Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Чета тук, че Pop в mail.bg е платена, което не е вярно- използвам я от 2 г. във вградената поща на опера без никакво заплащане. Друг е въпроса, че imap в gmail.com е по- функционално.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Здравейте, как да реша този проблем - Пощенският модул Opera Mail е изключен. За да се абонирате за емисии, трябва да го включите.

Здравейте, как да реша този проблем - Пощенският модул Opera Mail е изключен. За да се абонирате за емисии, трябва да го включите.

"Инструменти"> "акаунти за поща и чат" > създаваш акаунт за "поща".

Чета тук, че Pop в mail.bg е платена, което не е вярно- използвам я от 2 г. във вградената поща на опера без никакво заплащане. Друг е въпроса, че imap в gmail.com е по- функционално.

Платена е изходящата поща-тоест не можеш да изпращаш писма през SMTP.

Входящата е безплатна - независимо дали си с mail-клиента на Opera или друга подобна програма.

Платена е изходящата поща-тоест не можеш да изпращаш писма през SMTP.

Входящата е безплатна - независимо дали си с mail-клиента на Opera или друга подобна програма.

Много си бръз !  :)

Едно бъгче в последната Опера - ако в Apperance -> Toolbars сте разрешили Main Bar и сте добавили 1-2 бутона, поне при мен следващото стартиране отнема над минута. Другото е с http://operawiki.info/CustomButtons - не се появяват иконките на бутоните, но това лесно се оправя - profile -> toolbar се редактира файла standard_toolbar.ini и се махат излишните %22 или друго, според случая.

Kaк да импортна отметките на Хром в Опера, опитвам и все не става?  Дава ми някаква грешка :cool:

Другото е с http://operawiki.info/CustomButtons - не се появяват иконките на бутоните, но това лесно се оправя - profile -> toolbar се редактира файла standard_toolbar.ini и се махат излишните %22 или друго, според случая.

djagi би ли обяснил кое и как точно се прави че ми стана интересно.Не се бъзикам.

Я и аз да попитам как може да се изтрие определен адрес на посетен сайт от падащия списък, както е при IE и мисля Firefox-a. Примерно при посетени: abv.bg google.bg kaldata.com да се изтрие abv.bg

Как да си включа предсказващия текст в прозорчета на гугъл в Opera?

Ако говориш за това поле горе в дясно в лената - няма такава функция (според мен няма и нужда)

Но ако става въпрос, че не показва когато търсиш директно от сайта - Горе в дясно на сайта има Настройки и в тях виждаш "Предложения за заявката" и трябва да ти е на "Да се дават предложения, свързани със заявката, в полето за търсене."

Я и аз да попитам как може да се изтрие определен адрес на посетен сайт от падащия списък, както е при IE и мисля Firefox-a.

Примерно при посетени:

abv.bg

google.bg

kaldata.com

да се изтрие abv.bg

"Инструменти"> "Посетени"> маркираш abv.bg и натискаш Del.

Или ctrl+shift+H маркираш abv.bg и натискаш Del.

Редактирано от krali (преглед на промените)

"Инструменти"> "Посетени"> маркираш abv.bg и натискаш Del.

Или ctrl+shift+H маркираш abv.bg и натискаш Del.

той пита за друго. Не историята, а горе в лентата където пишеш адреса (това са 2 отделни неща), които единствено могат да се трият всички а не само някой (поне аз не знам да може по отделно)

той пита за друго. Не историята, а горе в лентата където пишеш адреса (това са 2 отделни неща), които единствено могат да се трият всички а не само някой (поне аз не знам да може по отделно)

Точно.От запаметените уебадреси в адресната лента на Опера не могат да се трият отделни адреси - или всички, или никой. Затова трябва да се внимава, кои адреси на сайтове се запаметяват. Най - добре само сайтове, в които влизаш редовно. За инцидентни влизания, по - добре през търсачката / на Гугъл, да речем/.

djagi би ли обяснил кое и как точно се прави че ми стана интересно.Не се бъзикам.

току шо видях, че е излезнала по-нова версия на Опера... Има един много неприятен бъг, който не ми позволява да я използвам засега - "The Advanced section of the Preferences dialog is corrupted...:

...

