Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Сега видях, че си направил промяна в последното си мнение, с около 7-8 часа се различава часа на корекцията от часа на публикуване. Както и да е....

При версия 2.7 на NOD32, ако се получи "Update attempt failed error", както при теб, уважаеми icemans може да погледнеш тази страница. Обърни внимание на това: "If you download updates from the Internet".

Не знам защо се палиш, но според мен щеше да е интересна реакцията на авторите на NOD32 по отношение на твоя проблем. При мен също е понякога е имало големи проблеми с обновяването на NOD32, но за кратко. Това ставаше главно заради обновяване на информацията на сървърите с нова версия на NOD32, когато използвах тази програма.

Eтo - на дата 22.08.2008, когато последно ти си имал някакви проблеми с ъпдейта на NOD32 например има вече нова версия на NOD32 - 3.0.672. Това обаче не оправдава с нищо пропуските по обновяването...

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Абе не се паля. Просто исках да кажа, че наистина има проблем, а никой не ми вярваше. И то проблемът е от 27.07, когато на всички им спря ъпдейта поради големият размер на последният такъв и претоварване на сървърите им. Както и да е после малко по малко започнаха да се оправят нещата, но все още нещо куца. А колкото до "Update attempt failed error" виждам, че при мене е поради грешно име и парола, когато си правих опити с сървърите /nod_upd/, които съм показал по-горе и за които иска име и парола, заради FULL версиите от които се ползват. Линка, който си ми дал nologo ми е безполезен, тъй като там са описани елемнтарни "хватки", т.е. това всичко ми е ясно и е направено, но благодаря все пак. Не ми остава нищо да поизчакам още малко и да видим какво ще стане cool.gif

П.П. Когато при проба за ъпдейт, сървъра отговори, че съм с последна версия и няма нужда от обновяване (а реално версията ми е примерно преди 2-3 дена), това не се записва в Event Log-а и не се вижда.

Ами ползвам абсолючтно същите сървъри, както се вижда и по-горе, но това, че са онлайн неозначава нищо. Те при проверка си отговарят, но дават инфо, че версията ми е актуална, а тя не е. И така при 3-4 проверки все някой пуска новата версия. но това означава и че компа трябва да е включен поне 6-7 часа, за да може при ъпдейт на всеки час все да оцели някой сървър или другият вариант е ръчно да се ъпдейтва, като и там на 3-4 опит някой сървър "пуска" :) ама не е това целта! А за u21.eset.com наистниа много често ми дава при проверка с Update Viewer-a, че няма връзка с него.

Проблема ти е , че използваш много стара версия . Последната пробна версия е от серията v3 - 3.0.667

v2 не се разработва вече , единствено се поддържат обновления за нея , приоритетна поддръжка за потребители с Windows 9x

Проблема ти е , че използваш много стара версия . Последната пробна версия е от серията v3 - 3.0.667

v2 не се разработва вече , единствено се поддържат обновления за нея , приоритетна поддръжка за потребители с Windows 9x

Най-новата версия не е 3.0.667,а 3.0.672 .

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=36080

Май вече всички бъркат кое платено, кое безплатно, кое пробно, кое какво е.

Последната 30 дневната безплатна версия за запознаване с възможностите на продуктите на Есет е 3.0.667.

Есет България

Есет Европа

Eset.com

Всички по нови версии са платени и се свалят от сайта след закупуване на лиценз, В този смисъл някои да твърдят че ползват версия 3.0.669 и 3.0.672 временно, пробно или каквото и друго безплатно си е чиста проба кражба ;)

редакция: Все пак не знам и аз колко законно си ползвам нода като получих лиценз от китайска промоция... :P

Есет Китай

п.п

ЦИТАТ(biagamliotteb @ 24.08.2008г. в 07:48ч.)

Хвърли един поглед най отдолу на Есет Европа кои версии се предлагат за проба ;)

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Хвърли един поглед най отдолу на Есет Европа кои версии се предлагат за проба :P

Ти недей много много да гледаш какво има по сайтовете и какво няма , а като получиш малко вътрешна информация , тогава обяснявай.

Никой от ESET не го е грижа за пробните програми на v2 . След като имаше проблем , те бяха избутани на отделни сървъри. Причината icemans да не може да обнови е , че той използва пробна версия на v2 . Над 95% от хората , които в момента имат v2 (пробна) , я ползват с fix . 5% само са истинските 30 day trial . При v3 ситуацията е друга - там много по-малко хора са с crack-ната версии и съответно няма претоварване

Ето защо никой от ESET "не го еня" (както тук се изразяват някои) за v2 пробни - защото повечето са пирати. И да ми проверява статуса на сървърите , неговата ще се обновява и от други места (от /nodeval - само за v2)

Още повече , ESET вече година и повече НЕ разработват v2 - както се казва , тя е obsolete , излязва от употреба и много стара , по-бавна и по-немощна от v3 . Да не говорим , че ESET отдавна си работят по още по-нова версия от 3.0 , v2 отдавна я няма в плановете на компанията.

