Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гей парад в София на 28 юни 2008

Featured Replies

Хубава реч.

За да я напишеш ли се регна във форума?

Да, така е наистина. Просто много се възмутих от повечето мнения.

• Отговори 376
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Да, така е наистина. Просто много се възмутих от повечето мнения.

Аз също се възмущавам от нарочното унифициране на педофилията с хомосексуалността

(не съм нито хомосексуалист, нито педофил)

което видях преди няколко дена в предаването на Милен Цветков от Владимир Расате.

Няколко пъти му се каза какво е хомосексуализъм и какво е педофилия и тоя човек си продължи своето.

Абе бившо гадже на Болен Сидеров.

Какво повече да кажа? biggrin.gif

ПП.- Да не ми се изтрие поста ще кажа, че предаването тогава си беше баш за парада

така, че си говоря баш по темата cool.gif

Бойко Борисов се огъна пред хомофобите

Бойко Борисов промени маршута на гейпарада, който ще се проведе в събота и ограничи изявата до митинг, далеч от центъра на града. Вместо първоначално разрешения от кмета маршурт на шествието от НДК, по "Витошка", "Цар Освободител", бул. "Левски" и крайна точка пред "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов", Борисов прати хората с различна сексуална ориентация в южната част на Южния парк. "Там по-лесно ще гарантирам тяхната сигурност. Такива паради има във всички европейски столици, така че няма проблем да има и в София. Сигурността на участниците обаче също е важна", оправда се Борисов.

Кметът на практика се огъна под натиска на националистическите организации, които обявиха седмица на нетолерантността срещу хомосексуалистите и се заканиха с контра изяви в деня на "парада", който всъщност трябваше да е само шествие по централните софийски улици, на което бяха поканени и хора с хетеросексуална ориентация, уважаващи правото да бъдеш различен.

Освен националистическите организации, в хора на хомофобите се включиха и висши духовници, както и групата на ГЕРБ в общинския съвет. Жълтите общинари, предвождани от Ангел Джамбазки - лидер на младежкото ВМРО, използваха кресливите хомофобски закани за паралелни прояви, за да поискат изговнането на шествието от центъра на града. (Дневник)

За съжаление, от БГО "Джемини" не допускахме, че освен позьор, Бойко Борисов е и скрит хомофоб. Утре имаме спешна среща с него.

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

Бойко Борисов промени маршута на гейпарада, който ще се проведе в събота и ограничи изявата до митинг, далеч от центъра на града. Вместо първоначално разрешения от кмета маршурт на шествието от НДК, по "Витошка", "Цар Освободител", бул. "Левски" и крайна точка пред "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов", Борисов прати хората с различна сексуална ориентация в южната част на Южния парк. "Там по-лесно ще гарантирам тяхната сигурност. Такива паради има във всички европейски столици, така че няма проблем да има и в София. Сигурността на участниците обаче също е важна", оправда се Борисов.

Според мен е прав.

Сигурността в центъра на София е по-важна от палячовщината

и от рекламната кампания за набиране на нова гейове.

И знам, че Владимир Расате ме цитира в предаването на Милен Цветков.

Бойко Борисов не е длъжен да харесва гейовете, лесбийките и техните идеи,

но според мен самият факт, че такъв парад ще се състои не е малко.

Тъпо, смешно и грозно е човек да парадира с това, че е различен

и в същото време да иска да е част от едно общество и едва ли не да се съобразяват с него,

защото му прави кеф да спи с хора от собственият си пол.

Обяснете ми каква е целта на протестите, за които говори user-а писал преди мен,

и има ли я сред тези неща, които съм изброил по-долу:

1) да се опитаме да бъдем по-толерантни

2) БГО "Джемини" прави рекламна кампания за нови гейове с тесни дупенца

3) някакъв вид протест срещу държанието към тях

4) да си покажат новите дрешки и обувчици

5) най-типично българското - да се съберем да се напием здраво като казаци biggrin.gif

6) да се покажие на българите, че и в България има гейове и те не приличат на Азис или Евгени Минчев

7) да се обясни каква е разликата между различните сексуални парафилии и дали хомосексуализмът е парафилия?

8) отчитане на дейност?

И как тези 8 неща, които можах да измисля сега правят гейовете част от нашето общество.

Мамка му стара, всеки е различен, но само гейовете парадират с това.

