Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гей парад в София на 28 юни 2008

Featured Replies

Амбицирахте ме - ще дойда на парада :shake_puter:

Aко можеше да дойде и Freddy, най-векикият.........

http://www.youtube.com/watch?v=Zo52T7uKOJU

I am crying now....listening to this song

RIP

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

• Отговори 376
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

От мен Madonna - Give It 2 Me

П.П. Коментара не визираше мен! Жалко, че в Icon нещата стоят по-съвсем различен начин. Отностно Джемини няколко пъти го загатнах, но преди парада се говорише, че ще прекратят дейност. Това го знам от сигорен източник няма да спомена кой е мислил да го направи, защото много хора няма да имат това на, което разчитат...

Редактирано от Mladenec (преглед на промените)

За съжаление дефиницията ти за думата ултиматум е изглежда непозната за мен. Ултиматумът представлява предупредително искане, което предвижда вземане на наказателни мерки при неизпълнението му. Аз не видях някъде в съобщението на Джемини ултиматум.

Колкото до постовете на Младенец - те са негово лично мнение и подхода на обвързването им с общата тема е грубо изопачаване на фактите. За съжаление не ми е известно нито Джемини, нито аз, нито кой да е друг от ЛГБТ общността да е давал официални пълномощия на споменатия да говори от наше име, от където следва, че примерите ти са несъстоятелни. Ако имаш други такива - ще се радвам да ги чуя.

Що се отнася до постовете на Линда: предвид дефиницията на понятието ултиматум, което апропо идва от международното право, те не са ултимативни и както при случая с Младенец са израз на нейна лична позиция, при това нямаща общо с ЛГБТ общността.

За съжаление считам твърдението ти за невярно.

Парада далеч не е единствената активност на Джемини. Това, че ти не си запознат с нея, е съвсем отделен въпрос. Смисъла и целите на парада бяха изтъкнати неколкократно, поради което предлагам да не се връщаме вече на тях отново и отново. Колкото до ефективността им - това за съжаление не е химичен процес или директен маркетинг, за да може да се замери ефективността, така че може само да предполагаме по тоя въпрос. Остава ни само заключението "по-добре нещо, отколкото нищо".

Не, не разбирам какво искаш да ми кажеш предвид прекомерната и неподходяща принципно, но оправдана употреба на многоточия, които са израз на незавършена мисъл.

Иначе отговарям: Да, Джемини обясняват някъде кое какво е и защо е. Аз не съм запознат с няколкото скандала, но пък съм запознат с техни инициативи в училища и съвместно с организации за защита на човешките права и за недискриминация на хората с увреждания. Фактите за 20-те страни нямат за цел да предизвикват промяна тук. Те бяха конкретен отговор на конкретно питане от конкретен потребител.

аз бях до тук...

не че нямам какво още да кажа, а защото от многото думи не виждам да има нещо конкретно...

обръщаш ми изказа и мислите както ти е угодно в случая, но добре поне, че се стараеш да го правиш елегантно...

също за да не се превръща темата в полемика между двама души, а другите да четат и да гледат сеир...

хайде остави ме мен, а попитай хората тук...

или направи анкета...

нека видим кой колко е запознат с организацията ви и с това какви са целите и и насоките в работата и...

знам, че няма да е представителна извадката, но все пак ще се доближи поне...

тук влизат хора от всякакви възрастови групи, от всякакви съсловия и от всякакви социално-демографски структури...

(ако разбира се не сметнеш, че това е извън темата)

бих се радвал ако някой ден, очи в очи седнем да дискутираме проблемите на нехетеросексуалните тук и по света...

прекия контакт при дебатиране на сериозни теми не може да се сравни и за миг с писаниците в интернет...

може да направим една кръгла форумна маса дето се вика...

само не знам преди парада или след него...

и да подчертая - говоря сериозно...

това в случай, че някой от мод екипа реши, че си почесвам езика със спам...

