Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Здравейте, аз искам да попитам, коя е най-добрата версия на фотошопа? В момента работя с CS2 и имам чувството, че съм безвръзвратно изостанала. След моята има още няколко по-нови верисии, но не винаги най-новото е по-хубаво от старото. Сега гледам една версия CS6 и се чидя тя ли да бъде, и дали няма да е прекалено сложна, да не стане от Лада да се кача на Изстребител. :whist: Моля посъветвайте ме коя версия да си сложа. :ph34r:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

CS6 е все още в бета период (официално ще излиза пролетта на 2012, може би). :clown: Не забравяй обаче, че със всяка следваща версия хардуерните изисквания се покачват - повече памет, по-голям хард, по-мощно видео и т.н. В последния Ps (CS5) нещата с маските, патовете и "тифецването" са доста по-улеснени и прецизирани. Но пък при работа пълни зверски харда (стигал съм и до 15 GB). Така че много зависи на каква машина ще го ползваш.

Здравейте, аз искам да попитам, коя е най-добрата версия на фотошопа?

Аз ти предлагам да продължиш във възходящ ред, както следва - CS3, CS4, CS5. Между последните две, особена разлика няма да видиш, освен възможността за "изкривяване" в 3D образ. А защо да не си сложиш директно последната версия? - така последователно ще се запознаеш поетапно с новите филтри/ефекти - а не, да ги "вземеш" наведнъж и да се чудиш кое да използваш по-напред.

Твоя воля. :D

Благодаря за съветите, честно казано, колко ще нетвари харда не ме тревожи, защото ми е 2TB. Май наистина ще гледам да мина по-плавно към останалите.

Някой може ли да ми каже как да започна с тази програма? Тоест току-що е свалих и не знам абсолютно нищо как да започна какви снимки да правя и така за да се схване по-бързичко ?

• 4 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже как да започна с тази програма? Тоест току-що е свалих и не знам абсолютно нищо как да започна какви снимки да правя и така за да се схване по-бързичко ?

Що не пробваш да си вземеш някоя книга - не са скъпи и нещата са дадени последователно - иначе уроците в интернет много често са да ти дадът някой проблем и някое от решенията му, което не ти дава много, особенно ако сега започваш.

Редактирано от ayra (преглед на промените)

Търся Photoshop но проблема ми е че след като намерих ЦС 5.1 неможах да го легализирам въпреки че имаше обяснение как става след 2-3 дена пак искаше да си върви като траял. Дайте ми линк към сравнително нова версия на Photoshop, която да може да се легализира.

Търся Photoshop но проблема ми е че след като намерих ЦС 5.1 неможах да го легализирам въпреки че имаше обяснение как става след 2-3 дена пак искаше да си върви като траял. Дайте ми линк към сравнително нова версия на Photoshop, която да може да се легализира.

О, това е много лесно, отивате на http://www.adobe.com и си го купувате!!!

О, това е много лесно, отивате на http://www.adobe.com и си го купувате!!!

Питах от каде мога да сваля хубава кракната версия без да имам проблем с нея.Доколкото до закопуването едва ли има човек който да незнае че е най-добре да я закупиш просто не ми се дават пари на този етап(все пак струва 700$)..след време може би.

Редактирано от AngelFromHell (преглед на промените)

Питах от каде мога да сваля хубава кракната версия без да имам проблем с нея.Доколкото до закопуването едва ли има човек който да незнае че е най-добре да я закупиш просто не ми се дават пари на този етап..след време може би.

Прочетете какво пише в точка 2.10 от правилата на форума!!!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

Прочетете какво пише в точка 2.10 от правилата на форума!!!

http://www.kaldata.c...tion=boardrules

В такъв слачай се извинявам и съжалявам че непрочетох правилата на форума и то от чист мързел.

• 3 седмици по-късно...

Здрасти!

Може ли някой да ми обясни как да постигна този ефект :Публикувано изображение

или да ми даде урок ? :)

• 10 месеца по-късно...

Здравейте, имам малък проблем и се надявам някой да ми помогне.

Правя скинтон за Симс 2-изображението е нормално, но след като го запаметя в програмата за създаване на скинове на симс скинтонът ми изглежда така

http://i146.photobuc...oiella/gdgf.jpg

Проблемът със сигурност не е там, защото ето така изглежда скинтон на друг човек

http://i146.photobuc...ntitled-1-7.jpg , който също го отворих, запаметих и се получи по същия начин..значи има проблем в моя Photoshop.

Опитах да оправя челото, да слея цветовете и уж става, но след запаметяване пак изглежда по показания начин или поне така си мисля. Във формат .bmp се запазват.Някакви настройки ли ми трябват или не използвам правилния инструмент? :ph34r: С CS5.1 работя.

Редактирано от Gioiella (преглед на промените)

Здравейте, искам да сложа текст на една картинка, но текста да е по-пищен и с много завъртулки, така че да го "обвия" около човешко тяло. Та проблемите ми са два. Първо не знам как да обвия текста около тялото и второ, нямам подходящ пищен и извъртян шрифт на кирилица. Някой може ли да ми помогне.

Здравейте, искам да сложа текст на една картинка, но текста да е по-пищен и с много завъртулки, така че да го "обвия" около човешко тяло. Та проблемите ми са два. Първо не знам как да обвия текста около тялото и второ, нямам подходящ пищен и извъртян шрифт на кирилица. Някой може ли да ми помогне.

Първото нещо, което ми идва на ум за увиването е Edit - > Transform -> Wrap

Не се сещам за подобен шрифт на кирилица, но ако искаш ми прати снимката на ЛС, ще се опитам да я напрая, щото е трудно да се обясни

Първото нещо, което ми идва на ум за увиването е Edit - > Transform -> Wrap

Благодаря, ще опитам с това, ако не се получи желаният ефект, ще напиша едно ЛС на gig93. :)

• 2 седмици по-късно...
Ще се съглася с коментара по-горе. Наистина възможностите на Фотошопа са големи,аз се занимавам от няколко месеца и работя горе-долу самостоятелно -без уроци и чудесий,освен ако не ми трябва нещо конкретно,което да не знам,но изобщо нямам никаква представа докъде съм стигнала,като ниво и знания...при всички положения не съм експерт.Както и да е-отклоняваме се от темата.

Иначе по темата. Линк? Ами аз лично нямам - преди имах самия инсталационен на компютъра-една приятелка ми го беше пратила,но самия комп толкова се е скапал,че CS2 изобщо не може да се включи :D Затова използвам CS.Разликите между CS и CS2 са минимални,от това,което аз съм забелязала досега и тъй като ти си начинаещ и не си свикнал още на конкретната версия,можеш спокойно да ползваш и CS.В замунда има една много хубава portable версия,аз лично нея ползвам просто потърси.

CS2 работи мнооооооооого по-добре.

Ако обясниш и как....няма да е зле :P

открих доста лесен начин -

• 3 седмици по-късно...

Здравейте  :)  Може ли да ми преправите една снимка. Снимката е тази - Публикувано изображение

Вместо Varna PC да пише Gaieties с бяло.. Отдолу текста да го няма а картинката отстрани да бъде някаква усмивка . като тази но по-малък размер- Публикувано изображение

Моля помогнете ми ,защото не разбирам от photoshop :)

Заповядаи, дано съм бил полезен:

Публикувано изображение

Братле супер :) .. но отдолу бялата лента я няма .. ако можеш да я сложиш и нея .. :)

Аз я направих.. и мерси златен си пич :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте ..  Може ли да ми направите една снимка.. Фонът да бъде такъв :)Публикувано изображение

И с да пише примерно STUDENTA .. във вода ? :) :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.