Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Става въпрос аз неофициален превод и точно напротив може да навреди, стига някой да знае как, точно нарочно или не може да го направи. Явно се увеличават щом ще бъде добавен. Относно срока никой, никакъв срок не е дал, така че не се знае кога точно.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аз имам проблем с НОД32! При включването на компютъра, антивирусната ми сама се включва и ми изписва следното: "This trial version of NOD32 you are using is now 19 days past 30-day trial period. Update is no longer possible." Появява ми се също 2 полета за да запиша някакви кодове или незнам какво(аз съм много зле с компютрите), и не знам какво да правя??? И като му дам да се ъпдейтва(защото от седмица не се ъпдейтва само) ми изписва същото "This trial version of NOD32 you are using is now 19 days past 30-day trial period. Update is no longer possible." Аз сега не знам антивирусната ми въобще работи ли или не??? Страх ме е вече да тегля!!! А като му дам да се сканира ми се показва това:

965901_orig.jpg

Редактирано от viktorela1 (преглед на промените)

Аз имам проблем с НОД32! При включването на компютъра, антивирусната ми сама се включва и ми изписва следното: "This trial version of NOD32 you are using is now 19 days past 30-day trial period. Update is no longer possible." Появява ми се също 2 полета за да запиша някакви кодове или незнам какво(аз съм много зле с компютрите), и не знам какво да правя??? И като му дам да се ъпдейтва(защото от седмица не се ъпдейтва само) ми изписва същото "This trial version of NOD32 you are using is now 19 days past 30-day trial period. Update is no longer possible." Аз сега не знам антивирусната ми въобще работи ли или не??? Страх ме е вече да тегля!!! А като му дам да се сканира ми се показва това:

965901_orig.jpg

Ползваш версия с пробен период и той е изтекъл. Ако си доволна трябва да си закупиш лиценз. В момента антивирусната програма не се ъпдейтва и реално не служи за нищо. Ако не искаш да купуваш се насочи към някоя безплтна програма като Avast, Avira или AVG.

965901_orig.jpg

Както вече споменаха, пробния период е изтекъл и сега трябва да закупиш лиценз, ако си довол(ен/на) от антивирусната. Другия вариант да продължиш да ползваш пробен период на NOD32 за още 30 дена, е като деинсталираш тази антивирусна и си изтеглиш от тук програмата ESET Smart Security for Windows XP/2000/Vista (32-bit) и я инсталираш. След това, ако искаш да ти е на български език, който не е опасен за антивирусната програма(понеже виждам, че не си на"Ти" с компютрите и мисля, че ще ти е по-лесно, ако е на български), може да се обърнеш към мен на ЛС да ти дам българския превод за версията на програмата, която ти посочих. А ако имаш желание да си закупиш лиценз, от тук можеш да го направиш по три начина, от които единият е, чрез SMS и предполагам е най-удобния. Естествено можеш и да минеш на друга антивирусна програма, но аз лично не ти го препоръчвам. Успех!

Става въпрос аз неофициален превод и точно напротив може да навреди, стига някой да знае как, точно нарочно или не може да го направи. Явно се увеличават щом ще бъде добавен. Относно срока никой, никакъв срок не е дал, така че не се знае кога точно.

Превода, който ползвам е неофициален и смея да кажа, че не е опасен. До сега не съм имал проблем с него. Превода е на Нанко Нанев и е напълно чист от всякакви гадини. Точно този превод след време ще бъде добавен официално в програмата. Естествено, че може да се навреди с превода, като се зарази с вирус или някаква гадина, по тази логика не слагайте и антивирусната програма изтеглена от сайтове различни от официалните, за да не ви навредат.

Инсталирах си Аваст и си сканирах компа(слава богу нямам вирус)! Кога и защо трябва да се регистрирам???

Инсталирах си Аваст и си сканирах компа(слава богу нямам вирус)! Кога и защо трябва да се регистрирам???

При положение, че си ползвала до сега NOD32 нормално е да нямаш вируси. Но да се надяваме, обратното да не е различно. Регистрацията се прави, за да може да ти се обновяват дефинициите на антивирусната програма с цел винаги да си защитена от най-новите вируси. Затова колкото по-скоро се регистрираш, толкова е по-добре за теб. И пак ще те посъветвам, по-добре се върни на ESET Smart Security или ESET NOD32. Съветвам те от дългогодишен личен опит. Успех!

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

От около 2 седмици забелязах, че при изключвана на Skipe иконата на Nod32 изчезва от системният трей.Снощи си преинсталирах Нода, но днес продължи да го прави. Някой има ли идея как да оправя това? Между впрочем след изчезването на иконата проверявам в контролният панел (центъра за защита), където всичко е наред.

