Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Ами и аз да се включа за малко. Ползвам ESS и съм почти доволен - не яде ресурси колкото KAV, работи бързо и естествено си има и недостатъци. Преди 2-3 дена не засече троянец, който KAV и дори Norton AV го засякоха. И тьй като тук се е появила и една Наталочка - единствената антивирусна програма, одобрена от Министерството на отбраната на Русия е ... dr WEB!

Редактирано от grandpa (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Имам един проблем с ESS. Вчера си сложих ЕСЕТ СМАРТ 3.0.657.0 ... та значи:

Проблема ми е че имам 2 компютъра и на единия съм шернал нет (чрез 2 лан карти всичко 6+)... но след инсталацията на смарт-а не отива интернет до втория комп (като спра защитната стена на смарта и има нет). Какво по-точно трябва да се направи за да си има постоянно нет... Никъде не можах да намеря отговор на въпроса ми (кво ли не правих и не тръгна...). Със Виста съм... някой ако може да помогне да сложи някой снимка с решението.

Като отидеш в Advanced Setup... (F5) -> Rules and Zones и кликнеш на бутона Setup... при Trusted Zone, маркирано ли ти е Allow Sharing ?

Значи в Advanced Setup, погледни в IDS and advanced options -> Allowed services на кое имаш тикче. Опитай да сложиш на всичките и ако тръгне, можеш да започнеш да ги махаш една по една, докато разбереш коя/кои точно трябват. Отделно, в Trusted Zone опитай да зададеш Allow Sharing, а не да е Strict Protection, както на интернет връзката, така и на локалната мрежа. Успех.

Опа, изпревариха ме :)

Редактирано от DeathSpreadeR (преглед на промените)

Като отидеш в Advanced Setup... (F5) -> Rules and Zones и кликнеш на бутона Setup... при Trusted Zone, маркирано ли ти е Allow Sharing ?

Да маркирано е... но пак няма нет на втория компютър, а спра ли защитната стена на есет-а и нета тръгва ohmy.gif

Значи в Advanced Setup, погледни в IDS and advanced options -> Allowed services на кое имаш тикче. Опитай да сложиш на всичките и ако тръгне, можеш да започнеш да ги махаш една по една, докато разбереш коя/кои точно трябват. Отделно, в Trusted Zone опитай да зададеш Allow Sharing, а не да е Strict Protection, както на интернет връзката, така и на локалната мрежа. Успех.

Опа, изпревариха ме :)

Ами имам на първото, третото и четвъртото. Останалите 2 нямат

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Ако си сложа Eset NOD32 на компютър с 512 РАМ, 20 GB хард (бая е стар и мисля, че от там ми лагва цялото pc)

П.П: Която и антивирусна да си сложа компютъра ми става по-бавен при включването..

Изтегли: http://www.trendsecure.com/portal/en-US/th.../HiJackThis.zip

1. Сваляш го в негова собствена папка, например C:\HiJackThis

2. Преименуваш го на "Program"

3. Влизаш в него

4. Избираш до Do scan system and save a log file

5. Копираш, каквото се появи в Notepad и го copy/paste в следващия си коментар тук.

Провери и дали имаш поне 1-2 свободно пространство. Дефрагментираш ли? Ако не, дефрагментирай с помощта на Windows Defragmenter (Start -> Programs -> Accessoriess -> System Tools -> Windows Defragmenter)

Не би трябвало да имаш проблем, не е толкова слаб компютъра от към RAM памет поне.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 5:42:15 AM, on 6/10/2008

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nTrayFw.exe

C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe

C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe

C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\PSIService.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program Files\Winamp\winamp.exe

C:\HiJackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://kaldata.com/

O2 - BHO: SnagIt Toolbar Loader - {00C6482D-C502-44C8-8409-FCE54AD9C208} - C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagItBHO.dll

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O2 - BHO: flashget urlcatch - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll

O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GRA8E1~1.DLL

O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll

O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\3.0.1225.9868\swg.dll

O2 - BHO: FlashGet GetFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll

O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll

O3 - Toolbar: SnagIt - {8FF5E183-ABDE-46EB-B09E-D2AAB95CABE3} - C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagItIEAddin.dll

O4 - HKLM\..\Run: [nTrayFw] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nTrayFw.exe

O4 - HKLM\..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [Flashget] "C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe" /min

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKCU\..\Run: [bitComet] "C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - Global Startup: FlexType 2K.lnk = C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

O4 - Global Startup: SATARAID5.lnk = ?

O8 - Extra context menu item: &Download All with FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm

O8 - Extra context menu item: &Download with FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm

O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll

O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{EFE7A87F-FCCD-4DAA-B8B2-E8EBCB596D2C}: NameServer = 212.116.146.48,212.116.136.2

O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GR99D3~1.DLL

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe

O23 - Service: ForceWare Intelligent Application Manager (IAM) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.exe

O23 - Service: Forceware Web Interface (ForcewareWebInterface) - Apache Software Foundation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe

O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - NVIDIA - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

O23 - Service: ForceWare user log service (nSvcLog) - NVIDIA - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: ProtexisLicensing - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PSIService.exe

--

End of file - 7118 bytes

П.П: Вчера си Дефрагментирах компютъра.

От към РАМ не е много стар.. но хард-а ми е бая зле...

