Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гей парад в София на 28 юни 2008

Featured Replies

Разясни. Аз всъщност не разбрах много смисълът на първата половина от поста на Mladenec, но това е друг въпрос. :) Не зная какво очаква той да кажем "по въпроса" - похвала ли, що ли, - но ми се ще най-сетне, след толкова много време, да открия тая проклета дефиниция на "парадиране със сексуалната ориентация".

Имам предвид ,че никъде в тази тема никой не заклеймява хората с различна ориентация,и изведнъж се появява човек който казва "Аз съм гей(пропусната запетайка)някой да каже нещо по въпроса)На мен това ми е звучи нападателно, и както аз го разбирам парадиране,А това което аз разбирам е :"Аджеба като никой не те пита ,що се биеш в гърдите ,че си гей?Медали за това още не са почнали да раздават.:)"В тоя смисъл го използвам аз .:)

Сега виждам ,че съм бил абсолютно прав за нападателното отношение :)

• Отговори 376
  • Прегледи 48,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Имам предвид ,че никъде в тази тема никой не заклеймява хората с различна ориентация,и изведнъж се появява човек който казва "Аз съм гей(пропусната запетайка)някой да каже нещо по въпроса)На мен това ми е звучи нападателно, и както аз го разбирам парадиране,А това което аз разбирам е :"Аджеба като никой не те пита ,що се биеш в гърдите ,че си гей?Медали за това още не са почнали да раздават.:)"В тоя смисъл го използвам аз .:)

Разбирам те, но в конкретния контекст на поста на Mladenec. Извън него - не. За съжаление аз не познавам хора, проявяващи подобно поведение. На моята визитка например не пише "Длъжност - гей". Не, не съм срещал хора, които казват "Здравейте. Аз съм Митко, гей съм." Предполагам, че конкретната изява на Mladenec е продиктувана от факта, че темата малко или много е свързана с неговата сексуална ориентация.

Тук, предполагам, присъства и онова, което кара момчетата в юношеска възраст да се държат агресивно и стереотипно - опита да се затвърди идентичността. При пуберите - на мъжкари. При някои хомосексуални - на позитивен и целеустремен гей образ. Това разбира се е спекулативна аналогия, защото, пак отбелязвам, аз интерпретирам реакцията на Mladenec в контекста на темата тук и на някои изказвания. Може би ако ми дадеш по-катадневен, житейски пример за това прословуто "парадиране" ще мога да изкажа по-конкретно мнение.

Интересна тема, а също и интересна дискусия се е заформила в самата тема.

Интересно нещо е това, как толкова хора застават против хомосексуалистите и дори не полагат минимални усилия да прозрат проблема, срещу който се борят.

Проблема със СПИН вируса не е пряко свързана със сексуалната насоченост, както явно си мисли sliderum. Вируса може да зарази дори и хетеросексуални мъже и жени.

От друга страна съответно хомосексуалистите са хора като нас, не се различават по нищо физически от нас, така че не разбирам действията на хората, които се нахвърлят върху тях, сякаш са убийци или нещо такова, напротив, дори в повечето случаи хомосексуалистите са доста културни, ерудирани и приятни хора.

Аз лично няма да имам възможност да присъствам на парада, за да подкрепя тези хора, които са се престрашили да отстояват не своите права, а своята свобода да избират партньор, която в много държави по света бива потъпквана и до днес.

Четейки темата до моя пост, забелязвам че доста от пишещите тук биват толерантни към хомосексуалистите, което е похвално. Всеки има правото да избира как да живее собствения си живот и с кого.

@haidukpikaso Забрави да споменеш още един признат дори от кралското семейство на Великобритания музикант - сър Елтън Джон, който също е хомосексуалист.

