Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3D MARK VANTAGE Резултати

Featured Replies

Хайде да споделим кой какво изкарва на новия бенчмарк с трайъл код

аз - 3DMark Score P3803 3DMarks

CPU Score 8675

Graphics Score 3204

Онлайн Резултат

на q6600 nvidia 8800GTS 320MB всичко на стандартни настройки - без овърклок

ПС Ако има друга тема съжалявам не намерих.

Редактирано от erasernew (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 16,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Този пост може да ми го изтриете после. Само искам да питам .... До колкото знам на този марк има 4 възможности за тест, изискващи съответно все по-добри видео карта и монитор (всмисъл поддържащ 1920х1440). Та въпросът ми е - какво ще стане, ако тествам на най-високия тест с монитор неподдържащ 1920х1440? ...

И още един въпрос - вашите резултати на коя степен на теста са?

Днеска мислих как да се излъжа да си кача Виста и Вентидж ... но не ми се трие нищо в момента, а нямам място за Виста. Дано темата остане, за да може и аз някой път да си постна резултата, който няма да мине Р3000 Публикувано изображение

Ако не си платил, имаш право само на един тест, на една резолюция и никакви настройки!

Tе са следните:

Публикувано изображение

Mежду другото да споделя, че теста е много грозен, сравнително глупав и няколко класи под 3DMark'06, просто някаква пародия на бенчмарк, която ако скоро не и пуснат някаква кръпка да оправи проблемите, най-вероятно няма да има успеха на предшествениците си!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Ако не си платил, имаш право само на един тест, на една резолюция и никакви настройки!

Tе са следните:

Публикувано изображение

Mежду другото да споделя, че теста е много грозен, сравнително глупав и няколко класи под 3DMark'06, просто някаква пародия на бенчмарк, която ако скоро не и пуснат някаква кръпка да оправи проблемите, най-вероятно няма да има успеха на предшествениците си!

За разлика от предишните бенчмаркове, този има изготвени готови профили за тестване, които не сменят само резолюцията, AS и AA, а и детайлността и сложността на графиката, точно както при игрите. Четири профила: Entry, Performance, High и Extreme. Като в зависимост от профила, пред резултата се показва различна буква. E за Entry, P за Performance, H за High и X за Extreme. Basic Edition е ограничен само до първите два профила, като Entry е предвиден за 128MB карти, а Performance за 256MB. Нормално за средни настройки на теста (или някоя игра) той да изглежда "грозен".

Колкото до проблемите и кръпките, Nvidia препоръчват последните си бета драйвери за Vantage. AMD също ще пуснат нови драйвери за техните видео карти. Това е нормално. По-ненормално щеше да е теста да излезе официално напълно съвместим с драйверите излязли преди месец. Веднага някой ще каже, че Futuremark и Nvidia или AMD са работили заедно и теста е оптимизиран за Nvidia или ATI например. Почти при всяка нова игра излизат нови драйвери, които оправят проблеми. Най-вероятно ще излязат и пачове за Vantage.

Ето и моите скромни резултати. Обаче при FEATURE TEST 3 драйверите за видеото отказват и теста се проваля. Затова съм пуснал теста без него. В два режима - Entry и Performance. На края на Performance ми излиза грешка, че резултатите не са реални и ми препоръчва да пусна отново теста на по-ниско ниво. Е пусках пак на същото и отново излиза грешката. Има явно някакъв проблем с драйверите на видеото. Като излязат нови или се появи фикс за 3DMark ще пробвам пак.

Това е за момента:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Motherboard: ASUS M2N-E

CPU: AMD Athlon64 X2 Dual Core 5200+ AM2 BOX @ 3.00GHz

RAM: 2 x 1GB DDR2 800MHz SuperT @ 860MHz

HDD: Maxtor 250GB 7200rpm SATA

Video: Sapphire RADEON HD2600XT 256MB GDDR4

PSU: Fortron BlueStorm II 500W

За разлика от предишните бенчмаркове, този има изготвени готови профили за тестване, които не сменят само резолюцията, AS и AA, а и детайлността и сложността на графиката, точно както при игрите. Четири профила: Entry, Performance, High и Extreme. Като в зависимост от профила, пред резултата се показва различна буква. E за Entry, P за Performance, H за High и X за Extreme. Basic Edition е ограничен само до първите два профила, като Entry е предвиден за 128MB карти, а Performance за 256MB. Нормално за средни настройки на теста (или някоя игра) той да изглежда "грозен".

Колкото до проблемите и кръпките, Nvidia препоръчват последните си бета драйвери за Vantage. AMD също ще пуснат нови драйвери за техните видео карти. Това е нормално. По-ненормално щеше да е теста да излезе официално напълно съвместим с драйверите излязли преди месец. Веднага някой ще каже, че Futuremark и Nvidia или AMD са работили заедно и теста е оптимизиран за Nvidia или ATI например. Почти при всяка нова игра излизат нови драйвери, които оправят проблеми. Най-вероятно ще излязат и пачове за Vantage.

