Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Е до там стигнах-моля някой да ми преведе какво пише,не знам английски

sad.gif

Има жълт триъгълник с удивителна вътре

WARNING

Any network communication of the applications listed below is not checked by IMON.

Use this option only if a problem cannot be resolved another way!

Внимание

Всякакви мрежови трансфери на показаните в списъка по-долу програми не са проверени от IMON - Интернет монитор

Използвайте тази опция само ако проблемът не може да бъде разрешен по друг начин

П.п. Абе аз никога не съм имал проблеми с НОД и уторент ? С НОД съм вече четвърта година, с уторент от поне две и тегля здраво и нищо, ни проблем ни предупреждение/я ?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Внимание

Всякакви мрежови трансфери на показаните в списъка по-долу програми не са проверени от IMON - Интернет монитор

Използвайте тази опция само ако проблемът не може да бъде разрешен по друг начин

П.п. Абе аз никога не съм имал проблеми с НОД и уторент ? С НОД съм вече четвърта година, с уторент от поне две и тегля здраво и нищо, ни проблем ни предупреждение/я ?

Но няма никакъв списък по-долу-празен бял квадрат

sad.gif

И аз досега не съм имала никакви проблеми

Сега с 1.8-работи 2-3 дена,теглеше си,сийдваше си и после спря

Та си минах на 1.7.6-проблем никакъв

Но всеки път като я пусна и излиза надпис на български : Има нова версия 1.8.Желаете ли да обновите?

ОК

И после излиза друг прозорец:Има проблем с обновяването.Извинявайте за безпокойството.

Та щом и те си го признават

И после излиза друг прозорец:Има проблем с обновяването.Извинявайте за безпокойството.

Та щом и те си го признават

Не си го признават, това е някакво стандартно съобщение поради други причини, поне аз така си мисля, нещо се прецакало може би на твоя комп, не мога да кажа точната причина, ето как е при мен в момента:

fa30ef6426bef490.JPG

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Поразгледах предните страници и видях, че и други хора имат същия проблем като моя. NOD-а ми не се е обновявал от 28.07 и последната база данни е 3303. Кажете ми как да го оправя. Понякога ми казва, че няма връзка със сървъра.

Редактирано от BrItNiTo (преглед на промените)

Мерси много. Помогна ми. От всичко написано там, разбрах най-елементарното и вече ми се ъпдейтна. Сега съм с база данни 3360. Благодаря отново.

Рекламното лице на NOD32, което се представя във форума, защо той или неговата фирма не обяснят на потребителите, защо НОД-ът не позволява на utorrent 1.8, да работи с половината тракери. Та се налага сайтът на utorrent , да обясни как да се реши проблемът. Повечето потребители не подозират, че проблемът идва от NOD32, а си мислят, че е Firewall,Port, доставчик или нещо друго, а НОД-ът тихомълком спира достъпа. Добре, че от utorrent дадоха решението.

В този форум няма рекламни лица на ESET, нещо се бъркаш. Проблемът не е в NOD32, а в uTorrent. cool.gif:nono: Проблемът е оправен в билд 11882:

- Feature: 2x faster hashing

- Feature: Open Containing Folder for Files tab

- Change: sort torrents without ETA after torrents with infinity

- Change: remove "Download Limited" behaviour

- Change: turn sparse files off by default, due to fragmentation issues

- Change: relax min_interval restriction on manual updates to 60 seconds if the last tracker request failed

- Change: store hash of the webui password instead of plaintext

- Fix: force non-sparse with preallocate on

- Fix: 'hostname not found' on NT4

- Fix: slow load with lots of torrents that point to a dead/missing drive

- Fix: Some checkboxes overlapping others in the connection section of preferences

- Fix: work around NOD32 IMON bug (HTTP 400)

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=...=35883#comments

В този форум няма рекламни лица на ESET, нещо се бъркаш. Проблемът не е в NOD32, а в uTorrent. cool.gif:angry: Проблемът е оправен в билд 11882:

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=...=35883#comments

Вашата фирма по гръб не пада - всеки друг може да е виновен, но не и тя, ясно, разбрахме. Целия свят /този който се занимава с торенти /, разбра че NOD32 направи проблем на utorrent 1.8 stable, но разбира се компанията ESET, по никакъв начин не може да е виновна.

