Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Имам Nod 32 на диск - Оригинален! - Боклук - заради тази програма си преинсталирах Windows - NOD32 не е хубава програма според мен - пропуска вируси и не ги трие... Сега съм с Norton Antivirus 2006 (С него съм от 2006г.) Не ми е пуснал 1 вирус... Правете си сметка и мнение.

Повече такива глупости не пиши. Като те гледам на колко си само години и не си предложил до сега своя антивирусна програма - то значи, че трябва да си пазиш мнението за себе си. Първо! Прочети си поста и виж колко грешки си направил, а не говори за антивирусни програми!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Повече такива глупости не пиши. Като те гледам на колко си само години и не си предложил до сега своя антивирусна програма - то значи, че трябва да си пазиш мнението за себе си. Първо! Прочети си поста и виж колко грешки си направил, а не говори за антивирусни програми!

Аз лично не виждам грешки в поста му , речника на мозила и той не вижда , а и не е работа да се коментират грешки (надявам се за правописни си имал в пред вид) . Това дали е предложил или не антивирусна програма не го прави по малко или повече компетентен , човека изказва мнение.

И аз бях с Nod32 не ми е правила проблеми ама и аз не си правя експерименти със сигурността , лека програма спор няма. Ама като че ли Norton по си тежи на мястото , въпрос на вкус и предпочитание . Заложил съм на по старите в бранша . Сега съм с Norton 2007 . Винаги като сканирам с онлайнскенера на ewido_micro намира по 30-40 боклука по папките и бисквитките на Мозила , нямам идея защо Nod32 и Norton мълчат по въпроса ама явно не е нещо сериозно щом не го отчитат , въпрос на вкус и предпочитание. Още заради антивирусна програма не съм преинсталирвал.

Напротив - ще си пиша мнението:

ESET NOD32 - въпроси, мнения, обсъждане

И може би има проблем, че съм на 12... [А, да има една поговорка: По дрехите посрещат, по ума изпращат.] И може би това означава, че нямам правилно мнение за Nod32, а пък може би не съм го изпробвал. Наистина ли?

Да, Nod32 - оригинален. Качен, ъпдейтнат, настроен и... пропускащ вируси. 25 мин. след слагането на кабела за интернета, докато аз "спокойно" си чета вицове в gbg.bg и хоп програмата започва да пищи за spyware. Добре де, нормално.

Трия вируса от програмата, пак пищи. Откачам си интернета, намирам вируса, преименувам и изтривам с Total Cmd. Сканирам с програмата - нищо. Закачвам интернета - троянец... Ама го каза 20 минути след като бях в нета.

От там вече нямаше оправяне. Pop-ups, забавяне, навсякъде "разни" папки... и реинстал на бозата. После пак се върнах на Norton Antivirus и не съм имал проблеми с вируси!

А, какво трябва да... направя? антивирусна, за да изказвам мнение???

Редактирано от Skoinks (преглед на промените)

Skoinks, оригинален NOD32 на диск нямаш, можем да се обзаложим. Ти си първият човек, който да виждам да бяга от хубаво къл лошо, но затова няма да коментирам. Най-лошото е, че си мислиш, че Norton хваща всеки вирус, няма антивирусна, която хваща всички вируси, има си пропуски, но затова се пращат проби до АВ компанията и ако найстина има нещо и тя прецени го добавя в дефинциите. Както каза lz4jw, не може да си сигурен в такова нещо. Можеш и в момента да имаш вирус в компютъра си, но Norton да него засича. Опитай сканиране с онлайн скенерите на: ESET, Kaspersky и ще видиш за какво става въпрос. Това, че не ти е бавен и т.н., не е показател че на компютъра ти няма гадинки. То, ако само това беше минус на нортан, нямаше да има толкова "фенове". С коя версия на NOD32 си бил тогава? Как е името на virus/spyware или каквото е било? Случват се и такива неща, но не е хубаво да едва ли плюиш антивирусната така. dred, за ESET Smart Security си има специално създадена тема. В тази тема, също можеш да споделиш какъв точно е твоят проблем. Проблемът може да се дължи на много неща. Радвам се, че поне при NOD32 v3 нямаш проблем. izabel1, не се притеснявай бисквитките не са никаква опасност, затова и антивирусните не ги засичат.

Да, смятам, че NOD32 не предлага достатъчно защита. (За антивирусна която да не пропуска вируси не може да се говори.) Смятам, че Нортъна има по-добра защита. Казвам го от личен опит.

Да, сега ще си помислите: Тоя к'во знае? Тоя е заклет фен на Нортъна и отрича всичко друго! Тоя е някъв дребен и незнае какво говори!

Аре да се обзаложим за легалния NOD32!

e8d6aa872b6f7ba8.jpg

170658e84abe9c71.jpg

Не, това ама изобщо не е оригинален NOD32!

Редактирано от Skoinks (преглед на промените)

Skoinks, не си губи времето с тия философи...

censored.gif2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

По отношение на NOD32 съм се убедил,че повечето хора които го инсталират и го оставят по-подразбиране/за настройките/ То те винаги имат проблеми.Лично на мои приятели,които се оплакват от NOD ,съм им го конфигурирал,а за конфигурацията има доста написано във форума,АМА КОЙ да чете. След това никой,не се е оплакал от NOD .

Аз,лично никога не съм ползвал лицензиран NOD,не съм ползвал FIX-но винаги съм с най-новите ъпдейти,така,че за 4 години откакто го ползвам,нямам вирус на компа си. А съм го проверявал с различни онлайн скенери.

• 1 месец по-късно...

Имам инсталиран NOD и peer guardian за fire wall.Обаче Нода започна да ми засича някакъа infiltration в peer guardian. До сега не съм имал такъв проблем и не знам как да го оправя?

