Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аура и Ефектът на Кирлиан

Featured Replies

Аурата може интуитивно да я усетим от благодатта, която излъчва даден човек от себе си, или пък който притежава зрението, да я види в цветова гама. Цветовете на аурата ни дават информация за нивото на съзнание, за емоциите, мислите, способностите и жизнената енергия на даден човек.

Това, което тя ни показва около дадения човек, свидетелствува докъде той е стигнал в своето развитие.

"Невероятното откритие или изобретение на съпрузите Кирлиан е толкова велико и значително, че дори е трудно да си представим какво огромно влияние ще има то в много области от нашия живот… Изобретението на съпрузите Кирлиан е също толкова важно, колкото стартът на първия космически кораб например…" (Гр. А. Й., 6.11.1960 г.).

Ето и малко инфо за Кирлиан тук ,тук и тук

Представете си ако приложим на практика откритието на Кирлиан в живота.Примерно,когато някой трябва да бъде нает на някаква длъжност, се провери излъчването на неговата аура и цветовия и нюанс.Това би било един детектор на лъжата,който никога не би излъгал. Разбира се, някой ще каже, ами тези с черните аури,къде ще отидат ,и какво ще правят. Това ще е индикатор,че тези хора се нуждаят от помощ и любов и при благоприятни обстоятелства би могло да еволюират.

Представете си събиране на ООН или на Г8 предавано по телевизията,но с излъчване на техните аури.Колко бързо би се променил света ,и колко хора биха заели истинското си място.Разбира се може и да се разочароваме,защото може да се окаже ,че света е доста черен.

Ето и малко комерсиална информация за цветовете на аурата тук и тук

Ще се радвам да споделите възгледите си ,оставяйки отпечатък от аурата си.

Черни аури не ще да има, но с много гъсти и тъмни размито-облакопобни петна...

Цветът обаче много може да зависи от моментното състояние и е прекалено грубо да се каже, че е показател за нивото на съзнание.

Има защо повечето от нас да нямат сетивата за нейното по-осезателно възприемане, но тези, които са на друго мнение - да се радват, че все повече и повече ще се появяват тези възможности. Твърде скоро и твърде бързо.

Иначе, самото понятие "аура" е доста относително според мен.

Иначе предходният пост ме подсеща за една интересна постановка, с която се занимахме преди години в един друг форум - кое е по-правдиво: една потенциална способност за всеобщо четене на мисли да е резултат, или да предизвика тяхното сравнително изчистване.

Редактирано от венци (преглед на промените)

• Автор
Не сме дорасли да обичаме всички, и ще има отритнати, забравени, пренебрегнати, заради цветови гами, които на своите нива няма да разбират и виждат.

Ами нали точно за това ще послужи откритието на Кирлиан,всеки ще може да види аурата на другия,уредите могат да се усъвършенстват стига да се тръгне в тази посока.

Мисля,че хората с положителните цветови аури не биха отритнали и пренебрегнали другите,а напротив биха им помогнали,защото това ще бъде тяхната същност,да помагат в развитието на останалите.

Цветът обаче много може да зависи от моментното състояние и е прекалено грубо да се каже, че е показател за нивото на съзнание.

Венци ,аурата не може да се разшири за момент ,или от червена да стане виолетова за момент, и мисля че въобще няма да е грубо да се съди от цвета ,бъдещето ще покаже.

Иначе, самото понятие "аура" е доста относително според мен

Какво имаш в предвид ?

Аз се питам друго... - какво има след аурата? Сега не я виждаме. Когато я видим, какво няма да виждаме...?

Няма да виждаме астрала,ментала от които с времето и опита трябва да се освободим,докато не остане огненото непреходно тяло,в това вярвам аз.

В интерес на истината мога да кажа за себе си, че въпросът не ме вълнува, не мисля и да споря.

Т.нар. еволюционно развитие преполага твоя въпрос Инфи, но както някои го определят като възходяща спирала, така други го познават като хоризонтала. Там вертикалата е нещо друго и въобще не би се фокусирала към сетивностите, или финоматериалните метаморфози, пък били те и съпъстващ фактор във всеки Път (специално за Трихи: път).

