Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гей парад в София на 28 юни 2008

Featured Replies

За съжаление е крайно необходимо да се прави разлика между социалните прояви на хомосексуалността и хомосексуалността сама по себе си - като сексуална ориентация.

Здравейте! Ако искате го приемете като шега, но според мен хомосексуалност, както и всичко друго само по себе си може да има само в космоса ;) . В един свят където всичко е взаимно свързано, не мога да си представя нещо "само по себе си". :P

• Отговори 376
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Откъде знаеш какъв човек съм и какви деца възпитавам!?!?!? Не съм чувал дядовците ни да са пасли свини заедно, така,че -можеш да си спестиш квалификациите! Маркс и Ленин имат много общо с педерастията- членовете на комунистическата партия във всичките и подразделения бяха и са в немалък процент хомосексуалисти-

говорих нещичко за зависимост и съответно контрола над зависимите хора- те са перфектните изпълнители на всяка заповед, само и само да спасят най-ценното нещо на света-собствения си задник във всеки възможен смисъл!!!

За разликата между хомосексуалността сама по себе си и социалните и изяви-ами научете се да я правите вие по-напред, ние ще приветстваме това. Ама не става, нали?

Тук, и аз ще намеся мнението си. Мисля, че под опазване на з....ка се има предвид, не съответната част от тялото, която хората с различна сексуална ориентация, едва ли ще пазят - по-скоро обратното cool.gif . А егоизма го има при всички хора. Той е някаква форма на инстинкта за самосъхранение.

Здравейте! Ако искате го приемете като шега, но според мен хомосексуалност, както и всичко друго само по себе си може да има само в космоса ;) . В един свят където всичко е взаимно свързано, не мога да си представя нещо "само по себе си". :P

Хомосексуалност има и при животните.

А ти кога за последно беше в космоса ?

За малко да откачиш дългия отговор от мен, но тока спря, а нямам ЮПС cool.gif .

Но накратко: При животните има отделни прояви, които хората определяме като хомосексуални, а не такава ориентация.

Те се случват основно при две обстоятелсва.

1. Случват се с подчинените мъжки, на които женските животни отказват акт и които поради по силния нагон и/или възбудени от неуспешния опит за размножаване се "реализират" във всяка намерена наоколо дупка.

2. Показване на подчинение на ниско стоящите в йерархията животни към доминантното, дори ако е от същия пол, като в случая обикновено подчиненото животно играе ролята на женска.*

*Има и различни вариации на горните два случая, включително на "хомосексуални" действия от неактов тип при (2), най-често при маймуните, които включват орална и "ръкоделна" cool.gif форма на секс спрямо доминантното животно.

Ииииии, как съм изпуснал веселата тема, кочто до моята проява набрала внушителните 11 !!!!! странички!

Първо - нямам нищо против хомосексуалните отношения между хората. За доказателство - съжителствал, работил, и съм бил добър приятел с 4-ма гея и 5 лезбийки(една май ми е под въпрос)- останали сме със добри приятелски отношения и тяхната сексуалност никога не е изпъквала като различие.

Второ - против съм парадирането на различията м-у хората. В този свят където се опитваме да се поставим на кантар и той да не се наклони в никоя посока, с фанфари и оскъдни дрешки(от къде по дяволите ги намират) някой скача по едната страна на везната.

Трето - когато историята ни учи че нещо е срамно, защо парадира с него. Аз съм нудист - но никога не съм парадирал с това(извън плажа). Още по малко съм си представял нудистки парад(май ще ме е срам).

Четвърто (следствие на третото) - след като това се прави за да се даде гласност на безразличието(отрицанието може би) което ви заобикаля , и вярата че ще спечели гласове във ваша подкрепа, мислите ли че традиционен гей парад би постигнал целта? Не би ли отблъснал хората по скоро? Всички подобни масови прояви, според мен, не са сборище на хора които се забавляват, а сварталище на аморални и наркотизирани личности(псевдо хипита), мислещи че променят света(Лов парада в Берлин и подобните техно паради попадат в тази категория за моя жалост - е обичам я тая музика).

Няма смисъл да критикувате или защитавате хомосексуализма - той съществува - вашо е мнението да изберете къде сте вие(не е болест но е заразна за някой).

И отново същият въпрос - не трябва ли да се парадира с това че сме еднакви?

Ако парадът наблягаше на приликите - бих се присъединил с радост (и не само аз)!

Така че - променете го!

П.С. Поради късният час и изпитото от мен количество бира се извинявам за правописните грешки ;)

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

Въпреки това съм на мнение, че за лезбийските семействa...

