Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

няма такава опция.

а като им дам дисейбъл от менюто в главния прозорец програмата продължава да е активна и да харчи памет...

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Като начало е добре да обновиш своя NOD32:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=360...highlight=nod32

За да спреш real-time защитата на NOD32:

1. Избери Start → All Programs → ESET → ESET NOD32 Antivirus

2. Кликни на Setup → Antivirus and antispyware и след това кликни на Temporarily disable Antivirus and antispyware protection. Кликни на Yes, когато се появи прозорец, в който да потвърдиш това действие.

ess_disable_temp2a_s.jpg

За включването процедурата е същата.

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Той иска да я махне нацяло, т.е. да не е заредена изобщо. Точно както е посочил нещо като "Exit", но май няма!

За да се спре така, трябва да се спре Eset Service (ekrn) и на egui да се зададе да не се стартира с OS.

• 2 седмици по-късно...

.Качих си вчера ESET NOD32 Antivirus3.0.672.0 платена 5лв.на месец чрез sms.Първите ми впечатления в сравнение с Norton и Symantec,малко ресурси заема и нета стана много бърз.Друго да допълните вие.

.Качих си вчера ESET NOD32 Antivirus3.0.672.0 платена 5лв.на месец чрез sms.Първите ми впечатления в сравнение с Norton и Symantec,малко ресурси заема и нета стана много бърз.Друго да допълните вие.

Мне, по-скоро ти трябва да допълниш естествено, като я ползваш малко повечко време, за да споделиш и друго, това си го знаем :rolleyes:

Та вчера си сложих NOD32 v3 Trial сканирах около 200GB файлове за около 1 час и откри 5 вируса! Харесва ми как работи и не ми се занимава с кракове които развалят програмата и искам да питам. Вчера в българския сайт на ESET видях че има начин за получаване на легални Username и Password с SMS, но не разбрах как става точно, през какъв период трябва да пращам SMS за кей, нито колко струва. Искам някой да ми обясни точно как става процедурата и дали има такъв метод за ESET Smart Security защото смятам нея да сложа заради защитната стена и другите компоненти.

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

GiGab¥Te, радвам се, че ти харесва и си доволен. :lol6:

Ето тук, всичко е обяснено:

http://www.eset.bg/support/sms-activation.html

Пращат се 2 смс-а по 2.40 всеки т.е. 4.80 общо се плаща. Лицензът е валиден за 1 месец, около 29 получаваш предупредителен смс, че трябва да си подновиш лиценза, като изпратиш още 2 смса.

За ESET Smart Security няма такава възможност. Той, може да бъде закупен от ESET Bulgaria или от техен партньор за 1 година.

GiGab¥Te, радвам се, че ти харесва и си доволен. :P

Ето тук, всичко е обяснено:

Пращат се 2 смс-а по 2.40 всеки т.е. 4.80 общо се плаща. Лицензът е валиден за 1 месец, около 29 получаваш предупредителен смс, че трябва да си подновиш лиценза, като изпратиш още 2 смса.

За ESET Smart Security няма такава възможност. Той, може да бъде закупен от ESET Bulgaria или от техен партньор за 1 година.

Значи трябва да деинсталирам този нод, и по време на инсталацията на другия да въведа лиценза? ohmy.gif

Ако ползваш фиксната/кракната версия на NOD32 е добре да деинсталираш сегашния да почистиш остатъците от него и тогава да сложиш новия. Най-добре го направи.

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...b370a988723d4f0

Имам проблем! Пратих 2 SMS получих сериен номер, пиша го долу, меила си пиша имената, сичко давам напред и ми дава че лиценза е невалиден! Пробвах поне 10 пъти не става! ;) А и си деинсталирах нода. Какво да правя! sad.gif

Имам проблем! Пратих 2 SMS получих сериен номер, пиша го долу, меила си пиша имената, сичко давам напред и ми дава че лиценза е невалиден! Пробвах поне 10 пъти не става! ;) А и си деинсталирах нода. Какво да правя! sad.gif

Чрез Национален номер 0700 32 32 или чрез форума- http://www.eset.bg/ ще ти бъде оказано пълно съдействие !