Бих казал - бате Бойко го отпра мощно отзад на педерастите biggrin.gif Но не в добрия (от тяхна гледна точка) смисъл на думата laugh.gif

Ами много по-логично е да си парадират по парковете и пейките,май там най-често си се срещат....хайде да минава тоя парад и да се спре само за това да се говори,че вече стана доста досадно.

Нали обратните искаха да правят "прайд"? В такъв случай трябваше Бойко Борисов да определи маршрут за мероприятието в зоопарка - от клетката на лъва до клетката на слона. С посещение по пътя на клетките на горилите, чифтокопитните и други надарени животинки, за които Stalik така разпалено ни уверяваше, че налитат и на мъжко biggrin.gif Представителите на " Джемини" щяха да изразят дълбоко морално (и не само) удовлетворение от такова решение :)

Редактирано от V12 (преглед на промените)

Колко ли, ще са пострадалите на парада, щом британците по всяко време си бият хомосексуалните 1/5?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...view=getnewpost

• Автор
Според мен е прав.

Сигурността в центъра на София е по-важна от палячовщината

и от рекламната кампания за набиране на нова гейове.

И знам, че Владимир Расате ме цитира в предаването на Милен Цветков.

Бойко Борисов не е длъжен да харесва гейовете, лесбийките и техните идеи,

но според мен самият факт, че такъв парад ще се състои не е малко.

Тъпо, смешно и грозно е човек да парадира с това, че е различен

и в същото време да иска да е част от едно общество и едва ли не да се съобразяват с него,

защото му прави кеф да спи с хора от собственият си пол.

Обяснете ми каква е целта на протестите, за които говори user-а писал преди мен,

и има ли я сред тези неща, които съм изброил по-долу:

1) да се опитаме да бъдем по-толерантни

2) БГО "Джемини" прави рекламна кампания за нови гейове с тесни дупенца

3) някакъв вид протест срещу държанието към тях

4) да си покажат новите дрешки и обувчици

5) най-типично българското - да се съберем да се напием здраво като казаци biggrin.gif

6) да се покажие на българите, че и в България има гейове и те не приличат на Азис или Евгени Минчев

7) да се обясни каква е разликата между различните сексуални парафилии и дали хомосексуализмът е парафилия?

8) отчитане на дейност?

И как тези 8 неща, които можах да измисля сега правят гейовете част от нашето общество.

Мамка му стара, всеки е различен, но само гейовете парадират с това.

Ти очевидно имаш очни проблеми. Или не си следял темата? Може и да е второто, дано даже. И понеже на твоето питане 1001 пъти беше отговорено, ще ти предложа тоя път да се оправиш по по-"онанистичния" метод - сам. Ето, чети си. И дано това наистина е последния път в който се задава този вече преекспониран въпрос "Ама какъв му е смисълът на тоя парад брье" (да се чете с фалцет), който видимо не се задава от незнание, а от желание да се злоупотребява със спекулативно вменявани отговори като горните. Та ето, разбери най-сетне и ти защо the hell: тук, тук, тук, тук и другите ще ти ги спестя, че то не за всеки е полезно многото информация наведнъж. ;)

Надявам се в понеделник да се сдобия със записа на "Челюсти" по Дарик Радио от днес, където аз и Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил дискутирахме по въпроса за хомосексуалността, грях ли е, какъв е и за отношението на обществото към нея, както и за това как църквата допринася в тая насока. От дискусията преди ефир, в ефир, по време на рекламите и след предаването с митрополита стигнахме до консенсуса, че сама по себе си сексуалната ориентация не може да бъде грях, но грях е всяко залитане в страни от духовното в посока към физическото, особено ако последното не дава плод. Митрополит Кирил потвърди, че в този смисъл църквата няма и не бива да има специално отношение към хомосексуалността, защото всички, без значение от сексуалната им ориентация, които извършват сексуални контакти, които не резултират с плод (тоест зачеване), са грешници поравно и вършат неща, водещи до пристрастяване към навици, отдалечаващи ни от Господа. Така че всички, които правят секс с презерватив, да му мислят. По едно бебе на всеки полов акт - не се шегувам! ;)

Митрополита още се съгласи, че е срамно човек с псевдоним Расате да говори от името на БПЦ, а на въпрос от водещата приема и подкрепя ли седмицата на нетолерантност, той отсече "Не!". На раздяла пред сградата на НДСВ той с половин уста каза, че Варненската и Великопреславска митрополия ще излезе със становище, поясняващо позицията й по въпроса и разясняваща на миряните, че проблема в случая е извънбрачното отдаване на "срамотни страсти". Аз лично се съмнявам това наистина да се случи, но останах по своему удовлетворен.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

