Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Определено е така,не смятам да сменям нод-а,само споделям ;)

А относно папката ,тази в която е открит вирус от AVG на снимката .

Твоето мнение какво е?Вирус ли е?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Да, смятам, че са опасни, но не съм сигурен аз crack.exe, но по-добре ги изпрати до ESET или пък ми ги прати, ако не ти се занимава, но определено са нещо. Все пак не мога да бъда 100% сигурен, от ESET могат да кажат най-точно.

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Не, не, просто кракове и т.н., имат допълнителни екстри към тях, които крият риск за нашата сигурност и затова се добавят. Не, определено не е нарочно. Добавят се вирусите и в:

C:\Documents and Settings\*Username*\Local Settings\Application Data\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Quarantine

тази папка т.е. под карантина. Това ли имаш предвид?

Радвам се, че си почитател и че правиш това. В случай, че намериш нещо цъкаш десен бутон върху него -> Advanced Options -> Submit files for analysis и го изпращаш до лабораторията на ESET и те преценяват вече дали наистина е заплаха или не. Смятам, че това го знаеш. Изглеждаш, като човек, който разбира и не смятам, че това е начина, като откриеш нещо, което не се засича да сменяш антивирусния продукт.

и какво излиза - ползвайте лицензиран софтуер - нашия, а за останалите пращайте ни краковете да ги проверим и ако не са опасни си ги ползвайте ?????

Ето ся пак съм с нод-а,хехехех

и сега сканирам файловете и нод-а мълчи,пратил съм ги за анализиране и си оставам с нод-а

ако иска Fixer или някой друг да ги кача някъде да си сканирате :)

И аз съм един ...ама те така :)

Дано съм помогнал на Eset,пък един ден.......

един ден всичко ще е наред.

cool.gif

П.П.

А кво вика нод-а?

->C:\Inbox.rar » RAR » Inbox » MIME - is OK (internal scanning not performed)

Редактирано от [BG]Scarface (преглед на промените)

:rolleyes: Защо Нода не се ъпдейтвал от 27.07.2008.Има ли на Идея някой какво става,да не е някои бъг.

Ъпейдтва си се вече :wors: Вчера ми се обнови на мен :)

Имам проблем с ъпдейта на антивирусната програма. Използвам NOD32 2.51.8 близо година и половина и до известно време се ъпдейтваше перфектно. В последните 3-4 седмици престана и Windows Firewall-a започна да ме предупреждава. Пробвах да я сменя с по-нова версия но все попадам на нелицензирана версия, която въобще не ме обнадеждава. Молбата ми е, ако някой знае как мога да накарам сегашната ми версия 2.51.8 отново да се ъпдейтва да драсне няколко реда как да го оправя. Ако не може да се оправи да ми дадете някои линк с по- горна версия.

П.П. Не приемам други антивирусни, тъй като съм се обедил, че НОД е най-надеждната. Моля който има предложение да помага.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ;)

Това, което използваш е доста стара версия на антивирусната. Вече има v3 на NOD32, която е много по-добра:

1. Защо да използваш версия 3?

ESET NOD32 - бърз , лек , ефикасен

2. От къде да изтегля версия 3?

NOD32 Anitvirus 3.0.667

3. Има ли инструкции за инсталация и работа с програмата?

Инсталация и работа с ESET NOD32 Antivirus v3

Имам проблем с ъпдейта на антивирусната програма. Използвам NOD32 2.51.8 близо година и половина и до известно време се ъпдейтваше перфектно. В последните 3-4 седмици престана и Windows Firewall-a започна да ме предупреждава. Пробвах да я сменя с по-нова версия но все попадам на нелицензирана версия, която въобще не ме обнадеждава. Молбата ми е, ако някой знае как мога да накарам сегашната ми версия 2.51.8 отново да се ъпдейтва да драсне няколко реда как да го оправя. Ако не може да се оправи да ми дадете някои линк с по- горна версия.

П.П. Не приемам други антивирусни, тъй като съм се обедил, че НОД е най-надеждната. Моля който има предложение да помага.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ;)

Няма начин да изтеглиш официално NOD32 2.51.8. Но може да погледнеш тази страница: Пълна версия ESET NOD32, като обърнеш внимание, че поддръжката е за ESET NOD32 2.70.39. За целта ти е необходим лиценз, който може да се купи например: оттук. За едногодишен годишен лиценз (автоматизирана моментална доставка): 71.35 лева.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Няма начин да изтеглиш официално NOD32 2.51.8. Но може да погледнеш тази страница: Пълна версия ESET NOD32, като обърнеш внимание, че поддръжката е за ESET NOD32 2.70.39. За целта ти е необходим лиценз, който може да се купи например: оттук. За едногодишен годишен лиценз (автоматизирана моментална доставка): 71.35 лева.

