри, но ефекта си е все същия.

Проявява се само под Vista (няма разлика дали е Ultimate или Home premium).

Предполагам е от процесора и затова си поръчах един C2Duo 4400 и се надявам този проблем да изчезне.

Вие как мислите?!? Къде може да е проблема?!? И още нещо - струва ли си след като сложа новия процесор да продължа да ползвам виста, при положение, че вече ще се замисля да си пускам от време на време и по някоя игрица от рода на Call of Duty4, C&C tiberium wars, NFS Pro Street?

проблем с драивера на креатива залагам на това.

За автора на темата и останалите писали тук ще кажа че за проба на виста ултимейт го сложих на дурон 600 мегахерца закупен 1999 година и оверклокнат на 800 със първоначално при инсталиране на вистата 512 ПЦ133 рам после 640, видеото е 32МБ ГеФорс2 титаниум :) бях смаян на какво е способен все още компютъра ми от студентските години ;) вистата си е стабилна и поради слабата карта не подкарва ефектите за визуализация и лапа само 350МБ рам :) Това е виста жадно за рам чудовище.

Доколкото знам за криейтив и виста - вистата не поддържа eax (май така се пишеше) и единствено това е проблема, има вече втора версия излезли драйвъри за виста (без да броя бета версията на драйвърите).

Иначе да, процесора се мори - при скролване из страниците и едновременно слушане на музика, а аз компютъра си го ползвам като джубокс - много музика и гледане на филми, рядко пускам по някоя игра.

DirectX10 игри не смятам да се пробвам да играя ... все пак и видео картата ми не разполага с нужните данни за такива игри.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.