И аз отивам. Още от години искам гей като приятелка. Ей така да се шматкаме по кафета, магазини и какво ли още не. Тъкмо ще има голям избор на жертви :shake_puter:

Редактирано от sosorry (преглед на промените)

И аз отивам. Още от години искам гей като приятелка. Ей така да се шматкаме по кафета, магазини и какво ли още не. Тъкмо ще има голям избор на жертви :shake_puter:

съвпадение - и аз от години искам две лесбийки за приятелки

За съжаление аналогията ти е глупава и говори за това, че или не мислиш какво пишеш или... еми не знам какво друго, но аз подкрепям първото. Както наркоманията, така и организираната престъпност представляват явления, водещи до негативни противообществени прояви и последствия.

Хомосексуалността не представлява социално явление, а и няма подобни последствия. Слагането на равенство между нея и сексуалната "разхайтеност" е продукт на невежество, дезинформация или пък на злоумишлено внушение. Което и да е от трите трябва да се отбележи, че различната сексуална ориентация няма отношение към сексуалните навици и поведение. Това са параметри влияещи се от културата и възпитанието на отделният индивид, не от предпочитанията му в сексуално отношение.

По всичко изглежда, че въобще не си прочел първите постове по темата. Ако бе го направил вероятно щеше да забележиш същностните различия в целта на турнирите и в целта на парада. Тъй като не желая да се повтарям няма да ги обяснявам пак.

Що се отнася до "религиозните закони": би ли казал какво общо имат тук религиозните закони? Те може би имат огромно значение в Ислямска република Иран и други подобни, но България не е нито ислямска, нито християнска, а от известно време не е и народна даже. Тя е просто република с гражданско законодателство, което постановява, че е забранена "всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна." (цит. Закон за защита от дискриминацията)

Що се отнася до "разврата": би ли посочил къде в цялата картинка го видя? :shake_puter: Може би четеш друга тема, не знам...

Само тези цитати, ще си позволя, но ще отговоря по нашироко на всички, надявам се, които подкрепят гей парада.

1.Червено: Хомосексуалноста представлява социално явление и гейовете чрез паради и други мерки желаят да го разширят, независимо от обясненията за "целите"(зелено) на парада.

2.Червено: Това, че хомосексуалността не е криминална проява по дефиниция ,не ме кара да не я възприемам, като такава без последствия. Както и по-горе е споменато, неориентираните още сексуално младежи, могат да се повлиаят лесно към сексуална ориентация, която в обикновенни обстоятелства, не би била техен избор! Което за родителите им, а и за самите тях е проблем, при това огромен.

3. Зелено: По-горе обясних какво мисля за целта на парада. Сега, ще напиша и какво мисля за формата на изява: Най-сериозно го обявявам за парадиране, с използуването на ексхибиционистки методи, имитация(а може би не само*) на сексуални актове и други определено наказуеми при нормални обстоятелства прояви, ама щом е парад, с цел и т.н., е нормално(?).

*гледах някаде видео от подобен парад.

4. Организацията "Джемини", не съм казал, че е секта (да не говорим религиозна такава), но с някои от проявите си, напомня определен вид организации, каквито членовете и отричат да е!

5. Специално към един от постовете на MistressLinda. Благодаря, че описваш нормалните начини да се срещат хора, които със срещите си не искат да парадират с нещо: "но те не се афишират по форумите" и "Организират се и СМ партита, но всичко е дискретно и на private."

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

И аз отивам. Още от години искам гей като приятелка. Ей така да се шматкаме по кафета, магазини и какво ли още не.

Ти пък ме уби с това изказване и за какво искаш да имаш такава приятелка,защото е модерно или какво ?!

ами ако си харесате един и същи обект?

съвпадение - и аз от години искам две лесбийки за приятелки

теб какво ще те правят , или ти само ще гледаш.

• Автор
аз бях до тук...

не че нямам какво още да кажа, а защото от многото думи не виждам да има нещо конкретно...

обръщаш ми изказа и мислите както ти е угодно в случая, но добре поне, че се стараеш да го правиш елегантно...

