Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

И след 30 дена пак ще си блъска главата... biggrin.gif

Защо е нужно да качва платени програми за които едва ли ще му се плаща лиценз (още повечет, че кракнатите версии уж не са ефективни) при положение, че има достатъчно на брой добри безплатни решения за домашния потребител?

Имай напредвид, че някои от предложените там програми нямат защита в реално време, а други имат, но тя не е толкова ефективна...Реално изборът при безплатните се свежда до :Avira AntiVir, avast!, AVG, като аз препоръчвам първата...А ако искаш пак да си проверяваш с продуктите на Eset си има и онлайн инструмент и standalone продукт, който намира и чисти намерените неща и не се нуждае от инсталиране (идеален за допълнително подсигуряване)...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=841925

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ако не успееш да обновиш дефинициите - значи им е ясно - ползваш нелицензирано-пиратско копие.... Прецени - имаш много варианти .... Например можеш да изтеглиш и инсталираш Еset Smart Security за срока на безплатно предоставяне - 30 дни .. . .... Поздрави

И след като е ползвал програмата до сега как ще я ползва още 30 дни?????

Съгласен съм с B-boy[styLe] има два пътя - ако държи да е Есет - купува, ако не държи на Есет - има безплатни добри, че даже и много добри

По отношение на NOD32 съм се убедил,че повечето хора които го инсталират и го оставят по-подразбиране/за настройките/ То те винаги имат проблеми.Лично на мои приятели,които се оплакват от NOD ,съм им го конфигурирал,а за конфигурацията има доста написано във форума,АМА КОЙ да чете. След това никой,не се е оплакал от NOD .

Аз,лично никога не съм ползвал лицензиран NOD,не съм ползвал FIX-но винаги съм с най-новите ъпдейти,така,че за 4 години откакто го ползвам,нямам вирус на компа си. А съм го проверявал с различни онлайн скенери.

Ако не те затруднявам, би ли изпратил описание как го правиш; може и на email: [email protected].

Впрочем влязах в този форум, за да споделя моя проблем и да потърся решение от някого (ако е възможно). Аз съм с антивирусната NOD32 3.0.621 от началото на годината и досега нямах проблеми с нея. Само че вчера ми излезе съобщение, че не може да се ъпдейтва, за риска и т.н. - стандартните съобщения, когато не се е ъпдейтвал малко повече време и когато проверих, се оказа че последният ъпдейт е от 26.04.2008, а аз бях направил настройката да се ъпдейтва с всяко първо пускане на компа за деня, като настройката е да избира сървър автоматично. Опитах да направя ъпдейт отново и програмата започна да тегли ъпдейтите си, но когато завърши излезе съобщение за грешка: "Error creating temporary file." Опитах с различните сървъри поотделно, но няма резултат - или излиза същото съобщение или пише, че не може да се свърже със сървъра. Между другото искам да отбележа, че още при инсталацията премахнах отметката на ThreatSense.Net по разбираеми причини. И отново казвам, че досега не съм имал такъв проблем, всъщност никакъв проблем не съм имал с програмата. Ако някой може, да ми предложи функционално решение.

Редактирано от kickaha (преглед на промените)

kikacha, относно настройки, можеш да видиш тук:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=197509

Относно проблема ти:

1. Влез в Tools -> Folder Options.. -> View Tab и се увери, че имаш отметка на Show hidden files and folders.

2. Погледни това:

http://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=863309

kikacha, относно настройки, можеш да видиш тук:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=197509

Относно проблема ти:

1. Влез в Tools -> Folder Options.. -> View Tab и се увери, че имаш отметка на Show hidden files and folders.

2. Погледни това:

http://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=863309

Огромно, огромно мерси на Fixer! Явно много съм се задръстил. Папката "Temp" в "C:\Windows" липсваше. Аз използвам Wintools.net Pro и най-вероятно след чистене е била изчистена и тя, иначе нямам обяснение. Просто създадах нова папка с име "Temp" и всичко си дойде на мястото и сега ъпдейта проработи. Отново едно голямо благодаря!!!

_logo_eset_new.jpg

ESET NOD32 Antivirus v3 и ESET Smart Security v3 на български език!

По не официална информация предстоят варианти на ENA и ESS на български език. Новината беше съобщена от помощник по продажбите на ESET Bulgaria - Йордан Манчев на 25 април в една от темите на ESET NOD32 Bulgaria Forums. Преводът е направен от ESET Bulgaria и е изпратен до щаб квартирата на ESET. След успешното получаване на превода, програмистите им са се заели с интегрирането им в продуктите. Относно срока на готовност, господин Манчев каза следното " Чакаме да дойде и нашия ред за получаване на пълната интегрирана преведена версия на продуктите, което се надявам да стане скоро.". Партньор на ESET Bulgaria разкри тайната, че в ESET Remote Administrator v2 българският език е поддържан и заложен в кода му, което е още една гаранция, че ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security ще ги има и на български език.

Браво ! Нека и дано и останалите предоставят вграден БГ превод..... Нормално е всеки да предпочита родния си език - просто съм се наползвал на продукти на английски и руски език.... Поздрави

И аз така предлагам. Изобщо борбата беше голяма, много надежди бяха, две години (2007 и 2008) доста се говореше и доста се пишеше на ESET и най-после успяхме (ние феновете), пожелавам и на останалите да им се случи това. Аз лично съм си свикнал на английски и някои термини преведени на български само ме объркват, но с удоволствие ще използвам NOD32 на български.

