Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гей парад в София на 28 юни 2008

Featured Replies

:nono:

Тука се тъпче на едно място още от трета страница на темата, но сега разбирам че темата е била с цел да се направи разбор на форумците и чрез Л.С. да се намерят малцинството с хомо наклонности и да си уреждат леки оргиики, няма друго логично обяснение. Ония от Берлин със снимките с гейовете сигурно са му препълнили пошата с оферти хора със сърбежи около точката...

• Отговори 376
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

:sobbing:

Тука се тъпче на едно място още от трета страница на темата, но сега разбирам че темата е била с цел да се направи разбор на форумците и чрез Л.С. да се намерят малцинството с хомо наклонности и да си уреждат леки оргиики, няма друго логично обяснение. Ония от Берлин със снимките с гейовете сигурно са му препълнили пошата с оферти хора със сърбежи около точката...

:speak:

Ами да се пусне анкета по темата- па ще се видим какви сме

:sobbing:

Eми то целият парад е с такава цел, не само някаква си тема в някакъв се форум.

Виж сега, ще ти го кажа простичко, тоест като за теб: грозно е и е просташко да се подиграваш на хора с проблеми, чието естество е явно напълно непознато за теб. Ако се съди по възпитанието, което засвидетелстваш, вероятно за теб ще да е нещо нормално да се подиграваш и с инвалидите, и с незрящите, и с глухонемите, и т.н. ОК. Всеки си прави моралният избор, твоя си работа. Но моля те, не ни натрапвай тази простотия по този начин. Не зная дали съзнаваш колко е грозно.

A-a-а, ето и признанието най-после!!!

Наблюдения върху деца, отгледани от еднополови двойки, има още от края на 60-те години. Би ли уточнил колко "десетки години" трябва да минат според теб? :)

Въпросът не опира само до това има или не доказателства, че децата отгледани от такива семейства са различни в развитието си и психологическата си адаптивност. Въпросът е има ли въобще механизми, които да осъществят това различие. както казах по-горе - обръщал съм се към психолози с въпроса има ли и ако има кои са тези психологически и личностови характеристики, които една еднополова двойка не може да предаде адекватно на едно дете и които са дефицитни при хомосексуалните. Отговор не съм получил до днес.

Отговорът е повече от елементарен, както и въпросът ти, типично в твой стил, явно ония психолози трябва да си скъсат дипломата.Искрено благодаря за придаденото настроение.

Какво ви пречат хората, бе дечица ?

Според мен си търсите посока, в която да си избивате комплексите. Тоя "Боян Расисте" да вземе се погледне в огледалото каква овца е, и после да ходи се занимава с парада, той ще оправя света - дрисльо.

Племето, към което трябва да има гняв са точно тия мастурбанти, които се надрусват и се правят на велики, тия, които хвърлят бомбичките, тия, които убиват хората всеки ден по улиците на България, тез, които направиха - като влезеш в супермаркета с 50 лв да не можеш да си напълниш кошницата, тез, които накараха хората да се озлобят към всичко.....

Гледам ги снощи по телевизията, мятат бомбички и са се накичили с боксове всичките... какво е това? Представяте ли си, ако случайно минат деца или съвсем случайни минувачи понесат тези "оръжия", а? Тези - същите болни мозъци са и на стадионите, а там какво им пречи? Ето такива, като тоя Расисте, Дучето и други малоумници са за пребиване, не хората, които се опитаха да се покажат на тоя парад.

Какво като са хомосексуалисти? Кого са убили? С какво са ви навредили? По какъв начин са променили живота ви?

Чета във вестника вчера Турски фенове гледали полуфинала пред НДК и се зарадвали че техният отбор вкарал гол.... Знаете ли какви били последствията от нашите храбри "скинарчета"?

Време е некадърните ни политици да вземат и да приемат суров закон за подобни масови прояви, а не да се чудят кой глас да купят и какво още е останало за крадене в държавата ми!

Това не е гей, тоя циганин играе гей...........ама за много пари

махнете тези отвратителни снимки от темата !!!!!!!

А аз не мисля че това е извратена показност на сексуалност... Всички знаем че ги има, но май повечето са свикнали че щом нещо не се показва го няма..... Манталитет..... Време е все пак да видим реалността каквато е, а не да си крием главите като щрауси и да си казваме че това го няма ....... И да се опитаме да решим все пак проблема културно..... А не като някои идиоти с молотовки.... Ако е за молотовки това е най-лесното.. но не води до никъде.... само пак се връщаме в изходно положение и отлагаме .........

