Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борба с простотията?!

Featured Replies

Ами прости хора какво възпитание могат да дадат-освен такова

sad.gif

Племенника ми е на 3 годинки и половина,но знае думичките Моля,Благодаря,Заповядай,Извинявай

о, ама и аз познавам много възпитани дечица, да ти е драго да си говориш с тях!!! а като малко отклонение от темата, моя втори братовчед е на 2 годинки и си спомням, че веднъж като се бяхме събрали голяма част от семейството той ми надраска цялото бюро с маркер, а баба ми и сестра й само го гледат отстрани и му гугукат миличко(добре че беше баща му да му се скара). и изобщо децата сега са много разглезени и наблюдавам че това е много обща практика...

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 148
  • Прегледи 26,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай да направим подписка против простите,друга идея нямам

• Не става въпрос за това кой колко е умен или глупав, а за безкрайното ограничение на мисълта и мирогледа, което превръща определени хора в тровители на живота на всички останали, които ги заобикалят.

"Има две безкрайни неща - Вселената и човешката простотия, като за първото не съм съвсем сигурен!"

Алберт Айнщайн

Не е само безполезно да тръгнеш да се бориш с простотията - просто е невъзможно да се пребориш с нея. Живеем в затъпяващ свят, и причината идва още от най-ранна детска възраст, от учителите, от училището, от влиянието на околните и т.н.

"Има две безкрайни неща - Вселената и човешката простотия, като за първото не съм съвсем сигурен!"

Алберт Айнщайн

Не е само безполезно да тръгнеш да се бориш с простотията - просто е невъзможно да се пребориш с нея. Живеем в затъпяващ свят, и причината идва още от най-ранна детска възраст, от учителите, от училището, от влиянието на околните и т.н.

А къде останаха РОДИТЕЛИТЕ?????????Писна ми да виждам по дискотеките пияни родители с малки деца които вият кръшно снаги-децата са закърмени с чалга простотията!Дете на 3 год.се явява на конкурс Мини Мис с отвратителен кючек,а майката е сърдиПта,че не са спечелили първото място!Представете си в каква атмосфера расте това дете-безкраен чалга купон-на такава възраст да "танцува" така надъхано.

А къде останаха РОДИТЕЛИТЕ?????????Писна ми да виждам по дискотеките пияни родители с малки деца които вият кръшно снаги-децата са закърмени с чалга простотията!Дете на 3 год.се явява на конкурс Мини Мис с отвратителен кючек,а майката е сърдиПта,че не са спечелили първото място!Представете си в каква атмосфера расте това дете-безкраен чалга купон-на такава възраст да "танцува" така надъхано.

Така е, абсолютно правилно! Пропуснах родителите от чиста грешка от бързина, не че не го мислих... Нека се замислим като бъдещи (или настоящи) възпитатели - дали искаме това за нашето поколение, и за поколението на нашето поколение и т.н... Само така ще се оправи този проблем - като съвестни възпитатели... За съжаление, ще отнеме доста време. Но...заслужава си да почакаме. :angry:

Поздрави!

То освен че слуша чалга,също така ходи и на английска забавачница

И на други разни мероприятия-модерни

:P

:)

Е дааа ама нали е модернооооо. И като сложиш покрай това една смаяна майка дето мисли само за модерните работи и какво става..... Детето ти още от малко се превръща не в генийче ами в незнайно какво.Вместо със знания главата му се пълни с какво ли не.

хихи, не зная дали някой го егледал това ама преди много време в детското шоу "Кой е по-по-най" се проведе следния диалог:

бате Енчо: сега песничка ли ще ни испееш, или ще казваш стихотворение?

детето: ще ви изпея песничка за Пинко Розовата Пантера.

бате Енчо: заповядай, микрофона е твой, сега ти си звездата.

детето: ТИГРЕ, ТИГРЕ, ИМАШ ЛИ ПАРИИИ... *танцува м/увременно* (и т.н. с песничката)

да коментирам ли? :rolleyes:

Редактирано от Lady_Death (преглед на промените)

:P

Какво е "английска забавачница"? :rolleyes:

Абре, с простотията, дори и да искаме, не можем да се преборим

А бе простотията трябва да я има, иначе няма да е весело! А и да се бориш с нея е безмислено, изгубена битка.... :rolleyes:

Няма преборване с простотията :)

Ама все пак не бива да се отказваме от борбата защото пък ще настане една простотия.....Не ти е майка работа.