Но както е да е, всеки си знае. Дано поне ти плащат добре.

Аз съм на 15 - нямам нито годините, нито знанията за работа в ESET. Добре, как до сега нямаше проблем и изведнъж....? От uTorrent оправиха проблема не от ESET.

Вашата фирма по гръб не пада - всеки друг може да е виновен, но не и тя, ясно, разбрахме. Целия свят /този който се занимава с торенти /, разбра че NOD32 направи проблем на utorrent 1.8 stable, но разбира се компанията ESET, по никакъв начин не може да е виновна.

Но както е да е, всеки си знае. Дано поне ти плащат добре.

Има ли значение в кого е вината.И още повече проблема е решен Fix: work around NOD32 IMON bug (HTTP 400) ти как мислиш,дали ще си мръднат задника и то толкова бързо,ако проблема идва само от едно единствено приложение за защита,било то Nod32?След като те са фиксирали проблема,значи е бил при тях.Помисли!

п.с. Fixer е много малък за подобни начинания,пък и да беше,едва ли би се занимавал с РЕКЛАМА,познавам го много добре.

Айде със здраве!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Има ли значение в кого е вината.И още повече проблема е решен Fix: work around NOD32 IMON bug (HTTP 400) ти как мислиш,дали ще си мръднат задника и то толкова бързо,ако проблема идва само от едно единствено приложение за защита?Помисли!

п.с. Fixer е много малък за подобни начинания,пък и да беше,едва ли би се занимавал с РЕКЛАМА,познавам го много добре.

Айде със здраве!

Аз не искам да влизам в конфронтация с никого. Ще се съглася с вас, така да бъде. Просто просто прави впечатления, че този младеж се е заел да разяснява и защитава всичко свързано с NOD32 и ESET. При това положение, човек неволно почва да си мисли, че е зависим по някакъв начин от тази фирма. По същия начин един познат на всички във форумите , само някой да си позволи да направи забележка по адрес на БТК и веднага скача, като попарен ,и е готов да го разкъса със зъби, като използва и обидни изрази. Fixer поне се държи културно. Не съм конфликтна личност, мир да има.

На мен всички програми ми са като любими - хайде да се стремим към реалностите ... За да сме си интересни като събеседници ...Добре е нивото във форума да продължава да се покачва... И да сме етични - дори когато спорим... Поздрави

Незнам как е при вас, но при мене вече втори ден не се ъпдейтва. Ако го ъпдейтна ръчно да втори-трети опит ще стане, но аз искам автоматично. В задачите има ъпдейтване на 1 час, но уви - явно не уцелва свободен сървър, което означава, че явно проблемът не е оправен още. Ползвам и NOD 32 Update Viewer и там при проверка от всичките сървъри с новата база данни ми излизат два-три, като при всяка проверка те са различни. Незнам и аз какво става още, но се надявах проблемът да се реши в доста по-кратки срокове. Версията ми е Trial без FIix-ове и кракове, колкото и невероятно да ви звучи.