П.С И като каза компромиси, без компромиси не става.... света се крепи на тях... или отива по дяволите ако ги няма :clap:

П.П.С И аз да коментирам допълнението ти, ами ето сега, те си търсят правата ....... :)

1.Надявам се, че като модератор няма да ти простят пряко обидните думи в поста!

2.Азис, нещо много добре взе да си "играе" ролята напоследък cool.gif .

3.Правата се търсят, в едно учереждение, което Вие явно не познавате, а именно - Съдът!

:)

Е, аз нямам хомо наклонности - не съм нито гей, нито транссексуална, нито ще стана лесбийка, нито съм била на парада.

Но това не ми пречи да приемам различните, и да ги разбирам.....

Именно защото са ме оплювали и са се подигравали с мен години наред,

по всички бг форуми (забележете - в наши форуми, не в чуждите)

и продължават....знам как е....

просто спрете - смешни и жалки сте !!!

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Гледам, че сте ми изтрили последния пост (и правилно), но все пак надявам се Stalik да го е прочел. Ако не е, да се обади на ЛС. Ще се опитам отново да му пресъздам написаното в общи линии преди.

Гледам, че сте ми изтрили последния пост (и правилно), но все пак надявам се Stalik да го е прочел. Ако не е, да се обади на ЛС. Ще се опитам отново да му пресъздам написаното в общи линии преди.

:)

Аз пък се надявам да не е.

Прекалено груб, краен и просташки беше последния ти пост, за да остане достояние на аудиторията и лично го докладвах.

Съобразявайте се в крайна сметка какви ги пишете, независимо от убежденията си. angry.gif

Предалагам вече да се се сложи край на този безсмислен спор. Нито едните ще успеят да убедят другите в правотата си, нито другите. Видяхме всякакви мнения, и нормални, и крайни, защитаващи и двете гледни точки. Всеки следващ пост вече е каране на дребно. Отделно, че парада вече мина и каквото станало е станало. Според мен е глупаво да се разделяме на агитки, полюси и т.н. В обществото ни има прекалено много поводи едни да мразят други, а това не е правилно. Имаме толкова много проблеми, та да се задълбочаваме в това кой бил гей, кой нормален, кой извратен, кой педофил и т.н. Без значение бели, черни, гей, нормални, мъже, жени - нека работим заедно един с друг, а не един срещу друг.

ОФФФ следя темата от самото и пускане! и просто ААААААААААААААААААААААА ще полудея. въобще ако се ръководим по заглавието на темата парада беше един фарс ама голям фарс. Като не ви харесва мнението на повечето българи за гейовете - границите са отворени. Радвайте се на парадчета по света ходети си там. Всички го казват че обществото не е дорасло за това ( а може би никога не трябва да достигне до това - приемете го не е нормално вашето и все пак никой не ви "ловува" в България). Впрочем по новините цитираха медии от чужбина и казаха че там си казват че по закон вие не сте дискриминирани. Просто заключете темата или още по-добре я DELETE. Просто когато става въпрос за неща от това естество (хомосексуализъм) Сталик (извинявай, че директо към теб го казвам, но точно ти си главният който пуска теми по този въпрос) колкото и да се опитваш не можеш да убедиш никой, който е против гейовете, да ги заобича или да им влезе в положението.

Искрено съжалявам, че не можах да дойда на парада sad.gifЧета и не вярвам на очите си - а TE са бъдещето на България - сбирщина от кретенчета, наркоманчета, олигофренчета ;)

Тези младежи ми върнаха вярата в светлото бъдеще biggrin.gif По-добре повече такива "кретенчета", отколкото толерантни и анално податливи лигльовци, путьовци и мамини синчета.Докато четох коментарите за "толерантност" и "поносимост" имах чувството, че близо половината мъже в България са на границата да обърнат резбата, а останалите вече са го направили. Но, слава богу, още има правилно ориентирани подрастващи. Да са живи и здрави истинските българи като Боян Расате и последователите му. А вие, "толерантните", ще осъзнаете за какво се борят те след време. Като имате някой ден синове и неочаквано разберете, че преподавателят на невръстното ви дете по физическо е педал с гарантирани от закона привилегии, който опипва хлапетата в час и им обяснява, че хомосексуалната връзка е най-норманото нещо на света - тогава пак ще говорим.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

Тези младежи ми върнаха вярата в светлото бъдеще biggrin.gif По-добре повече такива "кретенчета", отколкото толерантни и анално податливи лигльовци, путьовци и мамини синчета.Докато четох коментарите за "толерантност" и "поносимост" имах чувството, че близо половината мъже в България са на границата да обърнат резбата, а останалите вече са го направили. Но, слава богу, още има правилно ориентирани подрастващи. Да са живи и здрави истинските българи като Боян Расате и последователите му. А вие, "толерантните", ще осъзнаете за какво се борят те след време. Като имате някой ден синове и неочаквано разберете, че преподавателят на невръстното ви дете по физическо е педал с гарантирани от закона привилегии, който опипва хлапетата в час и им обяснява, че хомосексуалната връзка е най-норманото нещо на света - тогава пак ще говорим.

