Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

1) За коя версия на NOD32 става въпрос и под кой Windows?

2) Рестартира ли компютъра си преди да инсталираш новата версия?

По принцип ето как става:

- деинсталираш NOD32

- рестартираш компютъра

- изтриваш папката Eset в C:\Program Files

- инсталираш наново3) Какво точно имаш предвид с иконите станали колкото дисплея? Обясни по-точно.

Дбрудьо, всичко това съм го направил. Моя грешка, че не съм описал действията си стъпка по стъпка. Проблемът обаче си остана и сега съм "горд" собственик на ZoneAlarm :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И аз нещо оплесках...незнам какво натиснах и сега непрекъснато ми излиза нещо от сорта на uncorect username and password.През 20 мин само се появява и ме дразни много защото един филм не мога да изгледам като хората.Някой знае ли как да го оправя?

Това съобщение излиза,защото username and password е изтекъл и ще трябва да се поднови ! Начина е закупуване на лиценз !

Здравейте!Имам проблем с НОД32.Пускам да сканира, почва си сичко нормално ,обаче намира 3 вируса/изписва ги в червено-това какво значи?/ и изведнъж без нищо да каже спира да сканира.Аз изключвам компа.След като го пусна давам пак скен обаче същата работа.Също така не знам дали изобщо се ъпдейтва.Давам клийн-прави същите гадории като при сканирането.Какво да направя?Моля дайте съвет!

Благодаря за отделеното внимание!

NOD32 ми е на мен пълна и закупена(закупих я чрез кредит карта за п.през нета).AMON & IMON не сканират за това.Ъпдейтва се когато ти изпише(* е номерата на версията.То има много пъдейти)например NOD32 has been sucsenftuliti updated to version ***.***.Това и едно балонче.Ако н спомни коя дата ти е инсталната и виж последния ъпдейт от Control CEnter>Update>Update i виж коя дата е запоследно ъпдейтната.ЗА упдайта>упдайтвай направо от сървърите на ESET,защото онези глупости не са истински.Фалшиви са.Или по добре закупи програмата.Аз я купих с пълна версия.Ъпдейтва се весеки ден.Ако ти появава NOD32 has not conected to server нета ти не ще,или ЕСЕТ затвоха фирмата(което невярвам,на мн ми е нормално).

:whist::computer8::whist::newspaper::computer2::whist: .ПОказва че вируса е непознат,понеже е бил ъпдейтнат.Вероят6но има сайт от който вирусът получва команди ко да прай.

Здравйте, и аз имам едно проблемче с NOD32 ако може и на мене да помогнете.Видях че е имало и други да питат за езика, но моя проблем е следния - Версията, която имам е регистрирана обаче аз не знам нито името нито паролата, а езика ми е на руски и нищо не разбирам освен че иска да обновление.Изтеглих демо версията, но трябва да деинсталирам сегашната и се чудя дали мога само езика да сменя без да е нужно да деинсталирам.Май дългичко стана надявам се да сте разбрали.Много ви благодаря предварително...
Това е защото самият език е друг.Не сваляй езици,които не са от сайта на НОД32(ФИРМА ЕСЕТ).От там когато сваляш те карат да напиеш номера и тъака на този номер пращат вирусен ъпдейт за 5 мин. който да не и защити файловете.(с една дума:трябва ти име ио парола или ОСТАВАШ ТАКА

Здравейте,

имам странен проблем с NOD32, който срещам за пръв път. При стартиране на системата се появява това 331717_orig.jpg

на какво може да се дължи. преинсталирах няколко пъти нод но не се оправи. дори преинсталирах уиндоуса, сложих ход и пак се повтаря. искам да добавя, че не винаги се появява. по някой път си стартира нормално.

• 4 седмици по-късно...

Имам проблем с ъпдейтите.

Значи версията ми е 2.70.32 и съм със фикс 2.2 версия.

Като рестна компа,след това си ъпдейтва нали всичко обаче бутона да ъпгрейдна до пълна версия си стои.

Опитавм се да се свържа към ето тези два сървъра

http://nyagan.ru/~gir/mirror/

и

http://store2.data.bg/vanchik/NOD32%20update/

Обаче пез успех.След това се пробвах към дефолт сървърите да се свържа обаче и там ми пише Server Connection Failure.От какво може да е?

Ползването на нелицензиран софтуер,освен че води до не добра ефективност на дадената програма,е забранен от закона !

Здравейте! Ползвам Mozilla Thunderbird, много съм доволен, но антивирусната ми програма Nod32 добавя гадни съобщения към края на писмата изпратени от мен. Как мога да махна това прибавяне на "подписа" на nod32?

Здравейте,наскоро си закупих Windows Vista Home Premium,инасталирах си Nod32 2.70.37 но при опит да сканирам системата за вируси още в началото ми дава следната грешка която копирам директно от лога:Error occurred while scanning MBR sector of the 1. physical disk. Error reading sector.