Стига с тази тема - разбира се че я разгледах. По-новата версия неискам да я слагам, защото съм си харесал тази - надявам се това да не е проблем. Май забравих да спомена, че говоря за NOD32 v.2.7. Няма Ъпдейт кеш, а и невиждам защо да го изтривам след като ми се ъпдейтва ръчно и след като с проверка с NOD32 Update Viewer всеки път ми дава по два-три сървъра налични с новата сигнатура. Следващият път като проверя ми дава други сървъри и така. А когато обаче проверя сървърите nod_upd всичките ми ги дава с новата версия. Сървърите nod_eval, които са за trial версиите явно още си имат проблеми и никой неможе да ме убеди в друго. Просто лека издънка този път от ЕСЕТ, въпреки моите уважения! cool.gif

Стига с тази тема - разбира се че я разгледах. По-новата версия неискам да я слагам, защото съм си харесал тази - надявам се това да не е проблем. Май забравих да спомена, че говоря за NOD32 v.2.7. Няма Ъпдейт кеш, а и невиждам защо да го изтривам след като ми се ъпдейтва ръчно и след като с проверка с NOD32 Update Viewer всеки път ми дава по два-три сървъра налични с новата сигнатура. Следващият път като проверя ми дава други сървъри и така. А когато обаче проверя сървърите nod_upd всичките ми ги дава с новата версия. Сървърите nod_eval, които са за trial версиите явно още си имат проблеми и никой неможе да ме убеди в друго. Просто лека издънка този път от ЕСЕТ, въпреки моите уважения! cool.gif

Щом използваш crack, не може да оплаква, защото обикновените trial версии проблем нямат. Второ, сървъри nod_eval няма, от много отдавна ги няма и скоро няма да има. Тази "добавка" е просто измислица на crack-ерите, но те не са в час със сървърите на ESET и промените там. Още повече сега, когато потребителите на v2 ползват различни сървъри от тези с v3. :)

От uTorrent оправиха проблема не от ESET.

Изобщо нямаше нищо общо с НОД-а,да

Всички други версии си работят,само 1.8 не ще

Вчера при мен uTorrent се ъпдейтна до 1.8.1 Бета

Е бета не бета-екстра супер си е

cool.gif

Добре че не си пипах настройките-бях сигурна,че проблема не е в НОД-а

относно проблемите в ъпдейта няма поне за легалния софтуер..... за кракнатите верси има проблем с крака иска сериен номер, юзер неим и парола..... Вече има доста хора, които срещу заплащан преминавали тази защита, но според мен само до другия ъпдейт..... По добре платена за едни 60 лева годишно ооо няма да си правя труд за кракове и сериини... а и нямаш проблем

и при мен имаше забавяне от 24 часа, но просто нямаше достъп до нито един сървър бяха спрени, но сега съм с 3375 ....

http://www.eset.bg/

Пътят към ъпдейта е осеян с добри намерения

На 28 юли ESET пусна един от най-големите си ъпдейти през последните години. Файлът с големина 11 MB съдържа над 150 000 сигнатури и други подобрения на енджина на прогамата.

Такива ъпдейти са рядкост и излизат само 2-3 пъти годишно, но са изключително важни за ефективното функциониране на системите за защита. Обикновено обновленията са не по-големи от 400 Kb и се получават няколко пъти дневно.

Много от потребителите, обаче, са останали неприятно изненадани, тъй като са били затруднени при обновяването на продуктите си. Част от клиентите все още изпозлват стари версии на ESET NOD32 и това, заедно с неочакваната големина на файла, е причинило претоварването на сървърите.

Временните затруднения са преодолени – към 2 август вече почти всички потребители на ESET са успешно обновили системите си и те работят по-стабилно и по-бързо. От централата на компанията планират да отделят няколко сървъра само за потребители на ESET NOD32 Antivirus v.3, както и да интегрират автоматично известяване за задаващи се големи ъпдейти.

Продуктите за информационна защита ESET NOD32 и ESET Smart Security v 3.0.669 и 3.0.667 са преиздадени, както и демо версия 3.0.667 и платената 3.0.669. Версиите не съдържат нищо ново, освен актуализирани дефиниции и обновени модули. Целта е да се избегне изтеглянето на големи файлове непосредствено след инсталацията и да се предотврати претоварване на сървърите. Преиздадените версии, могат да бъдат изтеглени от www.eset.bg

Редактирано от lidera (преглед на промените)

Щом използваш crack, не може да оплаква, защото обикновените trial версии проблем нямат. Второ, сървъри nod_eval няма, от много отдавна ги няма и скоро няма да има. Тази "добавка" е просто измислица на crack-ерите, но те не са в час със сървърите на ESET и промените там. Още повече сега, когато потребителите на v2 ползват различни сървъри от тези с v3. :)

Някой да е казал, че ползвам крак ?!? Или просто нечетеш това което пиша?