по-добре да опипва момичета ам? :))) аре мислете като пишете нещо

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Този парад се оказа много шум за нищо.

В България дори и представителите на гей-общносттите не са ни като хората. Къде бяха тези стотици хомосексулни и различни, които се очакваха.И толкова драматизми се разразиха в медииите и по форумите. В репортажа излъчиха една групичка скромно облечени момчета и момичета, които притичквайки размахваха няколко знаменца и плакатчета. Това означава ли, че тези общностти не съществуват - всичко е на политическа основа? Или съществуват, но са разединени както всичко останало в България. Или просто подкрепя идеята за парадирането - "Ето вижте ни и нас - станахме европейци."

И не съм съгласна, че българите сме нетолерантни, като ограничавана от режима страна - доста пороци /а и не само/ са намерили плодородна почва у нас. :)

Не харесвам гейовете, но не се и съгласявам с мнението ти. Само най-големите диваци защитават мнението и позицията си с коктейл Молотов. Все пак се намираме в 21 век и трябва да оставим средновековните методи за мъчение на Светата Инквизиция в миналото.

Евала, съгласен!Това, че някой бил некадърник, дето не може да си намери приятелка, или да се успокои, не му дава права да дава лош пример.И от религиозна, и биологична, и морално-етична гледна точка това не е нормално.Видяхте в какво състояние бях, месеци наред, в депресия заради момичетата, видяхте ме и на партито на Калдата.Аааааа, как не съм се сетил по-рано за лесното решение biggrin.gif:P

Ще си препиша мнението от друг форум:

Не съм гледал какво е и какво се пропагандира/иска.

Но съм много против отклонения в сексуална ориентация да се явяват достатъчно и понякога необходимо условие за да те показват по TV, пишат по вестниците, израстване в шоу-бизнеса и ПОЛИТИКАТА. Защото това са зависими и лесно управляеми хора.

...преподавателят на невръстното ви дете по физическо е педал с гарантирани от закона привилегии, който опипва хлапетата в час и им обяснява, че хомосексуалната връзка е най-норманото нещо на света - тогава пак ще говорим.

А какво ще кажеш за:

преподавателят на невръстното ви дете който е педофил,но е хетеро с гарантирани от закона привилегии,който опипва хлапетата в час и им обяснява че И родителите им правят така и е нормално.

А какво ще кажеш за:

преподавателят на невръстното ви дете който е педофил,но е хетеро с гарантирани от закона привилегии,който опипва хлапетата в час и им обяснява че И родителите им правят така и е нормално.

Не съм чул някъде педофил да е с гарантирани от закона привилегии ohmy.gif Те са навсякъде преследвани, независимо дали са хомо- или хетеросексуални.

Да, ама пък хомосексуалистите задължително са и педофили, а доколкото аз можах да прочета темата тези неща са съвсем различни. Тези хомосексуалисти, които познавах пък не обичаха много децата и горе долу ги избягваха. Има хора и хора, има гейове и гейове. Един учител по физкултура, ако не опипа всичките ученички какъв учител е? biggrin.gif

Хм... Да не би да падам от Марс, понеже така и не мога да разбера защо има чак такъв голям интерес към тази тема, нито страстите в нея. Ако абсурдите на живота, който днес живеем в България ви палеха и наполовина, колкото ви вълнува това кой с кого и защо си ляга, цена нямаше да има. И вероянто на бърза ръка щяхме да си оправим държавата... Да взема да си ходя на Марс, че тук е и непонятно и некомфортно.

• 11 месеца по-късно...

Отскоро в България има партия, която официално подкрепя гей-парада. Това е партия "Зелените".

Официално изразената цел на подобна подкрепа е борбата срещу дискриминацията на хомосексуални. На латински discriminatio означва "разделяне" и в съвременните езици се употребява преди всичко в значението на "определяне на по-малко права за представителите на някаква народност, раса, религия, пол, класа и пр. и тяхното подценяване като граждани".

На пръв поглед в подобно ангажиране с правата на онеправданите няма нищо притеснително, то даже е саморазбиращо се. Става дума за законно гарантирани права на всички граждани, чието спазване е задължение на всеки отделен гражданин и на институциите в обществото.

