Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

Сега качвам шотче на една страшно тежка програма с всички екстри и всичко на максимум Мисля че от AVG трябва да се замислят малко :) И шота е правен като сърфирам!

• Отговори 654
  • Прегледи 96,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мисля,че АВГ едновременно се изложиха,но и се издигнаха с новата си версия. От една страна е бавна и тромава,но от друга страна я направих да засича повече. Мисля,че след тази нова версия, все повече клиенти на АВГ фрее ще преминат към Аваст!

Мисля,че АВГ едновременно се изложиха,но и се издигнаха с новата си версия. От една страна е бавна и тромава,но от друга страна я направих да засича повече. Мисля,че след тази нова версия, все повече клиенти на АВГ фрее ще преминат към Аваст!

Знаеш ли мен ме интересува друго- според господина ,който се хвали че имат твърдо 110 милиона потребители не по регистриране ,а по ъпдейти-как ги засичат ? За да е такава прецизна бройката означава че ти шпионират компютъра кога и как се ъпдейтва и с коя от версийте е ... А това ме навежда на мисълта че по добре да си пусна троянец в компа от колкото да им ползвам програмата!

Знаеш ли мен ме интересува друго- според господина ,който се хвали че имат твърдо 110 милиона потребители не по регистриране ,а по ъпдейти-как ги засичат ? За да е такава прецизна бройката означава че ти шпионират компютъра кога и как се ъпдейтва и с коя от версийте е ... А това ме навежда на мисълта че по добре да си пусна троянец в компа от колкото да им ползвам програмата!

Караме си с Касперски и това е :wors: :wors:

Знаеш ли мен ме интересува друго- според господина ,който се хвали че имат твърдо 110 милиона потребители не по регистриране ,а по ъпдейти-как ги засичат ? За да е такава прецизна бройката означава че ти шпионират компютъра кога и как се ъпдейтва и с коя от версийте е ...

Не съм съгласен,че това е шпионаж! Това си е в реда на нещата и си го пише в лицензираното споразумение и още повече има една отметка включена по подразбиране,едва ли някой обикновен юзър ще и обърне внимание.По ъпдейти ги засичат и знаеш ли как,програмата си генерира по време на самата инсталация (за безплатната говоря) ключ с който се идентифицира пред сървъра и по този начин се отчита всяка една инсталирана програма която се ъпдейтва.

Караме си с Касперски и това е :wors: :wors:

За жалост тези версии които аз искам вече отдавна е спряна поддръжката им!

За жалост тези версии които аз искам вече отдавна е спряна поддръжката им!

Мисля,че не трябваше да спират поддръжката на 2009 версия.

М/у 10 и 12 процеса,не ми стигна мястото да ги снимам,отгоре има още 3

Тромава инсталация,тромаво стартира браузъра и видимо забавяне при сърфиране(браузър Mozilla Firefox)

За каква система говорим? Памет, процесор и т.н.

Защото тук при мен имам една с 1 GB RAM и Celeron 2.2 и не се усеща разлика с и без AVG. Може би малко забавяне при отваряне на уеб страници, но това е нормално, тъй като първо се сканират.

Не съм съгласен,че това е шпионаж! Това си е в реда на нещата и си го пише в лицензираното споразумение и още повече има една отметка включена по подразбиране,едва ли някой обикновен юзър ще и обърне внимание.По ъпдейти ги засичат и знаеш ли как,програмата си генерира по време на самата инсталация (за безплатната говоря) ключ с който се идентифицира пред сървъра и по този начин се отчита всяка една инсталирана програма която се ъпдейтва.

За жалост тези версии които аз искам вече отдавна са спрени поддръжките им!

Този така наречен ключ се индетифицира с моето IP -и все едно казва Пламен от Плевен е ходил днес до магазина да си взима нещо -в случая ъпдейти 10 пъти ! Да ама Пламен не иска никой да знае колко пъти е ходил до магазина!

Пламен просто иска да знае докато ходи на магазина колко пъти биха му откраднали парите и по какъв начин ,а не някой да го следи какво си е купил!

И това че са сложили на картинка че има защита против рууткити е пълна глупост! На мен лично компа ми хвана такъв и точно на 5-тата проба тая програма се предаде и компа започна да се рестартира нон стоп! Да ама Пламен не взима всичко от MDL по простата причина че там всички проверяват и ги пращат на момента и после гледай само каква яка защита имаме!

Защото тук при мен имам една с 1 GB RAM и Celeron 2.2 и не се усеща разлика с и без AVG. Може би малко забавяне при отваряне на уеб страници, но това е нормално, тъй като първо се сканират.

Само да попитам не ти ли омръзна да повтаряш едно и също нещо и още колко хора трябва да ти кажат че имат проблем ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

512 ram ,за да бъда по точен 420 понеже видеокартата е вградена процесор Celeron 1.6 операционна система Windows XP

Знам, че е нормално да има забавяне някакво,но когато вземе да дразни потребителя тогава за мен вече не е в нормални граници.