Благодаря ще пробвам дано нещо се получи. cool.gif

Рекламното лице на NOD32, което се представя във форума, защо той или неговата фирма не обяснят на потребителите, защо НОД-ът не позволява на utorrent 1.8, да работи с половината тракери. Та се налага сайтът на utorrent , да обясни как да се реши проблемът. Повечето потребители не подозират, че проблемът идва от NOD32, а си мислят, че е Firewall,Port, доставчик или нещо друго, а НОД-ът тихомълком спира достъпа. Добре, че от utorrent дадоха решението.

Рекламното лице на NOD32, което се представя във форума, защо той или неговата фирма не обяснят на потребителите, защо НОД-ът не позволява на utorrent 1.8, да работи с половината тракери. Та се налага сайтът на utorrent , да обясни как да се реши проблемът. Повечето потребители не подозират, че проблемът идва от NOD32, а си мислят, че е Firewall,Port, доставчик или нещо друго, а НОД-ът тихомълком спира достъпа. Добре, че от utorrent дадоха решението.

Мисля, че ти дадох някакво обяснение ето тук.

Нека да цитирам нещо от форумите на utorrent, преди около три години е:

I just thought of this. You have to exclude utorrent in IMON in NOD32. Click IMON>Setup>Miscellaneous. Under Exclusion, click Edit>Add and find your utorrent.exe, highlight it and click open. NOD32 will exclude utorrent from any internet monitoring. Just scan your completed downloads with NOD32 and a trojan hunter before opening. Hope this helps.

P.S. На utorrent форумите има наистина по-нова тема за проблем с utorrent и ESET: ето тук.

Мисля, че ти дадох някакво обяснение ето тук.

Нека да цитирам нещо от форумите на utorrent, преди около три години е:

P.S. На utorrent форумите има наистина по-нова тема за проблем с utorrent и ESET: ето тук.

Аз проблемът го реших още вчера, но за повечето потребители не е ясно, да не говорим, да работят с англоезични форуми.

Аз проблемът го реших още вчера, но за повечето потребители не е ясно, да не говорим, да работят с англоезични форуми.

Добре, можеше да пуснеш твоето решение на български език тук, във форумите. Не мога да разбера дали искаш да помогнеш на някого или се гъбаркаш?

Аз например не използвам NOD32 и попреведох набързо и добавих някои неща по проблема:

Изключете IMON на NOD32. После IMON>Setup>Miscellaneous. После в Exclusion Edit>Add и намирате utorrent.exe (най-често се намира в c:\ program files), посочвате го и го отваряте (open). NOD32 ще изключи utorrent от наблюдението на Интернет. После можете да сканирате изтегленото от utorrent с програма за сигурност, преди да го отворите.

Това ли имаш предвид като решение? Мисля, че касае само NOD32. За ESET секюрити не знам дали решението е същото.

Понякога utorrent има проблеми не само с NOD32, но и с други антивируси и защити. Аз съм имал проблем с Avast преди година, когато го използвах, но оправиха нещата с някакви нови дефиниции. ;)

NOD32 ще изключи utorrent от наблюдението на Интернет

;) Леле,ами тогава къде ни отиде защитата?Наистина ли не наблюдава връзките които се осъществяват с другите авантаджии?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

:) Леле,ами тогава къде ни отиде защитата?Наистина ли не наблюдава връзките които се осъществяват с другите авантаджии?

Ти въобще прочете ли поста по - горе или викаш "Дай да наспамя темата на нодчо , ко ми пука" ;)

..................................

Изключете IMON на NOD32. После IMON>Setup>Miscellaneous. После в Exclusion Edit>Add и намирате utorrent.exe (най-често се намира в c:\ program files), посочвате го и го отваряте (open). NOD32 ще изключи utorrent от наблюдението на Интернет. После можете да сканирате изтегленото от utorrent с програма за сигурност, преди да го отворите.

Това ли имаш предвид като решение?

Тук зададох въпрос, на който никой не отговори. Надявах се инициатора socrates да каже нещичко по въпроса. Както и да е, жив и здрав. ;)

:) Леле,ами тогава къде ни отиде защитата?Наистина ли не наблюдава връзките които се осъществяват с другите авантаджии?

