Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мисълформите

Featured Replies

"Шесто чувство" с Брус Уилис е страхотен филм.

• 5 седмици по-късно...
  • Отговори 69
  • Прегледи 20,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисълформите това са нашите мечти и желания. Може да се използва и термина визулазияция .За това се казва внимавай какво ще си пожелаеш, защото току виж се сбъднало. Мисълформите ни помагат да разру

• Тя няма какво да прави. Ако ти се задоволиш с постигнатото - умира.

Мисълформите това са нашите мечти и желания. Може да се използва и термина визулазияция .За това се казва внимавай какво ще си пожелаеш, защото току виж се сбъднало.

Мисълформите ни помагат да разрушим/изградим живота около нас - да се излекуваме като по чудо от тежка болест, да забогатеем, да бъдем щастливи.

Препоръчвам ви един филм THE SECRET /2006/

• Автор

Изглежда това е само едната страна на нещата. За другата страна в този филм не се говори, но пък човек може да натрупа доста печален опит. Другата страна е, че веднаж създадената мисълформа е жива, само че няма самостоятелно енергийно захранване. И иска създателят и да се грижи за нея, да я захранва. Тя има право, в края на краищата, но енергията май не е безкрайна...

А и ако си представим , че съм постигнала някакъв вид успех с помощта на пъргава и работлива , обаче жива мисълформа. Какво ще прави тя, за да остане жива и по- нататък?

Изглежда това е само едната страна на нещата. За другата страна в този филм не се говори, но пък човек може да натрупа доста печален опит. Другата страна е, че веднаж създадената мисълформа е жива, само че няма самостоятелно енергийно захранване. И иска създателят и да се грижи за нея, да я захранва. Тя има право, в края на краищата, но енергията май не е безкрайна...

А и ако си представим , че съм постигнала някакъв вид успех с помощта на пъргава и работлива , обаче жива мисълформа. Какво ще прави тя, за да остане жива и по- нататък?

Тя няма какво да прави. Ако ти се задоволиш с постигнатото - умира.

Тук вече ми стана интересно.Почвам да се питам о собствен опит ли говориш и какво според теб могат да правят мисъл-формите?Защото в "тайната" не се говори за мисъл-форми а за нещо друго. cool.gif

Да си представим че е така.Изброй ми всички неща който според теб може да прави една мисълформа,а после и какво не може да прави.

• Автор
Да си представим че е така.Изброй ми всички неща който според теб може да прави една мисълформа,а после и какво не може да прави.

Е, как да изброя? 1,2,3? Мисълформите са продукт на автора си! Каквото той вложи в тях- това правят! Един чудесен образ на тази тяхна особеност виждам в "Понеделник започва в събота" на братя Стругацки. Там маговете са в състояние да правят дубли- създания, на вид- като съответния прототип. Но нямат всички негови качества и не вършат всички неща, което прототипът върши, а само някои- тези, които магът реши, че трябва да изпълнява. И които може да му внедри.

Така някои от нашите мисълформи ни носят успех. Други ни лекуват. Почти като златна рибка. Но чудесата на златната рибка са за отплата, израз на нейната благодарност, докато за чудесата на мисълформите разплатата идва след осъществяването на чудото.:wors:

А какво не може да прави... Не може да се захранва самостоятелно с енергия. Звучи зле, но е така.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Е, как да изброя? 1,2,3? Мисълформите са продукт на автора си! Каквото той вложи в тях- това правят! Един чудесен образ на тази тяхна особеност виждам в "Понеделник започва в събота" на братя Стругацки. Там маговете са в състояние да правят дубли- създания, на вид- като съответния прототип. Но нямат всички негови качества и не вършат всички неща, което прототипът върши, а само някои- тези, които магът реши, че трябва да изпълнява. И които може да му внедри.

Така някои от нашите мисълформи ни носят успех. Други ни лекуват. Почти като златна рибка. Но чудесата на златната рибка са за отплата, израз на нейната благодарност, докато за чудесата на мисълформите разплатата идва след осъществяването на чудото.:speak:

А какво не може да прави... Не може да се захранва самостоятелно с енергия. Звучи зле, но е така.

Това което казваш е много интригуващо.Можеш ли все пак да ми дадеш конкретен пример,ако може от личен опит.Защото има и друго обяснение,не мога да преценя кое е по достоверно.

Тя няма какво да прави. Ако ти се задоволиш с постигнатото - умира.

Или да я асимилираш обратно в себе си. Това когато става въпрос за мечта например, в момента който се осъществи я преживяваш с благодарност за да може да е трайна в реалността.

Редактирано от Candy69 (преглед на промените)

• Автор
Това което казваш е много интригуващо.Можеш ли все пак да ми дадеш конкретен пример,ако може от личен опит.Защото има и друго обяснение,не мога да преценя кое е по достоверно.

Да. Личният пример дава достоверност. Но дали е личен, или измислен, в интернет общуването не може да се разбере. А и всеки сам може да си направи наблюдения. Просто е необходимо да има едно наум и да гледа, колкото се може по- обективно. Ето един пример, който е почти личен. Има ситуация, която желая да се случи. Моделирам я. Тя се случва така, както съм я замислила и моделирала. Обикновено се оказва, че ако искам тази ситуация да се запази, трябва да полагам специални усилия да я поддържам. И все повече. Така моделираната ми придобивка се оказва една бездънна яма за внимание, за енергия. И това е в благоприятния вариант, ако няма допълнителни последствия, които също да искат грижи. Или да се развият така, че моделиращият горчиво да засъжалява за експериментите си.

