Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борба с простотията?!

Featured Replies

Нямаме нужда от нагледни материали мила, то се вижда всеки ден за съжаление неизбежно е...Само, че не мога да му свикна на това!

То свиква ли се изобщо с това-аз също не мога

Вчера една простакеса си изхвърли боклука в жълтия контейнер за хартия,на ЕКОПАК,за разделно събиране

"Е защо в този контейнер,бе госпожа-той е само за пластмаса и хартия"-я питам културно аз

"Щот тоя по-ми ъресва,що,що-ти ли шъ ми казвъш де да си фърлям боклука-дет си искам шъ си гу фърлям"

и се тресна у неква лъскава количка и ми даде мръсно газ

ohmy.gif

• Отговори 148
  • Прегледи 26,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай да направим подписка против простите,друга идея нямам

• Не става въпрос за това кой колко е умен или глупав, а за безкрайното ограничение на мисълта и мирогледа, което превръща определени хора в тровители на живота на всички останали, които ги заобикалят.

• Автор
То свиква ли се изобщо с това-аз също не мога

Вчера една простакеса си изхвърли боклука в жълтия контейнер за хартия,на ЕКОПАК,за разделно събиране

"Е защо в този контейнер,бе госпожа-той е само за пластмаса и хартия"-я питам културно аз

"Щот тоя по-ми ъресва,що,що-ти ли шъ ми казвъш де да си фърлям боклука-дет си искам шъ си гу фърлям"

и се тресна у неква лъскава количка и ми даде мръсно газ

ohmy.gif

Надали може да ме изненада нещо такова вече!Би ме изненадало някой да се държи човешки, а не безочливо и нагло!

Надали може да ме изненада нещо такова вече!Би ме изненадало някой да се държи човешки, а не безочливо и нагло!

Това да си простак е кредо за доста хора в България, защо търсиш човешко отношение? Борбата с простотията според мен трябва да е най-важната цел за самите българи. Не случайно сме твърдо на последно място в ЕС по всички показатели и няма кой да ни измести. Прост народ - слаба държава. За съжаление е вярно открай докрай...

В България е много модерно да си прост или да се правиш на прост, да си мърдаш устата в ритъма на чалгата, да боготвориш мутрите, да се кланяш на началника като божество, да гледаш тъпата телевизия и шибаните и малоумни американски сериали и франчайзи, да си лафиш с тъпаци в чата, да влизаш в малоумни форуми и какво ли още не. Разтоварващо и хубаво е да си прост, нали?

Като че ли няма изгледи за скорошно спасение от простотията. Но борбата не трябва да спира...

Мдаа - щях да сритам контейнера по колата й ама беше пълен целия - иначе щях да й го ритна

biggrin.gif

Пък нямам и мускули - да й го захлюпя на главата-та да знае къде се Фърля буклуко

:beat:

• Автор
Това да си простак е кредо за доста хора в България, защо търсиш човешко отношение? Борбата с простотията според мен трябва да е най-важната цел за самите българи. Не случайно сме твърдо на последно място в ЕС по всички показатели и няма кой да ни измести. Прост народ - слаба държава. За съжаление е вярно открай докрай...

В България е много модерно да си прост или да се правиш на прост, да си мърдаш устата в ритъма на чалгата, да боготвориш мутрите, да се кланяш на началника като божество, да гледаш тъпата телевизия и шибаните и малоумни американски сериали и франчайзи, да си лафиш с тъпаци в чата, да влизаш в малоумни форуми и какво ли още не. Разтоварващо и хубаво е да си прост, нали?

Като че ли няма изгледи за скорошно спасение от простотията. Но борбата не трябва да спира...

А ти мислиш ли, че някой някога ще се научи да мисли и да си използва мозъка?!

Не е ли по-разтоварващо да не мислиш за Нищо и да правиш нищо...?!

Пък и защо да се мъчим като самата ни страна се превръща в едно нищо...

Накарани сме да се чувстваме нищо, избивайки комплекси върху когото ни падне и където ни падне...крием се зад комплексите по хиляди начини и зад хиляди маски, правейки се на този който не сме?!И не са ли чатовате една от причините да не сме себе си?!

И на никой ли не му писна да се прави на някой друг и да не е себе си?!Не е ли изморително да си нищожество държащо се като Голямата работа?!

Не изпростяваме ли всеки ден, все повече и повече...Превърнахме се в ТВ манияци гледащи и купуващи реклами давани по телевизията примерно?!Не е ли очевадно, че щом се гледат реклами, значи безработните са повече от работещите?!И защо тези които работят да се блъскат, а други само да харчат парите на тези които ежедневно се мъчат да изкарат пари?!Защо не се научат на труд всички от малко до големи, мързела не е добър съветник...