Ти очевидно имаш очни проблеми. Или не си следял темата? Може и да е второто, дано даже. И понеже на твоето питане 1001 пъти беше отговорено, ще ти предложа тоя път да се оправиш по по-"онанистичния" метод - сам. Ето, чети си. И дано това наистина е последния път в който се задава този вече преекспониран въпрос "Ама какъв му е смисълът на тоя парад брье" (да се чете с фалцет), който видимо не се задава от незнание, а от желание да се злоупотребява със спекулативно вменявани отговори като горните. Та ето, разбери най-сетне и ти защо the hell: тук, тук, тук, тук и другите ще ти ги спестя, че то не за всеки е полезно многото информация наведнъж. ;)

Надявам се в понеделник да се сдобия със записа на "Челюсти" по Дарик Радио от днес, където аз и Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил дискутирахме по въпроса за хомосексуалността, грях ли е, какъв е и за отношението на обществото към нея, както и за това как църквата допринася в тая насока. От дискусията преди ефир, в ефир, по време на рекламите и след предаването с митрополита стигнахме до консенсуса, че сама по себе си сексуалната ориентация не може да бъде грях, но грях е всяко залитане в страни от духовното в посока към физическото, особено ако последното не дава плод. Митрополит Кирил потвърди, че в този смисъл църквата няма и не бива да има специално отношение към хомосексуалността, защото всички, без значение от сексуалната им ориентация, които извършват сексуални контакти, които не резултират с плод (тоест зачеване), са грешници поравно и вършат неща, водещи до пристрастяване към навици, отдалечаващи ни от Господа. Така че всички, които правят секс с презерватив, да му мислят. По едно бебе на всеки полов акт - не се шегувам! ;)

Митрополита още се съгласи, че е срамно човек с псевдоним Расате да говори от името на БПЦ, а на въпрос от водещата приема и подкрепя ли седмицата на нетолерантност, той отсече "Не!". На раздяла пред сградата на НДСВ той с половин уста каза, че Варненската и Великопреславска митрополия ще излезе със становище, поясняващо позицията й по въпроса и разясняваща на миряните, че проблема в случая е извънбрачното отдаване на "срамотни страсти". Аз лично се съмнявам това наистина да се случи, но останах по своему удовлетворен.

Горките млади кандидат свещеници! Църквата е доста затворена общност, но тъй като имах нещастието след 7ми клас да опитам за седмица живота в Пловдивската Семинария, ще кажа само ,че в църквата ни има повече хомосексуални и педофили от другите части на обществото ни. Опит за посегателство от двама "колеги" на подобна на моята възраст беше причината да напусна тази институция, (семинарията и съответно църквата въобще). След обяснението, защо напускам не последваха мерки срещу гейовете! Така, че дали църквата не толерира хомосексуалните защото...?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Горките млади кандидат свещеници! Църквата е доста затворена общност, но тъй като имах нещастието след 7ми клас да опитам за седмица живота в Пловдивската Семинария, ще кажа само ,че в църквата ни има повече хомосексуални и педофили от другите части на обществото ни. Опит за посегателство от двама "колеги" на подобна на моята възраст беше причината да напусна тази институция, (семинарията и съответно църквата въобще). След обяснението, защо напускам не последваха мерки срещу гейовете! Така, че дали църквата не толерира хомосексуалните защото...?

Всички нетолерантни към хомосексуалността са нетолерантни защото са:

• с нисък образователен ценз
  • не познават лично хомо- и бисексуални хора или поне не знаят за сексуалната ориентация на подобни свои познати.
  • с тесногръди и/или консервативни възгледи
  • с комплекс за малоценност и фобийни страхове
  • са подчертано религиозни
  • са наивни, доверчиви и конформистични
  • принципно страдащи от предразсъдъци спрямо маргинализираните малцинства
  • възпитани в дух на нетолерантност
  • които са латентни хомосексуални
  • които са психологически объркани

Може да е някое от тези или пък няколко. Според зависи от личността отсреща.

Бойко Борисов промени маршута на гейпарада, ...............

......................., че освен позьор, Бойко Борисов е и скрит хомофоб. ........