Затова , както написах , всичко се обобщава само с едно изречение:

Проблема ти е , че използваш много стара версия .

Най-новата версия не е 3.0.667,а 3.0.672 .

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=36080

Аз имам в предвид най-новата ПРОБНА такава.

Редактирано от biagamliotteb (преглед на промените)

Ето малко информация за сървърите за ъпдейт на ЕСЕТ (Sat 08.23.2008 06:39:59 AM GMT-5h in 9.1 seconds) за днес. В този момент u21.eset.com не работи. Но все пак има 97.4% покритие...

Снимка:

2e1ahog.jpg

В момента и u21.eset.com работи...

Server Status Error details

u20.eset.com Online No problem detected

u21.eset.com Online No problem detected

u22.eset.com Online No problem detected

u23.eset.com Online No problem detected

u24.eset.com Online No problem detected

89.202.157.135 Online No problem detected

89.202.157.136 Online No problem detected

89.202.157.137 Online No problem detected

89.202.157.138 Online No problem detected

89.202.157.139 Online No problem detected

u30.eset.com Online No problem detected

u31.eset.com Online No problem detected

u32.eset.com Online No problem detected

u33.eset.com Online No problem detected

u34.eset.com Online No problem detected

u35.eset.com Online No problem detected

u36.eset.com Online No problem detected

u37.eset.com Online No problem detected

u38.eset.com Online No problem detected

u39.eset.com Online No problem detected

u40.eset.com Online No problem detected

u41.eset.com Online No problem detected

u42.eset.com Online No problem detected

u43.eset.com Online No problem detected

u44.eset.com Online No problem detected

u45.eset.com Online No problem detected

u46.eset.com Online No problem detected

u47.eset.com Online No problem detected

u48.eset.com Online No problem detected

u49.eset.com Online No problem detected

icemans , според мен трябва да пишеш във форума на ESET BG. Все пак там е "извора" и доста по - бързо ще разрешат проблема ти cool.gif

Никой от ESET не го е грижа за пробните програми на v2 . След като имаше проблем , те бяха избутани на отделни сървъри. Причината icemans да не може да обнови е , че той използва пробна версия на v2 . Над 95% от хората , които в момента имат v2 (пробна) , я ползват с fix . 5% само са истинските 30 day trial . При v3 ситуацията е друга - там много по-малко хора са с crack-ната версии и съответно няма претоварване

Ето защо никой от ESET "не го еня" (както тук се изразяват някои) за v2 пробни - защото повечето са пирати. И да ми проверява статуса на сървърите , неговата ще се обновява и от други места (от /nodeval - само за v2)

Може би biagamliotteb най-правилно ме е разбрал и дава най-адекватен отговор според мен. И аз така си и мислех, просто исках да разбера дали има и други така и дали изобщо има проблем, но явно, че има :P

Може би biagamliotteb най-правилно ме е разбрал и дава най-адекватен отговор според мен.

Няма да е лошо да послушаш Fix

icemans , според мен трябва да пишеш във форума на ESET BG. Все пак там е "извора" и доста по - бързо ще разрешат проблема ти

Ако беше питал там по-рано , щеше да ти се каже същото , което и тук.

дали изобщо има проблем, но явно, че има

Проблем имат само тези с v2 - най-вече пиратски версии . Ако искаш да нямаш проблем , използваш най-новата версия -v3.0 и си купуваш програмата. cool.gif

В края на миналия месец беше добавена информация в дефинициите на продуктите на ESET за нови 150 000 злонамерени програми с общ размер около 11MB, което доведе до забавяне при обновяването на програмите на крайните клиенти - http://www.eset.bg/main.php?id=81

Това, че версия 2 на NOD32 не се развива не означава, че разработчиците "не ги е еня за продукта", дори бяха закупени допълнителни сървъри, за да се улесни обновяването от всички клиенти.

icemans ако лиценза, който ползвате е закупен в България, то Вие имате право на безплатна поддръжка от техническия отдел на основния дистрибутор на ESET за българия - Хай Компютърс, както по телефон:07001 32 32, така и по мейл: [email protected] също и от официалния форум http://www.eset.bg/forum/

Тези големи обновления наистина внесоха доста смут сред потребителите, но не търсете под вола теле, всичко се прави с цел максимална антивирусна защита.

Редактирано от Truncho (преглед на промените)

fix как да изпратя или покажа лог файла направен от sysinspector на моя компютър.

Проблем имат само тези с v2 - най-вече пиратски версии . Ако искаш да нямаш проблем , използваш най-новата версия -v3.0 и си купуваш програмата. cool.gif

Хич нямаме проблем-не се тревожи изобщо

С 2.7 съм и днес се ъпдейтна 3 пъти

версия 3389 от 26.08.2008

Засече ми и няколко опасни сайта,от които исках да тегля музика

Стана червен и блокира компчето-докато не ги махнах

biggrin.gif

icemans ако лиценза, който ползвате е закупен в България, то Вие имате право на безплатна поддръжка от техническия отдел на основния дистрибутор на ESET за българия - Хай Компютърс, както по телефон:07001 32 32, така и по мейл: [email protected] също и от официалния форум

Няколко пъти писах, че става въпрос за trial версия !!!

