Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Според вас коя е най-добрата порода кучета?

Featured Replies

Коя е най-добрата порода кучета?Аз мисля че най-добрата порода са немските овчарки.Те са много умни дори ний-умните сред кучетата използват се полицейски кучета водачи на слепи пазачи и още много кучешки професий.А също така са и много верни.Това е моето мнение, а сега ваш ред да кажете кои според вас кучета са най-добри и съответно да кажете защо.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• Отговори 150
  • Прегледи 93,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е въпрос на вкус и зависи за какво си вземаш куче. Аз съм си взел две да ми пазят двора от бедни доминиканци и съм заложил на родваилер.

Още са бебета на по 7 месеца но което ми прави впечатление е че много внимателно взимат храна от ръка. Имал съм и немска овчарка с нея това упражнение беше рисковано. Както всяко куче са привързани към стопанина си, след месец ги пращам на училище да ги образоват.

Публикувано изображение

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Имам немска овчарка, но съм непоклатима в мнението си за най-доброто куче - безпороден мелез smile.gif Умно, здраво и внимателно,отговорно, лесно възприемащо!

Това е въпрос на вкус и зависи за какво си вземаш куче. Аз съм си взел две да ми пазят двора от бедни доминиканци и съм заложил на родваилер.

Още са бебета на по 7 месеца но което ми прави впечатление е че много внимателно взимат храна от ръка. Имал съм и немска овчарка с нея това упражнение беше рисковано. Както всяко куче са привързани към стопанина си, след месец ги пращам на училище да ги образоват.

Публикувано изображение

+1

и на мен ми харесват най много ротвайлерите :clap: и те са много умни кучета .. зависи как ще ги обучеш :) но и немските са много умни и добри :speak: въпрос на вкус е Публикувано изображение

Пинчерчетата,много малки/не пречат с размера си/,с къс косъм/по-малко ще чистиш след тях/ и са много злобни/не дават да припари никой до вратата/Публикувано изображение

• 5 месеца по-късно...

немска овчарка

Значи,зависи за какво се взема кучето,но по две различни телевизий съм гледал,предавания за интелект при кучетата,както и съм чел и за най умна порода и с най дълга памет казват че е добермана,а в десятката бяха още доколкото си спомням-бордър коли,ротвайлер,лабрадор,голдън ретривър,немска овчарка,за останалите немога да се сетя кой бяха,но ще ги потърся из нета и ако ги намеря ще пиша,тези породи са в първа група по интелект и е нужно едно нещо 2-3 пъти да се повтори за да го запомнят и научат,а за последно място мога да ви кажа,че е афганска хрътка,казаха за нея че дори името може да не си научи,а вече за качетва,от изброените,добермана е най подходящ за вътре от изброените породи,понеже е с най къс косъм и няма мириз,а освен това и като е вътре е много кротък,с характер точно за куче да се гледа вътре,както и ротвайлера има почти същите качества,ротвайлера и добермана също са и кучетата с най силна захапка,на първо място е ротвайлера,а добермана освен силната си захапка има и най бърза,светкавична захапка от всички,около 170-180 ухапвания на минута,немската овчарка също е с много бърза захапка,но по сила е много по слаба от на другите 2 породи,като качества добермана има и ловни умения,както и доста развити сетива,защото при създаването му са използвани няколко породи ловни кучета,а също за тази порода се казва че са най бързите от всички с изклучение на хрътките,защото има в него и от английска хрътка(грейхаунд) и взима от какчвствата и,както взема от качествата на ротваклера,немския дог,старонемската овчарка,френската овчарка(босерон),както и качествата на немския пинчер и на ловните породи които са използвани за създаването му,така че от всички тези породи най много качества и за най много цели би трябвало да е най пододящ добермана,за вярноста кадето бяхте споменали,мисля че пак добермана и ротвайлера са най подходящи,имал съм родословни добермани,родословна немска овчарка,като бях малък имахме и ловни породи,а също и пикинез,а сега имам ротвайлери от които единия е родословен и хъски и от тези кучета смея да твърдя че добермана и ротвайлера,по качества,по интелект и по умения,както и по вярност към стопанина,са много по добре от немската овчарка,така че за мен тези две породи нямат друга равна,а по качества,за никоя друга порода не съм чел или чувал толкова много различни и хубави качества да притежава,каквито притежава добермана

Ако имах къща с хубав голям двор, признавам си, че бих гледала...

Публикувано изображение

Отглеждането на Ротвайлер цели създаването на бликащо от сила куче.

Ротвайлерът е средно голямо-голямо набито куче, нито тромаво, нито леко, нито дългокрако или с къси крака.

Привързаност към къщата и двора,буден с добро обоняние.Издръжливостта му е висока,обича водата и децата.Не е страстен ловец.

В апартамен обаче, ако реша да гледам куче...Ще бъде....

Публикувано изображение

Чихуахуа е много грациозно, подвижно, забавно и с развит интелект куче, необичайно предано и вярно на господаря си.

Обича разходките въпреки миниатюрните си размери. То е много чистоплътно, желан обитател на всеки дом.

На мен си ми харесват ротвайлерите. Имахме такъв. А за немските овчарки съм чел, че има доста голям риск да стане инвалид, заради по-извитите кости на задницата.