Проблемът в Nod32 ли е или да търся причината някъде другаде?

Благодаря Ви предварително!

Здравейте afgagaga! Препоръчвам ви да си закупите лицензирана антивирусна програма NOD32, ако желаете пишете, за да ви информирам за процедурата, а за да видите дали ще ви хареса използвайте 30 дневната проба на NOD32. За тази цел влезте: тук и следайте инструкциите. Успех!

Ето резултатите на NOD32 2.70.39+username&password|definitions: v.2290,които ми се виждат доста слаби на оптимални настройки и ъпдейти.Тестът е от Замунда Virus Collection 37500 viruses.Който иска може да пробва и да постне резултатите да видим :) .

387678_orig.jpg

VS Kaspersky IS 2007 TR 25.05.2007

387810_orig.jpg

Редактирано от Vengeance_43 (преглед на промените)

Здравей!

Venegeance_43, защо не си закупиш лицензиран NOD32, че тогава да ни доказваш, на какво ниво е защитата на NOD32?

Еми този е със serial&pass,който получавам към пакета от Интернет Доставчика след като заплатя ключа естествено,

а Касперския е trial version.Какво искаш повече а?Просто се вижда,че има проблеми с отварянето на някои архиви и

затова е може би слабия резултат.Айде покажи ми повече открити.Просто програмата не разпознава доста стари вируси...

Само се джанкате за глупости според мен... Всеки да си ползва каквото иска. "NOD32 най-добрият.... Не, не, не - Kaspersky е най-добрият...". Няма най-добър бе хора, всеки софт си има своите особености. Ползвайте каквото ви харесва, стига сте се карали като малки деца...

Еми този е със serial&pass,който получавам към пакета от Интернет Доставчика след като заплатя ключа естествено,

а Касперския е trial version.Какво искаш повече а?Просто се вижда,че има проблеми с отварянето на някои архиви и

затова е може би слабия резултат.Айде покажи ми повече открити.Просто програмата не разпознава доста стари вируси...

По подразбиране NOD не сканира в архивите. И ако в тестовите файлове има и архивирани то предполагам, че затова резултатите и са такива. Философията на ESET е такава.Преди всичко бързина. А ако тръгне да се работи с архива, то тогава ще се намеси. Затова и сканирането с NOD е 17 минути, а с Kaspersky 3 часа и половина. При настройки на NOD да се сканират и архиви, то предполагам че резултатите ще са различни.

Само се джанкате за глупости според мен... Всеки да си ползва каквото иска. "NOD32 най-добрият.... Не, не, не - Kaspersky е най-добрият...". Няма най-добър бе хора, всеки софт си има своите особености. Ползвайте каквото ви харесва, стига сте се карали като малки деца...

Така е,но аз въпреки че ползвам НОДА се вижда,че има пропуски макар и оптимално настроен.Касперския много бавно сканира,но и ефективно :yanim: .

По подразбиране NOD не сканира в архивите. И ако в тестовите файлове има и архивирани то предполагам, че затова резултатите и са такива. Философията на ESET е такава.Преди всичко бързина. А ако тръгне да се работи с архива, то тогава ще се намеси. Затова и сканирането с NOD е 17 минути, а с Kaspersky 3 часа и половина. При настройки на NOD да се сканират и архиви, то предполагам че резултатите ще са различни.

Съжалявам,че го делнах иначе щях да ти покажа какви са настроиките демек оптималните.От guide съм гледал все пак и съм задал всякакви архиви да сканира,просто се вижда че има проблеми с някои.

Съжалявам,че го делнах иначе щях да ти покажа какви са настроиките демек оптималните.От guide съм гледал все пак и съм задал всякакви архиви да сканира,просто се вижда че има проблеми с някои.

Щом казваш , така ще да е било. Все пак ти правиш теста. Аз не мога да си обясня по друг начин огромната разлика във времената на сканиране. За съжаление в момента нямам никъде качен NOD за да си припомня как е. Но при пълно сканиране в архиви ми се струва доста да пропусне 40% от бубите.

Редактирано от lordjohn (преглед на промените)

Щом казваш , така ще да е било. Все пак ти правиш теста. Аз не мога да си обясня по друг начин огромната разлика във времената на сканиране. За съжаление в момента нямам никъде качен NOD за да си припомня как е. Но при пълно сканиране в архиви ми се струва доста да пропусне 40% от бубите.

Ето ги и настройките на скенера:

388293_orig.jpg

Здравейте!