Малко по назад в темата ви попитах,кога се очаква да има официален превод на български програмата? От много време сте официален дистрибутор на AVG за България не е ли крайно време вече?

Публикувано изображение

Този така наречен ключ се индетифицира с моето IP -

Няма никаква връзка! Ами ако си с динамично IP и се сменя след всеки рестарт,какво правим?

Няма никаква връзка! Ами ако си с динамично IP и се сменя след всеки рестарт,какво правим?

Мак адреса на лан картата не се мени освен ако ти не го смениш та пак си идваме на приказката че или те шпионират или лъжат за броя абонати!

Мак адреса на лан картата не се мени освен ако ти не го смениш ...

Скрий си сандвича,че и него ще отмъкнат :) кво става бре човек не пишеш сериозно :wors:

512 ram ,за да бъда по точен 420 понеже видеокартата е вградена процесор Celeron 1.6 операционна система Windows XP

Знам, че е нормално да има забавяне някакво,но когато вземе да дразни потребителя тогава за мен вече не е в нормални граници.

Малко по назад в темата ви попитах,кога се очаква да има официален превод на български програмата? От много време сте официален дистрибутор на AVG за България не е ли крайно време вече?

Минималните изисквания за AVG са 512 MB RAM свободни, но в този случай трябва и повече място на диска, след като се има предвид, че се ползват и други програми, за които паметта няма да е дстатъчна и ще се пише в кеша на диска. По-горе коментирахме вече това, че забавянето в този случай е силно видимо. Плочки от по 512 MB ще се намират все по-рядко, защото самия Windows е направен да работи качествено с не по-малко от 1GB, за съвременния софтуер и повече.

Относно превода и преди сме коментирали, че това е решение на производителя. Ако те преценят, че могат да заделят средства за локализиране на продукта си на български - ще го направят. Ние не можем да повлияем на това решение и за момента нямаме информация, че планират такъв превод скоро.

Сега качвам шотче на една страшно тежка програма с всички екстри и всичко на максимум Мисля че от AVG трябва да се замислят малко :)

И шота е правен като сърфирам!

Ако си мислите, че това са всички процеси на Kaspersky и това е паметта, която заема, то много се лъжете, но да не отваряме темата в тази насока.

Редактирано от www.bsd.bg (преглед на промените)

Ние не можем да повлияем на това решение и за момента нямаме информация, че планират такъв превод скоро.

Тук мисля,че грешите! Напротив вие сте хората които трябва да настояват за този превод,кой друг?

Минималните изисквания за AVG са 512 MB RAM

Много добре знам,че това са минималните изисквания.Но правите ли си сметка колко потребители ползват 1 гига рам,,че и да заделят 1/3-та за антивирусен модул!? Да не говорим,че масово са като моята конфигурация,която споменах по-горе!

Тук мисля,че грешите! Напротив вие сте хората които трябва да настояват за този превод,кой друг?

Много добре знам,че това са минималните изисквания.Но правите ли си сметка колко потребители ползват 1 гига рам,,че и да заделят 1/3-та за антивирусния модул!?

Не съм казал, че не сме говорили по въпроса за превода, а че AVG имат други планове.

От хората, за които знам, че имат компютри 100% имат един или повече GB RAM, и не отива 1/3, а не повече от 1/10, а при над 1 GB - 1/20 и т.н.

Редактирано от www.bsd.bg (преглед на промените)

Не съм казал, че не сме говорили по въпроса за превода, а че AVG имат други планове.

С говорене само не става, иска настояване и постоянство! Мога да ви дам пример,разгледайте темата за Kaspersky 2011 :)

Лека вечер!

AVG за линукс има ли ? Аз на линукса съм си сложил Аваст 1.3 за линукс. И понеже Аваст под линукс много бързо сканира системата и всички дялове та последно като сканирах ми откри в систем ресторе на Windows боклуците все забравям да го изключа :)

Скрий си сандвича,че и него ще отмъкнат :) кво става бре човек не пишеш сериозно :wors:

Интернета тук в Плевен не се индетифицира според IP а според мак адреса на лан картата... Та както ти каза с динамично IP как ще ме засекат аз ли съм или има още 30 абоната? Само според мак адреса на лан картата могат да ме засечат че мойте 30 Ip адреса всъщност са на един компютър ... И това означава че имат достъп до там докъдето не трябва да имат достъп или пак казвам лъжат за бройката!Една лан карта-един абонат ... Ама това ме прави уязвим защото всеки ако си смени адреса може да ми точи от интернета ... Иначе ми кажи че греша и ми обясни по какъв друг начин толкова прицизно отчитат абонатите си ... Просто няма друг начин Михнев !

AVG за линукс има ли ?

Аз на линукса съм си сложил Аваст 1.3 за линукс.

И понеже Аваст под линукс много бързо сканира системата и всички дялове та последно като сканирах ми откри в систем ресторе на Windows боклуците все забравям да го изключа :)

http://free.avg.com/us-en/download.prd-alf

Една лан карта-един абонат ...