Много разумно решение ,според мен.Браво.Все пак не го е забранил,както би трябвало да стане.Кофти ми е само ,че долавям ясно изразена злоба от страна на тези които би уж трябвало да ни научат на толерантност ;)

Всички нетолерантни към хомосексуалността са нетолерантни защото са:

• с нисък образователен ценз
  • не познават лично хомо- и бисексуални хора или поне не знаят за сексуалната ориентация на подобни свои познати.
  • с тесногръди и/или консервативни възгледи
  • с комплекс за малоценност и фобийни страхове
  • са подчертано религиозни
  • са наивни, доверчиви и конформистични
  • принципно страдащи от предразсъдъци спрямо маргинализираните малцинства
  • възпитани в дух на нетолерантност
  • които са латентни хомосексуални
  • които са психологически объркани

Може да е някое от тези или пък няколко. Според зависи от личността отсреща.

Ех Сталик не може да се отрече факта че господ ти е дал слово , как въртиш нещата направо ми е кеф да ти чета постовете и начина по който преиначаваш и изопачаваш нещата . Сега последно гледам се опитваш и да ни убедиш че едвали не сме сбъркани нещо нормалните че не сме хомодружинка .

Тази тема е досадна вече. Постигнахте своето, парад ще има. Престанете да ни я набивате в носа тази тема, защото ще има обратен ефект. Поне при себе си го усещам...

ohmy.gif чета и не вярвам на очите си - какви ли не глупости изприказвани една след друга ;)ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ! Днес тръгваме на лов за хомосексуални, а утре какво? Пълничките или пък брюнетките? Или пък да забраним джаза, а защо не и метъла (не трябва да се дава свобода на словото, опасно е (преди да ме нападне някой недоразбрал предишното го казвам с дебело подчертана ирония)) Хората се раждат "гей", както и се раждат руси, тъмнокоси и т.н. Никой не е виновен за това какъв е и всеки има правото да бъде такъв !!! Не искате да участвате на Прайд Парад? Ами не участвайте... какъв е проблема ;)
  • Автор
Ех Сталик не може да се отрече факта че господ ти е дал слово , как въртиш нещата направо ми е кеф да ти чета постовете и начина по който преиначаваш и изопачаваш нещата . Сега последно гледам се опитваш и да ни убедиш че едвали не сме сбъркани нещо нормалните че не сме хомодружинка .

Чакай един момент. Това не са мои лични наблюдения, а наблюдения на специалистите в областта на психичното здраве, които изучават така наречените нагласи. Предразсъдъците са вид нагласи, които са проблем дъвкан от психолозите много десетилетия, преди да се заговори за хомосексуални и гражданските им права в масовото пространство. Аз тук привеждам горното като причини за нетолерантното и хомофобско отношение, но с модификации те могат да се отнесат безпротиворечиво към дискриминацията по всеки друг признак: раса, националност, етнос, вероизповедание... Не зная къде съм твърдял, че някой от "вас" е "сбъркан", какъвто и смисъл да влагаш в тая дума, но това най-вероятно се случва в главата ти, не в този форум, защото аз не го виждам никъде написано. Много от посочените горе точки не се свеждат до наличието на емоционални проблеми, а са продукт на чисто културни специфики, реликтни нрави от времена, които са изисквали други ценности, които са били лишени от днешното ниво на науката и които са били с подчертан религиозно ориентиран мироглед. Това само по себе си е нормално и е смешно и е жалко да се опитва да се твърди, само и единствено с цел клевета, че някой се опитва да налага нещо на някого или да му налага мнение и възглед за нещата. Теб никой с нищо не те спира да имаш лично мнение. Но когато излезеш в национален ефир и призоваваш към нетолерантност, когато прибягваш до лъжи, които медицината отдавна е доказала, че са невалидни, когато оправдаваш и подстрекаваш омраза, включително престъпните и противообществените й изражения, каквито се очакват на този парад, ти престъпваш една много важна морална граница - присвояваш си специални права - правото да вършиш престъпление или да подстрекаваш и оправдаваш такова безнаказано, на основата на това, че някой ти е несимпатичен. И на същата основа ти отричаш равното му положение като гражданин, чрез отхвърляне на правото му като всички останали граждани да излезе на улицата и да отбележи събитие, което е от значение за общността му, да заяви неудовлетвореността си от нехайството на законодателите спрямо неговите проблеми и правото му да се противопостави на публичното стръвно и мизантропско морално и емоционално малтретиране (понякога и физическо) на тези, които са различни. Докато има деца, тормозени в училище, САМО защото не отговарят на стереотипа, учители, които си затварят очите за последното, родители, които от липса на информация и правилно разбиране отхвърлят децата си и ги обричат на рискови за живота им практики, докато един човек не може да сключи съюз с човека когото обича пред лицето на закона, който ИНАЧЕ твърди, че всички сме равни и докато тези двамата последните не могат да имат равни права върху отглежданото от тях дете, само защото с такива, каквито са - до тогава аз ще считам "вашата" позиция, които и да сте тия "вие", за неморална, неадекватна, лицемерна и подстрекаваща към всичко, което противостои на понятията "човешки ценности", "равноправие", "справедливост". Е, да, може това да не ти харесва, но това е МОЕТО мнение и МОЯТА истина. И аз имам не по-малко от теб право да изляза и да го защитя.