Аз се питам друго... - какво има след аурата? Сега не я виждаме. Когато я видим, какво няма да виждаме...?

Ха, ха миличко - говори от свое име. Моя луда скромност я вижда. Макар че засега - само от време на време и без да различавам цветове - трептяща "мъгла" която обгръща тялото и образува "вихри" или "стълбове" на определени места.

Ако някой иска да се научи, може да пробва като постави ръцете си една срещу друга на 10-20 см разстояние и наблюдава пространството между дланите. Ключът е да не се опитваш да видиш нещо определено - просто да оставиш погледа да се рее в това пространство - състояние на не-очакване, неутралност, непредубеденост.

Става по-лесно ако човек го съчетае с бавно и дълбоко диафрагмено/коремно дишане, както и сутрин веднага след ставане от сън или след упражнения за релаксация/медитация.

Ха, ха миличко - говори от свое име. Моя луда скромност я вижда. Макар че засега - само от време на време и без да различавам цветове - трептяща "мъгла" която обгръща тялото и образува "вихри" или "стълбове" на определени места.

И сигурен ли си, че това е аурата? То пък и аз казах, че тя е нещо относително, но това, което виждаш не е точно това, което се има предвид с отварянето на темата.

Според мен ти виждаш по-скоро нещо като торсионно поле. А също от физична гледна точка може да се приеме за гравитационното леко изкривяване на пространството около телата. Специално при хората има и повече вихри, защото именно торсионните вихри са носители и на активна информация, която предимно хората излъчват чрез психо-емоционалните си насочености.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Това, което хората наричат аура, е една доста сложна структура около и в човешкото тяло. С огромно удоволствие четох преди доста време книгата "Третото око" на Лобсанг Рампа, който твърди, че е тибетски лама, получил задача да направи апарат за наблюдение на аурата от хора, които се занимават с лечение, но нямат развита способност да виждат. Книгата е много увлекателна. Но от нея и от всичко, което съм чела на тази тема, научавам следните неща: Умението да вижда аурата за човека не е ново, а е старо. Умение, което той при т.нар своя еволюция е загубил. И хубаво, защото злоупотребява с такива умения.

Кирлияновият ефект показва нещо, на какво точно- няма еднозначно мнение. Показва някакво поле около тялото, но какво общо има то с това, което виждащите виждат около човешкото тяло? Най- малкото размерите не съвпадат... Да не говорим за изумителната игра на цветове, която виждащите аурата описват, която не се наблюдава при кирлияновия ефект.

Но какво от това? Кирлияновият ефект може да служи за диагностика съвсем добре. Виждането на аурата- също. Това е общото между тях. Но ни най- малко не ги прави идентични. И пак питам: Какво от това? И с виждане и без виждане, това човешко същество е достатъчно ... няма да кажа какво, че тук има докачливи люде.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

изчетох фнимателно линковете и постовете по-горе (особенно някои , cool.gif ) и се заинтересувах наистина от откритието.Занете ли , че през още през далечната 1949 г. Кирлиан регистрира патент за "Метод за получаване на фотографски снимки на различни видове обекти". През изминалите 55 години са създадени различни модели на Кирлиановия ефект. Сред най-изявените учени в тази сфера са Инюшин (Казахстан), Мос, Джонсън, Тилър, Крипнер и Друкер (САЩ), Коротков (Русия), Шадурия (Грузия), Антонов (България), Зайдъл (Германия).

Ето това е снимка на съпрузите

Kirlian%20Кирлиан.jpg

Доказва се, че Кирлиановата фотография дава информация за разпределението на електричното поле във въздушната междина между обекта и регистриращата среда по време на разряда (Антонов, 1979).