също за да не се превръща темата в полемика между двама души, а другите да четат и да гледат сеир...

За съжаление каквото и да съм обърнал не е било целенасочено. Може би ти не си съумял да изразиш мисълта си по недвусмислен начин...

хайде остави ме мен, а попитай хората тук...

или направи анкета...

нека видим кой колко е запознат с организацията ви и с това какви са целите и и насоките в работата и...

знам, че няма да е представителна извадката, но все пак ще се доближи поне...

тук влизат хора от всякакви възрастови групи, от всякакви съсловия и от всякакви социално-демографски структури...

(ако разбира се не сметнеш, че това е извън темата)

Не виждам смисъла от това. Ако ми посочиш основателна причина поради която да се интересувам от този въпрос или да правя посоченото от теб - ще се радвам да я чуя. Но аз мисля, че думата беше за ефективността от подобен вид събитие, ако не се лъжа. Кой го организира, мисля, е до голяма степен второстепенна, да не кажа даже незначителна подробност. Препоръката ти за промени откъм "главата" не е лоша, но ми е интересно коя глава имаш предвид - държавната или на кабинета. Казвай бързо и ще тичаме да ги променим. biggrin.gif

Иначе аз вярвам, че промяната трябва да стане повсеместно, чрез опозиция на дезинформацията и стереотипите. парада е начин за повдигане на обществен дебат и привличане на вниманието както към проблемите на малцинството, така и към представителите му - обикновени хора, които се разхождат всеки ден по улицата, без народа да подозира за сексуалната им ориентация; дори наши приятели и близки, братя и сестри... Както казах по-рано в темата: виждал съм как информацията променя отношението на хората. Личният контакт - също. Така че парада може да не е най-ефективното нещо - това можем само да гадаем, но поне Е нещо.

Мисля че вече достатъчно преповторих казаното в предишни постове, затова и аз приключвам дотук.

Ти пък ме уби с това изказване и за какво искаш да имаш такава приятелка,защото е модерно или какво ?!

Защото са добри като такъв или такава и аз не знам. Хем са чувствителни като жените и могат да те разберат, хем има и нещо мъжко у тях и могат да те посъветват по - добре в някои ситуации. А това дали било модерно или не, не ме вълнува изобщо. Но не съм имала възможността да проверя истинността на по - горе написаното

• Автор
Само тези цитати, ще си позволя, но ще отговоря по нашироко на всички, надявам се, които подкрепят гей парада.

1.Червено: Хомосексуалноста представлява социално явление и гейовете чрез паради и други мерки желаят да го разширят, независимо от обясненията за "целите"(зелено) на парада.

2.Червено: Това, че хомосексуалността не е криминална проява по дефиниция ,не ме кара да не я възприемам, като такава без последствия. Както и по-горе е споменато, неориентираните още сексуално младежи, могат да се повлиаят лесно към сексуална ориентация, която в обикновенни обстоятелства, не би била техен избор! Което за родителите им, а и за самите тях е проблем, при това огромен.

3. Зелено: По-горе обясних какво мисля за целта на парада. Сега, ще напиша и какво мисля за формата на изява: Най-сериозно го обявявам за парадиране, с използуването на ексхибиционистки методи, имитация(а може би не само*) на сексуални актове и други определено наказуеми при нормални обстоятелства прояви, ама щом е парад, с цел и т.н., е нормално(?).

*гледах някаде видео от подобен парад.

4. Организацията "Джемини", не съм казал, че е секта (да не говорим религиозна такава), но с някои от проявите си, напомня определен вид организации, каквито членовете и отричат да е!

5. Специално към един от постовете на MistressLinda. Благодаря, че описваш нормалните начини да се срещат хора, които със срещите си не искат да парадират с нещо: "но те не се афишират по форумите" и "Организират се и СМ партита, но всичко е дискретно и на private."

За съжаление някои от твърденията в този пост са доста висящи във въздуха, сиреч неподплатени.

1. Хомосексуалността не е социално явление, а сексуална ориентация. Сексуалната ориентация е компонент на човешката сексуалност, което има отношение към психологията и физиологията на личността, не към социалните й нагласи.