Колкото до "вас" - не зная кои сте "вие", но на парада ще има много хетеросексуални, подкрепящи нашата кауза. Апропо някои от тях ще дойдат само защото видяха реакцията на една голяма част от обществото и усетиха, че нещо в мисленето ни не е в ред.

И така, докато спрат да пребиват невинни хора пред семействата им насред площада пред НДК, защото са от друг етнос, религия, вероизповедание и прочее. Докато обществото разбере, че не е нормално децата да се убиват едно друго в училище. И че не е нормално закона да е лицемерен и да е писан за едни, а за други не.

...докато един човек не може да сключи съюз с човека когото обича пред лицето на закона, който ИНАЧЕ твърди, че всички сме равни и докато тези двамата последните не могат да имат равни права върху отглежданото от тях дете, само защото с такива, каквито са - до тогава аз ще считам "вашата" позиция, които и да сте тия "вие", за неморална, неадекватна, лицемерна и подстрекаваща към всичко, което противостои на понятията "човешки ценности", "равноправие", "справедливост". Е, да, може това да не ти харесва, но това е МОЕТО мнение и МОЯТА истина. И аз имам не по-малко от теб право да изляза и да го защитя.

Stalik, много си красноречив, но пак се опитваш да подвеждаш и заблуждаваш хората. Не обществото, а природата на вашето заболяване ви лишава от правото да имате деца.

Ако да речем една лесбийка е би-, няма никакъв проблем да забременее от мъж или чрез ин-витро оплождане и да си роди дете. И никой няма да я лиши от правото да го отглежда. Ако един педал е би- и си намери жена, склонна да му роди дете, той го припознае при раждането и след това се разделят по взаимно съгласие и детето остане при него - също няма проблеми, той си е баща и има право да го отглежда. От друга страна - ако един гражданин на Република България, без значение от сексуалната му ориентация, желае да си осинови дете, може да кандидатства за това по стандартната процедура. Имам позната, която без да е сключвала брак и без да има съпруг си осинови дете от дом "Майка и дете". Отглежда си го вече 7-8 години и няма никакви законови проблеми. Разбира се, периодично служители на социални грижи проверяват условията, в които расте детето. Т.е. в закона никъде няма ДИСКРИМИНАЦИЯ на хомосексуалистите. Има ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО.

Само че вие не се борите за РАВНИ ПРАВА, а за ПРИВИЛЕГИИ. Не желаете да минавате през стандартните за всички останали процедури, а искате да имате ПРЕДИМСТВО пред нормалните хора при осиновяване на деца, на основание на това, че сте сексуално извратено малцинство. Това, за което се борите е не да имате право да осиновявате деца - това и сега си го имате - а да не подлежите на контрол при отглеждането им. Искате да заобиколите по някакъв начин еволюционните закони на естествения подбор, да лишите невинни деца от рожденното им право на здраво и щастливо детство и да отгледате и възпитате поколение, извратено от най-ранна възраст по ваш образ и подобие. Ето за това нормалните здрави хора ви мразят и се отвращават от вас.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

• Автор

Не зная защо споменаваш защитата на правата на детето при положение, че аз не виждам къде тези права са нарушени в описаното от теб. Всъщност знам защо го правиш - от реторическа демагогия.