Правилното е леСбийка, леСбийски. Научете се най-сетне на четмо и писмо, де... :rolleyes:

@siderium, иначе разсъжденията ти са типично хетеросексистки и хетеронормативни, но ме мързи да обяснявам защо и как... Всеки хетеросексуален мъж приема лесбийска двойка по-добре от двойка гей мъже, дори голяма част от хетеросексуалните мъже мечтаят тайничко за групов секс с две и повече жени или с двойка лесбийки, което отново е утъпкана пътека в мисленето и реакциите. Нищо ново не казваш...

Пиша n-ти офтопик в тази тема, съжалявам за което...

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

Правилното е леСбийка, леСбийски. Научете се най-сетне на четмо и писмо, де... :rolleyes:

@siderium, иначе разсъжденията ти са типични хетеросексистки и хетеронормативни, но ме мързи да обяснявам защо и как... Всеки хетеросексуален мъж приема лесбийска двойка по-добре от двойка гей мъже, дори голяма част от хетеросексуалните мъже мечтаят тайничко за групов секс с две и повече жени или с двойка лесбийки, което отново е утъпкана пътека в мисленето и реакциите. Нищо ново не казваш...

Пиша n-ти офтопик в тази тема, съжалявам за което...

Печатна грешка! :rolleyes:

Те в САЩ като чуха за нашите спорове и парада ето какво решение взеха:

Калифорния разреши еднополовите бракове

Върховният съд на щат Калифорния разреши сключването на еднополови бракове, съобщи CNN.

Разрешителни за тях са започнали да се издават още вечерта на същия ден след оповестяване на решението.

Това е вторият щат, след Масачузетс, в който гейове и лесбийки ще могат да сключват бракове и в църкви.

4 други щата засега разрешават граждански церемонии.

Обществеността в щата е силно раздвоена.

Докато хиляди гей двойки развълнувани готвят сватбите си и обявяват новите си права като исторически, неочаквани, невероятни и истински показател за американската свобода и демокрация точно навреме за предстоящите избори, то католическата църква излезе с изявление, че не може да приеме новата ситуация, тъй като тя драстично се разминава с вярата им, в която мъжът и жената се събират и никакви други съюзи не се допускат, а светската власт няма право да заповядва на църквата.

Вероятно още дълго време свободата на „различните" хора ще е само на книга.

От: http://news.ibox.bg/news/id_642859372

големи локуми разтегнати, как да се обясни на дете? ами как се обяснява на дете защо баща му не кара G-класа а евтинджос втора употреба, аз пък си спомням че много ме изкефиха лесбийките когато бях 8годишен и гледах 6-7 пъти Емануела, изобщо нямах нужда някой да ми обяснява кое какво как и защо, интересно че в разбиранията на много все още създаването на поколение е сред едва ли не най-важните моменти в секса, при положение че има няма два пъти в живота си мъжът използва семето си с тази цел

всички ще станем гейове и няма да има кой да прави деца biggrin.gif

Че къде ги правите тези деца- не ми е ясно и с кого??!! ;)

Като гледам какъв прираст има и ми се плаче, а ти правиш неуместни изказвания. Не знам, да се ядосва ли или да съм тъжна?

То и сега- няма кой да ги прави тези деца или ако ги прави ги изоставя, ако не ги изостави пък не се грижи достаъчно за тях. Малко са отговорните родители, това се вижда и по поведението на децата.

Интересно?!

Обществеността в щата е силно раздвоена.

От: http://news.ibox.bg/news/id_642859372

И раздвоена, и разтроена може да е, там нищо не се знае. Объркването е голямо.

Че къде ги правите тези деца- не ми е ясно и с кого??!! :P

Като гледам какъв прираст има и ми се плаче, а ти правиш неуместни изказвания. Не знам, да се ядосва ли или да съм тъжна?

То и сега- няма кой да ги прави тези деца или ако ги прави ги изоставя, ако не ги изостави пък не се грижи достаъчно за тях. Малко са отговорните родители, това се вижда и по поведението на децата.

Интересно?!

дали ми е уместно изказването или не - аз си знам. а ти не генерализирай и не прави трагикомедии, защото света се препълва, цели нации от милиарди хора правят програми именно за ограничаване на прираста и т.н. дреме му на някой за България, че имала отрицателен прираст... като има, аре повече да се драмяскаме и няма да има, `къв е проблемът?

дали ми е уместно изказването или не - аз си знам. а ти не генерализирай и не прави трагикомедии, защото света се препълва, цели нации от милиарди хора правят програми именно за ограничаване на прираста и т.н. дреме му на някой за България, че имала отрицателен прираст... като има, аре повече да се драмяскаме и няма да има, `къв е проблемът?