2. Неориентираните сексуално младежи са неспособни да изменят сексуалната си ориентация в посока, която не е предефинирана у тях в предпубертетна възраст. Сексуалните експерименти през време на юношеството имат отношение към временното полово поведение, но не и към формирането на трайна ориентация, което през юношеството е на практика вече приключил процес. Няма никакви доказателства в подкрепа на твърдението, че половата ориентация на индивид може да бъде трайно и пълноценно променена под влияние на интензивни медицински (психиатрични, медикаментозни и дори хирургически) интервенции, пък какво остава за най-обикновено образоване по отношение на сексуалното различие! Това твърдение е нелепо е необосновано.

3. За съжаление характера на парадите по света е различен и да се поставя конкретно този, тукашния, в контекста на някои парадно-фестивални прояви на запад е неправилно.

4. Това е без коментар - изказването говори само за себе си. :shake_puter:

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

Червено: Хомосексуалноста представлява социално явление и гейовете чрез паради и други мерки желаят да го разширят, независимо от обясненията за "целите" на парада.

гейовете разширяват..., да, ама не явления biggrin.gif и какво лошо има в популяризацията? гей не се става, бе братле, страх те е, че след един такъв парад ще залитнеш ли? парадите си ги правят, за да може от дупките си да излязат наплашените гейчета, които ги е страх да се афишират, респективно - живеят изолирани самотен и депресивен живот, което в един момент може да ги подтикне към асоциални прояви (както и всеки хетеросексуален, отхвърлен от обществото), а това не е за предпочитане, нали? такива паради са, за да ги изкарат тях, да ги приобщят там, където им е мястото, пък да ходят да си се въргалят заедно, теб кво ти дреме? направо не мога да разбера как през 2008-ма година са останали такива закостенели мозъци като баба ми, Бог да я прости. ела в Европа и виж тук какво е отношението към тях и те какви са, точно защото отношението е добро към тях - добреоблечени, интелигентни, позитивни, на улицата не можеш да го познаеш, че е гей и не дразни. ама тва е, защото са ги приели и социализирали. в съседния до моя апартамент живеят гейове, виждам гейове и лесбийки по сто пъти на ден, общувам с такива.. и какво, станал съм гей ли? направо ти се чудя на логиката, братле

а спорове с тон тип "абе ти си плямпай, ама аз си знам моето си" не мисля, че са конструктивни

Съюзът между мъжа и жената е фундаментът на нашето общество. Този фундамент днес е подложен на нападки !

Казвал съм и друг път-Не хомосексуализма е беда,бедата е неговата реклама !

• Автор
Съюзът между мъжа и жената е фундаментът на нашето общество. Този фундамент днес е подложен на нападки !

Много интересна теория. Браво dimd! Но защо спираш тъкмо на най-интересното!? sad.gif

Разкажи ни - какви са тия нападки, в какво се изразява бедата от "рекламата" на хомосексуалността и кое е това, което е застрашено? От какво?

Много интересна теория. Браво dimd! Но защо спираш тъкмо на най-интересното!? sad.gif

Разкажи ни - какви са тия нападки, в какво се изразява бедата от "рекламата" на хомосексуалността и кое е това, което е застрашено? От какво?

всички ще станем гейове и няма да има кой да прави деца biggrin.gif

...И аз можех да го кажа толкова кратко, но де да беше просто "реклама".

Учените, които твърдят, че не може да се променя сексуалната ориентация на човека (справка: затворническата статистика), или са от "различните", или ги толерират по различни причини, включително финансови. Какво да говорим за по-младите хора (младежи, юноши, деца), при които повлияването е определено по-лесно, отколкото при възрастен затворник. А това, че при тях това е временно "опитване". Да, доста от тях го преодоляват, а за останалите - чети Фройд!

Знаеш ли,като малки си играехме на каубойци и индианци. Спасявахме пленени жени/момичета/,стремяхме се да ги впечатлиме с мъжество,геройства,харесвахме ги,дори по детски ги обичахме!