Това което получаваш на СМС,трябва да го въведеш в сайта на НОД 32 ,заедно с валиден имейл и едва тогава на имейла ще получиш парола !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Готово! Получих мейла, инсталнах нода, написах името и паролата ъпдейтнах и готово! Имам лицензиран NOD32! Надявам се да ми върши работа! ;)

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Здравейте.Имам инсталиран НОД-32,добавил съм и Spybot S&D двете програми си работят добре.Проблема е там,че искам да прибавя още една програма за spyware.Бихте ли ми казали коя най добре би се вписала в тази комбинация (по възможност free).Най важното е да работи без да влиза в конфликт с другите две и най вече с Нода.Благодаря Ви предварително за помоща.Ще ми е от полза определено!!! :headphones:

Здравейте.Имам инсталиран НОД-32,добавил съм и Spybot S&D двете програми си работят добре.Проблема е там,че искам да прибавя още една програма за spyware.Бихте ли ми казали коя най добре би се вписала в тази комбинация (по възможност free).Най важното е да работи без да влиза в конфликт с другите две и най вече с Нода.Благодаря Ви предварително за помоща.Ще ми е от полза определено!!! :headphones:

Недей слага нищо! Нода си има Antivirus i Antispyware. Повече от 1 антивирусни или анти спай програми не е добре.

Недей слага нищо! Нода си има Antivirus i Antispyware. Повече от 1 антивирусни или анти спай програми не е добре.

Това важи за антивирусните, не за анти-шпионските програми...

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да има поне 2-3 anti-spyware програми без защита в реално време разбира се.

Spybot S & D е добър избор, защото открива и невалидни ключове в регистрите, имунизира и 3-те браузъра и сканира добре.

Можеш да добавиш и MalwareBytes Anti-Malware 1.28 => тя премахва категорията "Rogue" софтуер.Е да NOD32-а се справя вече с повечето такива напасти, но MBAM може и да премахва наложените ограничения в регистрите от тези гадинки. Има и модул за изтриване на файлове, които са заключени и се използват от някое приложение. Така можеш да не инсталираш Unlocker-a и т.н.

SUPERAntispyware пък има функция за предпазване на homepage-a (главната страница на браузъра от пренасочване), както и в категорията REPAIRS има редица полезни тулчета.

Ако си падаш по параноята можеш да си качиш и безплатната a-squared Free. Тя има солидна база с данни и е насочена главно срещу троянски софтуер.

Едва ли ще имаш проблеми с някоя от изборените, но и не е задължително да ги качваш и 3-те накуп. Виж коя ще ти се хареса най-много и давай.

Според мен - сложи си само MBAM засега заради все по-нарастващата популярност на Rogue приложенията.Ще я намериш в подписа ми.

PS: Не си споменал нищо за защитна стена. Важен компонент от защитата на една машина. Обикновено е предпочитан метод сред потребителите отколкото орязване на функционалността на уязвимите места на Windows. :headphones:

След повече от 18 месеца - днес инсталирах отново Нод 32 за 30 дни пробен период - в компания с мамута и Комодо - просто заместих с него безпричинно деинсталирания Икарус. Исках да пробвам със спорен торентклиент - но Нод скочи с блокиране срещу BitComet.exe - доколкото разбрах и при други се е случвало през последните 1-2 месеца.Не съм изненадан. Смятам да го разходя на доста места - за да проверя ще се справи ли с една дефиниция или с колкото е нужно! И дали е над нивото на Ikarus-Symantec-Twister-Avira - Kaspersky-Avast и т. н. Нямам никакви предубеждения - интересно ми е как ще се представи при реални проверки с директен контакт . Fixer, системата почти не ги чувства- достатъчно съм подсигурил НОД 32, нали ? Поздрави

................

Исках да пробвам със спорен торентклиент - но Нод скочи с блокиране срещу BitComet.exe - доколкото разбрах и при други се е случвало през последните 1-2 месеца.

................

Деинсталирай BitComet. Рестартирай. После го инсталирай наново и кажи дали има пак проблем.