Това, което съм написал по-горе не е пълно решение. Прав си, че е опасно. Но е някакво решение. Моето мнение е да се използва по-стара версия на utorrent, докато се стабилизират нещата с програмите за сигурност. Надявам се ESET да пуснат скоро нови дефиниции, които да премахнат проблема с utorrent. :)

Добре, можеше да пуснеш твоето решение на български език тук, във форумите. Не мога да разбера дали искаш да помогнеш на някого или се гъбаркаш?

Аз например не използвам NOD32 и попреведох набързо и добавих някои неща по проблема:

Това ли имаш предвид като решение? Мисля, че касае само NOD32. За ESET секюрити не знам дали решението е същото.

Понякога utorrent има проблеми не само с NOD32, но и с други антивируси и защити. Аз съм имал проблем с Avast преди година, когато го използвах, но оправиха нещата с някакви нови дефиниции. :whist:

В общи линии това е решението, макар че има още някои подробности. Аз говорих за NOD32, за ESET не знам, не я ползвам. За Avast май не мога да се съглася, преди година бях и с нея, не помня да е правила проблем на торент - клиента. Позволих си да пиша във форума, защото се подразних от това, че разни фирми открито, официално и бих казал нагло си правят реклама, но когато техни стоки и услуги направят проблем и усложняват живота на потребителите, те се спотайват. Искат за тях да се говорят само хубави работи, да ги провъзнасят. Но когато техни програми, приложения и т.н. влизат в конфликт с други програми и им пречат да си вършат работата, това да не се споменава.

П.П. Nologo, извини ме, че не отговорих веднага, не бях в къщи. Аз уважавам сайта и не съм искал, да се гъбаркам с никого.

В общи линии това е решението, макар че има още някои подробности. Аз говорих за NOD32, за ESET не знам, не я ползвам. За Avast май не мога да се съглася, преди година бях и с нея, не помня да е правила проблем на торент - клиента. Позволих си да пиша във форума, защото се подразних от това, че разни фирми открито, официално и бих казал нагло си правят реклама, но когато техни стоки и услуги направят проблем и усложняват живота на потребителите, те се спотайват. Искат за тях да се говорят само хубави работи, да ги провъзнасят. Но когато техни програми, приложения и т.н. влизат в конфликт с други програми и им пречат да си вършат работата, това да не се споменава.

П.П. Nologo, извини ме, че не отговорих веднага, не бях в къщи. Аз уважавам сайта и не съм искал, да се гъбаркам с никого.

socrates, много ти благодаря за този отговор. Радвам се, че се разбрахме и моля да ме извиниш за резкия тон.

В допълнение искам да кажа, че utorrent тази година е имал сериозни проблеми точно с avast, не само с NOD32. С нови дефиниции нещата са се оправили.

Ето снимка (utorrent 1.7.7 и фалшива тревога от avast):

s4rzmo.jpg

Toва е била фалшива тревога, разбира се.

Час и дата на публикацията за фалшива тревога: 04:05:34 PM, 27.04.2008

Приблизителен час и дата на отстраняване на проблема от avast: 05:56:25 PM, 27.04.2008

socrates, много ти благодаря за този отговор. Радвам се, че се разбрахме и моля да ме извиниш за резкия тон.

В допълнение искам да кажа, че utorrent тази година е имал сериозни проблеми точно с avast, не само с NOD32. С нови дефиниции нещата са се оправили.

Ето снимка (utorrent 1.7.7 и фалшива тревога от avast):

s4rzmo.jpg

Toва е била фалшива тревога, разбира се.

Час и дата на публикацията за фалшива тревога: 04:05:34 PM, 27.04.2008

Приблизителен час и дата на отстраняване на проблема от avast: 05:56:25 PM, 27.04.2008

За Avast тази година не знам. Последно бях с него до декември 2007. При един ъпдейт до по - нова версия се "раздразни" нещо операционната система и го махнах. Оттогава съм само с НОД-а. Аз по принцип не съм привърженик на свръхмерките за защита. Една антивирусна е достатъчна. Освен, ако някой не държи особено важна информация на компа си.

Е до там стигнах-моля някой да ми преведе какво пише,не знам английски

sad.gif

Има жълт триъгълник с удивителна вътре

WARNING

Any network communication of the applications listed below is not checked by IMON.

Use this option only if a problem cannot be resolved another way!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.