Тогава защо сме тук, като всеки ни манипулира- кой както си иска и си прави кой каквото иска?!Да, ограничават прираста в други едни общества, не в българските. Дотегна ми!

поредна супер простотия!!!

И до кога мислиш, че се издържа по този начин? Не се...

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Простотията е, като докарат виетнамците да ти заемат работното място, щото са съгласни на по-ниска от твоите нужди заплата.

Че къде ги правите тези деца- не ми е ясно и с кого??!! :P

този ти пост какво общо има с темата...

и какво се вижда по поведението на децата...

явно си мислиш, че като са се сбили 20 деца, 2 като са убили и 30 са си малтретирали учителката, ти вече всичко знаеш за децата...

не, не са такива, каквито се опитваш да ги изкараш...

някое такова мнение като твоето понякога ги подтиква към агресия, но добре че модераторите не спят...

в още нещо също бъркаш - че няма кой да прави деца и да ги гледа...

тези, които се обичат и щастието им не е в парите и колите, определено правят деца, че и си ги гледат после...

аз лично имам 4, около мен също има доста хора с по 2 и по 3 деца...

нас къде ще ни сложиш - в коя група...

но пък и никой около мен поне няма да си заведе децата на гей парада...

хайде отвори някъде една тема и да видим какво знаеш и наблюдаваш...

Говорим за различни неща. На лични може да го обсъдим.

Предлагам да се върнем към темата, а другите въпроси свързани непряко с нея да се обсъждат в нова тема или в стара, ако има такава. Съвсем информативно, без да го приемате като заяждане, ще задам няколко въпроса. До колкото разбрах, целта или една от целите на този парад е узаконяване на еднополовите бракове. Нека някой от съпричастните да обясни кратко, точно и ясно, какво точно печелят хомосексуалистите от едно узаконяване на такива бракове? Аз в момента, а сигурно и блошинството от народа, не виждам какво им пречи да си живеят заедно и без регистриран брак. Като внасяте повече яснота по въпроса, шанса незнаещите като мен да се приобщят към проблемите ви се увеличава :P Някакви други искания има ли в идеята на парада и ако има какви? Предпочитам да ми отговорят хора с хомосексуална ориентация.

Говорим за различни неща. На лични може да го обсъдим.

Предлагам да се върнем към темата, а другите въпроси свързани непряко с нея да се обсъждат в нова тема или в стара, ако има такава. Съвсем информативно, без да го приемате като заяждане, ще задам няколко въпроса. До колкото разбрах, целта или една от целите на този парад е узаконяване на еднополовите бракове. Нека някой от съпричастните да обясни кратко, точно и ясно, какво точно печелят хомосексуалистите от едно узаконяване на такива бракове? Аз в момента, а сигурно и блошинството от народа, не виждам какво им пречи да си живеят заедно и без регистриран брак. Като внасяте повече яснота по въпроса, шанса незнаещите като мен да се приобщят към проблемите ви се увеличава :clap: Някакви други искания има ли в идеята на парада и ако има какви? Предпочитам да ми отговорят хора с хомосексуална ориентация.

Чети по-старите постове по темата и ще разбереш, някои от нещата, които печелят. Освен описаните там печелят и от семейната форма на подоходно облагане, т.е. спестяват данъци. Пък и на семейни се отпускат по-лесно кредити, че и държавата плаща за отглеждането на деца и отпуск по "майчинство"(кавичките важат за семейства, които отглеждат неродено от тях дете, което при гейовете няма как и да стане*, а при лесбийките има възможност(с външна намеса).

*Малко вероятна, но съществуваща е все пак и възможноста за отглеждането на дете от предишен нормален брак на лесбийка или гей, което решение за присъждане за отглеждане, след развод, е от компетенциите на съда, с консултативната намеса на социален служител.

Snip, внимавай човече, ако все пак решиш да присъстваш. Хората ги бива да убеждават. cool.gif

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
До колкото разбрах, целта или една от целите на този парад е узаконяване на еднополовите бракове.