Реторическа демагогия е манипулативното внушение за привилегии, което много дървеняшки и нескопосано се опитваш регулярно да прокараш покрай другите си логореични глупости, лишени както от фактологична, така и от логическа консистентност. Както виждаш в това което цитираш аз не коментирам осиновяването от самотен родител, а равните родителски права в една двойка, без значение от половият й състав. Да не говорим, че от всичко, което дадох като пример в предния си пост, ти много тенденциозно конструираш обосновката си за фантасмагоричните "специални права" само върху едно от тях. Което е показателно за адекватността на тезата ти, която очевидно се напасва според това за какво може и за какво не може да се хване.

• Не обясняваш защо факта, че една еднополова двойка (каквато според законовата уредба нямаме и не можем да имаме) иска и двамата й членове да се водят родители на роденото/осиновеното дете, така, както разнополовите двойки, представлява искане на специално право.
  • Не обясняваш защо факта, че една хипотетична еднополова двойка иска и двамата й членове да се водят родители на роденото/осиновеното дете, така, както разнополовите двойки, представлява нарушаване на някакви права на детето. (Защото в поста си споменаваш, че "Има ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО", като не обясняваш къде тези права са поставени под съмнение или заплаха в описаната ситуация.)
  • Не обясняваш, дали спряганата за теб като цел на активизма на ЛГБТ малцинствата "да не подлежите на контрол при отглеждането им" е някакво официално становище на някоя ЛГБТ организация или активист у нас или някъде по света, или е нещо, което си сънувал или ти се е явило във видение.
  • Не обясняваш по какъв начин равните родителски права в една двойка я освобождават от контрол по отглеждането на децата в привилегирован смисъл спрямо разнополовите двойки, които имат това право? Не са ли в момента разнополовите двойки привилегировани в този смисъл?
  • Не обясняваш какъв смисъл влагаш в думата извращение - медицински или махленско-провинциален.
  • Не обясняваш, дали твърдението, че децата, отгледани от еднополови двойки, се "извращават" е становището на някоя официална медицинска организация или установен и признат от научното мнозинство факт, или пък е просто нещо, което на теб ти се иска да е истина, защото така ще спиш по-спокоен от факта, че тези, които карат позитивният Аз-образ на хетеросексуалният у теб да се чувства застрашен, са признати като втора ръка.

Реториката е хубаво нещо, но не върви без да се прокарва с факти, с логика и с компетентната позиция на онези, които са авторитети в дадени области, където ти не си. Основаните единствено на риторика позиции, както в твоя, така и в на г-н "Расате" случая, са признак на липсата на по-стабилни, по-валидни и смислени аргументи. Човек прибягва до празнословие едва когато няма какво друго да покаже или когато се осланя на сляпата вяра в нещо. Не зная какъв е твоят случай, не ме и интересува. Ако имаш с какво да допълниш гореизложените пропуски - а ако си прав и говориш истини ще имаш, съмнение няма - добре си дошъл. Ако нямаш - наистина ще е добре повече да не се изказваш неподготвен по темата. Разговорът ще се развие единствено в безпредметни насоки, лишени от конкретика и фактологическа плътност. А аз нямам намерение да си губя времето с хора, които очевидно нямат нито професионалната квалификация, нито личния опит да излязат с нещо компетентно отсреща или пък да признаят някои самоочевидни неща. Аз с телевизора дискусии не водя. Мисля, че се подразбира защо.

Престанете да ни я набивате в носа тази тема, защото ще има обратен ефект. Поне при себе си го усещам...

:) Дано да няма... biggrin.gif

Ох, не разбирам, защо толкова се пропагандира тази тема, и се хвърлят излишни сили и енергия от страна на някои, за да я защитят, като почти всички хора си имат вече изградено мнение относно хомосексуално ориентираните. И едва ли един спор, пък бил той и представен като интелектуално аргументиран, би променил особено мнението на аудиторията.

Познавам хомосексуалисти, а с един мой колега от университета, който е гей, винаги сме се разбирали много добре и никога не ми е пречела сексуалната му ориентация, но това не означава, и че съм във възторг от неговите възгледи и начин на живот. Някой даде за пример родители, които обичат и приемат хомосексуализма на детето си, но ги боли и не одобряват начина му на живот.