Уважавам тези хора решили да се изправят срещу проблема си в лицето на хората опитващи се да ги лишат от посочената по-горе от мен свобода на избор. Преди време жените също не са имали права, били са потъпквани много от правата им, но са се преборили за своите права, не са се примирили и са отстоявали своето, нима хомосексуалистите не са хора, нима за тях трябва да съществуват различни закони, задължения, наказания и права, отговора на всичко това е НЕ, те имат същите права като всеки един хетеросексуален човек.

P.S. Надявам се от изписаното от мен, никой не сметне, че съм хомосексуалист, просто съм човек, който дълбоко в себе си се надява за в бъдеще хората да стават все по-равноправни и да има по-малко разделения според пол, раса, сексуална насоченост, възраст и т.н.

В голяма степен това, което казах в поста си тук може да се формулира с една много малка част от това, което Мартин Лутър Кинг е казал през 1963 година, а именно

I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal."

P.P.S Докато писах този малко дълъг пост се появиха и някой постове насочени да подпалят евентуален скандал. В отговор на това мога да кажа, че хората парадиращи с това какви са не изпъкват с нищо, напротив в повечето случаи точно те са причината за омразата и нетърпимостта към тяхната група.

@Mladenec Това че си гей, няма да ти донесе медал, както казаха някои хора преди мен, няма да накара хората да те разберат, но може да накара неутралните да гледат с лошо око на теб, защото парадираш, че си от дадена група хора, а дори не искаш да направиш нищо, за да ги подкрепиш, най-малкото можеше да напишеш коментар по темата в подходящия тон и с подходящото благоприличие подобно на мен. Така щеше да помогнеш донякъде на някои неутрални хора евентуално да проявят инициатива и да подкрепят останалите хомосексуалисти в тяхното начинание да бъдат признати като равни с останалите хора по света.

Редактирано от Draconis (преглед на промените)

в страната има хомофобско поведение и ще го има и в бъдеще. Организацията може и да я няма, но от коментарите виждам негативи. Отностно това, което казах е мотивация за някои, които не правят нищо по-въпроса във всяко стадо си има и черни овци, но това не ми се коментира. Въпроса е, че искам от части организацията да продължи до прокарването на закон за браковете в България и нека, които може или споделя идеята да ни подкрепи. Това е една от малко големи инициативи в последно време. Отностно СПИН превенцията не желая да се насочва из цяло в определени групи (нас и с това да се парадира), защото всеки запознат може да каже, че несъществува изцяло при гей общността. Нека погледнем какво става в Африка и т.н.?

Редактирано от Mladenec (преглед на промените)

Разбирам те, но в конкретния контекст на поста на Mladenec. Извън него - не. За съжаление аз не познавам хора, проявяващи подобно поведение. На моята визитка например не пише "Длъжност - гей". Не, не съм срещал хора, които казват "Здравейте. Аз съм Митко, гей съм." Предполагам, че конкретната изява на Mladenec е продиктувана от факта, че темата малко или много е свързана с неговата сексуална ориентация.

Тук, предполагам, присъства и онова, което кара момчетата в юношеска възраст да се държат агресивно и стереотипно - опита да се затвърди идентичността. При пуберите - на мъжкари. При някои хомосексуални - на позитивен и целеустремен гей образ. Това разбира се е спекулативна аналогия, защото, пак отбелязвам, аз интерпретирам реакцията на Mladenec в контекста на темата тук и на някои изказвания. Може би ако ми дадеш по-катадневен, житейски пример за това прословуто "парадиране" ще мога да изкажа по-конкретно мнение.

Може би , за съжаление аз съм срещал само такива като Младенец (може би средата ми е такава :)Ако обобщим -това ,че съм се сблъсквал само с хора които носят гордо името гей и го подчертават с повод и без повод значи за мен това ще е поведението на гейовете.Ако съм срещал хора за които да си гей е също толкова нормално (за обществото) както да си хетеро и се държат неагресивно,възпитано естествено е ,че ще мисля че всички гейове са такива.Познавам само от първия тип.sad.gifЕ аз бих искал да познавам гейове и от втория тип ,защо не ?Аз обичам да общувам с различни хора, дават ми по-широка картина на света.