Искам да инсталирам NOD32 на компютър без интернет.Въпроса ми е,мога ли да сваля антивирусните ъпдейти на програмата отнякъде и после как(и къде) да ги сложа.

Няма голям смисъл, вирусни дефиници излизат всеки ден, даже по 2-3 пъти някой път. теглиш последна версия някаква, и през време я преинсталираш с по нова която намериш

При положение, че си ползвала до сега NOD32 нормално е да нямаш вируси. Но да се надяваме, обратното да не е различно. Регистрацията се прави, за да може да ти се обновяват дефинициите на антивирусната програма с цел винаги да си защитена от най-новите вируси. Затова колкото по-скоро се регистрираш, толкова е по-добре за теб. И пак ще те посъветвам, по-добре се върни на ESET Smart Security или ESET NOD32. Съветвам те от дългогодишен личен опит. Успех!

Пич, знаем, че от Megalan ви задължават да си слагате NOD32...В момента аз съм със NOD32 3.0.650.0(лицензиран до 30.04.09г.), но...

няма нужда от такава пропаганда от твоя страна! Доста нахална е бих "казал"... Колко нет ще ти увеличат, ако те разберат,

какъв NOD32 пропагандатор си? ;):nono:

Не мисля,че Biskata се явява като пропагандатор на програмата.

Той обяснява как самата тя работи на 100%.

Повечето хора са свикнали да я ползват с разни "магии" от фиксове или крак-ове,и необосновано плюят по нея,след като я сменят с някоя друга.

Не мисля,че Biskata се явява като пропагандатор на програмата.

Той обяснява как самата тя работи на 100%.

Повечето хора са свикнали да я ползват с разни "магии" от фиксове или крак-ове,и необосновано плюят по нея,след като я сменят с някоя друга.

Странно изказване. Ти да бе би да си си платил нода?Аз с него съм имал такива случаи и то лицензирана версия, че направо не ми се говори как един навирен адвокат дето се хвалеше че има най-добрата програма "нод32" изведнъж се оказа без база данни и дойде да се вайка аз това дето съм видял с очите си няма какво да ме убеждавате, самия факт че можеш дая цакнешс фикс ти е атестат затова че компанията не си пази софтуера както трябва едвали щеше да е така ако беше особено качествен. cool.gif

Странно изказване. Ти да бе би да си си платил нода?Аз с него съм имал такива случаи и то лицензирана версия, че направо не ми се говори как един навирен адвокат дето се хвалеше че има най-добрата програма "нод32" изведнъж се оказа без база данни и дойде да се вайка аз това дето съм видял с очите си няма какво да ме убеждавате, самия факт че можеш дая цакнешс фикс ти е атестат затова че компанията не си пази софтуера както трябва едвали щеше да е така ако беше особено качествен. cool.gif

Няма гарантирана Антивирусна програма,поради поне две причини:

1.Вирусите винаги се създават,преди Антивирусните програми да ги засечът и добавят към базата данни.

2.Зад клавиатурното устройство./няма да влизам в подробности/.

Виж мнението на официалният сайт на програмата !

Държа да отбележа,че не съм рекламно лице,не разпостранявам програмата срещу заплащане и нямам намерение да я афиширам,като най-добра !

Искам,тези които я ползват,да са наясно,как се използва и защо може да негодуват !

Няма гарантирана Антивирусна програма,поради поне две причини:

1.Вирусите винаги се създават,преди Антивирусните програми да ги засечът и добавят към базата данни.

2.Зад клавиатурното устройство./няма да влизам в подробности/.

Виж мнението на официалният сайт на програмата !

Държа да отбележа,че не съм рекламно лице,не разпостранявам програмата срещу заплащане и нямам намерение да я афиширам,като най-добра !

Искам,тези които я ползват,да са наясно,как се използва и защо може да негодуват !

Като става въпрос за честота на ъпдейтите там Касперски няма кой да го бие. нода се обновява веднъж дневно, което е недостатъчно. Колкото до задклавиатурното устройство извинявай случвало ми се е лично на мен да си отворя замунда.нет и да мис е напъхат 4 червейя без да правя нищо просто заредих сайта!

Като става въпрос за честота на ъпдейтите там Касперски няма кой да го бие. нода се обновява веднъж дневно, което е недостатъчно. Колкото до задклавиатурното устройство извинявай случвало ми се е лично на мен да си отворя замунда.нет и да мис е напъхат 4 червейя без да правя нищо просто заредих сайта!

Обновява се по - рядко , защото голяма част от вирусите се засичат чрез евристики. Касперски се обновява по 8 пъти на ден точно защото няма евристичен анализ.

Поздрави!