Няма проблем и чрез Вирустотал нищо не се установи за файла - обаче като фокус изчезна лога с констатацията на Нод 32 ! Настроил съм се да тествам и да преценявам логове - при мамута и Комодо има много инфо- как стават тези неща с Нод - явно е налице дистанционна намеса!? Озадачен е различно от изненадан. Поздрави

.............................обаче като фокус изчезна лога с констатацията на Нод 32............................

Аз от теб не съм видял лог на антивирусна или друга програма, която използваш. Както и снимка, разбира се. Не знам дали се усещаш, че твоите коментари в повечето случаи са празни приказки...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Възможно е от ESET да са извършили корекцията. Защо ми са снимките Ви - Вие с 4-5 думи бихте могли да се конкретизирате . Здраво пълним Калдата с реклами и шарении - така ли е в чуждестранните форуми !? Там онагледяване със снимки се прилага много рядко - постоянното онагледяване се възприема като форма на спам . Преките констатации ли са празни приказки ? Е-всяка преценка си е лична. Иначе Нод 32 и той нищо не намери след Икарус и сега е начело на защитата при мен. Поздрави

=====Защо ми са снимките Ви - Вие с 4-5 думи бихте могли да се конкретизирате . Здраво пълним Калдата с реклами и шарении - така ли е в чуждестранните форуми !? Там онагледяване със снимки се прилага много рядко - постоянното онагледяване се възприема като форма на спам . Поздрави

Там онагледяване със снимки се прилага много рядко

Но пък над хиляда поста с нито един лог,дори ако искаш прикачен/за да няма спам/ Правилата в чуждестранните форуми изискват когато има някакво конкретно твърдение,а ти имаш такива в изобилие да се прикачват данни било то снимкови или текстови или пък дори други.Сигурен съм,че знаеш това но както винаги не го зпазваш това неписано никъде правило.Параноя или липса на идентификация е това? Не ти ли е странно,че толкова хора го забелязват?

Всеки форум си има правила ето например виж тука

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=37629

6. Скриншот (Screenshot) - снимок экрана. О его получении прочитайте в статье Базы знаний. Скриншоты нужно прикреплять к своему сообщению на форуме.

http://forum.ru-board.com/rule.cgi?forum=5

1.6.2 Публикация листингов, логов, конфигурационных, и прочих файлов, если длина такого листинга превышает 15 (пятнадцать) строк.

2.5. Запрещена публикация материалов коммерческого характера, включая:

2.5.1. Рекламные сообщения (реклама каких-либо товаров и услуг)...

Да не пълня форума с излишни неща.

Преките констатации ли са празни приказки ?

Да преките констатации,които НЕ подплатени нито със снимка нито по какъвто и да е било начин.

Спам...Я се замисли дали не предизвикваш ти този спам?

Извинете ме форумци за дългият пост но просто не знам как може да му се обясни на колегата другояче.

TNN НИЩО ЛИЧНО към тебе просто е време за промяна от твоя страна.

Поздрави и извинете за ОФТОПИКА.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.anti-malware.ru/forum/ http://virusinfo.info/forumdisplay.php?f=9...=1&langid=3 В тези руски форуми пълно ли е със снимки на Касперски или на друг продукт? Да не посочвам и други откъде ли не ... Nikssi, аз нищо не рекламирам и няма да променя навици от толкова години. Конкретен съм когато има с какво. Поздрави P.S. С Nod 32 вместо с Ikarus системата е по-пъргава - при вариант с две защитни стени - сложил съм ги заради логовете им -регистрират доста неща- не че са ми притрябвали кой знае колко.

Леле, най-после и ОС ти да види нещо хубаво от теб.

С Nod 32 вместо с Ikarus системата е по-пъргава

Видя къде съм аз, къде си ти, сега видя и къде е NOD32 и къде е Ikarus. Тепърва ще видиш за какво става въпрос, тепърва.

ESET твърдят че не са пропуснали нито един вирус от не знам колко години,а в същото време при тествания на водещите антивирусни nod 32 никога не е бил сред първите защо става така,кой може да ми го обясни това.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.