Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

0!+0!=1

Само че си е 2, не 1, 0!+0!=2

И така да е. Днес нали имам повод.

2+2=11 в троична бройна систена

Браво, браво остава да решиш и втората!

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 143,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам колко е сложно

2+2=11

2 чертички + 2 чертички = 4 чертички (една единица е съставена от 2 чертички, значи имаме две единици с 4 чертички). :P

2 чертички + 2 чертички = 4 чертички (една единица е съставена от 2 чертички, значи имаме две единици с 4 чертички). :P

Имаш в предвид II + II = IIII, но не.

Има някаква логика, но търсения отговор беше даден - сметките са в троична бройна система!

Имаш в предвид II + II = IIII, но не.

Има някаква логика, но търсения отговор беше даден - сметките са в троична бройна система!

Знам. :)

Просто ми се стори готино и затова го постнах. :P

Ако знаете кой термин, се среща в математиката, физиката, медицината, езикознанието и икономиката ще сте на половината път от решението на втората задача(Аз съм го срещал там, но е напълно възможно да се използва и в други науки)! Е естествено трябва да е точно този термин, защото не е изключено да има и други.

Още един жокер. Най-често срещан е в медицината и съм почти 100% сигурен, че всички, които четат тази тема го знаят.

Още един жокер. Най-често срещан е в медицината и съм почти 100% сигурен, че всички, които четат тази тема го знаят.

:offtopic_s:Защото изглеждаме интелигентни, нали. Ама да знаеш, външният вид лъже. :P

:offtopic_s:Защото изглеждаме интелигентни, нали. Ама да знаеш, външният вид лъже. :P

Понякога да, но не и в този случай! :)

Това с медицината е доста в страни, затова айде ще дам по-силен жокер. Нещо + същото количество от същото нещо, като се обединят двете, общото не става двойно, а именно - 1,92. Има един тънък момент...

SLI скалиране на видеокарти? п.п. това за троичната бройна система ме разби. Следващия път дайте за 7/8-чна, поне една ръченица да тропнем.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

SLI скалиране на видеокарти?

п.п. това за троичната бройна система ме разби. Следващия път дайте за 7/8-чна, поне една ръченица да тропнем.

Добавих го, за да станат поредни 0, 1, 2, а и не е трудно да се сети човек, който е запознат.

Ако имаше 7/8-ича бройна система бих добавил една задача специално за теб, но уви...

...Ако имаше 7/8-ича бройна система....

Че то всякаква бройна система може да се измисли. Казваш "ще се брои до еди-колко-си" и това е. Затова и в логическите задачи, ако се използва някаква такава врътка, хората действат с по-разпространените бройни системи - двоична, осмична, десетична и шестнайсетична.

Хайде една задачка без цифри:

Един човек излиза всяка нощ да пийне, като се прибира у дома си по тъмно в малките часове всяка сутрин. Без значение колко пие, той никога не страда от махмурлук. Човекът винаги пие едно и също питие, което е много добре известно, но почти не се консумира. Топло е и много прясно, направо от източника. Мъжът никога не плаща за питието си, като се има предвид, че не може да живее без него.

Какво питие консумира човекът?

Бил е вампир..., пиел е кръв. За друго не се сещам.

Бил е вампир..., пиел е кръв.

За друго не се сещам.

Браво! Дай задачка.

Че то всякаква бройна система може да се измисли. Казваш "ще се брои до еди-колко-си" и това е. Затова и в логическите задачи, ако се използва някаква такава врътка, хората действат с по-разпространените бройни системи - двоична, осмична, десетична и шестнайсетична.

Хах, сигурно. Как ще броиш до 7/8 (седем-осми) или айде дробно - 0,875 ? Измисли я аз ще те спонсорирам.

Виждам че ви се брои, ето ви да броите:

13=М

15=О

20=Т

5 =Е

10=?

;)

J?

J?

А защо не и "Й". Остава да обясниш как се решава и да дадеш задачка, иначе давам аз ;)

А защо не и "Й".

защото 20-тата буква в българската азбука се пада "y". Това беше първото нещо което проверих. Все пак ти си известен със задачи нямащи еднозначно решение :tongue2: .

Редакция(шегичка): Чийтър! Писал си кирилски букви... :D

Остава да обясниш, как се решава

След горното, би трябвало да е ясно на всеки.

и да дадеш задачка, иначе давам аз ;)

Направете прав ъгъл с едно въже...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Направете прав ъгъл с едно въже...

Това е лесно, но за сега няма да дам отговора, а само жокер:

Публикувано изображение

;)

Това е лесно, но за сега няма да дам отговора, а само жокер:

Публикувано изображение

;)

просто, една част с 3 "парченца", една с 4 и една с 5.Да напомням ли къде ще е правия ъгъл :)

Хайде ето ви нова тема за размисъл:

В луксозен ресторант в Париж имало промоция. Тя се състояла в това, че женените двойки вечерят на половин цена на годишнината от сватбата си.

Една четвъртък вечер мъж и жена твърдели, че имат годишнина, но нямали доказателства за това. Управителят на ресторанта бил извикан от сервитьора, за да реши възникналия проблем. Когато управителят поискал да чуе повече за сватбения ден на двойката, жената отговорила със следното:

"О, това беше един прекрасен неделен следобед, птици пееха, цветя бяха разцъфнали, беше страхотно..."

След близо 10 минути празни приказки, тя му казала, че днес е тяхната 28-ма годишнина от сватбата.

"О, колко прекрасно" - казал управителят - "Но днес нямате годишнина от сватбата, Вие лъжете!"

Как управителят е разбрал, че двойката няма годишнина?

Хайде ето ви нова тема за размисъл:

В луксозен ресторант в Париж имало промоция. Тя се състояла в това, че женените двойки вечерят на половин цена на годишнината от сватбата си.

Една четвъртък вечер мъж и жена твърдели, че имат годишнина, но нямали доказателства за това. Управителят на ресторанта бил извикан от сервитьора, за да реши възникналия проблем. Когато управителят поискал да чуе повече за сватбения ден на двойката, жената отговорила със следното:

"О, това беше един прекрасен неделен следобед, птици пееха, цветя бяха разцъфнали, беше страхотно..."

След близо 10 минути празни приказки, тя му казала, че днес е тяхната 28-ма годишнина от сватбата.

"О, колко прекрасно" - казал управителят - "Но днес нямате годишнина от сватбата, Вие лъжете!"

Как управителят е разбрал, че двойката няма годишнина?

момента в който се случва това е през зимата?

момента в който се случва това е през зимата?

Добро предположение, но има по-точен отговор :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.