Глас за ротвайлера. Изключително куче. Удобно за апартамент. Вярно до гроб на стопанина си. И все пак не забравяйте че всичко зависи от обучението.

Много зависи за какво ви е кучето. Дали ви трябва за охрана, дали за домашен любимец за възрастни хора или пък за приятелче на децата, дали за лов / и там пак зависи за какъв точно лов/, дали за гъзария. Но при всички случаи трябва да ви е ясно, че ще ви се наложи коренно да си промените режима на живот. Е, добрата новина е, че кучкарите живеели по-дълго :help wanted: До тук прочетох, че съществуват немски овчарки, ротвайлери и хъскита..... Руския черен териер /КГБ-териер/ по нищо не отстъпва на ротвайлера, между другото. Изключително злобно и много подозрително към чужди хора псе. И в същото време много добре се поддава на дресировка. По принцип всички териери са много пъргави и безстрашни. Идеален за деца и за охрана на дома е ерделтериера / не съм го виждала в България/. Обикновено рижав до керемидено-червено сладур. Смело куче, без да е злобен. Изглежда сериозен и е много внимателен и грижовен към децата. Инстиктивно пази по-малките и се грижи за тях. Виждала съм как го прави - просто избутва противника. Не е скандалджия. Кери блу териерите са порода специално отглеждана за лов на мечки. Много сериозен противник. Добродушния им рунтав вид лъже. Много агресивен спрямо други кучета иначе е безкрайно предан към стопанина си и много добър с децата. Въпреки това е доста “инатлив” и изисква твърдост във възпитанието. Ако искате предано приятелче, което да положи глава на колената ви и да ви погледне влюбено – вземете си кокер-шпаньол. Весело куче, извираща енергия и много добър птичар. Откажете се от идеята да го научите да върви до вас на къса каишка – той върви на зиг-заг. Така се вдигат патиците. Инстинкт. Обожава игрите и децата. Но с възрастта става малко проклет. Нюфаундлендите са големи добряци. Тук ударението е на “големи”. Седях един път до един нюфаудленд. Казваше се Кинг. Боже. Стърчеше над мен с една глава. Ходещ китеник, който не може да стои изправен под масата. Ако си вземете такъв вземете си и четки за ресане. Няма как. Това руно трябва да се поддържа. Страхотен плувец. Използват го за спасяване на удавници. Един си беше пийнал и влезе във водата да се прави, че потъва. Е, Кинг го спаси. От къде да знае, че оня само се преструва. Изключително любвеобилни. Имам няколко падания в снега когато Кинг ме издебваше да ми се радва. А бяхме просто съседи. Ако сте с уравновесен характер. Спокоен и немногословен. Ризеншнауцера е точно за вас. Разумно, спокойно куче, изключително внимателно и демонстрира агревисност само когато действително се налага. Много добре знае цената си и е готов да ви защитава до последно. Не досажда. Но внимателно наблюдава отстрани готов да се намеси.

Аз гледах ерделтериер 1година, преди да ми я откраднат. Има ги в българия, стигат до среден ръст. Нямат нищо общо като цвят с керемидено червеникавото. По-скоро са светло охрави с тъмно сиво-черно. Мускулести, типични териери, отлични за сурови условия-гъста, дебела, силно къдрава козина, добре оформени "ботушки" и бретон. Игриви и много често лигави. Мой приятел гледа един такъв сладур - Оникс :) Да му е жив и здрав!

Хъскито много ясно.

Хъскито е доста диво като порода, ненапразно казват че генетично е най-близо до вълка. Иначе са интелегентни, но и буйни. А и се скубят през лятото

Ако искате предано приятелче, което да положи глава на колената ви и да ви погледне влюбено – вземете си кокер-шпаньол. Весело куче, извираща енергия и много добър птичар. Откажете се от идеята да го научите да върви до вас на къса каишка – той върви на зиг-заг. Така се вдигат патиците. Инстинкт. Обожава игрите и децата. Но с възрастта става малко проклет.

Сладури, хем блондинки, хем интелегентни :-)

Нюфаундлендите са големи добряци. Тук ударението е на "големи". Седях един път до един нюфаудленд. Казваше се Кинг. Боже. Стърчеше над мен с една глава. Ходещ китеник, който не може да стои изправен под масата. Ако си вземете такъв вземете си и четки за ресане. Няма как. Това руно трябва да се поддържа. Страхотен плувец. Използват го за спасяване на удавници. Един си беше пийнал и влезе във водата да се прави, че потъва. Е, Кинг го спаси. От къде да знае, че оня само се преструва. Изключително любвеобилни. Имам няколко падания в снега когато Кинг ме издебваше да ми се радва. А бяхме просто съседи.

И бих добави подобно за санбернарите, големи животинки, спокойни, но не преливат от интелегентност

Ако сте с уравновесен характер. Спокоен и немногословен. Ризеншнауцера е точно за вас. Разумно, спокойно куче, изключително внимателно и демонстрира агревисност само когато действително се налага. Много добре знае цената си и е готов да ви защитава до последно. Не досажда. Но внимателно наблюдава отстрани готов да се намеси.

Странно куче, със собствен характер, не е лесен за възпитаване и обучение

Далматинец :speak:

Питбулчета и йоркитаааа... Сега си взех малко йоркширче- Шантал, голяма красавица и ужааасно гальовна!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.