И с триал версия можеш да търсиш поддръжка във форума! :)

fix как да изпратя или покажа лог файла направен от sysinspector на моя компютър.

File -> Save Log запаметяваш под .xml и го пращаш

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Това е нелегален сървър , и с всеки ъпдейт има вероятност да изтеглиш някоя *екстра*

А за тези "руски хакерчета" да вземат да не си правят "хакер опити" , да не се озоват някой ден в затвора заради създаден вирус или ползване на нелегален софтуер :lol6:

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Това е нелегален сървър , и с всеки ъпдейт има вероятност да изтеглиш някоя *екстра*

А за тези "руски хакерчета" да вземат да не си правят "хакер опити" , да не се озоват някой ден в затвора заради създаден вирус или ползване на нелегален софтуер :lol6:

Доста добре съм проучил тези сървъри и съм на 100 % сигурен в тях.

А и за сметка на тези от есет ми дават да си ъпдейтна програмата навреме и без главоболия.

Редактирано от joroiliev (преглед на промените)

Доста добре съм проучил тези сървъри и съм на 100 % сигурен в тях.

А и за сметка на тези от есет ми дават да си ъпдейтна програмата.

Ето това най-много не го разбирам при ЕСЕТ !

Много я уважавам тяхната програма,а от ESS съм особенно впечатлен,но защо,ма.мка му,оставят тези пролуки с ъпдейтети си !

Аз,като техен клиент/легален платец/,се нервя-не е ли това тенденционно ?

Fix ,ние се познаваме от ЕСЕТ.БГ.-ти се трудиш неуморно/мисля че и безплатно/ за тях.

Не е ли така,в крайна сметка ?

Аз съм със ESS от април миналата година-от Бета версиите,впечатлен и същевременно разочарован от техните пропуски,които човек малко по-интересуващ се,ги вижда/нямам предвид сигурността на програмата/,и ...реакция няма.

На ЛС,поговорих със техен представител за България,и знаеш ли какво-бе ми направен тънък намек,за нелицензирано използване от моя страна...!

Въпреки,че нямах отговор на въпроса,защо в Турция,програмата се продава за около 40% по-евтино,от България.

Ето това най-много не го разбирам при ЕСЕТ !

Много я уважавам тяхната програма,а от ESS съм особенно впечатлен,но защо,ма.мка му,оставят тези пролуки с ъпдейтети си !

Аз,като техен клиент/легален платец/,се нервя-не е ли това тенденционно ?

Fix ,ние се познаваме от ЕСЕТ.БГ.-ти се трудиш неуморно/мисля че и безплатно/ за тях.

Не е ли така,в крайна сметка ?

Аз съм със ESS от април миналата година-от Бета версиите,впечатлен и същевременно разочарован от техните пропуски,които човек малко по-интересуващ се,ги вижда/нямам предвид сигурността на програмата/,и ...реакция няма.

На ЛС,поговорих със техен представител за България,и знаеш ли какво-бе ми направен тънък намек,за нелицензирано използване от моя страна...!

Въпреки,че нямах отговор на въпроса,защо в Турция,програмата се продава за около 40% по-евтино,от България.

Здравей , dimd!

Чета постовете в ESET.bg и набързо изчетох постовете в темата ти. Мисля , че някъде към 5-тия post ти беше отговорено на въпроса.

Ако не желаеш да заплащаш тази сума за ESS може да използваш ESET nod32 + comodo firewall (да кажем)

Извинявай , за късния отговор!

P.S: не съм fixer друг съм :yanim:

Fix

Редактирано от Fix (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

ESET%20logo.jpg

На 03 септември 2008 г., беше пуснат новият вариант на официалния сайт на ESET Bulgaria. Поради проблеми със сигурността на стария сайт се наложи да се ускори пускането на новия сайт. Поради срока, за който трябваше да бъде стартиран сайта, той не е изцяло подновен, но от екипа на ESET Bulgaria съобщават, че има още неща, които ще бъдат пуснати, като допълнения към новия сайт с времето. Освен това, от ESET Bulgaria разкриват, че едно от нововъведенията към сайта ще бъде информация за дефинициите, с каквато разполагат примерно останалите сайтове, като ESET USA и т.н.

Нека всеки, който открие някакъв проблем или нередност в новия сайт, да изпрати e-mail на [email protected]

В новия сайт всеки може да открие много нова полезна информация, а и има "Fun Staff" раздел, в който има wallpaper-и и mp3-ки.

• 2 седмици по-късно...

искам да попитам някой който е по навътре в нещата...

как мога да изключа програмата - не виждам опция никъде

доскоро бях с касперски и си имаше exit program или нещо подобно

нод-а обаче няма ohmy.gif

компа ми е слабичък и не искам да го натоварвам с излишни неща докато играя някоя игра примерно.

за NOD 3.0.566.0 става въпрос

Редактирано от bobi83 (преглед на промените)

Десен бутон на иконката в трея-->Disable Antivirus and Anti-Spyware protection

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.