Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Сега остава да обясниш защо и да даваш следващата. :)

Ааа, не, аз съм наред, нали открих как се вади единица и се увеличава числото :P
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 140,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ааа, не, аз съм наред, нали открих как се вади единица и се увеличава числото :P

добре де, всеки да дава своята, поред на номерата ;)

Сега остава да обясниш защо и да даваш следващата. :)

:D Прав си, чете се и от други.

Числата започват с буквата "д".

Давай, капитане, нямам задача!

А как мога да събера две неща и да получа трето, което е по-малко от по-голямото от двете :)

едното "нещо" е отрицателно, а другото положително?

Разбери се с Мерил кой да дава задачка :)

Капитане, не пишете Мерил сред състоятелните да дават задачки. Проблясъците ми са щастливи случайности.

За последната ти задача например щях да те питам дали си сигурен, че става въпрос за задачка, а не за други отношения. :wub::shy11:

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Значи съм аз. Видях че се кефите на задачи с топки, ама сте на долното ниво (9 топки), дай да вдигна залога. 1) имате 12 топки, една различна по тегло (незнаете каква), намерете ми я с везна и 3 тегления. 2) имате 2 нееднакви фитила, направени от нееднороден материал. И двата обаче са подбрани така, че ако ги запалиш изгарят напълно за 1 час. Това че са нееднородни значи че примерно, ако разполовите единия фитил, половинките му няма да изгорят за половин час. Премерете ми 45 минути.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Значи съм аз. Видях че се кефите на задачи с топки, ама сте на долното ниво (9 топки), дай да вдигна залога.

1) имате 12 топки, една различна (незнаете каква), намерете ми я с везна и 3 тегления.

2) имате 2 нееднакви фитила, направени от нееднороден материал. И двата обаче са подбрани така, че ако ги запалиш изгарят напълно за 1 час. Това че са нееднородни значи че примерно, ако разполовите единия фитил, половинките му няма да изгорят за половин час. Премерете ми 45 минути.

тази с топките я решихме в началото на темата :)

Те тия топки ако се различават по цвят, ще има да теглим, да теглим :D

Ок поправено е :)

тази с топките я решихме в началото на темата :)

видях с 8 и 9. не с 12 и без да знаете каква е топката - мой пропуск ако е така - давайте с огнения часовник тогава.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Палим едновременно двата края на едното въже. Когато изгори цялото е минал точно половин час. С двата края на първото въже палим и единия край на второто въже. В момента в който догори първото въже палим и вторият край на второто въже. Когато то догори са минали точно 45 мин плюс грешката от транспортно закъснение по нервните ни пътища... П.П. Н'са карайте - отговор на задачата с ваденето на едно от двадесет и осем, дадох първо ас :P Merryl да дава следващото задача!

Това за фитила ме препоти 30 пъти, а кога дойдох да погледна - то отговорът сложен. :D Така, че Дарко, не ме бутай при мислещите и аз обещавам, че повече няма да се бъркам в темата. Задачките, които знам, са бебешки от сорта - Марийка била три дни в болница, но въпреки, че я изписали здрава, я носели на ръце... Достатъчно се засрамих вече. :shy11: Приятно забавление, момчета.

Хм, нещо се покрихте ми се струва. Никой ли няма да дава задача? Ето ви една лесна за загрявка: кoтка - 3 пpаce - 4 пeтeл - 8 крава - ? Коя е цифрата?

Мяу - 3 Грух - 4 Кукуригу - 8 Му - 2 (Според ънглицку гувурящите кравите викали Мъуу значи тия крави са 4 - какво да ги правиш чужди езици)

тъй, тъй

давай нова

Докато чакаме задачката, ето ви тема за размисъл, какво е 86 smopuim ?

Е хайде де, мислете абстрактно. Хайде че съм ви приготвил една трудна ....

Е хайде де, мислете абстрактно. Хайде че съм ви приготвил една трудна ....

Текста "Windows 98" завъртян на 180 градуса

Текста "Windows 98" завъртян на 180 градуса

Ех, ама си бърз. давай нова или ще давам трудната

Дай да я видим :)

Добре:

Две момчета и две момичета се къпят в едно езеро едновременно в продължение на 40 минути. Всички са на точно разтояние 30 метра един от друг. Едното момиче е облечено с цял син бански, другото момиче е облечено с червен бански. Едното момче е облечено с зелени къси панталонки...

С какво е облечено другото момче?

Добре:

Две момчета и две момичета се къпят в едно езеро едновременно в продължение на 40 минути. Всички са на точно разтояние 30 метра един от друг. Едното момиче е облечено с цял син бански, другото момиче е облечено с червен бански. Едното момче е облечено с зелени къси панталонки...

С какво е облечено другото момче?

С нищо? Нещо ми се губи връзката, половината от текста няма никаква връзка :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.