Борба с простотията?!

Източник!

След като прочетох тази статия, не можех да стоя безучасна и да си премълча това, което провокира тя в мен...За това я споделям с вас...

У мен провокира страх, страх, че прекалено много хора в България мразят. Аз също се боря с простащината, но не бих се изразил, че искам да закопавам простаците. Всъщност опитвам се да им показвам фактите и логиката като им помагам да видят последователните причинно-следствени връзки. Но не искам да изхвърля никой човек на никакво бунище. В една друга тема за прегрешението на Максим Стависки, се опитах да покажа, какво точно е грешното в него, в институцията двукратен световен шампион. За сметка на това и без да съм ги канил там си показаха рогцата няколко души, които са всъщност досущ като Максим Стависки и чиято простотия руши българската държава, даже има такива сред тях, които вън от България се държат по-човешки, но приберат ли се в България просто пощуряват. Та вече се чудя, дали да не направим България като резерват на простотията, където всеки да идва и да й се отдава на воля, но да направим на всеки площад във всяко село и град "стълб на позора" където да налагаме с пръчки диваците, които са пожелали да се накефят на простотията и беззаконието. :)

На тях всъщност ще им хареса, защото те си мислят, че когато им се размине някаква тежка присъда, те са се измъкнали. Те за такива си трябва определено един възпитателен резерват, за какъвто спокойно можем да предложим България. Тя и сега води почти всички черни статистики. Няма да са нужни много инвестиции :P

• Автор
У мен провокира страх, страх, че прекалено много хора в България мразят. Аз също се боря с простащината, но не бих се изразил, че искам да закопавам простаците. Всъщност опитвам се да им показвам фактите и логиката като им помагам да видят последователните причинно-следствени връзки. Но не искам да изхвърля никой човек на никакво бунище. В една друга тема за прегрешението на Максим Стависки, се опитах да покажа, какво точно е грешното в него, в институцията двукратен световен шампион. За сметка на това и без да съм ги канил там си показаха рогцата няколко души, които са всъщност досущ като Максим Стависки и чиято простотия руши българската държава, даже има такива сред тях, които вън от България се държат по-човешки, но приберат ли се в България просто пощуряват. Та вече се чудя, дали да не направим България като резерват на простотията, където всеки да идва и да й се отдава на воля, но да направим на всеки площад във всяко село и град "стълб на позора" където да налагаме с пръчки диваците, които са пожелали да се накефят на простотията и беззаконието. :rolleyes:

На тях всъщност ще им хареса, защото те си мислят, че когато им се размине някаква тежка присъда, те са се измъкнали. Те за такива си трябва определено един възпитателен резерват, за какъвто спокойно можем да предложим България. Тя и сега води почти всички черни статистики. Няма да са нужни много инвестиции :huh:

То ако стане резерват, аз какво ще правя тук?!

Тези които искат развитие на интелекта си и културата си какво да правят?!

ПП. Честито дъщеричка!

Ами как какво.Напук на всичкото безкултурие и липса на всякакви дори елементарни знания, да не говорим за интелектуално развитие, да си ги развиват.Който иска - може. И на мен ми се е случвало да ме смятат за куку, защото знам разни неща ,които на останалите са им безразлични и ги смятат за безполезни.Ама аз си ги знам и ми е кеф, защото аз го правя за себе си не да се доказвам на останалите. Слушам странна музика /която впрочем ми дава много повече удоволствие от днешните дандании/, чета книги за древни религии и цивилизации/които всъщност ни дават ценни знания и т.н. - взех много да философствам/, ходя на театър и т.н. и т. н. Ама това го правя само за себе си, за собственото си удоволетворение. Така че като искаш развитие развивай се, твори......Ще е удоволствие за теб...

Какво е "английска забавачница"? :)

Английска забавачница е частна детска градина с изучаване на английски език

То на цукалото още ходи,мама не може да каже - ама трябва да знае чужд език

Жал ми е за такива деца

То си и личи вече де-на български едно изречение не могат да напишат

sad.gif

Така че като искаш развитие развивай се, твори......Ще е удоволствие за теб...