Мдаа - щях да сритам контейнера по колата й ама беше пълен целия - иначе щях да й го ритна

biggrin.gif

Пък нямам и мускули - да й го захлюпя на главата-та да знае къде се Фърля буклуко

До там стигаме, да паднем на нивото и...Реагирайки по нейния начин!!!На какво можем да се научим от лошото поведение, от лошия пример!?!До къде можем да стигнем, до къде...Явно има накъде по-зле да Е...но честно казано не искам да видя по-зле да стават нещата...Макар, че като гледам на къде вървят цените надали ще е на към добро дори и в финансите!

biggrin.gif

Шопите са нагледен пример за хитрост и простотия. Внимавай - ако си в Шопландия. Заразно е, особено като гледам как се мъчат разни цървули с мек акцент да се правят на шопи с ударение на последната сричка в разговор. Пример: стана. Обаче цървулите се заразяват от хитрите шопи и казват стана.;)

Шопите са нагледен пример за хитрост и простотия. Внимавай - ако си в Шопландия. Заразно е, особено като гледам как се мъчат разни цървули с мек акцент да се правят на шопи с ударение на последната сричка в разговор. Пример: стана. Обаче цървулите се заразяват от хитрите шопи и казват стана.:beat:

Аз съм цитирала какво говори шопската кралица

;)

И добре че имам чувство за хумор-за да се спасявам от такива ежедневно

• 2 седмици по-късно...

Тя пак тая си е хвърлила боклука в контейнер имаме съседи,които име по-удобно и през терасата да го хвърлят :wors: Живеем в доста спретнат блок,редовно се чистят градинките и се сеят цветенца и като си метнат тея простаци целия чувал през балкона ми иде да ги убия.Гадни тарикати,никога не слизат с другите да прекопаят или почистят,затова на последното събрание(на което те както винаги не присъстваха)предложих да съберем целия им боклук и да го изсипем пред вратата им.Мисля,че разбраха намека biggrin.gif

То простотията е навсякъде.Децата растът с нея.Вижте чалга звездите, водещите на сумати предавания и какво ли още не.На какви хора се казва ВИП в България, какво дават по телевизията, по интернет... Аз просто съм потресена от тази бушуваща простотия в обществото.Днешно време за да се разбереш с простак едва ли не трябва и ти да се покажеш като такъв...

То простотията е навсякъде.Децата растът с нея.Вижте чалга звездите, водещите на сумати предавания и какво ли още не.На какви хора се казва ВИП в България, какво дават по телевизията, по интернет... Аз просто съм потресена от тази бушуваща простотия в обществото.Днешно време за да се разбереш с простак едва ли не трябва и ти да се покажеш като такъв...

За съжаление е така

Не знам ако имах дете на какви ценности щях да успея да го възпитам-като простотията те залива всеки ден

Сигурно щях да се боря самичка с вятърни мелници

sad.gif

Борба с простотията.Всеки има ценностна система

и може дасе пребори донякъде,с многото лица на простотията.

И по-добре борба с вятърни мерници ,отколкото да оставим всичко на произвола

на съдбата,тръгвайки от себе си,семейство, приятели.Не мисля че такава

кауза е загубена,преди да си опитал.

Редактирано от smirena (преглед на промените)

Борба с простотията.Всеки има ценностна система

и може дасе пребори донякъде,с многото лица на простотията.

И по-добре борба с вятърни мерници ,отколкото да оставим всичко на произвола

на съдбата,тръгвайки от себе си,семейство, приятели.Не мисля че такава

кауза е загубена,преди да си опитал.

Мда,мила,и аз кат някой Дон Кихот с ръждясали доспехи се боря

Ама то много станаха тия вятърни мелници

Преди бяха по-малко

sad.gif

• 3 месеца по-късно...
Вече имате и нагледно пособие за простотия-гледайте Фънки в "Music Idol"

Моя критерий са чалгата и книгите!!!!!Чуя ли за човек който слуша ЧАЛГА и НЕ ЧЕТЕ КНИГИ бягам далече от него!А мъж чалгаджия .................НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ.

Мислех да ви напиша нещо мъдро и прочувствено,но като се замислих,разбрах.Да победиш простака е невъзможно,можеш само да го игнорираш, иначе ще те подчини на себе си.

Най-голямото наказание не е отмъщението или отвръщането на удара /в стил "Око за око, зъб за зъб!"/, а единствено и само безразличието. Няма нищо друго, което да наранява, така както безразличието. Тъй че оставете простака да си живее с простотията и не му обръщайте внимание и ще видите как той самия ще се опита да "установи контакт", но тогава идва отново вашия ред-пълно безраличие, така като чели изобщо не съществува! Това ще го нарани мн повече...