Експериментите се извършват във високочестотното (ВЧ) електрично поле и също така с прозрачен електрод от хостафан (Антонов, 1984). Този вариант на Кирлиановия метод се дефинира като селективен високочестотен разряд (СВЧР). Проводимостта на обекта не се отразява върху електричния образ. Неговото формиране зависи от разпределението на диелектричната проницаемост.

В много изследователски лаборатории Кирлиановият метод се прилага за изследване на способностите на биотерапевти. В Научноизследователския център по медицинска биофизика (НИЦМБ) се използва методът на СВЧР. Приложеното напрежение на електрода на прибора е U=15 kV при честота ν =15 kHz. За единадесет години са направени 1850 ВЧ фотографии.

Тоест-върху метода се работи активно, но за сега-в изследване на бионерготерапевтите и разликите им с аурите на обикновенния човек.

Кое различава ореола на един биотерапевт от този на обикновен човек? Това са неговите размери и в повечето случаи има разряд в областта, където палецът контактува с фотоемулсията.

Разрядните ореоли са три вида – корона (Масандилова), хало и точковиден:

kirlian_spotted_.jpg

тип "точковиден

kirlian_halo_.jpg

тип "хало"

kirlian_corona_.jpg

тип "корона"

Ето това е "цветна" снимка на аурата на човек без биосензитивни способности :

kirlian_b8_corinnabiige_.jpg

а това е на човек със такива :

kirlian_b12_petra_kademann_.jpg

Това, което предлага Агни-да се ползва методът, като вид "детектор" на лъжата и в момента се ползва-но за откриване и разделяне на истински биоенерготерапевти от обикновенни шарлатани.На тази страница, от където почерпих и част от поста си, има данни за изследване в Германия, където от 9 такива лица, които са претендирали да са "екстрасенси", в същност са се оказали само 3-ма със подчертани аури.

За момента данните , които са натрупани във световен мащаб не позволяват да се правят други изводи от снимките на човешката аура.методът е ограничен и поради друга причина, според мен : представете си, че ако се натрупат достатъчно данни, от които да се правят и качествени анализи.....

Мислите ли, че властимащите-правителствата, ръководителите на фондации, корпорации и т.н. ще поискат да се зане как изглежда аурата им? Мислите ли, че ще бъдат отпуснати фананси за да се прави масов скрининг на населението ?

Пък и самите хора-дали някой ще иска другите да виждат цвета на истинската му същност?

Знаете, че хората са лицемери. Всеки си е сложил по някоя маска и се крие зад нея.Един се преструва на грижовен баща, на пуритан, а всъщност вечер отива в публичния дом.Друг е професор, а веднъж месечно отива в парка и убива случайни минувачи....

Мислите ли, че хората ще поискат да се изследват и да им паднат удобните маски?

Аз не мисля така...

edit : забравих да покажа как изглежда апаратът :

c3_transparent.jpeg

cool.gif

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Аз не мисля така...

Някои хора биха поискали,но изглежда тези ,които се грижат за нашето „благополучие” не биха.Защо наистина се получава така,защо хората,които трябва да ни осигуряват по-светло бъдеще винаги са хора с тежки маски.

Май наистина ще се окаже,че аурата на света е доста черна.

Трихо благодаря за публикуваната информация. :)

Пък и самите хора-дали някой ще иска другите да виждат цвета на истинската му същност?

Знаете, че хората са лицемери. Всеки си е сложил по някоя маска и се крие зад нея.Един се преструва на грижовен баща, на пуритан, а всъщност вечер отива в публичния дом.Друг е професор, а веднъж месечно отива в парка и убива случайни минувачи....

Аз не мисля така...

Е как така ще се разкриват какви са-за лицемерите говоря-не им е удобно

sad.gif

Иначе аз не се срамувам от Душата си и от аурата й

Някои хора биха поискали,но изглежда тези ,които се грижат за нашето „благополучие” не биха.Защо наистина се получава така,защо хората,които трябва да ни осигуряват по-светло бъдеще винаги са хора с тежки маски.

Май наистина ще се окаже,че аурата на света е доста черна.

Eхе, що за черни мисли...