Също не бих завела детето си на подобен парад. Ако някой иска да ме съди, да напомня, че смятам така поради моите си възгледи и вяра, която, между впрочем, също е изброена в Закона за защита от дискриминацията. :)

• Автор

Скъпа m_rr, виждам, че споделяш възгледите на потребителя momolord по-горе, че темата за българските медици, които бяха заложници в Либия, можеше да се обсъжда повече от половин година след като те се върнаха (в момента не зная дали тая тема още е отворена) и това да не се счита за "рекламиране", "пропагандиране" или нещо подобно, но когато стане дума за тая тема, в която се обсъжда едно малцинство, за което в публичното пространство по традиция се говори с ирония, подигравка или в най-добрия случай със снизхождение, изведнъж излиза, че "темата е изчерпана", "дразни", и пр. Аз пък мисля, че събитията са малко или много важни, защото са един малък тест за духовният и ценностен прогрес на българина сега, когато вече сме в мечтания ЕС и понятието "преход" вече се измерва в четирицифрените заплати на една немалка част от хората у нас, служители в частни фирми/компании и кичещи се с длъжности, като "мениджър"; когато понятието "преход" вече се измерва с пълните често пъти и в работни дни дискотеки, където дефилират "пичове" и "пички" с дрехи, на стойност над минималната работна заплата; когато понятието "преход" вече се измерва в това всеки втори вече да кара автомобил, ако и да няма къде, защото улиците са задръстени вече. И въобще сега, когато явно българинът вече не е на нивото на екзистенц минимумът, на което беше през '96 г.

Аз не разбирам кой ви задължава да кликвате върху името на тая тема и да четете какво пише вътре. Във всеки раздел може да се разгледа това, което представлява интерес за всеки един човек и след това да се използва една удобна опция от менюто горе в дясно на раздела, където има линк "Маркирай форума като прочетен". Съжалявам, че на някои хора им е неприятно да се обсъжда това и че ЛГБТ малцинствата търсят своя път към обективно присъствие в публичното пространство, но... всъщност не. Не съжалявам. Няма за какво. Както каза Станимир Панайотов в статията си за Дневник "толерантността е лъжа, когато не е видима, така както сексуалността е лъжа, когато е невидима". Аз държа да изясня онези неистинни позиции и твърдения, които веднъж изнесени като безусловни истини, както един клоун прави вече една седмица по националните медии, бързо се поемат от масата и започват да се повтарят с религиозен екстаз като ключове към решаване на "проблема" с неприятните и смущаващи хора. Хората, вярващи в тези неистини, си мислят че имат зад позицията си някакви морални и ценностни съображения. Аз пък твърдя, че това е (само)заблуда, оправдание, храна за съвестта.

P.S.: Чувствайте се свободни (обръщам се към всички, на които темата им е несимпатична) да не отваряте повече тая тема и да не отговаряте на този мой пост. Какъв е смисълът, след като това е моето мнение? Няма да го промените. Като не искате да се "рекламира" темата, просто постъпете така, както винаги досега - игнорирайте съществуването на нея и на хората за които се говори в нея. Досега това работеше, няма причина да спре да работи. Ето, Бойко знае как.

Stalik, ти явно не разбираш, или поне не се опитваш да разбереш думите ми. Можех да ти го кажа и с повече думи, както ти го правиш, но предпочитам кратките и ясни изречения. Мразя тафтологията. Както казах някъде назад в темата, нямам нищо против този парад, който вече е факт. Темата общо взето постигна целта си, предполагам... Малко или много, хората разбраха за какво става дума, благодарение на дългите ти и обосновани изказвания, примери и т.н.

Който разбрал, разбрал. Който иска да иде на парада, независимо с каква цел, било тя да ви подкрепи, да ви освирква, защото познавам лично и такива които ще идат на този парад само за да ви се подиграват (дано стигнат само дотам), или просто за fun, защото нямат какво да правят със свободното си време, ще идат.

На останалите, като мен, които предполагам са най - голямата част вече им писна от хамалогията на това "грандиозно" събитие. Колкото и да разтягаш локуми вече, публиката се изчерпа и е оттегчена. Едва ли има нещо друго, с което би могъл да я заинтригуваш.

• Автор
P.S.: Чувствайте се свободни (обръщам се към всички, на които темата им е несимпатична) да не отваряте повече тая тема и да не отговаряте на този мой пост. Какъв е смисълът, след като това е моето мнение? Няма да го промените. Като не искате да се "рекламира" темата, просто постъпете така, както винаги досега - игнорирайте съществуването на нея и на хората за които се говори в нея. Досега това работеше, няма причина да спре да работи. Ето, Бойко знае как.

P.P.S.: Темата се затваря до края на събитията утре, защото явно някои хора просто не издържат на изкушението да я "рекламират".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.