Целите на един Парад на гордостта (наричан от повечето хора гей парад) обикновено са:

• Отбелязване годишнината от събитията в Стоунуол като символ на непримиримостта с неравноправието и специалното отношение.
  • "...да направи ЛГБТ обществото видимо и комуникиращо по проблемите на общността с широката публика. Когато няма държавен ангажимент по отношение на тия проблеми е логично другата страна да реши да вземе въпроса в свои ръце и да го повдигне." (<{POST_SNAPBACK}>)
  • Да помогне на неразкрилите се нехетеросексуални хора да се идентифицират и да получат подкрепа от общността, било то чрез анонимно участие в събитието, било то само чрез присъствието на общността по видим начин в публичното пространство.
  • Да покаже нехетеросексуалните като реални хора, крачещи по улицата сред нас всеки божи ден, които са данъкоплатци и имат своите специфични нерешени проблеми.
  • Да изрази несъгласие с онези културни модели и възпитание, които счита за несъответстващи на едно отворено общество и противоречащи на етиката и принципите на равноправие; които водят до тормоз - морален, емоционален, а понякога и физически - над традиционно маргинализираните групи.
  • Да покаже, че нехеторесксуалните живеят със своята идентичност, съзнавайки и приемайки я въпреки т.нар. морално малтретиране от тълпата и не се срамуват от това, което са, т.е. един вид са горди (затова се казва парад на гордостта).
  • ...и др., които може би пропускам сега или които организаторите имат за цел.

Още едно мнение.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

Сталик, доста изчерпателно е отговорил на въпроса... :angry:

Дано действията се покриват с думите. Аз, за това избягвам обосновката на мнение с цитирането главно, да не кажа само, на "авторитети" в разни области, понякога изказващи се в полето на други специалисти, където едва ли им е мястото. Впрочем цитирането на мнението на един или няколко дори, че и авторитетни учени, не е непременно и цитиране на факт.

Да не говорим за политическият тип изказване, каквото е обикновено изказването на намерения!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Темата изключително много се отклони от същината си. Въпреки това ще отговоря вкратце на някои въпроси.

Първо, хомосексуалността при животните е широкоразпространена. Позната е при над 1500 животински вида.

Второ, прайд парада на 28-ми т. м. ще протече под мотото "Аз и моето семейство" с идеята, че лесбийките, гейовете, би-, транссексуалните и куиър не са нещо екзотично, непознато и дошло от космоса. Всички хора имаме майки, бащи, братя и сестри, роднини, близки. Някои от нас, хомосексуалните, независимо от враждебната психо-социална среда и безхаберието на държавата, са пълноценни и отговорни родители. Затова избрахме семейството да бъде опорна точка и лайтмотив на събитието. То е смисъл в нашия живот без разлика от сексуалната ориентация, пола и възрастта. Семейството е символ на приемственост, принадлежност и родова памет, ключов фактор.

В 21-ви век, когато редица държави по света [Холандия, Испания, Белгия, част от Канада и САЩ - щатове Масачузетс и Калифорния] легализираха гей-браковете, а другаде е приета формата на гражданските съюзи [Дания, Швеция, Германия, Финландия, Чехия, Израел, Белгия, Великобритания и т. н.], у нас темата продължава да е табу. Държавата лицемери, нехае и се прави, че не ни забелязва. Това е не само егоистично и несправедливо, тенденциозно и подтискащо, аморално и укоримо, но в крайна сметка нарушава основни права.

По-горе бе зададен въпрос защо е нужна легализация на тези отношения и дали по време на прайда ще акцентираме върху тезата, че новия проект за Семеен кодекс, който правителството изпрати в Народното събрание за обсъждане, е дискриминационен спрямо нас и в крайна сметка хомофобски. Да, ще отворим дума и за това. Ние също сме български граждани, работим тук, живеем с хората които обичаме, плащаме данъци и искаме равнопоставеност. Но има нещо, което волно или не се пропуска, когато се коментират гей-браковете и гражданските съюзи/еднополовите съжителства. Да, те са необходими. Да, те са нещо нормално. Да, те уреждат човешки отношения. Но преди всичко са източник на приходи за хазната. Нека не забравяме, че всяка легализация е най-вече отговорност, а не самоцел. Отговорност пред себе си, пред обществото и закона. Не приемам, че гей-браковете застрашават по какъвто и да било начин традиционните бракове, аморални са или пък ненужни. Държа да подчертая, че за разлика от вас, хетеросексуалните, ЛГБТК все още нямаме право [иначе казано правната възможност] да избираме дали да сключим брак или не. [Така отговарям защо желаем да узаконим връзките си, а не просто да си живеем ей така, като свободни валенции]. Новият проект за СК дава шанс на хетеросексуалните двойки да решат дали да се бракосъчетаят или узаконят съжителството си без брак, а игнорира около 7-8 на сто от населението, което е хомосексуално. Вероятно стотици гейове ще предпочетат да бъдат с "половинките" си и без подпис, както преди, но нека бъдат така добри управниците да ни дадат възможност да избираме дали да се бракуваме или не. Това е цивилизованият, европейски подход - обратното е сталинизъм. За нас, гей общността и в частност БГО "Джемини", проектът за Семеен кодекс е морално остарял, неадекватен, хомофобски и дискриминационен още преди да е приет и ще настояваме да бъде отхвърлен от депутатите в този му вид. Смятаме, че е нужна модерна нормативна уредба, каквато има в редица държави. След като ще сме европейци не само на думи и не избирателно, нека държавниците си свършат работата както трябва, а не с натаманяване, уйдурдисване и замазване на проблемите. Законите са добри, когато следват житейските факти и работят в полза на хората, а не ги унижават, пренебрегват, притискат в ъгъла и разочароват.