В политическата доктрина на гей-движението обаче се прокрадва един специфичен момент - там се говори не за защита на правата на всекиго, доколкото е човек, а за защита на другия като друг, т. е. като различен човек. Настоява се, че системата на правата на гражданите следва да разглежда техния субект не като индивидуален носител на едната човешка природа, а като личностен изразител на някаква идентичност, която се бележи от различността - в случая различност на сексуалната ориентация. В този смисъл се пледира за едно уж по-автентично интегриране на личността, при което последната е не просто безличен правоимащ, а е изразител на специфика, която обогатява смисловото богатство на обществото. С други думи, чрез различието си тази личност прави обществото по-хармонично.

Погрешно ще бъде, ако зад подобна претенция привидим желанието за респект към ближния с всички негови специфични характеристики, доколкото той е човек. Не за респект иде реч тук, а за търпимост и приемане. Приемане не на другия като човек, т. е. като ближен, а приемане на човека като друг. Една другост, която с необходимост бива търпяна, толерирана, понеже е конститутивна за плуралистичното общество. Понеже без нея обществото би било принудено да търси гаранти за съществуване, които то не вижда или не желае да вижда.

Подобен категоричен императив за приемане и толериране на другостта без съмнение напуска класическата и безлична правна конструкция, че всеки човек се ражда свободен и понеже е точно толкова свободен, колкото и всеки друг, следва да е носител на еднакви права и задължения. Тук се има предвид друго - всеки човек е уникален и обществото следва да създаде условия за възможно най-пълна проява на тази уникалност, понеже в противен случай самото това общество би се разпаднало. Повърхностният прочит би заключил, че човекът вече се разглежда не като абстрактен носител на права, а като неповторима ценност; би заключил, че промяната е заради човека и в името на човека.

Целият въпрос е кой точно е човекът, в името на когото се провежда тази социална инженерия. Идентинчността на този човек е произведена на база на различието по определени белези - цвят на кожата, религия, сексуална ориентация, пол, класа. Става дума следователно за несъстоятелна и несъщестуваща идентичност, понеже въпросните белези са: а) общи, а не личностно-уникални, и б) те са вторични дори спрямо природата на човека, което ги прави неспособни позитивно да обосновават, камо ли пък да гарантират личностна идентичност.

Според доктрината, която разлгеждаме тук, като личностна трябва с необходимост да бъде вписана в обществото една идентичност, която въобще не е личностна, а е групова и която е основана на напълно несъществени характеристики. Поради това е закономерен фактът, че приемането, толерирането на произведени по подобен начин идентичности, което либералните идеологии вменяват като задължение всекиму, не води до по-автентично присъствие на неповторимата човешка личност в обществото, а до нейното маргинализиране. Маргинализирането може да се прояви или като сегрегация, когато дадената група обитава предоставената й социална ниша, наред с други подобни групи, или обаче като атомизиране, когато приемаш другия като друг, само защото не искаш да имаш нищо общо с него. В единия случай има отделни заведения за хомо- и хетеросексуални, в другия - социалното общуване гледа да се държи настрана от сферите, в които се проявяват произведени по подобен начин идентичности. В единия случай обществото се разделя на гета, в другия - всеки сам си е гето. Срещат се и хибридни модели, и всъщност тъкмо те са най-честият случай.

Такъв е нерадостният опит на обществата, в които доктрината за тотално необходимата толерантност е пуснала корени. Налице тук е рецидив на дискриминацията, т. е. на онова, срещу което гей-движението привидно се бори. Идеята за недопускане на неравноправие се подменя чрез една "подялба" на правата, при която всяка група ползва своите специфични "малки" права, основани на различието и разделението. Подобен тип толерантност, разбира се, не е нов. Той е познат в цивилизацията на Западна Европа и води началото си от еврейските гета през Високото Средновековие. Зад високите стени, ограждащи кварталите им, евреите могат да правят всичко онова, което се струва неприемливо на преобладаващата част от обществото (например да се занимават с лихварство). Те биват търпяни тъкмо като други, като различни, но в определените им граници. Тези граници, разбира се, подлежат на предефиниране - израз на подобно предефиниране са научният расизъм през XX в. и концентрационните лагери на смъртта. Днес тази граница е необходимото парадиране, кресливото менифестиране. По своите претенции обаче гей-идеологията е дискриминираща, изключваща и расистка, понеже произвежда личностна идентичност върху основата на спонтанното сексуално влечение, което при едни лица има една посока, а при други друга. Тази несъстоятелна и несъществуваща идентичност гей-идеологията обрамчва с определени социални стилове, права и прочие. Така нещо противоествествено, нещо, което профанира човешката сексуалност, бива налагано (в някои случаи и силово) като неотменно значимо и социално легитимиращо. Става дума за типична идеологическа манипулация от най-долна проба.