ами игнорираите ги простаците вместо да ги ритате за туи ни се ка4иха на главите..... и ни управляват и разпределят евро фондовете и ни представят в европа.... ама кат не сме единни и ни е страх и сме апати4ни и не ходим да гласуваме ..... angry.gif

• 2 седмици по-късно...

Вярно простотията е много, но на правилото място справилните хора е забавно, така и аз я практикувам... Неизбежно е да я няма, а ако я има там където не трябва да е трябва да се премехне.

Автора мисля, след това което прочетох, че не е в нормално духовно състояние, и е доста комплексиран от "неговата простотия". Това не е хубаво понеже и ти ставаш простак щом искаш да победиш простотията с такава....

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор
Вярно простотията е много, но на правилото място справилните хора е забавно, така и аз я практикувам... Неизбежно е да я няма, а ако я има там където не трябва да е трябва да се премехне.

Автора мисля, след това което прочетох, че не е в нормално духовно състояние, и е доста комплексиран от "неговата простотия". Това не е хубаво понеже и ти ставаш простак щом искаш да победиш простотията с такава....

Приятелю мил, юноша бледен никак не си наясно явно с прочетеното!!! Успех, в света на: простака е цар в тоя живот! :)

И никой не е казал, че простотията се побеждава с простотия!!! ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Борбата с простотията ... трудна е ..... доста трудна дори.. доста здрави нерви и воля са необходими ... но затова пък е весело biggrin.gifbiggrin.gif

Личен опит cool.gif

Борбата с простотията ... трудна е ..... доста трудна дори.. доста здрави нерви и воля са необходими ... но затова пък е весело biggrin.gifbiggrin.gif

Личен опит cool.gif

Нерви и воля имам още

Ти остави че е весело-ами те не разбират какво им отговаряш

Убедила съм се-че и мозък нямат

:eek:

искам да ви се оплача от бюрокрацията и любезните лелки, които не си обичат работата

преди време трябваше да си изкарам едни документи за чийто срок бях закъсняла. отначалото служителката, която ми се падна беше мнооого любезна, мнооооого мила... после ми изнесе цяла възмутителна тирада, както и да е,това е ок. това,което ме издразни беше когато накрая ми каза да отида до книжарницата, да си купя декларация и да се върна. и аз естествено си питах каква точно трябва да е тая декларация(понеже не се оправям всеки ден с документи...) и тя ме изгледа сякаш съм най-малоумното същество на земята и нищо не казва! и аз се усмихнах с усмивка тип "хехе, да замажа положението" , почувствах се неудобно и изпелтечих" аха, явно обикновена декларация..." и оная ми се спомна и ми каза "да, обикновена декларация". и ок, отивам в книжарницата и там естествено ме питаха точно каква декларация ми трябва... много се ядосах и след дълго разглеждане на всички видове декларации накрая съвсем случайно улучих точно тази която ми трябваше... после бързо ми мина,ама оня поглед няма да го забравя!

М даа,много неравна борба сте повели...

А относно "искам да ви се оплача от бюрокрацията и любезните лелки, които не си обичат работата"-с нетърпение очаквам смяната на поколенията,не че няма приемственост,но все пак:)

Едно мога да кажа по въпроса. В момента в който вземеш да доказваш на простака, че е простак той си мисли- Е*х ти простака тоя кво иска да ми каже. И накрая - очакваната реплика Ей ама си много прост.За съжаление аз /лично/ ежедневно се сблъсквам са такива хора.... Та извода е " Не спори с глупака - другите може да не забележат разликата"

уф, пак сблъсък с възпитанието на младите поколения

преди 2 дни влизам в аптеката, едно русокосо ангелче на около 4 годинки щъка насам-натам. и излиза и влиза, беше внучка на една от клиентките на опашката. и последния път като влизаше пред нея имаше една едра(бая) възрастна жена и онуй малкото се промъкна под ръката й докато отваряше вратата, замалко да я избута и й каза "уф, махни саааа"

коментари?

Редактирано от Lady_Death (преглед на промените)

уф, пак сблъсък с възпитанието на младите поколения

преди 2 дни влизам в аптеката, едно русокосо ангелче на около 4 годинки щъка насам-натам. и излиза и влиза, беше внучка на една от клиентките на опашката. и последния път като влизаше пред нея имаше една едра(бая) възрастна жена и онуй малкото се промъкна под ръката й докато отваряше вратата, замалко да я избута и й каза "уф, махни саааа"

коментари?

Ами прости хора какво възпитание могат да дадат-освен такова

sad.gif

Племенника ми е на 3 годинки и половина,но знае думичките Моля,Благодаря,Заповядай,Извинявай

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.