Хммм, то не е лошо, но всеки творец (истински) твори и живее и заради признанието. Затворен в себе няма да го получи, а твореца иска поне по някога самочувствието му да бъде поласкано...

Хммм, то не е лошо, но всеки творец (истински) твори и живее и заради признанието. Затворен в себе няма да го получи, а твореца иска поне по някога самочувствието му да бъде поласкано...

Е така е. Но при положение, че в днешно време все по малко и по малко се обръща внимание на истинските неща....

Наистина за да се оцени нещо както трябва е нужна не само собствената ти преценка. Май доста сложно се получава. На поне за развитието на интелекта, можеш да го правиш за себе си.

Алберт Айнщайн

Ако се замислиш ще видиш, че си противоречиш. Всъщност казваш, че най-сетне се развиваме в посока, позволяваща простотията окончателно да изчезне като проблем - поне в цивилизования свят. Разбира се в Китай, Индия, латинска Америка, арабските страни и други подобни места проблемът ще продължи да съществува, но всеки простак знае, че там простотията е пълна.

Наистина за да се оцени нещо както трябва е нужна не само собствената ти преценка. Май доста сложно се получава. На поне за развитието на интелекта, можеш да го правиш за себе си.

О, за това няма две мнения, само ще си разреша да коригирам "...можеш да го правиш..." с "трябва да го правиш, па макар и за себе си"

• Автор

Ами как какво.Напук на всичкото безкултурие и липса на всякакви дори елементарни знания, да не говорим за интелектуално развитие, да си ги развиват.Който иска - може. И на мен ми се е случвало да ме смятат за куку, защото знам разни неща ,които на останалите са им безразлични и ги смятат за безполезни.Ама аз си ги знам и ми е кеф, защото аз го правя за себе си не да се доказвам на останалите. Слушам странна музика /която впрочем ми дава много повече удоволствие от днешните дандании/, чета книги за древни религии и цивилизации/които всъщност ни дават ценни знания и т.н. - взех много да философствам/, ходя на театър и т.н. и т. н. Ама това го правя само за себе си, за собственото си удоволетворение. Така че като искаш развитие развивай се, твори......Ще е удоволствие за теб...

Права си ще е удоволствие за мен! Нещата които си писала като интереси никак не са лоши по мое мнение!

Само, че понякога няма как да го правиш това, особенно ако и средата ти щеш не щеш е елементарни хора!

А понякога и финансите не стигат, за да се развиваш интелектуално и да твориш! Или идеи липсват за достигането на тях!? Не зная... По принцип аз лично не мога да се занимавам с 100 неща наведнъж, както и не мога да имам повече от една връзка с мъж, а пък се оказва, че има жени които могат?! Интересно...де да знаех и аз как става това?!

Английска забавачница е частна детска градина с изучаване на английски език

То на цукалото още ходи,мама не може да каже - ама трябва да знае чужд език

Жал ми е за такива деца

То си и личи вече де-на български едно изречение не могат да напишат

sad.gif

Абе, добре е да знаят всякакви езици, като остареят тогава ли ще учат?

Ромите чак знаят два езика от раждането си, та ние ли няма да знаем...

Нека наречем поласканото самочувствие Мотивация, за да продължи да твори!

Е така е. Но при положение, че в днешно време все по малко и по малко се обръща внимание на истинските неща....

До някъде е така, но и ограничената среда също оказва влияние върху разговорната реч! Примерно.

Ако се замислиш ще видиш, че си противоречиш. Всъщност казваш, че най-сетне се развиваме в посока, позволяваща простотията окончателно да изчезне като проблем - поне в цивилизования свят. Разбира се в Китай, Индия, латинска Америка, арабските страни и други подобни места проблемът ще продължи да съществува, но всеки простак знае, че там простотията е пълна.

Моето мнение в глобален аспект е, че промяната ще съществува, но към по-лошо!!!

Абе, добре е да знаят всякакви езици, като остареят тогава ли ще учат?

Ромите чак знаят два езика от раждането си, та ние ли няма да знаем...