А може би Младенец не е толкова агресивен ,просто е имал лош ден ? :)

• Автор
Може би , за съжаление аз съм срещал само такива като Младенец (може би средата ми е такава :)Ако обобщим -това ,че съм се сблъсквал само с хора които носят гордо името гей и го подчертават с повод и без повод значи за мен това ще е поведението на гейовете. Ако съм срещал хора за които да си гей е също толкова нормално (за обществото) както да си хетеро и се държат неагресивно,възпитано естествено е ,че ще мисля че всички гейове са такива.Познавам само от първия тип.sad.gifЕ аз бих искал да познавам гейове и от втория тип ,защо не ?Аз обичам да общувам с различни хора, дават ми по-широка картина на света.

А може би Младенец не е толкова агресивен ,просто е имал лош ден ? :)

Да, разбирам. Мога да кажа само, че вярвам до голяма степен в аналогията, която направих с момчетата-юноши. Трябва да се разбере, че в атмосфера на обществени нагласи, които са крайно негативни към това, което си и ти проповядват, че си грешник, болен, извратен и въобще ненормален - малко или много е нормално да има и такива хора, които развиват резистентност към този терор от страна на обществото и съзнателно или не се опитват да му противодействат чрез механизми на отхвърлянето, най-основен от които е позитивният Аз-образ, който трябва да се изгради и утвърди. Трябва да повярваш в себе си, за да повярват и другите в теб. Предполагам това е причината за подобни "демонстративни" нехетеросексуални хора.

Тук трябва да напомня, че не-стереотипното, феминизирано поведение у немалка част от хомосексуалните не би следвало да спада към категорията на "парадирането", тъй като то е поведенческа особеност, която не е съзнателно стимулирана.

Аз ще дам себе си за пример като кажа, че в настоящата ми месторабота, в която съм от почти година вече, доколкото ми е известно никой не знае за моята сексуална ориентация. Не защото я крия. Не е станало дума. Никой не е дошъл да ме пита "Абе ти случайно да си...", нито пък на мен самият някога ми е хрумвало да събера колегите в заседателната зала и да им кажа "Абе да знаете случайно, че аз такова...". :) Това ми се вижда наистина нелепо и нелогично. Странно ми е, че си попадал само на такива хора. Може би ги привличаш с нещо... :)

Редактирано от Stalik
Ям ужасно много букви ма**а му... (преглед на промените)

• Автор
Този парад би имал смисъл, ако публично им се кажат имената, защото както трябва да им е ясно имотното състояние, така и това трябва да се знае.

Би ли разяснил защо и това трябва да се знае??? :)

Колкото до настроенията: прайд парада има за цел да постави в общественото пространство ЛГБТ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални) общността и проблемите на нехетеросексуалните, като например факта, че не можем да сключим законен брачен съюз пред лицето на държавата така, както могат хетеросексуалните. Съответно една такава двойка не може да отглежда дете като двама равноправни родители от което... всъщност какво ти обяснявам. Чуй сам тук. И после ела и пак ми обясни как всичко на ЛГБТ малцинствата им е наред.

• Автор
А защо, в не толкова далечното минало са били предпочитани за вербуване като агенти на ДС? Това мисля отговаря на въпроса ти :)

п.п. Против браковете нямам нищо против, но не мисля, че е морално да отглеждат деца. Мисля, че децата трябва да си се отглеждат от мъж и жена, от майка и баща, както си е и естествено и както е и в природата! Тъй или иначе, безсмислено е да спорим по този въпрос, а и едва ли това някога ще бъде позволено.

По отношение на ДС мога само да предполагам: до зората на 21 век в България хомосексуалността беше инкриминирана и на тая база установяването на подобна ориентация у един човек преди 1989 г. вероятно е представлявала доста компрометираща информация, а ние знаем за какво се ползват компроматите. Следователно това е била и информация твърде удобна за манипулиране на необходимите хора. Относно количеството на хомосексуални в ДС - аз за съжаление не разполагам нито с количествена, нито с процентна информация по тоя въпрос. Ако ти разполагаш с някакви надеждни и авторитетни по произхода си данни то ти си един много щастлив човек. Сладко да ти е.