Аз съм с две лан карти,двоен абонат ли съм? :)

Мисля,че прекалено издребняваш в случая.Какво значение има тук за темата,колко абоната имали AVG? Ами да си имат да си послъгват,то си е за тяхна сметка,за мен специално това не е важно и предполагам и за повечето потребители!

Ако си мислите, че това са всички процеси на Kaspersky и това е паметта, която заема, то много се лъжете, но да не отваряме темата в тази насока.

Аз не мисля -аз го знам ! Говоря според Process Explorer ...

Аз съм с две лан карти,двоен абонат ли съм? :)

Мисля,че прекалено издребняваш в случая.Какво значение има тук за темата,колко абоната имали AVG? Ами да си имат да си послъгват,за мен това не е важно и предполагам и за повечето потребители!

Не просто ми казаха че цифрата била абсолютно точна ! Не издребнявам а просто ми е чудно как ги изчисляват ...

Интернета тук в Плевен не се индетифицира според IP а според мак адреса на лан картата... Та както ти каза с динамично IP как ще ме засекат аз ли съм или има още 30 абоната? Само според мак адреса на лан картата могат да ме засечат че мойте 30 Ip адреса всъщност са на един компютър ... И това означава че имат достъп до там докъдето не трябва да имат достъп или пак казвам лъжат за бройката!Една лан карта-един абонат ... Ама това ме прави уязвим защото всеки ако си смени адреса може да ми точи от интернета ... Иначе ми кажи че греша и ми обясни по какъв друг начин толкова прицизно отчитат абонатите си ... Просто няма друг начин Михнев !

На всяка инсталация на AVG (платена или безплатна) се дава лицензен номер/ключ, който е уникален за съответната машина. Той не съдържа никакви лични данни. Когато програмата се обърне към сървъра за осъвременяване се подава този лицензен номер и информация за текущото ниво на осъвременяване на AVG за съответния компютър т.е. коя версия на ъпдейтите има инсталирана в момента. В зависимост от тази информация към компютъра ви се изпраща обратно файл, който съдържа само данните за осъвременяване, които са нужни за него, за да достиге до текущата версия. Например били сте с дефиниция 5, но сте пропуснали 6, 7 и 8 (тъй като не сте ъпдейтвали скоро) - AVG ще ви ги даде за изтегляне заедно през следващото свързване към сървъра. При това свързване се отчита, че вашата машина вече е взела съответната версия със сигнатури и ъпдейти. Така във всеки момент AVG знаят, колко машини има осъвременени и до коя версия са програмите и сигнатурите/дефинициите. Нищо лично като данни.

Абе имам чуството че или не съм в час или просто си измисляте! Абе хора тоя ключ трябва да се индетифицира с дадената брава а това става само и единствено по два начина-IP или адрес на Лан картата ! Това отличава моя комп от другите в нета... Просто няма друг начин ... Тези два параметъра ме отличават от всички други в мрежата!

Абе имам чуството че или не съм в час или просто си измисляте! Абе хора тоя ключ трябва да се индетифицира с дадената брава а това става само и единствено по два начина-IP или адрес на Лан картата ! Това отличава моя комп от другите в нета...

Просто няма друг начин ... Тези два параметъра ме отличават от всички други в мрежата!

Според мен няма връзка и ще ти дам пример.

Имам ключ за AVG и го инсталирам на моя компютър.

Обаче след време,деинсталирам програмата и я инсталирам и активирам на един мой приятел със същия ключ,който съм ползвал и при мен.Той е на съвсем друг доставчик,че и операционната система е друга.

Същата работа и с продуктите на Kaspersky , Avast! и т.н.

Ами ако си смениш доставчика през това време кво става,трябва да ти блокират ключа !?

Абе имам чуството че или не съм в час или просто си измисляте! Абе хора тоя ключ трябва да се индетифицира с дадената брава а това става само и единствено по два начина-IP или адрес на Лан картата ! Това отличава моя комп от другите в нета... Просто няма друг начин ... Тези два параметъра ме отличават от всички други в мрежата!

Лицензния номер може да се създаде на случаен принцип на базата на много фактори - времето на инсталиране, име на компютъра, марка и модел на процесора, размер на паметта, лицензен номер на Windows, име на дънната платка и серийния и номер, версия на BIOS и т.н. Да, по принцип може да включва и MAC адрес, но не е задължително. Комбинацията от няколко случайни параметъра може да бъде достатъчна за създаване на лицензен номер и идентифициране на машината с него. Не казвам, че знам как се прави този номер, но със сигурност не взема лични данни на лицето собственик на машината.

Според мен няма връзка и ще ти дам пример

Имам ключ за AVG и го инсталирам на моя компютър.

Обаче след време,деинсталирам програмата и я инсталирам и активирам на един мой приятел със същия ключ,който съм ползвал и при мен.Той е на съвсем друг доставчик,че и операционната система е друга.

Същата работа и с продуктите на Kaspersky , Avast! и т.н.

Ами ако си смениш доставчика през това време кво става,трябва да ти блокират ключа !? ?

Благодаря ти ! Това ще ти кажа... Това означава че лъжат за абонатите си ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.