Venegeance_43 потребителско име и парола, можете да получите навсякъде, но незнам дали сте чували, че между легалната антивирусна програма и нелегалната има редица разлики ;) Ето можете да прочетете: тук. Първата версия на това, което днес наричаме NOD32 е създадена през 1992 г. в Чехословакия, това е било времето на първите компютърни вируси. Толкова стар вирус от преди 1992 г. ли не е можал да засече? При нелегална антивирусна, какво очакване? Да, зависи и от настройките, но и зависи, от къде гледаш/четеш настройките ;)

Би ли ми дал линк, за да си изтегля тези файлчета? Много ще съм ти благодарен. Искам да допълня също, че това, от скрииншота са програмни шегички (jokes). Те не са вируси. Програмните шегички правят разни работи с дескопа ти например, обръщат дисплея на обратно и тем подобни. Въпреки, че пише, че са вируси те неса.

troi4o не се притеснявайте само спорим ;) няма да се избием за една анитивурсна програма я :wors: иначе си много прав!

Приятен ден!

Източник: ESET NOD32 Bulgaria

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Здравейте!

Venegeance_43 потребителско име и парола, можете да получите навсякъде, но незнам дали сте чували, че между легалната антивирусна програма и нелегалната има редица разлики :wors: Ето можете да прочетете: тук....

Извинявай но има разлика между временна версия, кракната, фиксната и т.н и пълна версия. Версията инсталирана, с лиценз, макар и чужд, си е пълна, поне и докато те усетят....

Няма пробна версия 2.70.39

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

тук е архивът с вирусите.Моята версия не е trial 30 дневна демек,защото щеше да присъства табът за ъпгрейд до пълната версия.Повтарям пак моята не е пробна.Дори скенерът отчита по-малко файлове,които са сканирани от KIS.А как да разбера дали са подписани дефинициите от Есет за да докажа,че съм с пълната версия?

тук е архивът с вирусите.Моята версия не е trial 30 дневна демек,защото щеше да присъства табът за ъпгрейд до пълната версия.Повтарям пак моята не е пробна.Дори скенерът отчита по-малко файлове,които са сканирани от KIS.А как да разбера дали са подписани дефинициите от Есет за да докажа,че съм с пълната версия?

Абонамент за ESET NOD32 се продава на преференциалницени от някои I-net доставчици заедно с интернета, така че напълно ти вярвам, че си с легален NOD. Но по въпроса със сканирането нямам идеи защо така се получава. Между другото този архив го гледах в Zamunda преди време , но не ми се теглеше 2 GB архив. Със същите въпроси и скрийншотове може да се обърнеш към форума на ESET в България -> http://www.nod32.bg/forum/

Интересно там какъв ще е коментара.

Абонамент за ESET NOD32 се продава на преференциалницени от някои I-net доставчици заедно с интернета, така че напълно ти вярвам, че си с легален NOD. Но по въпроса със сканирането нямам идеи защо така се получава. Между другото този архив го гледах в Zamunda преди време , но не ми се теглеше 2 GB архив. Със същите въпроси и скрийншотове може да се обърнеш към форума на ESET в България -> http://www.nod32.bg/forum/

Интересно там какъв ще е коментара.

Еми с тези настройки абсолютно нищо не ми е влизало в компютъра,просто изведнъж ми прищрака да тествам затуй,иначе е бетон всичко.Проверявам ежемесечно с някои онлайн скенер.

Security flaw discovered in NOD32 Antivirus

NOD32, the antivirus solution that is meant to protect our computer, is quite buggy and might allow an attacker to take control over an affected system. According to the security company Secunia, a successful exploitation of the vulnerability can provide higher privileges to an attacker without giving any notification of the user. It seems that the flaw exists in the edition released before version 2.70.39 so, the only solution is to update your antivirus solution to the latest version.

"Ismael Briones has reported two vulnerabilities in Nod32 Antivirus, which potentially can be exploited by malicious users to gain escalated privileges, or by malicious people to compromise a vulnerable system. The vulnerabilities are caused due to boundary errors when cleaning, deleting, or renaming files detected as malware. These can be exploited to cause stack-based buffer overflows via a specially crafted directory containing malware with an overly long directory or path name. Successful exploitation may allow execution of arbitrary code," Secunia said in the security advisory.

The security company rated the flaw as moderately critical and sustained that it affects the antivirus solution installed on Windows NT, 2000, XP and 2003.

As you can see, we're no longer secure, even if we installed an antivirus solution able to protect our computers. In the past, most of the applications that were meant to defend the systems proved us that they're vulnerable and that an attacker can obtain administrator privileges through a successful attack. Using this security flaw, NOD32 joins Kaspersky Antivirus and Symantec's Norton Antivirus, two of the most popular antivirus products that were recently affected by similar problems. However, NOD32 is regarded by a lot of users as the most efficient antivirus tool because it manages to offer well-developed functions bundled with minimal requirements

Източник:

http://news.softpedia.com/news/NOD32-Antiv...Not-55406.shtml

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.