Само наличието и използването на езика, на словото, на думите в широк смисъл, позволява на хората да “подредят” съзнанията си и ги издига над царството на животните, а с това още повече и над царствата на растенията и минералите, и им помага да станат пълноправни жители на Космоса

• Автор

Животът на човечеството показва ли "подреденост" на мислите?

Като имаме дар слово, също и дар мислене (всъщност с мисленето нещата са ужасно смътни), с каква отговорност ги използваме? И с какво умение?

• 6 месеца по-късно...
Животът на човечеството показва ли "подреденост" на мислите?

Като имаме дар слово, също и дар мислене (всъщност с мисленето нещата са ужасно смътни), с каква отговорност ги използваме? И с какво умение?

С никаква отговорност.

Ех, да можехме без мисълформи...

Четох за едни екстрасенси - май руски, които често ходели в домовете на хората, за да изгонят разни "духове". Те казват, че тези духове всъщност са създадени от хората чрез техните мисли - много дълго са си мислили, пък понякога и със силни емоции за нещо и то се материализира като някакво привидение, което броди от време на време в домовете им. Вие чували ли сте такова нещо? Може да дадете и линк към такава информация.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Не съм чувала за материализиране на мисли, но съм чувала за натрапливости, което е огромен проблем на хиляди хора по света.

има и натрапливи мъдрувания и размишления, които се различават от истинските натрапливости по това, че индивидът ги оценява като смислени, макар и прекалени понякога :blow out candles:

Не съм чувала за материализиране на мисли, но съм чувала за натрапливости, което е огромен проблем на хиляди хора по света.

има и натрапливи мъдрувания и размишления, които се различават от истинските натрапливости по това, че индивидът ги оценява като смислени, макар и прекалени понякога :blow out candles:

Натрапливите са едно психично отклонение, което по мои наблюдения и от информацията, която получих оттук оттам, доста хора страдат от него. Най-вече в детска възраст е по-сериозно положението, после се оправя значително. Но, това са само мои наблюдения.

Тези неща не са съвсем свързани с материализирането на мислите, въпреки, че повтарящите се мисли, както в случая с натрапливите често се материализират. Ама ти не се плаши, ако ги имаш - това не означава, че ще се материализират. Обикновено натрапливите мисли са свързани с чувството, че ще се случи нещо лошо. :beer11:

Мисля, че е най-добре човек да смени временно обстановката, да развали ежедневната рутина, за да се отърве от тях. След това трябва да мисли само положително.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 1 година по-късно...

Скулпторите, картините, филмите, създават много ярки мисълформи. Дали за възстановяването на връзката с Твореца (religio) такива ярки и много точно и еднозначно определени форми спомагат?

По мое мнение - не. Личната ни творческа енергия е сериозна твърдост и препятствие към Него...

Поздрави за полезната тема.

• 7 години по-късно...

Темата е интересна. Нищо, че е отдавна погребана.

В момента, в който се зачетох за мисълформите, направих асоциация с архетипите на Юнг. Дали това, което е оставил Юнг, не е по-научно обяснение за феномена "мисълформа"? Как мислите?

Какво е архетипът, според Юнг? Вродена тенденция, която формира и трансформира индивидуалното съзнание. Матрица, която влияе на човешкото поведение, мисли, идеи, концепции за етика, морал, естетика… Архетипите нямат предефинирана форма. Най-просто казано архетипът е чистият потенциал на формата, която все още не е заела определени очертания в  индивидуалното съзнание. То я използва като извор, импулс, вдъхновение за окончателното оформяне на нещата. Архетипите впечатляват и очароват Аза. Ето защо ние преживяваме огромния им ефект понякога като "божествен" - т.е. способен да предизвика дълбоки, неподозирани, интензивни милсли, идеи, визии, картини, емоции…

• 4 седмици по-късно...
на 22.01.2018 г. в 16:31, Гост написа:

Темата е интересна. Нищо, че е отдавна погребана.

В момента, в който се зачетох за мисълформите, направих асоциация с архетипите на Юнг. Дали това, което е оставил Юнг, не е по-научно обяснение за феномена "мисълформа"? Как мислите?

Какво е архетипът, според Юнг? Вродена тенденция, която формира и трансформира индивидуалното съзнание. Матрица, която влияе на човешкото поведение, мисли, идеи, концепции за етика, морал, естетика… Архетипите нямат предефинирана форма. Най-просто казано архетипът е чистият потенциал на формата, която все още не е заела определени очертания в  индивидуалното съзнание. То я използва като извор, импулс, вдъхновение за окончателното оформяне на нещата. Архетипите впечатляват и очароват Аза. Ето защо ние преживяваме огромния им ефект понякога като "божествен" - т.е. способен да предизвика дълбоки, неподозирани, интензивни милсли, идеи, визии, картини, емоции…

Добре де, защо е нужно в раздел Философия да си пишем за Юнг и архетипи?
Аз мисля, че една книга на български философ, би могла да даде по-адекватни отговори. И обсъждания по и около нея.

https://knigabg.com/index.php?page=book&id=22130

http://projectoria.org/forum/topic/1257/misleni-eksperimenti-i-nauka/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.