Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Vengeance_43, можеш да разчиташ напълно на NOD32. Eset ще открие онлайн скенер, време беше и нашите хора да пуснат един. Определено ще се класираме и за №1 скенер на 2007 г. biggrin.gif да не бързам с изводите. Надявам се да бъде добър. За повече информация: тук.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

NOD32 е единственният продукт, който получи награда Advanced+

На 31 май 2007 г. AV-Comparatives публикува тестовете си. От тях се установява, че NOD32 е най-добрият продукт за защита спещу всякакви заплахи.

Единствено NOD32 получи награда от AV-Comparatives. В последния тест бяха включени различни видове заплахи.

NOD32 направи само две грешки от над 200 000 хиляди чисти файла. Също така, тя сканира най-бързо и работи най-добре при Windows, Linux и Symbian.

Оригинална тема: тук

Въпроси, мнения и проблеми: тук

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, някой може ли да ми обясни, защо NOD32 при стартиране на Windows XP-то ми.... се забавя с около 1 минута, докато изчезне "welcome" прозореца на NOD32.Машината ми е amd 64 3000 (1800+), 1,25 gb ddr, segate 320 gb

• 2 седмици по-късно...

Здравейте bo4man!

1. Лицензиран ли ви е NOD32? Закупен ли е?

2. Мисля, че може би компютъра ви се претоварва. Може би при стартирването на тежки програми или нещо такова.

През това време заредило ли е мрежата, т.е. има ли интернет?

Здрасти на всички NOD32 потребители......Имам един проблем....или по точно въпрос...отървах се от 6 trojana и при рестарт на компютъра нямам или немога да слагам Wallpaper на Desktopa.При десен бутон опциите и настройките за десктопа са заключени...Мога само да променям цветовете на фона на десктопа...нищо друго...Много съм разпитвал и от един месец съм си така...някой да се е сблъсвал с такъв проблем ???Ако знае някой как се оправа тва нещо благодаря предварително... ;):wors:

Може ли някои да ми даде възможно най - добрите настройки на нод 32 с които да съм спокоен, че съм добре защитен.

Ако знае някой как се оправа тва нещо благодаря предварително... :rolleyes::whist:

Това се поправя като се пипа по регистъра на Windows . Явно троянските коне за заключили нещата , просто е съвпадение с откриването на троянците или не си ги елиминирал навреме . Ако сега при сканиране няма заплахи може да се опита с поправка - repair install на операционната система .

Това се поправя като се пипа по регистъра на Windows . Явно троянските коне за заключили нещата , просто е съвпадение с откриването на троянците или не си ги елиминирал навреме . Ако сега при сканиране няма заплахи може да се опита с поправка - repair install на операционната система .

3 дена преди да стане тва рестартирах Windows ....за 3 дена да е станало всичко?

3 дена преди да стане тва рестартирах Windows ....за 3 дена да е станало всичко?

И какво от това , че си рестартирал ? Губи ми се връзката между рестартирането и зловредния код ...

И какво от това , че си рестартирал ? Губи ми се връзката между рестартирането и зловредния код ...

Искаш да кажеш че трябва да repair install на системата?Няма ли друг изход?

Тези неща се контролират от регистъра на Windows . Тя трябва да се пипа:

- Ако ти лично знаеш къде (аз не знам) , можеш да влезеш и да ги промениш нещата без поправка

- Поправката на Windows селективно подменя файлове на Windows и селективно изтрива/променя регистъра на Windows към настройки по подразбиране . Въпреки че би помогнала , няма 100% гаранция , че тя ще те спаси.

Потенциално решение е (по-скоро е било) да се възстанови системата назад към дата (със System Restore) преди троянците да са направили вредата и след това да се работи в посока тяхното елиминиране

Може ли някои да ми даде възможно най - добрите настройки на нод 32 с които да съм спокоен, че съм добре защитен.

С най-голямо удоволствие заповядай тук http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?t=6...f0aa14c101802eb ,но все пак има и търсачка. :sobbing: :sobbing: :sobbing:

Здравей!