Ще учи-когато стане време за училище и за учене

Тогава ще учи

Не когато е на цукалото още и не знае на кой свят се намира

Аз моето дете няма да го лиша от детството му и от игрите му

Моето дете ще говори БЪЛГАРСКИ език най-напред-пък после ако ще и хинди да учи

Моето дете ще казва Благодаря - а не Тенкю

Вашите си ги възпитавайте както искате

biggrin.gif

• Автор
Ще учи-когато стане време за училище и за учене

Тогава ще учи

Не когато е на цукалото още и не знае на кой свят се намира

Аз моето дете няма да го лиша от детството му и от игрите му

Моето дете ще говори БЪЛГАРСКИ език най-напред-пък после ако ще и хинди да учи

Моето дете ще казва Благодаря - а не Тенкю

Вашите си ги възпитавайте както искате

biggrin.gif

Ами да ти кажа честно, знам колко е трудно за едно дете да бъде първи клас, за майка му е също толкова трудно, да го накара да учи- чете и пише, смята -задачки!!! Труда е голям особенно, ако и самото дете е много емоционално вниманието му трудно може да бъде задържано! Бях учител на първокласник, така че знам за какво става дума, никак не е лесно, така че по-добре по-рано да знае някой неща от колкото всичко да му се струпа на веднъж в детската главица!!! Повярвай по-малко ще са мъките след това!

Ами да ти кажа честно, знам колко е трудно за едно дете да бъде първи клас, за майка му е също толкова трудно, да го накара да учи- чете и пише, смята -задачки!!! Труда е голям особенно, ако и самото дете е много емоционално вниманието му трудно може да бъде задържано! Бях учител на първокласник, така че знам за какво става дума, никак не е лесно, така че по-добре по-рано да знае някой неща от колкото всичко да му се струпа на веднъж в детската главица!!! Повярвай по-малко ще са мъките след това!

Аз пък съм била учителка в детска градина

Отказах се от тоя занаят за нула време

По-добре отвори тема Педагогика

Нищо лично

Макар че то като погледнеш простотията и педагогиката вървят ръка за ръка

cool.gif

Права си ще е удоволствие за мен! Нещата които си писала като интереси никак не са лоши по мое мнение!

Само, че понякога няма как да го правиш това, особенно ако и средата ти щеш не щеш е елементарни хора!

А понякога и финансите не стигат, за да се развиваш интелектуално и да твориш! Или идеи липсват за достигането на тях!? Не зная... По принцип аз лично не мога да се занимавам с 100 неща наведнъж, както и не мога да имам повече от една връзка с мъж, а пък се оказва, че има жени които могат?! Интересно...де да знаех и аз как става това?!

В интерес на истината и аз съм се чудила на тези жени. Но да ти кажа ли честно в случая според мен не става въпрос за голям интелект. Макар, че за да можеш да омотаеш някой и да го използваш/ защото повечето с многото връзки това правят/, се иска и малко акъл.Пък то и аз не мога да правя 100 неща наведнъж. Пък и за съжаление напоследък ми остава доста малко свободно време за каквото и да било. Но това е др. въпрос.

• Автор
В интерес на истината и аз съм се чудила на тези жени. Но да ти кажа ли честно в случая според мен не става въпрос за голям интелект. Макар, че за да можеш да омотаеш някой и да го използваш/ защото повечето с многото връзки това правят/, се иска и малко акъл.Пък то и аз не мога да правя 100 неща наведнъж. Пък и за съжаление напоследък ми остава доста малко свободно време за каквото и да било. Но това е др. въпрос.

Не зная, явно могат да се концентрират на повече от едно неща-хора! Да, не става въпрос за голям интелект, може би за нещо друго или просто хитрост, нямам наблюдения-случая за който разказах по-горе е моето единично наблюдение върху жена, която ми беше колежка, тя просто излизаше с три момчета и накрая се омъжи за единия! Та така хората си правят сметката в тоя живот, мъжа и е митничар! А тя сега работи в банка!Хех...В случая става въпрос за връзки, но и тя си беше доста нахална...Не, не наистина има такива жени, а сигурно и такива мъже които могат да те омотоят и да измъкнато то теб нещо, да те използват за каквото искат и после...

Да, липсата на свободно време е проблем, но точно това исках да кажа и по-горе на някой все не им стига времето, пък някой имат време за всичко!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.