Аз пък не мисля, че всички са с маски и още повече пък тежки. Тук виждам много хора, които са без никакви маски и ще ви кажа защо - много са красиви лицата им. Виждам много чисти хора, някои са дори като бебета. На тези най-много се радвам. Не е толкова черна аурата на света, не слушайте черногледите.

Това че и да не се вижда , аурата би могла да се усеща трябва да е вярно. Обикновено не виждам хората с ясно изразен ореол или сияние, с някои изключения. В единия случай леко се шашнах от това, което видях. Защото тогава не го очаквах.Двама души, сравнително близо един до друг- единият бе обвит в нещо като черен облак, който по никакъв начин не закриваше чертите му, сякаш излъчваше много тъмна светлина, може би като нощна лампа от черен мрамор. Другият- светеше подобно на електрическа крушка, жълтеникав нюанс. Контраста беше забележителен. И тогава и сега съм на сто процента сигурна, че цветовете отразяваха мислите и емоционалното им състояние. Още повече, че тримата бяхме заедно цялата сутрин и възникна един конфликт между нас.

Никога не съм говорила или писала за това, но тази тема седмици наред ме провокира, реших че трябва да го споделя. Абсолютно съм убедена, че аурата се мени постоянно в зависимост от емоционалното и здравословно състояние на човек, макар че когато е в едно устойчиво здравословно и емоционално състояние, напълно спокоен, си има специфичен цвят. Такива са ми “наблюденията, ако мога да го нарека така, щото я усещам или виждам, но много смътно и не винаги.Тя се мени постоянно при един и същ човек.

Няколко пъти се срещах с един йога, който постоянно медитира и мога да кажа, че наистина е един свят човек. Това последното- защото сякаш има едно бяло излъчване, но е много по-различно от другите- някак съвсем пастелно,фино и нежно, много различно от останалите- те са като от електрическа крушка.Ако някой разбира какво имам предвид, нека да пише, може и на лични.Не съм сигурна дали може да се обсъжда такъв въпрос във виртуалното пространство без да можем да си виждаме аурите-хе-хе- шегувам се.

Атлантида, ти май наистина си вярваш, че виждаш аури. Абе хора, като пишете в този форум, замисляте ли се наистина, какво пишете всъщност. И преди някой модератор да ми изтрие мнението, нека малко прочете и той, какви неща се пишат тук.

Аз също съм чел за тези, така наречени аури, и съм склонен да вярвам, че ги има, но когато някой едва ли не се изкарва тук, че вижда тъмни облаци и не знам какво си, съжалявам, но много смешно звучи.

momolord, всеки човек е "обвит" в своето електромагнитно поле. Надявам се , че не оспорваш този факт. Що се отнася за аурата както подчертах в началото - само понякога,много рядко : "Обикновено не виждам хората с ясно изразен ореол или сияние, с някои изключения".

Случаят, за който писах е много интересен заради контраста- наистина се опитах да го опиша максимално точно.

Това се случи преди 15 години- наистина за първи път реших да споделя, явно не е било случайно,че не съм казала на никой. Макар че не виждаме инфрачервените лъчи, примерно и не чуваме ултразвука- те съществуват, безспорен факт. Човешките възприятия са си в много ограничен диапазон. А и някои наши способности тепърва ще развиваме.Телепатия например.(Май не трябваше да я споменавам и нея, съвсем се забиваме в неизследвани територии, но не значи че не съществуват, нали.)Абсолютно съм сигурна, че има аура около нас, защото както вече казах, макар и смътно и рядко, със сигурност я "регистрирам". Аз лично също не приемам нищо на доверие, особено такова нещо. Но човек трябва да е отворен и да знае, че извън това което можем "да пипнем" има доста други неща.Съжалявам, че така те скандализира постинга ми.

Аз пък не мисля, че всички са с маски и още повече пък тежки. Тук виждам много хора, които са без никакви маски и ще ви кажа защо - много са красиви лицата им. Виждам много чисти хора, някои са дори като бебета. На тези най-много се радвам. Не е толкова черна аурата на света, не слушайте черногледите.

