Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Заради изразходения от камиона бензин?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 140,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Заради изразходения от камиона бензин?

Мост, дълъг 5 километра ....Към края на моста

За това разстояние доста гориво ще е изразходвал :)

Хайде да не оставате без работа:

Наближавате крепост, която е със съвършена квадратна форма, но без крепостни стени. Около крепостта има много дълбок ров, пълен с крокодили. Ровът е с ширина точно 2 метра. Трябва да преминете рова, като разполагате с две греди с дължина 2 метра. За съжаление те не са с достатъчна дължина, за да преодолеете препятствието (очевадно трябва част от гредата да застъпи краищата на рова). Не разполагате с пирони, видии, лепило или каквото и да било, за да съедините гредите или да ги промените по какъвто и да е начин. Не можете да прескочите рова, не можете и да го преплувате, ще бъдете изядени от крокодилите.

По какъв начин можете да преминете рова, използвайки двете греди?

Заб. Няма мост и не можете да прелетите над рова!

Наближавате крепост, която е със съвършена квадратна форма, но без крепостни стени. Около крепостта има много дълбок ров, пълен с крокодили. Ровът е с ширина точно 2 метра. Трябва да преминете рова, като разполагате с две греди с дължина 2 метра. За съжаление те не са с достатъчна дължина, за да преодолеете препятствието (очевадно трябва част от гредата да застъпи краищата на рова). Не разполагате с пирони, видии, лепило или каквото и да било, за да съедините гредите или да ги промените по какъвто и да е начин. Не можете да прескочите рова, не можете и да го преплувате, ще бъдете изядени от крокодилите.

Публикувано изображение

П.П. Ама е грозен чертежа :)

Подпираш едната греда напречно на ъгъла на рова, ходиш до средата и слагаш другата перпендикулярно на първата до вътрешния ръб на рова. ееееей - тука докато питам жената дали се сеща и капитана ме изпревариииии.... :)

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ми ше пусна едната греда да опре стената на ровтъ. Единият край на другата греда ще сложа върху първата и така ще имам достатъчно аванс другият и край да опре стабилно на отсрещния бряг.

Грозен или не - решението е важно. Давай задача, че да не давам аз ;)

Имаме 100 бели, 100 черни и 100 сини чорапа в чувал. КОлко трябва да извадим за да сме сигурни че имаме в ръцете си три различни чорапа

П.П. Под различни разбирай с различен цвят :)

Имаме 100 бели, 100 черни и 100 сини чорапа в чувал. КОлко трябва да извадим за да сме сигурни че имаме в ръцете си три различни чорапа

П.П. Под различни разбирай с различен цвят :)

ми, с моя късмет - 201 :P

С всякакъв късмет - 201 :)

Дай задачка

Уф, тук вече ме затрудни...

Дайте логично обяснение на равенствата: 1 = 663 и 2 = 896

Хм, 663 - една вълничка, 3, 896 - две, 8 е съставена от две огледални тройки?

One, Two

Знам че 100% има неща за които не знам (че въобще съществуват)!

Как е възможно да знаем, че не знаем, то нали ако знам, че не знам то излиза, че знам(за тях), но всъщност твърдя, че не знам?!

Знам, че е парадоксално иначе и аз не знам отговора, просто ми хрумна сега, ако е тъпо да ме извинявате ама съм изморен и ми се спи!

Лесно

0+0=2

Без да променяте и/или добавяте числа.

Не чак толкова лесно

1+1=1,92

Не знам колко е сложно

2+2=11

Нямат нищо общо едно с друго трите задачи и ако сте сигурни за отговора на някоя то знайте, че за останалите е коренно различно решението!

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

Лесно

0+0=2

Не чак толкова лесно

1+1=1,92

ако забраната е само да се променят числа

0+0/=2 (не е равно)

1+1>=1.92 (по-голямо или равно)

ако забраната е само да се променят числа

0+0/=2 (не е равно)

1+1>=1.92 (по-голямо или равно)

Не, не, равенството се запазва!

Айде и още едно, но ще го добавя в горния пост.

0+0= 2 нули = 1 чифт. От това следва -> 0+0 = 2 (или 1 чифт) ?

Не.

Между другото първата и третата задача са лесни и някой скоро ще се сети, но втората е малко вероятно, освен ако не работи или поне има познания в една определена област! Лек жокер се явява това, ако не се сети никой ще кажа коя е областта!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.