Що се отнася до осиновяването от еднополови двойки - съгласен съм, че няма какво да дискутираме по темата. Има научни факти в тая насока и те са причината подобно осиновяване вече да е факт в някои западни страни. Знаеш - факта си е факт и както и да си чешеш езика пред него той си стои там, вездесъщ. Споменах осиновяването единствено в контекста на това кои са базисните различия в отношението на закона у нас спрямо нехетеросексуалните.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

• Автор
Е, научните факти са си едно доста разтегливо понятие, но не се наемам да споря по теми, които не разбирам. Само мога да предположа, че както има поръчкови статии, така и учени... Освен това, в някои, а не във всички държави. И все пак, кои са тези държави? Питам, защото не знам, а е любопитна информация.

За ДС само слухове... Но каквото е било преди, едва ли много се е променило. Ти много добре го каза - тези хора са удобни за манипулиране и това ще е винаги така.

п.п. Нямам нищо против ЛГБТ, както ги нарече. Не съм против и гейпарада, но мисля, че подобен парад ще подразни много хора и ще предизвика негативни реакции, а едва ли точно това целите.

п.п.п. Stalik, уважавам те и като модератор и за това, че не криеш твойта хомосексуалност. Не се засягай, ако съм те обидил с нещо - не е било нарочно. Поздрави и лека нощ!

Еднополова двойка може да осинови законно дете в Гуам, Андора, Белгия, Финландия, Исландия, Холандия, Норвегия, Швеция, ЮАР, Испания, Обединеното кралство, някои части на Австралия (там са на щати), Канада и в някои щати на САЩ. В Дания, Германия и Израел може да се осинови заварено дете. В Обединеното кралство, Ирландия и Унгария има универсална политика на осиновяването според която всеки може да осинови дете, стига да е оценен като способен да осигури здравословна и стабилна семейна среда, без значение дали е хетеро, ЛГБТ, женен, разведен и съответно сам, в извънбрачно съжителство или неженен. Във Франция партньор от същия пол може да има родителски права над биологичното дете на партньора си.

В САЩ изрично е разрешено осиновяването от еднополови двойки в Калифорния, Кънектикът, Илинойс, Мейн, Масачузетс, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания, Върмонт, щата Вашингтон и във Вашингтон (Окръг Колумбия).

През януари т.г. Европейският съд по човешките права отсъди, че еднополовите двойки имат право да осиновяват деца.

За браковете и страните потърси в google.com тук не е мястото. Не ми е ясно и защо търсиш под вола теле, като се има предвид, че е секретна информация. Колко отговори за ДС ще получиш от колкото САЩ за Хитлер? Не ставай смешен! Аз лично съм в масонски либерален орден и съм го избрал по-тази пречина, но това са странични неща. Отностно парада, а ми защо трябваше да пее George Michael за л. сестри, защо се празнуват някои празници ми защото има идея. Колкото и смешно да е на тъп въпрос тъп отговор. Колкото и да не се желае това рано или късно ще се приеме в България и някои БГ (звезди) ще се оженят наистина. И не искам да ставам краен, но Джемини може и скоро да не съществува така, че, които иска единство знае какво да направи с червената лента или просто да повърви малко...

П.П. Понеже има много непросветени моля Ви се гледайте Queer As Folk за да откриете някои истини за себе си

Редактирано от Mladenec (преглед на промените)

Като са равни защо парадират с различието си?

Ами защото хората ги отбягват и ги карат да се чувстват различни!!!

Ако на никoй не my пyкаше мислиш ли,че някои щеше да апелира???Ако всичко си е нормално то никoй няма да прави Паради не мислиш ли???