C:\Opera\profile\toolbar\standard_toolbar.ini ... или както е при теб. При мен е така (задължително ползвам класик инсталера, заради възможността да му укажа една директория за потребителските профили и т.н.) -> (давам пример с конкретен добавен бутон, които ползвам)

[Document Toolbar.content]
Button8, "Parent"="Go to parent directory, , , "Parent", "%22Parent Folder%22""
става на следното:

[Document Toolbar.content]
Button8, "Parent"="Go to parent directory, , , "Parent", "Parent Folder""

п.п.п. един друг бъг, поне при мен. При движенията с мишката, дублиране на страницата с "долу, горе", вече не е активно... отваря се нова страница на заден план, вместо дублирана страница.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Tова вече е възможно в Opera 10.50 Beta 3260. Да не забравяме,че все още е тестова има доста проблеми,както може да доведе до сривове и загуба на данни.

Щракаш на стрелката в дясно на адресното поле >> в дясната страна,срещу всеки въведен сайт има бутон "Х",който премахва въведения адрес.

Opera 10.5 има функция "New Private Tab" - "Нов частен раздел", в който (като в Chrome),отваряните страници не оставят следи в кеша,историята и др. места из браузъра.За да бъде активиран часния таб: Десен щрак върху отворен таб >> "New Private Tab" :-)

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

До преди 1 час безгрижно си работех с Опера 10.10. Реших да ъпдейтна до 10.50 и сега не мога да се оправя. Имах си меню с отметки, а при тази версия няма го старото меню, не мога да намеря и отметките. Дайте някакъв съвет или да се връщам на старата версия.

Много благодаря, оправи се. В първия момент се бях шашнал.

нормално е скина на 10.50 претърпя доста промени от 10.10 приятно използване на новата версия

Ох 10.50 колко е пъргъва, направо не вярвам. А интеграцията с Аero е просто страшно красива. Засега имах проблем с бисквитите и не влизаше във Facebook, но изчистих целия кеш и бисквитите и всичко се оправи. Лисичарите може само да завиждат.

Голям фен съм на Google Chrome като браузър, защото отговаря на всичките ми изисквания и потребности от един браузър. Но преди малко си свалих най-новата версия на Опера и останах шашнат (меко казано) от скоростта с която ми отваряше страниците. Давах винаги страници с много джава по тях, за да я затрудня максимално много, но това е чудовище... отваря ги без да се замисля. Та запитването ми е, аз ли си въобразявам, че е толкова бърза Операта или наистина има фактическа обосновка за това? Има ли някакви доказателства, че наистина 10.50 е по-бърз и пъргав от любимия Хром? Пък виждам, че в дизайна, яко всички копират добрия стар "Гошо", както се изразяват с ирония повечето потребители тук... Гошо, Гошо, ама явно диктува правилата отвсякъде :(

Редактирано от ХРОМЧО (преглед на промените)

Голям фен съм на Google Chrome като браузър, защото отговаря на всичките ми изисквания и потребности от един браузър. Но преди малко си свалих най-новата версия на Опера и останах шашнат (меко казано) от скоростта с която ми отваряше страниците. Давах винаги страници с много джава по тях, за да я затрудня максимално много, но това е чудовище... отваря ги без да се замисля. Та запитването ми е, аз ли си въобразявам, че е толкова бърза Операта или наистина има фактическа обосновка за това? Има ли някакви доказателства, че наистина 10.50 е по-бърз и пъргав от любимия Хром? Пък виждам, че в дизайна, яко всички копират добрия стар "Гошо", както се изразяват с ирония повечето потребители тук... Гошо, Гошо, ама явно диктува правилата отвсякъде :)

с 17 % е по-бърз от  Хром, с по-добър Java Script, но най-важното е, че Операта е далеч по-функционален и гъвкав  браузер от Хрома. 

http://www.taranfx.com/opera-10-5-beta

Здравейте, случайно поисках да вляза в epay.bg със електронен подпис на INFORITARY със OPERA 10.50, но разбира се не стана защото не бях внесъл модула PKCS#11, ползвам OMNIKEY CARDMAN 6121. Ако някой знае къде от менюто мога да го заредя, ще съм му благодарен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.