Тук елесно, maat-защото точно и това е едино от "предимствата" на виртуалното общуване-да можеш да покажеш истинмското си лице-без преструвките и маската.

Но и недостатък-защото пък може да стане и обратното-да си избереш нова, специална интернет-маска с която да се показваш.

Може и няколко да си направиш-няколко ник-а и със всеки да си различна личност....

Маски-какво да се прави :headphones:

Атлантида, ти май наистина си вярваш, че виждаш аури. Абе хора, като пишете в този форум, замисляте ли се наистина, какво пишете всъщност. И преди някой модератор да ми изтрие мнението, нека малко прочете и той, какви неща се пишат тук.

Аз също съм чел за тези, така наречени аури, и съм склонен да вярвам, че ги има, но когато някой едва ли не се изкарва тук, че вижда тъмни облаци и не знам какво си, съжалявам, но много смешно звучи.

Добре де-имаш си право на мение-никой не ти го оспорва.Никой и няма да те трие постовете, стига да отговарят на правилата на форума и добрия тон.

Прочете ли линковете от първия пост ? прочете ли линкът от моя пост-за скрининга на екстрасенси по метода на Кирлиан ?

Прочети-и после се изкажи .

атлантида-мислила си да се подложиш на метода на Кирлиан ? Ако бях на твое място-щях да отида задължително за да разбера-имам ли дарба или не.

В България се занимава доц. д-р Игнат Игнатов (Научноизследователски център по медицинска биофизика) в София.

Всъщност, прочетох линковете в темата. Заинтригува ме доста, и се поразрових и в google за да прочета повече неща. Има доста обширна информация за въпросните аури и възможността на човешкото око да ги види. Замислих се над факта, че някъде в прочетените статий беше споменато, че човек би могъл да види аурата на друг човек, ако е преживял много голям стрес от някакво събитие, като загуба на близък човек примерно.

Атлантида, съжалявам, че бях толкова рязък. Склонен съм да повярвам, че виждаш нещо, и наистина не е зле да последваш съвета на Trichocephalus.

Ха, представяте ли си, какво би станало, ако всеки би могъл да вижда аурата на всеки. Това би променило коренно човешката същност, всеки ще е отворена книга за другите, и те за него. Доста е плашещо.

• Автор

Не черни мисли Маат а просто реалност,хубаво е човек да е настроен позитивно,но винаги да бъде нащрек.

Маат аз виждам и упадъка на обществото,не само чистите и красиви хора.Не искам да бягам и отричам хората с черна аура,защото тях ги има и повярвай ми,те някой ден ще бъдат чисти ,като сняг,но за мен това няма да стане,като отричаме тяхното съществуване. А може би и аз съм един от тях,защото човешкото мерило за добро е едно, а на Бог явно друго.

Маат аз не виждам аурата на света,но съдейки по това което виждам с физическите си очи виждам че света отива към гибел.Не е нужно да си черноглед,или да използваш метода на Кирлиан, за да виждаш реалността.

Ха, представяте ли си, какво би станало, ако всеки би могъл да вижда аурата на всеки. Това би променило коренно човешката същност, всеки ще е отворена книга за другите, и те за него. Доста е плашещо.

Момолорд,според някои източници,след като умреш попадаш в астралните нива на планетата ни ,и там не можеш да скриеш мислите и чувствата си,там не можеш да говориш ,а управляваш същноста си само чрез тях,тоест си отворена книга.Не мислиш ли ,че ако тук не крием мислите и чувствата си там ще ни бъде по лесно ?

Разбира се ,ако си атеист не е нужно да ми отговаряш.

Всичко е наред,momolord.

Това което си написал за стреса- точно така беше.

...

атлантида-мислила ли си да се подложиш на метода на Кирлиан ? Ако бях на твое място-щях да отида задължително за да разбера-имам ли дарба или не.

В България се занимава доц. д-р Игнат Игнатов (Научноизследователски център по медицинска биофизика) в София.