Сега,след непрестанно атакуващата ни реклама на този вид сексуална ориентация,не сме сигурни,как да опазиме/да,да опазиме/ децата си !

_5724.jpg

Текста на карикатурата гласи:

"Да,децата гледаха филма "Планината Браубек",и сега си играят на каубойци !"

Редактирано от dimd (преглед на промените)

аз не съм се родила садистка, убедена съм !

корените на садизма са там, в моето детство......

(много се е изписало по тия сексуално-психични отклонения от

Sigmund Freud, Erik From, Leopold Dio Saher-Mazoh и мн други)

та в тоя ред на мисли, и понеже споровете по темата продължават,

някой може ли да ми каже дали хомосексуализма е вроден,

или се проявява при определени обстоятелства?

• Автор
...И аз можех да го кажа толкова кратко, но де да беше просто "реклама".

Учените, които твърдят, че не може да се променя сексуалната ориентация на човека (справка: затворническата статистика), или са от "различните", или ги толерират по различни причини, включително финансови. Какво да говорим за по-младите хора (младежи, юноши, деца), при които повлияването е определено по-лесно, отколкото при възрастен затворник. А това, че при тях това е временно "опитване". Да, доста от тях го преодоляват, а за останалите - чети Фройд!

За съжаление продължаваш да хвърляш необосновани твърдения, които са доста... хм... офтопик. Фройд отдавна не е авторитет номер 1 по темата, не е и номер 2 даже...

Учените, които твърдят, че сексуалната ориентация е непроменима, са всички официални здравни организации на запад, наедно със Световната здравна организация, която е организация на ООН, действаща в 147 страни по света.

Не знам за какви затворници говориш, но емпиричните данни по отношение опитите за промяна на сексуалната ориентация нямат нищо общо със затворите.

Предлагам да не отклоняваме темата в произволни посоки и да не говорим общи и необосновани приказки, а да се придържаме о конкретиката и фактите.

Знаеш ли,като малки си играехме на каубойци и индианци. Спасявахме пленени жени/момичета/,стремяхме се да ги впечатлиме с мъжество,геройства,харесвахме ги,дори по детски ги обичахме!

Сега,след непрестанно атакуващата ни реклама на този вид сексуална ориентация,не сме сигурни,как да опазиме/да,да опазиме/ децата си !

_5724.jpg

Текста на карикатурата гласи:

"Да,децата гледаха филма "Планината Браубек",и сега си играят на каубойци !"

За съжаление отговора под форма на карикатура е... карикатурен. Разбираш ме, надявам се. Обоснови се по въпроса за който те попитах, моля. Наистина ми е интересно. Ако не можеш - здраве да е.

аз не съм се родила садистка, убедена съм !

корените на садизма са там, в моето детство, и в много други неща ...

(много се е изписало по тия сексуално-психически отклонения от

Zigmund Freud, Erik From, Leopold Dio Sahr-Mazoh и мн други)

та в тоя ред на мисли, и понеже споровете по темата продължават,

някой може ли да ми каже дали хомосексуализма е вроден,

или се проявява при определени обстоятелства?

И двете изречения са верни. Включително, че при определени обстоятелства, както съм казал по-горе може да се "прояви" при хора, на които не е вроден. Възприемането като нормална и парадирането за определена сексуална ориентация, може да е такова обстоятелсво. Животът на дете при гей двойка също, особено сериозно влияние може да има, ако е от техния физически пол.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

ех, ама как хората, които никога не са чели Фройд "цитират" Фройд... точно той определя хомофобията като разстройство! и не само той, а и юнгистите, и всички!