Приятели, заповядайте на прайда, подкрепете ни! >>

Темата изключително много се отклони от същината си. Въпреки това ще отговоря вкратце на някои въпроси.

Хомосексуалните, както и другите хора носят приход на хазната. Само, че браковете им са разход, противно на това, което по-горе се опитвате да внушите. За Ваше успокоение, ще добавя, че и хетеросексуалните бракове също разхождат бюджетни средства. Но наистина, защо като сте хора като всички останали се делите и то сами, насаждате с действията си това разделение, като нарочно показвате че сте различни, включая организирането на общества и показност чрез паради на различността Ви? Сега, ще кажете, че тогава защо има масонски, роялистки и всякакви други общества, които ме опровергават. Но те се разделят на други, различни от Вашите причини.

Отвън поглеждайки, реалните Ви действия, защото те са много по-важни от хубавите и сладки приказки за смисъла на намеренията, изглежда че нямат особено голямо покритие.

Тъй или иначе парада, ще се състои и дискусията, която водим, едва ли ще повлияе към нещо реално. Само се надявам в българският си вариант наистина да заявява само декларираните намерения и то, наистина, по достатъчно културен и цивилизован начин.

Редактирано от Stalik
Без излишно дълъг цитат (преглед на промените)

• Автор
Но наистина, защо като сте хора като всички останали се делите и то сами, насаждате с действията си това разделение, като нарочно показвате че сте различни, включая организирането на общества и показност чрез паради на различността Ви?

Би ли прочел предния ми пост? С което се надявам, че това е наистина последният път, в който се задава въпроса "Ама защо е тоя парад сега...". Не знам дали аз единствен усещам как като малоумни си повтаряме вече през пост едни и същи въпроси и отговори.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

@siderium, както неведнъж е писано/говорено по темата за прайдовете, те НЕ СА показност. На прайдовете по света участват хиляди хора без разлика на сексуалната им ориентация. Омръзна ми да уточнявам, че философията е друга [Не се срамуваме от това, което сме] и поводът е друг [stonewall, 1969]. В деня на нашия софийски прайд в Берлин [по-специално на Нолендорф плац] ще има внушителен парад в рамките на германската гей седмица (21-28 юни).

Съществува обаче известна разлика между традиционните паради, които се провеждат по света и този, който ще се случи тук. Западните прайдове са празници на толерантността и любовта между хората - те протичат в еуфория, с музика и танци. Нашият ще бъде протест срещу неравноправното третиране на LGBTQ. Неслучайно на плаката пише: "Помисли за всеки!". :baby:

@siderium, както неведнъж е писано/говорено по темата за прайдовете, те НЕ СА показност. На прайдовете по света участват хиляди хора без разлика на сексуалната им ориентация. Омръзна ми да уточнявам, че философията е друга [Не се срамуваме от това, което сме] и поводът е друг [stonewall, 1969]. В деня на нашия софийски прайд в Берлин [по-специално на Нолендорф плац] ще има внушителен парад в рамките на германската гей седмица (21-28 юни).

Съществува обаче известна разлика между традиционните паради, които се провеждат по света и този, който ще се случи тук. Западните прайдове са празници на толерантността и любовта между хората - те протичат в еуфория, с музика и танци. Нашият ще бъде протест срещу неравноправното третиране на LGBTQ. Неслучайно на плаката пише: "Помисли за всеки!". :P

Добре, ще проследя по медиите, не мога пряко, как действително ще протече събитието. Все пак се съмнявам, че възгледите ми ще бъдат променени. Аз отново казвам:

Нямам нищо против хомосексуално ориентираните хора, а против съм някои начини на изява, които в един предишен мой пост съм обявил. Същото, е мнението ми и няма да бъде променено, относно някои форми на организации, компрометиращи (или опитващи се, отношението на обществото към Вас(то е толерантно, но до определен предел). Изисквате отношение към Вас по-добро отколкото е реалното(за съжаление) такова, на управленската клика към собствения й народ. Надявам се да успеете в честните си намерения, за да покажете на останалата част от народа, как трябва да търси и своите права.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.