Знаеш ли имам приятел gay и е 100 по-свестен от болшинството хетеро-и мили момчета gay не е болест която се предава а хормонален проблем които работят женските хормони повече.

Крайно време е хората да разберат че хормоните на 1 тяло не можеш да ги контролираш-нито при мъжете нито при жените!!!

И защо Господ е казал,че не сме съвършенни???

Защо трябва да съдите когато можете да сведете глави........ защото ако той/тя е gay и това my е порок то никoй от тях не си го е избрал(това е тяло и природа с които не можеш да се пребориш),но пък тези които крадат,изнасилват,убиват,воийват,палят,грабят,лъжат,изневеряват....и т.н. те защо да са повече от тях??!!!!!Да не би останалите да са по горни а тези по-долни.Нека всички сме такива каквито сме и да не си пречим 1 на друг.Нека всички будем различни.Аз не искам да съдя никoй защото и аз не съм перфектна.

Извинявай ,обаче точно това имах предвид с парадирането. sad.gif

Това не е парадиране а откровенност.Прави разлика.И момчето го казва защото сигърно my е писнало хората да си шушнат за "тази тайна"

Редактирано от Stalik
Без излишен цитат (преглед на промените)

Когато кажеш на някой,че е различен от тебе и му се изсмееш,то той може да каже същото за теб.

Ами защото хората ги отбягват и ги карат да се чувстват различни!!!

Ако на никoй не my пyкаше мислиш ли,че някои щеше да апелира???Ако всичко си е нормално то никoй няма да прави Паради не мислиш ли???

Знаеш ли имам приятел gay и е 100 по-свестен от болшинството хетеро-и мили момчета gay не е болест която се предава а хормонален проблем които работят женските хормони повече.

Крайно време е хората да разберат че хормоните на 1 тяло не можеш да ги контролираш-нито при мъжете нито при жените!!!

И защо Господ е казал,че не сме съвършенни???

Защо трябва да съдите когато можете да сведете глави........ защото ако той/тя е gay и това my е порок то никoй от тях не си го е избрал(това е тяло и природа с които не можеш да се пребориш),но пък тези които крадат,изнасилват,убиват,воийват,палят,грабят,лъжат,изневеряват....и т.н. те защо да са повече от тях??!!!!!Да не би останалите да са по горни а тези по-долни.Нека всички сме такива каквито сме и да не си пречим 1 на друг.Нека всички будем различни.Аз не искам да съдя никoй защото и аз не съм перфектна.

Това не е парадиране а откровенност.Прави разлика.И момчето го казва защото сигърно my е писнало хората да си шушнат за "тази тайна"

Насочваш темата в друга посока.Музиката,която слушам (става въпрос за общоизвестните гей икони в музикалния бизнес) ме е запознала предимно с хомосексуални личности.И знаеш ли, общувам с тях пълноценно и свободно,научила съм се на много неща от тях.Преди 5 години определено имах друго отношение към различията им,но това си беше защото самата аз нямах желание да ги разбера .Регистрирах се в един форум на Мадона,в който 90% от потребителите,включително и админите са с хомосексуална ориентация.И са страхотни-ерудирани,обществено ангажирани,отговорни,интересни,добронамерени и верни като приятели.Мисълта ми е,че различието,когато не сме запознати с него ни плаши и съвсем нормална първосигнална реакция е да го отричаме и избягване.Но веднъж опознали същината разбираме,че различията са само в нас,в нашите закостенели представи за "нормално" и "ненормално".

Аз лично нямам нищо против този вид общност. На местоработата ми има един двама знайни колеги, с които нямам никакъв проблем да общувам нормално. Дори с тях се разбирам по - лесно понякога.

Но друго имах впредвид. Аз на този парад няма да отида. Съжалявам, но има далеч по - важни неща за оправяне в милата ни родина, отколкото вашият парад. И точно това ме дразни в цялата работа. Вие изпускате общата картинка, мислейки само и единствено за себе си. Четя постовете на масона по-нагоре, и това мнение все повече се затвърждава в мен.