ето и още един източник: книгата “Homophobia: Description, development, and dynamics of gay bashing” (1998) от д-р Мартин Кантор, американски психиатър-психоаналитик

Омразата към гейовете, лесбийките и бисексуалните хора не е нормално явление. Много хетеросексуални хора изпитват дискомфорт, когато се повдигне темата за хомосексуалността. Въпреки това, много от тях се образоват (от любопитство или защото имат близки и приятели, които са хомосексуални) и привикват да търпят и дори да изпитват симпатия или съчувствие към хомосексуалните хора. За други хора това е невъзможно. Те чусвтват необходимост да мразят и напдат (с думи или дела) хомосексуалните граждани и се борят да ограничат техните права. По-долу са описани някои от умствените заболявания, които водят до такава омраза. Депресията, параноята, психопатичното използвачество и натвапливата невроза са отлични примери. Това не означава, че всеки депресиран човек, праноик или психопат мрази и напада гейове и лесбийки. Вярно е, обаче, че силната непрязън към тях обикновено е резултат от едно, две или повече от изброените по-долу отклонения:

(бел. ред. няма да цитирам всички причини подробно, защото са доста текст и ще разтеглим темата, но общо взето те са: Нарцисизъм, Натраплива невроза, Използвачество (психопатия), Параноя и Депресия)

та да се спрем на най-разпространената:

Параноя

Хората с параноя виждат в околните собствените си нежелани помисли и желания. Например, мъжът с параноя не може да признае сам пред себе си, че е загубил работата си, понеже е неспособен да постигне разбирателство с колегите си, понеже е некомпетентен и мързелив, или просто поради злощастно стечение на обстоятелствата. Това би означавало той да се почувства слаб. Не, причината е във външни фактори: колегите са заговорничили да уронят престижа му, правителството го подслушва и саботира всеки негов ход, извънземните са имплантирали датчик, който му пречи да взима правилни решения, и т.н. Параноичните хора мразят хомосексуалните лица, понеже те виждат в тях собстените си хомосексуални настроения. Някои хотеросексуални индивиди понякога имат хомосексуални фантазии, но това не ги притеснява. Параноичните хора са или прикрити хомосексуалисти, или хетеросексуални хора, които не могат да понасят собствените си хомосексуални чувсва и фантазии. Те проектират своята омраза към собствената си хомосексуалност върху хомосексуалните хора и решават, че хомосексуалните хора са техни врагове, които заговорничат да съсипят хетеросексуалното общество.

• Автор
И двете изречения са верни. Включително, че при определени обстоятелства, както съм казал по-горе може да се "прояви" при хора, на които не е вроден. Възприемането като нормална и парадирането за определена сексуална ориентация, може да е такова обстоятелсво. Животът на дете при гей двойка също, особено сериозно влияние може да има, ако е от техния физически пол.

Няма никакви сериозни научни доказателства в подкрепа на тази теза. Всички сериозни изследвания, проведени до момента, не показват никаква тенденция към формиране на еднополова сексуална ориентация у децата отгледани от еднополови двойки (>>). ОСВЕН, разбира се, ако ти не си запознат с такива, които на мен не са ми известни. Много ще се радвам на линк или библиографска препратка.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

ех, ама как хората, които никога не са чели Фройд "цитират" Фройд... точно той определя хомофобията като разстройство! и не само той, а и юнгистите, и всички!

с тоя си коментар мен ли визираш ?

• Автор
[quоte]ех, ама как хората, които никога не са чели Фройд "цитират" Фройд... точно той определя хомофобията като разстройство! и не само той, а и юнгистите, и всички!

с тоя си коментар мен ли визираш ?

Визира Sliderum.

Тишърти вече купих и плат за знаме. Утре нашата Райна княгиня, който всъщност се казва Зак, започва да шие. cool.gif

Гледам, че и тук, както на други местенца в нета се заформя дискусия "за" и "против" парада. Истината е, че винаги има първи път, когато е и най-трудно. Някои активисти, като Елия например смятат, че първи прайд вече се е състоял - през 2005-а. Окей, няма проблем. Това означава, че на 28-ми нещата ще са отработени и няма да разбиваме стени с глава. Ще бъдем себе си, а това не е малко. Да се чувстват поканени всички съпричастни към LGBTQ каузата без оглед на сексуалната ориентация, пола и възрастта.

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.