много благодаря,изтрих този файл и ми забърза нета ;)

@GetFun, не виждам нищо нередно в лога, който ми даваш. Съветвам те да направиш една оптимизация на твоя Microsoft Windows, а също така можеш и да хвърлиш едно око на програмите, които се стартират, заедно с твоя Windows и което не ти е нужно го спри. Влез в Start -> Run.. , напиши msconfig, след което отиди на таба Startup и сам си избери, кое да махнеш.

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...892159efdfb2f20

@GetFun, не виждам нищо нередно в лога, който ми даваш. Съветвам те да направиш една оптимизация на твоя Microsoft Windows, а също така можеш и да хвърлиш едно око на програмите, които се стартират, заедно с твоя Windows и което не ти е нужно го спри. Влез в Start -> Run.. , напиши msconfig, след което отиди на таба Startup и сам си избери, кое да махнеш.

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...892159efdfb2f20

Благодаря ти много! Сега ще инсталирам някоя версия на ESET NOD32 и се надявам компютъра ми да не забива..

ааа.. само да попитам какво да си сложа ESET NOD32 Smart Security или ESET NOD32 v.2.7 ?

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

Зависи за какво си платиш !

ESETSmart Security е по-скъп,не може да се плаща за месец,струва 107 лева,но гарантира година Сигурност !

Препоръчвам ти го !

Прегледай все пак и българският форум на програмата,преди да решиш !

http://www.eset.bg/forum/

Благодаря ти много! Сега ще инсталирам някоя версия на ESET NOD32 и се надявам компютъра ми да не забива..

ааа.. само да попитам какво да си сложа ESET NOD32 Smart Security или ESET NOD32 v.2.7 ?

Възможно е файла:

O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

да не е легитимен. Затова ти препоръчвам да пишеш в форума на ESET Bulgaria, където любезно предложиха да ти съдействат за отстраняване на възможен проблем:

http://www.eset.bg/forum/

Fixer като гледам знаеш мого за eset smart security и nod32.Можеш ли да ми кажеш от колко вируса е защитен компютър с инсталиран eset smart security или nod32? А за програмата-доста е добра.Който вика,че не е добра се лъже много.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Можеш ли да ми кажеш от колко вируса е защитен компютър с инсталиран eset smart security или nod32?

За разлика от при някои други антивирусни програми , продуктите на ESET разчичат основно на евристични технологии , което им позволява да засичат неограничен брой заплахи с примерно едно generic обновление.

http://eset.bg/main.php?id=31#h6

Повече за технологията на ESET - ThreatSense

http://www.eset.eu/threat-center/threat-sense

http://download1.eset.com/manuals/ra_ovw.pdf

За повече информация - www.eset.bg , www.eset.bg/forum , 02 813 88 88 , 0700 1 3232

Здравейте!Имам проблем с НОД32.Пускам да сканира, почва си сичко нормално ,обаче намира 3 вируса/изписва ги в червено-това какво значи?/ и изведнъж без нищо да каже спира да сканира.Аз изключвам компа.След като го пусна давам пак скен обаче същата работа.Също така не знам дали изобщо се ъпдейтва.Давам клийн-прави същите гадории като при сканирането.Какво да направя?Моля дайте съвет!

Благодаря за отделеното внимание!

Означава че ги е хванала на евристика и няма модул за изтриване.

Означава че ги е хванала на евристика и няма модул за изтриване.

Не си наясно с нещата,щом търсиш постове отпреди 3 години,за да оплюеш програмата !

Тогава масово се ползваха крак-ове,и фикс-ове/сега е по-малко/и такива проблеми не бяха единични !

Ако програмата е закупена,и вече официалният представител за страната,не помогне/съмнявам се да има тайни от него/,то има опция,да се прати файла в Централата на ЕСЕТ.

Да,но ти откъде да знаеш ?

Сега съм с ESET Smart Security 3.0.657,но виждам,че вече има ESET Smart Security 3.0.667.Искам да знам каква е разликата между двете и как мога да ъпгреитна програмата?Трябва да се изтегли ли или сама се ъпгреитва? :angry:

С твоята парола изтегляш от официалният сайт,новата версия,и я инсталираш направо върху твоята.

При мен стана без проблем.

Ако обаче е нелицензирана,няма да стане !

Промените можеш да видиш ТУК !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Здравейте!От 5-6 месеца съм с NOD32 Antivirus 3.0.621 Final и до преди 2 седмици нямах никакви проблеми с него,докато незапочна да ми забива PC-то при ъпдеит на програмата.Започнах да си я ъпдеитвам ръчно през 2-3 дена,но отново ми забиваше PC-то.Ще съм ви много благодарен,ако ми кажете как да си оправя NOD-а.

Стара версия ! Прочети горните постове и си качи новата версия-3.0.657

Здравейте!От 5-6 месеца съм с NOD32 Antivirus 3.0.621 Final и до преди 2 седмици нямах никакви проблеми с него,докато незапочна да ми забива PC-то при ъпдеит на програмата.Започнах да си я ъпдеитвам ръчно през 2-3 дена,но отново ми забиваше PC-то.Ще съм ви много благодарен,ако ми кажете как да си оправя NOD-а.

Има нова версия на програмата:

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...594f5d7dcf36abb

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...594f5d7dcf36abb

Явно наистина ще трябва да сложа по-нова версия на НОД-а.Смятам да почакам малко да излезне БГ версията.Мерси все пак,че отговорихте на въпроса ми :rolleyes:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.