Не ме разбирайте погрешно, правете си парадите, но не парадирайте с тях, и не карайте обикновените хорица, които имат далеч по-належащи проблеми за решаване да ви подкрепят, защото и вие никога не сте го направили за тях.

Успешен ден

Преди няколко години имах съквартиранти хомосексуалисти и може да се каже,че бяхме приятели-излизах с тях познвах доста техни приятели,общо взето ходех с тях навсякъде..и изглежда не съм попаднала на възпитани,нормални хора....та поради тази причина аз гледам негативно на тях...това е като да отидеш някъде на ново място да се запознаеш с много нови хора и 90% да са глупави,неучтиви,неприятни..и ти си правиш извод,че всички хора там са такива...принципно нямам нищо против тях-няма лошо да си различен,стига да не пречиш на другите...

• Автор
Аз лично нямам нищо против този вид общност. На местоработата ми има един двама знайни колеги, с които нямам никакъв проблем да общувам нормално. Дори с тях се разбирам по - лесно понякога.

Но друго имах впредвид. Аз на този парад няма да отида. Съжалявам, но има далеч по - важни неща за оправяне в милата ни родина, отколкото вашият парад. И точно това ме дразни в цялата работа. Вие изпускате общата картинка, мислейки само и единствено за себе си. Четя постовете на масона по-нагоре, и това мнение все повече се затвърждава в мен.

Не ме разбирайте погрешно, правете си парадите, но не парадирайте с тях, и не карайте обикновените хорица, които имат далеч по-належащи проблеми за решаване да ви подкрепят, защото и вие никога не сте го направили за тях.

Успешен ден

Винаги има далеч по-важни неща за оправяне. Защо да мислим егоистично само за милата родина? Ами глада в Африка? Нима хората там са на по-добро дередже от нас? Наличието на по-голям и сериозен проблем, който съответно очаква повече енергия, време и ресурс, не е оправдание за нехайство спрямо другите, по-малките. Освен това ако за теб това е малък проблем, то за около 9% от българското общество (по данни от световното секс проучване на Durex през 2005 г.) това не е малък проблем. Обществото у нас не е чак толкова малко, че да не разполага с ресурса да се справи с подобен въпрос. Друг тема е дали има желание за това.

Редактирано от Stalik
Без тафтология (преглед на промените)

Успешен ден

Aз до тук не прочетох някой насила да те кара да ходиш на парада, или да подкрепяш хомосексуалните, затова не ми стана ясно защо приемаш нещата като че ли те засягат лично.

Едни ходят на гей паради, други на садо мазо партита, трети си организират шах турнири и пр. и пр.

Всеки има право на избор как да си прекарва свободното времето в зависимост от интересите и потребностите си.

Също така всеки потребител има право да НЕ чете и да взима отношение в теми, които не го касаят с единсвената цел да се заяжда.

А що се отнася до наболелите проблеми на милата ни родина, те нямат връзка с тази инициатива, а още по-малко гейовете са виновни за хаоса, който цари в България.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Aз до тук не прочетох някой насила да те кара да ходиш на парада, или да подкрепяш хомосексуалните, затова не ми стана ясно защо приемаш нещата като че ли те засягат лично.

Едни ходят на гей паради, други на садо мазо партита, трети си организират шах турнири и пр. и пр.

Всеки има право на избор как да си прекарва свободното времето в зависимост от интересите и потребностите си.

Също така всеки потребител има право да НЕ чете и да взима отношение в теми, които не го касаят с единсвената цел да се заяжда.

А що се отнася до наболелите проблеми на милата ни родина, те нямат връзка с тази инициатива, а още по-малко гейовете са виновни за хаоса, който цари в България.

Така е, но онези, които си организират турнири, не го набиват в ничии очи, и не парадират с нарушаване на религиозните закони и разврат, нали? Какъв пример се дава на децата и по-младите?