Обновява се по - рядко , защото голяма част от вирусите се засичат чрез евристики. Касперски се обновява по 8 пъти на ден точно защото няма евристичен анализ.

Поздрави!

Тук вече се изказахте неподготвен колега, което ви го показвам нагледно. Касперски притежава евристичен анализатор, което е видно от картинката по долу.

Ще задам един въпрос какво ще се получи ако го засече и не успее да го премахне, различните типове вируси се премахват по различни начини които също са заложени в дефинициите. Ако се осланяте на едни голи евристики си е ваш проблем но аз лично смятам че евристиката ако действително би била способна да подсигури един компютър то тогава нито една програма няма да ъпдейтва дефинициите си, но не е способна. Основното при защитата е бързата реакция на компанията при поява на нов вирус там касперски води и това е показателно.

Поздрави!

post-163281-1211885039_thumb.jpg

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

"""" Основното при защитата е бързата реакция на компанията при поява на нов вирус там касперски води и това е показателно"""" Иска им се да е така на всички - но нещо не се получава ...Все пак темата е за ESET .... Тези 2 програми и в Русия си съперничат по същия начин - това , че са най-популярни никой не може да им го оспори .... Поздрави

"""" Основното при защитата е бързата реакция на компанията при поява на нов вирус там касперски води и това е показателно"""" Иска им се да е така на всички - но нещо не се получава ...Все пак темата е за ESET .... Тези 2 програми и в Русия си съперничат по същия начин - това , че са най-популярни никой не може да им го оспори .... Поздрави

Това е вярно но при едната популярността се дължи на качеството а при другата на рекламата.

Темата е за есет и аз се изказах за нея тъкмо, че по мое мнение е един рекламно надут балон. cool.gif

Това е вярно но при едната популярността се дължи на качеството а при другата на рекламата.

Темата е за есет и аз се изказах за нея тъкмо, че по мое мнение е един рекламно надут балон. cool.gif

Пробвай комбинацията Nod 32 + ProSecurity 1.30 + Comodo Firewall Pro 3.0 и тогава можеш да съпоставяш дали версиите на KIS са равностойни.... Не зная KAV дали ще се сработи с двете безплатни защитни стени - не съм пробвал ... Поздрави

Пробвай комбинацията Nod 32 + ProSecurity 1.30 + Comodo Firewall Pro 3.0 и тогава можеш да съпоставяш дали версиите на KIS са равностойни.... Не зная KAV дали ще се сработи с двете безплатни защитни стени - не съм пробвал ... Поздрави

Значи в службата съм с безплатния касперски, който върви с яндекс онлайн и комодо и съм бетон от всякъде предоволен съм.

"""бетон от всякъде""" го има май само в мечтите - всички програми пропускат по нещо - Комодо я изключиха пред очите ми - причерня ми когато успяха да блокират и връзката ми с корейския сървър - последваха мои преценени контрадействия - така стигнах до някои изненадващи изводи - споделил съм ги в други теми... Поздрави

"""бетон от всякъде""" го има май само в мечтите - всички програми пропускат по нещо - Комодо я изключиха пред очите ми - причерня ми когато успяха да блокират и връзката ми с корейския сървър - последваха мои преценени контрадействия - така стигнах до някои изненадващи изводи - споделил съм ги в други теми... Поздрави

Много неща опират и до настройки. На последните тестове на матусек и дават първо място ако нея изключват то тогава коя не биха могли да изключат. Коя стена препоръвате?

Тука си в голяма грешка относно обновяването за NOD32...Днес например ми се обнови 3 пъти...NOD-а не е fix-нат или crack-нат.

Все ще се намери някой, който да не харесва някоя AV-на програма, но не забравя да спомене за настоящата, която ползва, че е "много яка" ала-бала...Оставете хората да преценят, какво да ползват...всеки има право на личен избор.

Така е, вече NOD32/ESS се обновява повече от веднъж дневно, а не като преди - по веднъж на ден. Наскоро за 1 ден се ъпдейтна 4 пъти, иначе обикновено по 2-3. Не съм с фиксове/кракове.

Лелелелелелелелелелелелеле............... Обновява се една антивирусна програма, когато е наложително. В грешка са Kaspersky, който се ъпдейтва по 15 пъти на ден, защото проактивно не може да засече заплахите и затова го обновяват на всеки 3 секунди. NOD32 по 2-3 на ден, защото заплахите се увеличиха, а проактивно засича повечето заплахи. Затова, че не се обновявал колкото останалите бил зле, не-не..... Май месец, не съм сигурен кога, NOD32 не се обнови нито събота, нито неделя, защото нямаше нужда, не че имаше проблем. Това, ако някога го направи Kaspersky да дойдат да ми се обадят.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.