Елементарният прагматизъм показва, че чрез кресливо парадиране не може да се постигне респект към човешките права. Обратно, стимулират се омраза и противопоставяне, което е изгодно за мнозина. Ясно е също, че подобна подкрепа е суицидална за партия "Зелените" като политически субект.

Предполагам, че основното, което е съблазнило лидерите на "Зелените", е стремежът за съхраняване на имиджа на маргиналната партия, която подкрепя онеправданите. А това е имидж с висока пазарна цена. За гей-движенията е характерен рефлексът на жертвата, около който се гради цял един социален стил. Без съмнение в нашето общество има посегателство срещу човешките права, в този смисъл жертвеният рефлекс има корелат в действителността. Когато обаче образът на жертвата стане част от припозната за своя идентичност, тогава не е възможно да влезеш в обществото като нормален човек, а само като "друг", само като "различен", винаги и преди всичко като "жертва". Така освен че бива сегрегирано обществото, се унищожава и личността. Лишена от ориентир, чрез който да измине пътя към себе си, чрез който да срещне Бога, за да бъде спасена от Него, тя е обречена до безкрай да играе играта на самомаргинализация. А в случай че се измори от нея, провъзгласяването на групово превъзходство е само на една крачка. На една крачка са узаконяването на специална форма на съжителство между хомосексуални със специфични права и легитимирането на boy-lover общества. Това са политически цели, които убиват личността. Това са политически проекти, които работят против морала и мира в обществото.

Ако говорим сериозно, гей-движението не ползва с нищо оногова, който е хомосексуален и има куп личностни проблеми по този повод, в т. ч. и дискриминационни. Той има нужда от любов, от разбиране, от човешко отношение. Впрочем всеки има нужда от това. Подобни идеологии и подобно производство на идентичност не могат да трасират пътя към респект, към разбиране и любов. Налагайки търпимост, гей-движенията отрязват пътя към онова, което е отвъд нея. Личността обаче се нуждае от повече. Като оправдание тук се сочи нелечимостта на хомосексуализма. Дали хомосексуализмът е наистина нелечим, е трудно да се каже. Поначало човешката медицина се развива и много нелечими днес болести могат да станат лечими утре, стига да се инвестира в изследвания в съответната посока. Стига подобни изследвания да не се схващат като посегателство към нечия идентичност. Известно е също, че невъзможното за човека е възможно за Бога. Нека за момент си представим, че на призива на Господ Иисус Христос "стани, вземи одъра си и ходи" (Иоан 5:9) разслабеният отговаря: "Болните като мене ги носят на ръце другите хора, и как Ти казваш на неподвижен човек да си дигне одъра, при това в съботен ден" (срв. упрека на фарисеите в 5:11). Така би отговорил всеки, който е повярвал, че, отърсвайки се от болестта, би престанал да бъде себе си. Какво струва, ако отвориш за болния някаква социална ниша с изънредни права или ще му изобретиш социален стил - уж по неговата мяра, а всъщност според една безлична и тотализираща мяра, какво струва всичко това, ако този човек пропусне изцелението си.

Изцеленият е неманипулируем. Това са разбирали фарисеите, разбират го и днес. Да налагаш императивно модел на маргинализация, който посредством банални и фикционални характеристики унифицира личността и я манипулира, е против традиционните ценности, против мира на земята. Подобна политика не може да има нищо общо с опазването на природата. Оттук нататък пътят е или към тоталитаризъм, или към анархизъм - във всеки случай към нещо отвъд доброто и злото.

Гейовете правят този парад не за да парадират със сексуалността си, а за защитят правото си да са такива, каквито са. Защото, съдейки по мненията в този форум, много българи са заседнали в някой от тъмните мрачни векове, а толерантостта е за тях вид целина. Аз имам приятели гейове и са страшно готини интелигентни хора, и парадират със сексусалността си далеч по-малко, отколкото косматите мачовци с коктейли Молотов.

Вместо да се замислите за домашното насилие в България, което е истински проблем, захванали сте се с хомосексуалистите. Това помага ли ви да се чувствате повече мъже?

Гейовете правят този парад не за да парадират със сексуалността си, а за защитят правото си да са такива, каквито са.

Кой оспорва правото им да са такива?...Ами никой,ще кажа аз.

Още в първото изречение глупост,която превръща поста ти в пълен nonsens.

Нищо против хомосексуалните,много против показноста и фалша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.