Проблем с триал версиите няма, проблема е възможен в случай, че ти използваш кракната/фиксната версия на NOD32. Аз даже много добре си чета.

А какво става, в случай, че версията ми не е crack-ната, каквато и наистина ползвам. Струва ти се невроятно, но е така. На Desktop-a си имам антивирусна, както и да е, но имам и лаптоп на който сложих скоро trial версия на НОД-а за проба да видя дали ще се ъпдейтва (без кракове и фиксове). Но УВИ, проблемът си го има Fixer, колкото и невероятно да ти звучи cool.gif А колкото до NOD32 Update Viewer - това е програмка скоято проверяваш на всички сървъри какви им са наличните версии (това замества постоянното кликане на бутона Update, докато намери свободен сървър). Та този път ще се обоснова с шотове. Гледах внимателно и си помисли после какво ще ми говориш.

Проверка на trial сървърите:

27581fa17cf70dde.JPG

deb8a31d23f25937.JPG

Ясно се вижда в момента колкото от сървърите разполагат с новата сигнатура, като при всяка проверка тези сървъри са различни. И разбира се при автоматично ъпдейтване познай след кой път ще ми се ъпдейтне програмата.

А ето и резултатите от другите сървъри:

cf1bba5d0e6f62c0.JPG

Тука се вижда, че абсолютно всички разполагат с новата версия, но когато се опитам да ъпдейта от някой от тези сървъри ми иска име и парола, както когато искам да си ъпгрейдна програмата до Full. Та питам аз, дали все още си мислиш. че няма разлика м/у ъпдейта на TRIAL и FULL версиите?!?

Очаквам адекватен отговор, а не изтъркалото се вече "Няма проблеми" и подобни.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Да беше дал една снимка на инсталираната NOD32 при теб с лиценза, както и лог на грешките. Надявам се разбираш за какво говоря. ;)

Ще ти дам, но утре, че е на лаптопа, а сега си лягам!

Ще ти дам, но утре, че е на лаптопа, а сега си лягам!

Добре, ще почакам(е).

Аз не настоявам, но ако искаш може да отговориш на един много простичък въпрос: защо имаш претенции за проблеми с ъпдейт на пробна версия на NOD32 в този форум? Можеше съвсем спокойно да попиташ производителя на програмата - ESET. ESET ги има официално в България - Хай Компютърс ЕООД: www.eset.bg. Даже има форум: ESET NOD32 форум - на български. Не мога да разбера защо не си се опитал досега да разбереш нещо по твоя проблем от извора. ohmy.gif

Независимо дали имаш пробна или платена версия на някоя програма - питай авторите. Няма кой да ти помогне по-добре от тях...

A ти мислиш ли, че във форума на ЕСЕТ пише нещо по въпроса?!? Там има една тема, която и Fixer постоянно цитира и според която няма проблеми. А колкото до въпроса "Защо пиша тука за този проблем?" , ами защото темата на форума е "Eset NOD32 - въпроси, мнения, обсъждане", което според мене еднозначно означава, че всеки може да пише, ако има проблеми или въпроси, нали?!?! Малко глупава забележка! Пиша и тука, защото искам да разбера дали има друг със същите проблеми и ако да да си помагаме, но ако за тебе форума е за нещо друго, извинявай cool.gif

П.П. Лаптопа с пробната версия на НОД 32 в момента е по задачи с друг колега, но ще се опитам докрая на работният ден да го докопам и да направя някой шот!

Ето и шотовете:

4b2b08c8f290d308.jpg

78e3175391777d95.jpg

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.