Ами тука какво има?Тази новина е поостаряла,лично съм ползвал Нод 32 преведен.Отдавна.

И аз съм ползвал 6-тата версия на Касперски с бг превод - след неутрализиране на вредоносен код - заради задачка-закачка - ама е друго производителите да направят жест към нацията ! Поздрави

Онзи ден благодарение на Maniac изпратих няколко съмнителни файлове на ЕСЕТ. Единия се оказа вирус и се намираше в файла hbtools.exe. Добавен е в дефиниция 3082 под името "Win32/Adware.Toolbar.Shopper .

Маниак да ти благодаря и тук! ;)

Поздрави!

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам,какво значи това.Без проблем си се обновява програмата,но от вчера ми изписва този надпис.Натискам това,което е под предупрежадени9ето:"update the virus signature database again"-обновява си се,но защо е в червено"антивирусна и антишпионска".Ето снимка->тук

Със 3.0.642.0 съм

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Искам да попитам,какво значи това.Без проблем си се обновява програмата,но от вчера ми изписва този надпис.Натискам това,което е под предупрежадени9ето:"update the virus signature database again"-обновява си се,но защо е в червено"антивирусна и антишпионска".Ето снимка->тук

от снимката се вижда,че не се е обновявала от 12 март - F5->update->update server->choose automatically и пробвай пак ъпдейт :help wanted3:

Със 3.0.642.0 съм

Използваш fix или crack, който е отказал и затова не се обновява. Актуална версия е 3.0.650 .

А тук защо пише ,че последното обновяване е на 18.04->тук

А когато дам на автоматично да си избере сървър за обновяване ми иска име и парола,а аз не знам,сложиха ми я хората,които ми преионсталираха компютъра.Сега ми се обновява от един от трите зададени сървъри.-"http//jaf.ru/nod32up/".Kaкво да правя?

Всъщност последният ти ъпдейт е от 05-03-2008 г. в 19:17 часа. Иска ти, защото го обновяваш от официалните сървъри на ESET, а за тях се изисква лиценз, а ти използваш fix/crack + български език.

Използваш fix или crack, който е отказал и затова не се обновява. Актуална версия е 3.0.650 .

Всъщност последният ти ъпдейт е от 05-03-2008 г. в 19:17 часа. Иска ти, защото го обновяваш от официалните сървъри на ESET, а за тях се изисква лиценз, а ти използваш fix/crack + български език.

--------------------

Какво значи това?Как да го оправя или ще трябва да го деинсталирам?Да си сложа друга версия ли?

Трябва да си го купиш !

http://www.eset.bg/main.php?id=49

Самия crack/fix , не е безплатен . Той е или заразен , или зловреден.

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Не мога да си позволя,поне за сега.Колко време може да се изкара без да се обновява?Ще го оставя за сега така и ще потърся друго решение-до сега съм била с "аваст" и "касперски",наистина нод-а ми хареса,но ще се разделя и с него.

Не мога да си позволя,поне за сега.Колко време може да се изкара без да се обновява?Ще го оставя за сега така и ще потърся друго решение-до сега съм била с "аваст" и "касперски",наистина нод-а ми хареса,но ще се разделя и с него.

И защо смени Касперски? Имаш два варианта.Купуваш лиценза поне за месец или ползваш алтернатива.

Fixer

... а ти използваш fix/crack + български език

За крака ми е ясно,но какво значение има превода за ъпдейтите?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И защо смени Касперски? Имаш два варианта.Купуваш лиценза поне за месец или ползваш алтернатива.Прочети тук все пак ще имаш повечко време за решение впоследствие.

Българският превод проваля програмата. Не пречи на ъпдейтите , но проваля ядрото на програмата.

Добре се е насочила към нод-а. Най - добрата антивирусна за сега ;)

И защо смени Касперски? Имаш два варианта.Купуваш лиценза поне за месец или ползваш алтернатива.Прочети тук все пак ще имаш повечко време за решение впоследствие.

Българският превод проваля програмата. Не пречи на ъпдейтите , но проваля ядрото на програмата.

Добре се е насочила към нод-а. Най - добрата антивирусна за сега :P

Ще измисля нещо,няма да остана без антивирусна,а за превода и аз съм чувала от братовчед ми ,че наистина може да бъгне програмата/той е почитател на "нод"-а/ и все пак си сложих,за друг път ще знам.Благодаря на всички за мненията.

Не е хубаво да се заяждате първото, което е. Някои от преводите на български език правят и промени по ядрото и от там на татък надявам се, че знаете за какви проблеми става въпрос.

Превода въобще не може да навреди на ESET NOD32 и ESET Smart Security. Даже ще бъде официално добавен в някоя от следващите версии. За целта трябва да се увеличат потребителите ползващи лицензиран антивирусен софтуер на ESET за България. Не мога да ви разбера. Толкова ли не можете да си позволите по 5лв. за лиценз на месец, чрез изпращането на два SMS-а?! Така ще сте си спокойни и сигурни, че ползвате истинска антивирусна защита при това и лицензирана без никакви кракове, пачове и фиксове, които не се знае какво съдържат. Лично мнение - по-добре ползвайте лицензиран ESET.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.