Ами..... опитали ли сте с поправка на регистрите? Например с програмата RegSupreme Pro? Чувал съм добри отзиви за нея, а и аз лично я използвам и съм много доволен, опитай :)

Здравей!

Ами..... опитали ли сте с поправка на регистрите? Например с програмата RegSupreme Pro? Чувал съм добри отзиви за нея, а и аз лично я използвам и съм много доволен, опитай :speak:

Интересува ме дали знаете някой free сървър за безплатен ъпдейт :yanim:

memo123, за един такъв руски виж тук.

Безплатните сървъри, да оставим настрана че са нелегални, Ви излагат на доста голям риск...има моменти в които изостават в ъпдеита и от триал....да не казвам какво ще стане ако аз поддържам такъв сървър, Вие се ъпдеитвате от него, а аз отида на море за десет дни и случайно се появи нов тип вирус...

И после форума се пълни с постове " Това е голям бокук...не го ползвайте!"

Здравейте!

gaffer, аз съм прекрасно информиран с това, просто всеки знае, че безплатният сървър си е на негова отговорност. Той го иска, аз му я давам, извинявам са само, че не добавих отдолу "Употребата на сървъра е на ваша отговорност".

Безплатните сървъри, да оставим настрана че са нелегални, Ви излагат на доста голям риск...има моменти в които изостават в ъпдеита и от триал....да не казвам какво ще стане ако аз поддържам такъв сървър, Вие се ъпдеитвате от него, а аз отида на море за десет дни и случайно се появи нов тип вирус...

И после форума се пълни с постове " Това е голям бокук...не го ползвайте!"

Първо разликата между ъпдейта на триала и закупения далеч не е голяма и второ, нали се хвалят с технологиите си за откриване на вируси, непознати за дефинициите, какъв е проблема.

Здравей prwvu!

Разлики няма, една е, но много важна. Лицензираната антивирусна програма се обновява често и от различни сървъри. Сървърите за триал са надеждни, но понякога става така, че се претоварва и програмата неможе да изтегли дефинициите си.

Точно така, NOD32 разплолага с най-добрите евристични технологии на света , благодарение на които успешно улавя и елиминира всякакви (нови и старти) заплахи, без да е необходимо програмата да разползага с дефиниция за нея. Проблема е, че някои потребители използват fix, които в повечето случай съдържат вирус, а ESET не засичат вирусите във fix-овете по очевидни причини.

Разлики няма, една е, но много важна. Лицензираната антивирусна програма се обновява често и от различни сървъри. Сървърите за триал са надеждни, но понякога става така, че се претоварва и програмата неможе да изтегли дефинициите си.

Fix-a е този , който прави програмата нестабилна и неработеща

Разлики между лицензираните и нелицензираните има.

Първо разликата между ъпдейта на триала и закупения далеч не е голяма

Да , кажем , че няма разлика , но когато обновяваш от неофициални сървъри , кога знаеш , че това , което изтегляш е точно това , което ESET са пуснали -> точнo НИКОГА . Всъщност тогава , ти ползваш всичко друго , само не и NOD32

Редактирано от TheProfessor (преглед на промените)

Изглежда за различни фиксове говорим, защото разпространения няма вирус и програмата не е нестабилна. Ако беше така в крайна сметка NOD32 трябва сама да предприеме действия на следващия рестарт. Все пак технологията е ясна - удължава Trial периода и няма нищо общо стабилността на програмата с фикса.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Изглежда за различни фиксове говорим,

Няма грешка , говорим за едно и също нещо

защото разпространения няма вирус и програмата не е нестабилна.

Така си мислиш ти ... Ще видим :)

Всъщност ние няма да видим , само хакерчето , което си ви гледа отнякъде там ...

Ако беше така в крайна сметка NOD32 трябва сама да предприеме действия на следващия рестарт

Какви действия , ти сам си вкарваш гол , път някой да го оправя после ...

Все пак технологията е ясна - удължава Trial периода и

И не само

Редактирано от TheProfessor (преглед на промените)

Това "ще видим" го чакаме от години. Е такива действия, при положение че получава ъпдейти и компонентите й работят..нещо self defense такива екстри? Харесва ми идеята за хакерчето "he is watching you" но дайте по-сериозно.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.