Много интересна информация, благодаря.

Не черни мисли Маат а просто реалност,хубаво е човек да е настроен позитивно,но винаги да бъде нащрек.

Маат аз виждам и упадъка на обществото,не само чистите и красиви хора.Не искам да бягам и отричам хората с черна аура,защото тях ги има и повярвай ми,те някой ден ще бъдат чисти ,като сняг,но за мен това няма да стане,като отричаме тяхното съществуване. А може би и аз съм един от тях,защото човешкото мерило за добро е едно, а на Бог явно друго.

Маат аз не виждам аурата на света,но съдейки по това което виждам с физическите си очи виждам че света отива към гибел.Не е нужно да си черноглед,или да използваш метода на Кирлиан, за да виждаш реалността.

агни,

Чувствата не мамят. Мамят само съставените по тях съждения.

Да, има всякакви хора - ми шарен свят, иначе би бил скучен и сив.

Споко, ти светлееш доста. :no-no:

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Момолорд,според някои източници,след като умреш попадаш в астралните нива на планетата ни ,и там не можеш да скриеш мислите и чувствата си,там не можеш да говориш ,а управляваш същноста си само чрез тях,тоест си отворена книга.Не мислиш ли ,че ако тук не крием мислите и чувствата си там ще ни бъде по лесно ?

Разбира се ,ако си атеист не е нужно да ми отговаряш.

Ами може да се каже, че съм атеист, тъй като не робувам на някаква религия. По-скоро съм реалист, опирам се на собствената си вяра в собствените възможности, не на някаква измислена. Ще ти отговоря, защото точно във въпроса ти се крие отговора и разликата между мен и теб. Ти вярваш в нещо, което не си видял, и не знаеш дали съществува, докато аз вярвам на очите и сетивата си. Ти се ровиш в някакви мистерии за задгробен живот, мен слабо ме интересува дали има такъв. Ако има, още по-добре, ако ли не, предпочитам да изживея този си живот както трябва.

Ами може да се каже, че съм атеист, тъй като не робувам на някаква религия. По-скоро съм реалист, опирам се на собствената си вяра в собствените възможности, не на някаква измислена. Ще ти отговоря, защото точно във въпроса ти се крие отговора и разликата между мен и теб. Ти вярваш в нещо, което не си видял, и не знаеш дали съществува, докато аз вярвам на очите и сетивата си. Ти се ровиш в някакви мистерии за задгробен живот, мен слабо ме интересува дали има такъв. Ако има, още по-добре, ако ли не, предпочитам да изживея този си живот както трябва.

Това е много хубаво - да вярваш в собствените си възможности. А знаеш ли докъде се простират те?

Истината е, че човек не познава способностите си, докато не ги изпробва.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Това е много хубаво - да вярваш в собствените си възможности. А знаеш ли докъде се простират те?

Истината е, че човек не познава способностите си, докато не ги изпробва.

Не зная, за съжаление, може би никога няма да узная. Един живот не стига, както беше казал някой. Но със сигурност вярвам, че човек е способен на неподозирани неща. Просто трябва да разбере как да отключи тези си свои възможности. Аз вярвам, че все някога, това ще стане, но в някой друг живот.

Сега ми хрумна да ви задам един въпрос от вашата компетенция. Вярвате ли в прераждането?

Не зная, за съжаление, може би никога няма да узная. Един живот не стига, както беше казал някой. Но със сигурност вярвам, че човек е способен на неподозирани неща. Просто трябва да разбере как да отключи тези си свои възможности. Аз вярвам, че все някога, това ще стане, но в някой друг живот.

Сега ми хрумна да ви задам един въпрос от вашата компетенция. Вярвате ли в прераждането?

Знаеш ли, ти имаш най-истинската вяра на света. В друго не ти трябва да вярваш.

Знаеш ли, ти имаш най-истинската вяра на света. В друго не ти трябва да вярваш.

Знаеш ли, много си мила :whist:

И май си права за вярата.

infinity1305, мерси за линка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.