• Автор
Така е, но онези, които си организират турнири, не го набиват в ничии очи, и не парадират с нарушаване на религиозните закони и разврат, нали? Какъв пример се дава на децата и по-младите?

По всичко изглежда, че въобще не си прочел първите постове по темата. Ако бе го направил вероятно щеше да забележиш същностните различия в целта на турнирите и в целта на парада. Тъй като не желая да се повтарям няма да ги обяснявам пак.

Що се отнася до "религиозните закони": би ли казал какво общо имат тук религиозните закони? Те може би имат огромно значение в Ислямска република Иран и други подобни, но България не е нито ислямска, нито християнска, а от известно време не е и народна даже. Тя е просто република с гражданско законодателство, което постановява, че е забранена "всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна." (цит. Закон за защита от дискриминацията)

Що се отнася до "разврата": би ли посочил къде в цялата картинка го видя? :) Може би четеш друга тема, не знам...

А защо ,просто не се заключи тази тема?За събитието беше обявено-ОК.Виждам ,че страстите ще се нажежават което според мен е безмислено.

• Автор

Страстите не се нажежават. Хората изказват своето мнение. Вярвам, че всеки може да го направи по интелигентен начин. Освен това такова събитие е прецедент у нас. Може би е необходимо хората да разискат и асимилират характерната проблематика на темата (ето, Madonna засегна една такава), за да може подобно едно събитие да бъде разбрано като смисъл и цел, а не да бъде интерпретирано като "манифестация" на "разврат" или нещо още по-екзотично.

Кои религиозни закони се нарушавали, че не ми стана ясно ?????

Аз съм атеистка, но едни от най-развратните са поповете, а и повечето са лицемерни педерасти.

Има закон за педофилията, а не за хомо ориентираните.

Какъв пример се дава на децата и на по-младите ли ?

Децата се ровят навсякъде в нета, именно затова е забранено разпространяването на сайтове с детска порнография и детска проституция;

секс с животни, насилие, кръвосмешение, изнасилване ......

Хомосексуализмът е сексуална ориентация, а не сексуална практика (поне така пишат), т.е ако не те привличат мъжете, няма как да станеш гей.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

• Автор
Какъв пример се дава на децата и на по-младите ли ?

Децата се ровят навсякъде в нета, именно затова е забранено разпространяването на сайтове с детска порнография и детска проституция;

секс с животни, насилие, кръвосмешение, изнасилване ......

Да, това всъщност е доста интересен въпрос също - децата, които днес прекарват прекалено много време пред монитора и са заляни с насилие и секс. Вчера например станах свидетел на сбиване между пияни тийнеджъри в навалицата пред НДК. Нима идеята за равноправие в социално отношение представлява наистина "разврат" или пък анти-ценност в сравнение с всичко друго, което се спомена? Не мисля.

Страстите не се нажежават. Хората изказват своето мнение. Вярвам, че всеки може да го направи по интелигентен начин. Освен това такова събитие е прецедент у нас. Може би е необходимо хората да разискат и асимилират характерната проблематика на темата (ето, Madonna засегна една такава), за да може подобно едно събитие да бъде разбрано като смисъл и цел, а не да бъде интерпретирано като "манифестация" на "разврат" или нещо още по-екзотично.

А сега ми хрумна нещо....на самия парад с охрана ли ще са? Защото ако тука всеки с думи изразява мнението си , там на място може ,хммм ....неодобрението да придобие по- физически характер.

• Автор
А сега ми хрумна нещо....на самия парад с охрана ли ще са? Защото ако тука всеки с думи изразява мнението си , там на място може ,хммм ....неодобрението да придобие по- физически характер.

Всяко публично събитие се одобрява от Столична община и има полицейско присъствие. Този парад изказан с други думи е чиста проба митинг, така че да, определено ще има засилено полицейско присъствие, предвид кордона, който бе спретнат за малочислената демонстрация на "Джемини" през 2005 г.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.