Според мен това е доста лош ход от ЕСЕТ. Сигурно е свързано с политиката "Smart Security". Може в конзолата на NOD да редактираш Exclusions и да добавиш (позволиш) ръчно PG2.exe...

Благодаря, оправи се! Пиър гардиана е супер програмка по скоро нода ще разкарам ;)

Не мисля, че "разкарването" на НОД32 е решение на проблема. Не е лоша антивирусната програма. Явно има приоритети за ESET - гъз глава затрива. ;)

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Не мисля, че "разкарването" на НОД32 е решение на проблема. Не е лоша антивирусната програма. Явно има приоритети за ESET - гъз глава затрива. :ph34r:

Не съм я махнал. Смо разреших ПГ

Пробвай 30 - дневната безплатна версия:

Изтеглете Демо версия на Антивирусната Система NOD32 (НОД32 България)

или виж тази страница:

NOD32 HOME USER (НОД32 България).

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Ами всъщност вирусите са в систем 32 sad.gif НОД-а ми пише че не може да ги отвори щото били "неизвести вируси" sad.gif А що се отнася до настройките -то и самата програма ми я инсталираха от диск ,ама нещо не й разбирам.Бих си сложила Панда,но незнам как да я инсталирам и от къде да я изтегля чиста. sad.gif

пробваи с avasta мойе да даде ефект

Имам сериозен проблем - реших да махна нод32 и да си сложа panda internet security, обаче НОД-а ми пречеше да се инсталира - инсталацията показа съобщение че трябва да го изтрия и аз не видях нода в add/remove programs и го изтрих ръчно като махнах папката от program files. Показа ми че файловете в момента се използват от др програма и аз видях в процесите nod32krl или нещо такова и не можеше да се махне от там макар и да натиснах end process. Някой може ли да каже как се прави :clap:

Как деинсталира NOD32? Препоръчително е това да става по този начин:

1. Start -> Programs -> Eset -> Uninstall или

2. Start -> Settings -> Control panel -> Add / Remove programs.

Пробвай да разблокираш папката на ЕSET с Unlocker, ако не стане - в Safe Mode.

Имам сериозен проблем - реших да махна нод32 и да си сложа panda internet security, обаче НОД-а ми пречеше да се инсталира - инсталацията показа съобщение че трябва да го изтрия и аз не видях нода в add/remove programs и го изтрих ръчно като махнах папката от program files. Показа ми че файловете в момента се използват от др програма и аз видях в процесите nod32krl или нещо такова и не можеше да се махне от там макар и да натиснах end process. Някой може ли да каже как се прави :clap:

Проблема е в PANDA а не в NOD32.Как да оправиш нещата виж тук (само че вместо PC CILLIN ще направиш това за NOD32)!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=634796

Защо според теб има проблем в Панда? Може да е така. От NOD32 има остатъци след деинсталацията. Мисля, че това е проблем...

Може и да има остатъци, но дори да са изчистени напълно файла avdetect.ini на PANDA е много капризен!

Не винаги почистването на остатъците решава проблема (пример за това е как един потребител искаше да разкара F-SECURE и да инсталира Kaspersky, но така и не успя и се наложи да върне компютъра си от по-стара снимка без инсталиран F-Secure.Предполагам че и Kaspersky има подобен файл, където се съхранява информация за това кои антивирусни са инсталирани, но така и не можах да го локализирам за да му помогна да си реши проблема по-лесния начин.)

Поздрави!

• 1 месец по-късно...

Да - може би прекалихме с оффтопика..... В България има един интересен и изключително странен портал - http://virusinfo-bg.org/news.php - там се рекламират само продуктите на ESET - критика или друго мнение са недопустими ....Уникален администратор е Борко - все още на 14 години..... Във форума вече на два пъти ми се отнема правото на мнение -!това ми се случва за пръв път в света! - аудиторията е предимно детско-юношеска - но те са бъдещето на нацията ! Не съм ядосан или огорчен - просто е време щом са в мрежата , момчетата да са в крак с реалностите - а там е истинската конкуренция и всичко, което не е на ниво става история.... Които желаят - нека разгледат форума - има и интесни неща....За мен той е затворена страница - интересува ме бъдещето на Вирустотал, очаквам и новостите на ESET- при всичките тези предизвикателства от конкуренцията им....Поздрави

Като пускам компютъра и ми излиза това:

931719_orig.jpg

Как да го оправя ?

Това ще рече че базата ти с дефиниции на NOD32 e прекалено стара и иска да направиш update :)

Ако си с кракната версия на програмата въобще не се чуди на съобщението :help:

Решението е пробваш някой друг крак или версия до следващия път когато ще ти се появи същото съобщение.

Друг вариaнт е ако държиш да си с NOD32 - 4,80 на месец с SMS-ки или си теглиш някоя free antivirus. В момента можеш да се регистрираш за 3 месечен безплатен лиценз на Avira - Avira Premium Security Suite

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

Ами преведи си го и действай. Ъпдейтни си базата на NOD-a.

Ами как се ъпдейтва ?

Би трябвало да я няма тази грешка защото преди бях пак с тоя нод обаче го дейнсталирах и после го инсталирах пак и се появи грешката.

Ами как се ъпдейтва ?

Би трябвало да я няма тази грешка защото преди бях пак с тоя нод обаче го дейнсталирах и после го инсталирах пак и се появи грешката.

Ако не успееш да обновиш дефинициите - значи им е ясно - ползваш нелицензирано-пиратско копие.... Прецени - имаш много варианти .... Например можеш да изтеглиш и инсталираш Еset Smart Security за срока на безплатно предоставяне - 30 дни .. . .... Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.