High и Extreme профилите ги има само при версии Advanced и Professional (които са платени)

Basic Edition е ограничен само до първите два профила, като Entry е предвиден за 128MB карти, а Performance за 256MB. Нормално за средни настройки на теста (или някоя игра) той да изглежда "грозен".

Basic Edition e ограничен спрямо резолюцията (макс. 1280х1024) няма общо с обема на паметта на картите. Грозен е не за друго, ами защото човечетата на първия GPU тест изглеждат по-зле от който и да е образ от 3DMark'06, много неестествени и много еластични и лъскави... Това не опира до драйвъри, защото когато аз примерно правих теста го правих с последната бета от сайта на guru3d...

Веднага някой ще каже, че Futuremark и Nvidia или AMD са работили заедно и теста е оптимизиран за Nvidia или ATI например. Почти при всяка нова игра излизат нови драйвери, които оправят проблеми. Най-вероятно ще излязат и пачове за Vantage.

Никой не твърди подобно нещо, надявам се не си го изсмуквате от пръстите!

Просто целият марк си е БОЗА... Аз лично го пусках 10-на пъти и единствено космоса си заслужава да се види, другото е ... 18+

Редактирано от pit (преглед на промените)

High и Extreme профилите ги има само при версии Advanced и Professional (които са платени)

Basic Edition e ограничен спрямо резолюцията (макс. 1280х1024) няма общо с обема на паметта на картите. Грозен е не за друго, ами защото човечетата на първия GPU тест изглеждат по-зле от който и да е образ от 3DMark'06, много неестествени и много еластични и лъскави... Това не опира до драйвъри, защото когато аз примерно правих теста го правих с последната бета от сайта на guru3d...

Никой не твърди подобно нещо, надявам се не си го изсмуквате от пръстите!

Просто целият марк си е БОЗА... Аз лично го пусках 10-на пъти и единствено космоса си заслужава да се види, другото е ... 18+

Той и Windows-a е платен... Да не би да си го купил? Всички знаят как стоят нещата.

По-голямата резолюция е равна на по-голямо изискване на обема памет. Тестовете не се правят да са красиви, а да са ефективни. :cheers:

Красотата е бонус.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Той и Windows-a е платен... Да не би да си го купил? Всички знаят как стоят нещата.

По-голямата резолюция е равна на по-голямо изискване на обема памет. Тестовете не се правят да са красиви, а да са ефективни. ;)

Красотата е бонус.

И двете ми ОС (XP / Vista) са платени и това не е проблем... Тук въпросът е не кое и как стоят нещата, а как е ограничен теста!

По-голямата резолюция изисква повече видеопамет, но теста не е определящ и търсещ точни обеми на такава!

Красотата не е бонус, а според мен е необходима, за да просъществува даден тест!

Тестовете не се правят да са красиви, а да са ефективни.

Съгласен съм, само че не виждам никаква ефективност точно в серията 3DMark! В какво по-точно е ефективен този бенч?

• 10 месеца по-късно...

Здр. Ето ги и мойте резултати .... процът е с 28% клок , а рамта е 5-5-5-18 на 900 Мхц . post-167324-1237638245_thumb.jpg

• 2 седмици по-късно...

Втори опит!

Публикувано изображение

Трети опит!

Публикувано изображение

Трябва ли да се казва кое и колко е клокнато?

И следващия опит.

Публикувано изображение

Редактирано от handcream (преглед на промените)

CPU Type-Intel Core 2 Duo E6750, 3533 MHz (8 x 442) L2 Cache-4MB, with COOLERMASTER RR-CCX-W9U1-GP (Default @ 2.6 GHz). Motherboard Name-Gigabyte GA-P35-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset-Intel Bearlake P35 2x2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM Transcend JM800QLU-2G Video Adapter-NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB) by Gigabyte Audio Adapter-Creative SB X-Fi XtremeGamer

post-90055-1238844021_thumb.jpg

post-90055-1238845893_thumb.jpg

Редактирано от mase (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 9 месеца по-късно...

Това е конфигурацията в подписа

незнам дали е добре ?? :huh:post-253056-1268427672,89_thumb.jpg

8800 ГЕФОРСЕ по бърза от моята http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif засега съм наи слаб но не очаквах толкова :)

Редактирано от MUSTI_1 (преглед на промените)

8800 ГЕФОРСЕ по бърза от моята http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif засега съм наи слаб но не очаквах толкова :)

Разбира се че е по-бърза. :D Резултата ти е напълно нормален.

един лек ъп и от мен - съответно с физика и без. С процесор за 24/7, без оптимизаци и с програми в бакграунда - както си ползвам компа обикновено.

Публикувано изображение

• 2 месеца по-късно...

Малко да освежа темата,пък и нещо не ми се връзва работата... С 10.5 2400 точки отгоре за видеото спрямо 10.4 :)

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.